Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
ami_ami wrote:Wiesz co ja byłam ostatnio w 19 dc u gina, na jednym i drugim jajniku po 1 pęcherzyku. W okres przyszedł w 30 dc, czyli mój poprzedni cykl trwał 29 dni... czyli jeśli była owulka to pewnie 19, bądź 20 dc. Czyli faza lutealna 9 lub 10 dni... jak będe teraz na wizycie to zapytam.💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Mama8latka kochana tempka jeszcze zdąży skoczyć to jest jeszcze wcześnie najważniejsze to pozytywne nastawienie... Bylo tyle ❤️ w dobrym czasie ze musi byc zielono i tego sie trzymamy
Clausix, Mama8latka lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Alisek93 wrote:Kochana, mam ten sam problem. Tak sobie myślę przynajmniej. Mam lutealna 9/10 dni i brązowe plamienia pod koniec miesiączki... Mówiłam to już paru lekarzom, bo chciałam żeby mi dali jakiś duphaston lub luteinę, a oni zmieniali temat mówiąc że jeśli nie ma innych plamien w środku cyklu i jeśli cykl ma długość min. 24 dni to nie ma problemu 🥺
Już mam dość bo mija 9 cykl a tu nic. Niektóre dziewczyny mają ciążę biochemiczne po drodze to przynajmniej wiedzą, że są w stanie zajść. Jeśli to nie niedomoga u mnie to pewnie niedrożność..
A Ty jak długa masz lutealke?hannah_92 lubi tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Kate28 wrote:U nas 20 cs i też nic ... W pierwszej ciąży bez starań udało się w 4 cyklu, ale niestety długo nie cieszyliśmy sie tym szczęściem. Też przypuszczam, że to może być niedrożność 😐. Badania wszystkie dobre i nic. Zmieniłam lekarza, mamy 3 cs bez leków w październiku wizyta i dowiemy sie co dalej. 😛
Ja coraz częściej na poważnie zastanawiam się nad zbadaniem drożności. Zapytam moją gin na wizycie o to. Po co wywalać kasę na badania immunologiczne czy genetyczne skoro najpierw można zrobić drożność. Tak sobie myślę, że to chyba lepsze badanie w następnej kolejności."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
ami_ami wrote:Cześć dziewczyny,
u mnie @ się rozkręciła... teraz siedzę i myślę, czy faktycznie moja faza lutealna nie jest za krótka.
I wczoraj posiedziałam z dzieciakami siostry a później wzięłam się i zrobiłam trening. 30 minutowy, ale dałam radę do końca po takiej przerwie. Aaaa dziś meeega zakwasy, chyba dziś nie dam rady, więc będzie dzień przerwy.
Dziewczyny, a skąd wgl jesteście?
Zajść w ciąże to jedno, a donosić i urodzić zdrowe dziecko to drugie... Jedna moja siostra poroniła w 11 tyg (ciąża zatrzymała się w 8 tyg.) - szpital, zabieg. Masakryczne przeżycie. Jak wróciłam od niej ze szpitala to nie dawałam rady powiedzieć rodzinie.
Druga siostra synek - po porodzie okazało się, ze Mały ma zespół downa. I miliony badań, kilku lekarzy i żadnej nic nie widział. Ani zespołu ani wady serca, serio nie wiem jak to się dzieje w tych czasach. I to był mega stres, sama płakałam bo nie wiedziałam co będzie. A teraz? Mały ma 3 lata i jest mega fajnym chłopczykiem, na szczęście b. ładnie się rozwija.
Dobrze, że się ładnie rozwija♥ Mnie tez przeraża to ,że przy takiej technologii i dostępu do badan nic wcześniej nie wykryli! Moja siostra też ma za sobą poronienie, ale jakoś zaraz na początku 3-4 tydz. Przeżyła to bardzo, a ja razem z nią.
Ja jestem ze Śląska- smog itd:D"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Dobrze, że się ładnie rozwija♥ Mnie tez przeraża to ,że przy takiej technologii i dostępu do badan nic wcześniej nie wykryli! Moja siostra też ma za sobą poronienie, ale jakoś zaraz na początku 3-4 tydz. Przeżyła to bardzo, a ja razem z nią.
