Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brązowe plamienia przed okresem.
Odpowiedz

Brązowe plamienia przed okresem.

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Cześć myszkaka
    widzisz, u mnie progesteron i prolaktyna w normie, a i tak plamię,więc tu nie ma reguły...

No możliwe. Już sama nie wiem co lepsze, czy żeby wyszło że mam np. za niski progesteron, co daje szansę, że jak go unormuję to zajdę, czy żeby jednak było wszystko w normie.
    Mam jeszcze taką jedną obserwację, że jak zaszłam w ciążę (biochemiczna, stracona w 6tc) to piersi mnie w ogóle nie bolały aż do terminu prognozowanej miesiączki i przez cały czas miałam taki wodnisty śluz, przez co ciągle wydawało mi się że dostałam okresu. Tamta ciąża nie była planowana.
    W obecnym cyklu jestem wręcz pewna, że nic z tego, bo piersi mega mnie bolą od samej owulacji plus całkowita suchość.
    A jak jest u Was z wrażliwością piersi? Ja dosłownie odkąd pamiętam zawsze przez pół miesiąca mam bardzo nabrzmiałe, zaokrąglone, twarde i bolące :( myślałam, że to zwykły PMS i nic dziwnego, a teraz już nie wiem.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi w ogóle nie bolą
    ale jak zaszłam w 1 ciąże to zaczeły bolec niemiłosiernie tydzien po owulacji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję... 26 dc i śluz podbarwiony na brązowo :(

Zobaczymy, czy okres przyjdzie punktualnie. Jeżeli tak to będzie tylko 3 dni plamień, co w moim przypadku jest małym sukcesem.

Dzięki za trzymanie kciuków. Ja za Was wszystkie też mocno trzymam!

Co do progesteronu to też robiłam dwa razy, raz 20 ng, a raz 15ng.

Piersi są powiększone, a nie bolą. Nie pamiętam, żebym miała jakieś duże bóle piersi kiedyś.

Byle do maja i do wizyty u tego nowego lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 11:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko to i tak sukces.. ;)

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko u mnie w poprzednim cyklu trwaly 5 dni a ja i tak sie ciesze ze tylko 5 i mam nadzieje ze bedzie lepiej :)

Bardzo sie ciesze ze widac u Ciebie poprawe:)

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam u Was, dziewczyny ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Plamienia się rozkręcają. Są już dziś ciemniejsze. Mam nadzieję, że będą trwały jeszcze tylko jutro i w niedzielę terminowo przyjdzie @ :) Byłby to sukces!

A co tam u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie cisza, ale to dopiero 22 dc...
    miałam ochotę dziś zbadać proga, ale już tyle razy badałam, że stwierdziłam, że szkoda kasy :P

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Moniczko nie pozostaje nam nic jak cieszyć się z tych małych sukcesów, małe sukcesy w końcu przerodzą się w większe :)

Luccecita trzymam kciuki aby plamień nie było jak najdłużej a najlepiej wogóle :D

Powiedzcie mi moje drogie u was zaraz po okresie też pojawia się taki śluz przezroczysty i rozciągliwy?
    Sorki że tak szczegółowo - ale jak się odsikam to normalnie wypływa taki ciągnący glutek ;)

Ja mam dziś 7 dc a śluz taki pojawił się już wczoraj tylko wczoraj jeszcze podbarwiony na brąz po okresie, dziś już czyściutki.

Owulacje mam na ogół koło między 11 a 13 dc przynajmniej tyle wiem z monitoringów.

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia tzn. masz płodny śluz ;) to dobrze ;)

u mnie płodny śluz pojawia się ok 9-10 dc, owulkę mam 14-16 dc :)

sylwia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sylwia :)

Ja też mam dość wcześnie owulację (chyba, bo monitoringu jeszcze nie miałam) i też zazwyczaj zaraz po okresie zaczyna się już u mnie rozciągliwy śluz więc to chyba normalne. Często w formie glutka, który wypłwa po oddaniu moczu :)

Luccecita, trzymam kciuki, żeby plamienia w tym cyklu nie pojawiły się w ogóle :*

sylwia1986 lubi tę wiadomość

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moniczko :*
    Pytam bo nieraz czytałam, że po okresie najpierw jest kilka dni suchych a później dopiero pojawia się śluz.
    Ale to chyba się odnosi do dłuższych cykli, mój jest na ogół 26 dniowy więc te płodne dni też pojawiają się wcześniej..tak to rozumiem :)

Milego dnia dziewczyny :)

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, plamienia są mega czarne, brzuch boli, a okresu brak. Spóźnia się, czyli plamienia pewnie będą trwały tyle samo co zawsze. Martwię się tym strasznie.

Wy też macie te plamienia takiej ciemnej barwy? Koloru czarnego wręcz i chwilami ze skrzepami? :(:(:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez takie czasem mam moniczko,
    mysle, ze jednak powinnas brac w 2 fazie duphaston/luteinę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Luccecita... idę w maju do tego lekarza i normalnie nie wyjdę, jeżeli mi nie pomoże :)

Poproszę, żebyśmy spróbowali z duphastonem/luteiną

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko u mnie tez sie zdażały takie bardzo ciemne plamienia co na ogol oznaczalo ze okres sie pojawi niebawem :/

Mozesz przypomniec jak u Ciebie wygladaja wyniki hormonow ?
    Luccecita dobrze mowi,przydalby sie jakis progesteron jak nic !
    Moze byc tak ze wynik prog w normie ale w pozniejszych dniach zaczyna szybko spadac i klops :/

W ktorym jestes dniu cyklu ?

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, miałam robiony progesteron w październiku w 22dc i wynosił 20 ng, w styczniu robiłam jakoś około tydzień po owulacji i 15ng.

Prolaktyna za wysoko po obciążeniu, aloe endo stwierdziła, że owulacja jest więc nie trzeba na to nic brać.

Pozostałe hormony - normie.

Nigdy nie miałam oznaczanego proga np. 3 razy w ciągu cyklu. Jestem dziś w 29dc.

Dziewczyny, nie pozwolę w maju lekarzowi zbagatelizować tych plamień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie zdarzaly tez plamienia na duphastonie- ale dużo mniej obfite. a od kilku cykli plamię dopiero po odstawieniu dupka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł okres, ufff... zatem w tym miesiącu 4 dni plamień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to lepiej ;)
    mierzysz temperature ?

po moim wykresie gin od razu poznal, ze coś nie tak z progiem :)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