Brązowe plamienia przed okresem.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja gin tez zakłada u mnie laparoskopie jako ostatni punkt badan...i szczerze powoedziawszy mnie to przeraza,nigdy nie bylam jeszcze w szpitalu a to jednak zabieg
Powiedzcie mi dziewczyny bo chce sobie zbadac progesteron 7dni po owulacji ...tylko czy wynik bedzie miarodajny skoro biore duphaston?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Sylwia wynik nie bedzie miarodajny bo duphaston to syntetyczny progesteron u mnie cześć zmian endo było widać przy tomografii komputerowej ale dopiero laparoskopia odsłoniła wszystko:)
-
Dzięks olencja - własnie przekopałam wczoraj internety..i wyczytałam (nawet słowa lekarzy) że duphaston nie wpływa na wynik progesteronu ..tak więc dziś zrobiłam sobie badanie 7/8 dni po owulacji (owulacja była jakoś z 12 na 13 dc)
olencja lubi tę wiadomość
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualnyCo tam u Was dziewczyny, jak plamienia ?
u mnie jeden cykl super, kolejny znów z plamieniami, wkurzyłam się w końcu i zmieniłam gina.
nowy gin od razu zwrócił uwagę, że mam za grube endometrium- w 16 dniu miało 16 mm i skierował mnie na biopsję endometrium
czekam na wyniki i liczę w końcu na jakąś diagnozę! -
u mnie podczas stosowania clo trochę plamienia ustały, ale już 4 cykle clo nie biorę i plamienia mam minimalne. u mnie jednak podobno jest to spowodowane lekką nadżerką, ięc nie biorę sobie jakoś tego mocno do siebie.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyveritaserum
u mnie stymulacja też nic nie dała. ani zwiekszenie progesteronu.
czekam na wyniki tej biopsji...
a gina zmieniałam, bo poprzedni wmawiał mi, ze te plamienia nie przeszkadzają w zajściu w ciążę. ale chyba jednak przeszkadzają, skoro w 1 ciążę zaszłam w 1 cs, a o drugą już 1,5 roku walczę ?Posok82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny:)
Luccecita oby badania w końcu cos wyjaśniły.
Te nasze plamienia to straszna zmora i nie wiem dlaczego tak trudno doszukac sie ich przyczyny.
Ja również zmienilam lekarza,bo poprzednia mimo braku efektów nadal chciała ładować we mnie duphaston a brałam juz przez pol roku i nic..
Obecny lekarz dal mi clo na owulacje bo cos slabo z nia bylo przez ostatnie 3 cykle...i jak narazie mam 24dc i plamien nie ma, na niedziele spodziewam sie okresu.
Veritaserum mam nadzieje ze po tych ostatnich dosc juz inwazyjnych badaniach bedzie juz tylko lepiej.
Moj gin ma w planach jeszcze 1 na pewno cykl z clo, pozniej badanie na hlamydie i ureaplasme a w następnej kolejności drożność jajowodów.01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyveritaserum ja brałam anty przed 1 ciążą i zaszłam bez problemu! a plamienia pojawiły mi się ok 2 lata temu, ale mniejsze i nie w każdym cyklu, a nasiliły się jakieś 1,5 roku jak zaczelismy sie starać. nie mam pojęcia skąd to dziadostwo.
EDIT:
tak sobie myślę, że te plamienia pojawiły sie u mnie pierwszy raz po zmianie pracy- na biurowo-siedzącą
więc moze to ma cos do rzeczy, mniej ruchu i hormony wariują ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 13:51
-
Drogie forumowiczki. Na brązowe plamienia pomaga mi WITAMINA B6 teraz łykam w dawcę 100 mg dziennie. Co prawda teraz zaczynam swój trzeci cykl z ta witaminka ale już w puerwszym cyklu widziałam różnice i efekty. Kiedyś miałam nawet 5 dni plamienia przed miesiaczka a już w pierwszym cyklu było tylko 1,5 dnia. I dwa cykle po 26 dni gdzie wcześniej bywało różnie.Kaska2286
-
Mam podobny problem. Okres miałam 12 czerwca. Po jego zakończeniu współżyłam z mężem. To był jeden raz zaraz po okresie. Wczoraj również wspolzylismy po czym dziś na bieliźnie zauważyłam brązowe plamki i przy podcieraniu się również jakby śluz zabarwiony krwią. Dodam że podczas stosunku czułam suchość pochwy. Czy to efekty otarcia czy być może plamienie implantacyjne i zaszłam w ciążę po okresie. Co myślicie?na test chyba za wcześnie a wcześniej nie zdażaly mi się plamienia przed okresem, który teraz powinnam mieć za około tydzień
-
Cześć dziewczyny,
Mam problem z plamieniami w II fazie cyklu. Pojawiły się po usunięciu jajowodu z ciążą pozamaciczną. Miałam histeroskopię, usunięty polip, cytologię będę powtarzać, w tamtym roku była ok, hormony w porządku. Lekarz stwierdził, że tak może być i dała mi duphaston 2x1tabl. Nic to nie daje, a ostatnio pojawiły się krwawienia podczas współżycia na kilka dni przed miesiączką. Czy któraś z Was miała podobnie albo ma pomysł co jeszcze mogę zbadać. Szczerze mówiąc to mnie to trochę martwi..