Ja jestem ze Śląska- smog itd:D
Moja kuzynka miała zatrzymane poronienie w 8tyg, zabieg itd... z dwojga złego chyba lepiej, że u mnie było samoistne, po prostu większa @, bez tej całej medycznej otoczki... Potem wjechała u niej depresja, leki, itp, więc u mnie było dosyć lajtowo. Poza nią raczej nie mam nikogo z bliskich po takich przejściach.
Stresuje się jak przed maturą, masakra hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 09:56
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Moja kuzynka miała zatrzymane poronienie w 8tyg, zabieg itd... z dwojga złego chyba lepiej, że u mnie było samoistne, po prostu większa @, bez tej całej medycznej otoczki... Potem wjechała u niej depresja, leki, itp, więc u mnie było dosyć lajtowo. Poza nią raczej nie mam nikogo z bliskich po takich przejściach.
Stresuje się jak przed maturą, masakra hahaha
Jeszcze 1,5h:) My tu czekamy razem z Tobą. Trzymam kciuki♥"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Jeszcze 1,5h:) My tu czekamy razem z Tobą. Trzymam kciuki♥
Segreguje sobie badania żeby czas szybciej zleciał haha ale zapomniałam wydruków z usg tarczycy, mam tylko opis no trudno, następnym razem zaniosę.32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ciężkie jest życie i niestety, ale nie wszystko jest od nas zależne. Bo my (np. ja się trochę tego wstydzę, że nam nie wychodzi) i nie chwalę się na prawo i lewo, że się staramy, ale przecież to akurat nie jest ode mnie zależne, chciałabym ale nie mogę...
ja jestem z LubelskiegoBusiaT, hannah_92 lubią tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Ciężkie jest życie i niestety, ale nie wszystko jest od nas zależne. Bo my (np. ja się trochę tego wstydzę, że nam nie wychodzi) i nie chwalę się na prawo i lewo, że się staramy, ale przecież to akurat nie jest ode mnie zależne, chciałabym ale nie mogę...
ja jestem z Lubelskiego
Mam tak samo. Jest to dla mnie wstydliwy problem, mimo wszystko to są intymne sprawy, także nie łatwo o nich mówić."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
ja też jestem ze Sląska..
Mam to szczęście, ze te wszystkie kliniki leczenia niepłodnosci mam w zasadzie na wyciągnięcie ręki..
Ja juz postanowilam, ze umawiamy się z M. do kliniki , on robi badania nasienia i czekamy na dalsze zalecenia ekspertów.
Lubię mieć poczucie, że coś robię, że nie stoję w miejscu z tematem.. dla mnie taka stagnacja jest najgorsza💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:ja też jestem ze Sląska..
Mam to szczęście, ze te wszystkie kliniki leczenia niepłodnosci mam w zasadzie na wyciągnięcie ręki..
Ja juz postanowilam, ze umawiamy się z M. do kliniki , on robi badania nasienia i czekamy na dalsze zalecenia ekspertów.
Lubię mieć poczucie, że coś robię, że nie stoję w miejscu z tematem.. dla mnie taka stagnacja jest najgorsza
Otóż to! Dlatego drażni mnie to jak lekarze się denerwują, jakk toś przyjdzie np po pół roku starań pytać o diagnostykę. Jak dla mnie chore to;/ w końcu są to prywatne wizyty za które my płacimy. Nie rozumiem ich zdenerwowania."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:To jest najgorsze właśnie, że człowiek nie wie gdzie leży przyczyna:( Dobrze, że z cyklami i owulacją jest ok, to już naprawdę dużo!
Nie zazdroszczę sytuacji. Sama mam dylemat, robię kurs, chcę się przebranżowić i szukać nowej pracy, ale nie wiem ile to potrwa, a ad ruga sprawa to kwestia starań...
