X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne BLOKADA PSYCHICZNA
Odpowiedz

BLOKADA PSYCHICZNA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:10

• zielarka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Moglabys napisac cos o tej diecie?
    Zakaz:
    -mleka i nabiału w ogóle
    -sera żółtego
    -cukru
    -białej mąki
    -kawy
    -herbaty
    zalecenia:
    -mięta
    -rumianek
    -przywrotnik

Od 1 stycznia (a co, symboliczna data pomaga trzymać się zaleceń) wracam do tego rygoru...chyba zdechnę bez mleka i kawy... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 22:22

FITop1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm bez bleka to ja w raju:P bo nie lubię i kawy też nie, ale cukier?? :o On jest wszędzie. nie słodzę herbaty, ale nie wyobrażam sobie nie wciągnąć czegoś słodkiego...

Właściwie to ja już w ogóle nie wiem jak do tego wszystkiego podchodzić. W tym miesiącu jestem tu tylko hmm.. w celach towarzyskich. Bo to jest tak.. jak mierzę tempkę, myślę co jeść, czego nie, co sprzyja zajściu w ciążę, co nie.. to non stop myślę o dziecku, nadzieja rośnie z dnia na dzień, w pobliżu @ sięga zenitu,a później .. wielkie rozczarowanie. No i mówią, że nie należy się tak starać za wszelką cenę, non stop o tym myśleć i wszystkiego kontrolować.. a z drugiej stroy, żeby pilnować tego, tego i oewgo... to jak kurde w końcu?! Stąd właśnie ja w tym miesiącu mam w d... całe mierzenie temp. i czuję się z tym wspaniale.Jak patrzę czasem na wykres to brakuje tych kreseczek, ale ogólnie super. Tylko jeszcze mi zostało planowanie <3 na dany dzień :-/ może i to uda się zniwelować. W ogóle to w sobotę idę na muzykoterapię kamertonami..może to pomoże mi się zdystansować.. Napiszę więcej po wizycie :)

ulek lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:

Właściwie to ja już w ogóle nie wiem jak do tego wszystkiego podchodzić. W tym miesiącu jestem tu tylko hmm.. w celach towarzyskich. Bo to jest tak.. jak mierzę tempkę, myślę co jeść, czego nie, co sprzyja zajściu w ciążę, co nie.. to non stop myślę o dziecku, nadzieja rośnie z dnia na dzień, w pobliżu @ sięga zenitu,a później .. wielkie rozczarowanie.

mam dokładnie tak samo. Stwierdziłam, że w tym miesiącu, nie będę oglądała wszystkich tych ciążowych programów, które swoją drogą uwielbiam. W ostatnim cyklu czułam takie napięcie, że nie mogłam spać w nocy , a wszystko przez przeżycia związane z pragnieniem dziecka. I nie pomagają obietnice składane samej sobie, że odpuszczam, że nie będę się nakręcać, bo głowa i tak robi swoje...nie mam już na to pomysłu. Jest dokładnie tak jak napisałaś, że z jednej strony wszędzie się czyta o tym żeby się wyluzować i nie pragnąć dziecka za bardzo. Z drugiej strony, że decyzja o zajściu w ciążę powinna się wiązać ze świadomym przygotowaniem, odpowiednią dietą, braniem kwasu i innych suplementów. Jak więc o tym wszystkim nie myśleć, skoro jedno drugie wyklucza. Można się nie stresować, jeśli jest się na początku starań, ale im dłuższy czas za nami tym trudniej wmawiać sobie, że jest i będzie super.

ulek lubi tę wiadomość

Maracuja
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja początkowo chciałam tak świadomie podejść do ciąży i poszłam do mojej położnej środowiskowej i się pytam jakie badania mam zrobić, co brać, czego nie robić, czego nie jeść itd.. a ona popatrzyła na mnie i mi mówi tak: ciąża to nie choroba, nie staraj się wszystkiego przewidzieć, ani zaplanować bo i tak się nie uda. A ograniczenia sobie wprowadzisz jak będziesz w ciąży. Niech ciąża będzie ciążą a czas przed, po prostu czasem przed. I miała rację z pewnością, bo inaczej sie człowiek za bardzo napina jak chce wszystko wiedzieć przed.. tylko jak ochłonąć? Hmm..

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