Brązowe plamienia przed okresem.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie to moje spostrzeżenia po 1 cyklu z progesteronem dopochwowym: 1 dzień plamienia i okres ( gdzie zawsze 4-5 dni plamienia przed okresem ), okres łagodniejszy bez skrzepów, mniejszy ból i dziś 4 dzień i czysto, zawsze po okresie plamiłam z 2-4 dni na brązowo a tutaj 4 dzień i spokój, więc na moim przypadku polecam zapytać się swojego lekarza o naturalny dopochwowy progesteron lub jak ja wykupić sobie e receptę
Wcześniej stosowałam duphaston - nic nie pomógł i progesteron besins i też nic nie pomógł
Dopiero utrogestan👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
Dokładnie, ale na pewno trzeba podkreślić, żeby stosować po potwierdzonej owulacji, żeby sobie nie zablokować ☺️Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 10.02 ponowna histeroskopia -
kindzaaaa wrote:Ogólnie to moje spostrzeżenia po 1 cyklu z progesteronem dopochwowym: 1 dzień plamienia i okres ( gdzie zawsze 4-5 dni plamienia przed okresem ), okres łagodniejszy bez skrzepów, mniejszy ból i dziś 4 dzień i czysto, zawsze po okresie plamiłam z 2-4 dni na brązowo a tutaj 4 dzień i spokój, więc na moim przypadku polecam zapytać się swojego lekarza o naturalny dopochwowy progesteron lub jak ja wykupić sobie e receptę
Wcześniej stosowałam duphaston - nic nie pomógł i progesteron besins i też nic nie pomógł
Dopiero utrogestan
Właśnie jestem w trakcie brania Utrogestanu, zobaczymy jak się u mnie sprawdzi, mam nadzieje, że tak dobrze jak u Was:) Mam dokładnie te sama sytuację co Ty, plamienia nawet 5 dni przed i po okresie też brązowe plamienia, ciągnące się nawet do 8 dnia cyklu. Oby Utrogestan pomógł.
-
Trzymam kciuki żeby to był złoty środek również u Ciebie 🤞🏻JuliaK wrote:Właśnie jestem w trakcie brania Utrogestanu, zobaczymy jak się u mnie sprawdzi, mam nadzieje, że tak dobrze jak u Was:) Mam dokładnie te sama sytuację co Ty, plamienia nawet 5 dni przed i po okresie też brązowe plamienia, ciągnące się nawet do 8 dnia cyklu. Oby Utrogestan pomógł.👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -

potem okres 5 dni i wychodzi że krwawie 15-17 dni w miesiącu, a lekarze mnei olewają