Nie wiem co Ci doradzić. Wiesz chociaż jaką umowę byś miała? Czy to na okres próbny, czy czas określony/nieokreślony. Mnie przeraża to, że mogłabym nie mieć ochrony i zasiłków. Plus jakoś tak głupio np w pierwszym miesiącu pracy zaraz o ciązy mówić. To są trudne decyzje.
Umowa na czas nieokreślony 😁 ale no głupio by było gdyby przyszła do nowej pracy już w ciąży 😋🙈 -
hannah_92 wrote:Ja coraz częściej na poważnie zastanawiam się nad zbadaniem drożności. Zapytam moją gin na wizycie o to. Po co wywalać kasę na badania immunologiczne czy genetyczne skoro najpierw można zrobić drożność. Tak sobie myślę, że to chyba lepsze badanie w następnej kolejności.
Ja tez myśle o badaniu drożności ale chce sobie dać czas do stycznia...
Ale ostatnio zaczęłam sobie mierzyć cukiernia czczo i raz wyszło 91 a następnym 99? To jest górna granica. Jak zmierzyłam cukier tak samo mężowi to on miał 108 i 110? To chyba już za dużo 🤷🏻♀️
Co dziewczyny myślicie mam zbadać? Krzywią glukozowa ? Insulinowa? Nie znam się 🙈 -
Cześć dziewczyny nie było mnie tu wczoraj, a Wy natrzepałyście ogrom postów. Wszystko nadrobione
@Clausix z niecierpliwością czekam na Twoją wizytę. Ciekawe czego się dzisiaj dowiemy.
@Mama8latka spokojnie, jeszcze trochę i temperatura powoli zacznie wzrastać
U nas dzisiaj druga rocznica ślubu i 4 dzień z NAC Wczoraj wypiłam wieczorkiem lampkę wina, zjadłam garść orzechów nerkowca i nawet parę suszonych moreli, których nie lubię. No, ale czego nie robi się dla spełnienia marzeń
Oby ten wrzesień był dla nas wszystkich szczęśliwy❤️hannah_92, Mama8latka, awE lubią tę wiadomość
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
Dziewczyny zaczęłam działać i w przyszłym tygodniu Mój Luby idzie na badanie nasienia zobaczymy, czy u Niego wszystko w porządeczku
Clausix, hannah_92, bambusek93, Reikja, Papillon lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246
-
BusiaT wrote:Ja tez myśle o badaniu drożności ale chce sobie dać czas do stycznia...
Ale ostatnio zaczęłam sobie mierzyć cukiernia czczo i raz wyszło 91 a następnym 99? To jest górna granica. Jak zmierzyłam cukier tak samo mężowi to on miał 108 i 110? To chyba już za dużo 🤷🏻♀️
Co dziewczyny myślicie mam zbadać? Krzywią glukozowa ? Insulinowa? Nie znam się 🙈
Ja bym zrobiła komplet badań hormonalnych pomiędzy 3-5 dc, a po tym endo wiedział będzie czy trzeba krzywą, ale mimo wszystko sądzę ze krzywa nie zaszkodzi.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
hannah_92 wrote:Ja coraz częściej na poważnie zastanawiam się nad zbadaniem drożności. Zapytam moją gin na wizycie o to. Po co wywalać kasę na badania immunologiczne czy genetyczne skoro najpierw można zrobić drożność. Tak sobie myślę, że to chyba lepsze badanie w następnej kolejności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 11:11
hannah_92 lubi tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Kate28 wrote:Lekarz na ostatniej wizycie wspomniał o tym, że kolejnym krokiem o ile u meza wyniki nasienia wyjdą dobre, będzie zbadanie drożności. Ręce opadają ale śmieje się z mezem, że jak sie okaże że to to i ,,przetkaja" to i owo to będzie ciąża za ciąża 😁🙈
Dokładnie, liczę na to, że tak u Ciebie będzie i wyjdzie bobasek♥
Musze poszukać drożności na NFZ. Psychicznie już się na nią przygotuję, bardzo chce ją wykonać. Nie chcę już dłużej czekać bo czas pędzi jak szalony!"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".