Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brązowe plamienia przed okresem.
Odpowiedz

Brązowe plamienia przed okresem.

Oceń ten wątek:
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja powiedz mi po jakim badaniu wyszło że to jednak endometrioza ?

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laparoskopia, bo ani na usg nie bylo nic widac ani marker ca125 nie wyszedl wysoki

u5cvp2.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin tez zakłada u mnie laparoskopie jako ostatni punkt badan...i szczerze powoedziawszy mnie to przeraza,nigdy nie bylam jeszcze w szpitalu a to jednak zabieg
    Powiedzcie mi dziewczyny bo chce sobie zbadac progesteron 7dni po owulacji ...tylko czy wynik bedzie miarodajny skoro biore duphaston?

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • katson Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wynik nie bedzie miarodajny bo duphaston to syntetyczny progesteron :) u mnie cześć zmian endo było widać przy tomografii komputerowej ale dopiero laparoskopia odsłoniła wszystko:)

mhsv9vvjik6eumb7.png

endometrioza, plamienia, AHM 0,5, FSH 29
    Laparoskopia 02/2015
    Laparoskopia 10/2017, usunięcie ognisk endo, udrożnienie jajowodów
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy dupku mozna, przy luteinie nie mozna robic proga

u5cvp2.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięks olencja - własnie przekopałam wczoraj internety..i wyczytałam (nawet słowa lekarzy) że duphaston nie wpływa na wynik progesteronu ..tak więc dziś zrobiłam sobie badanie 7/8 dni po owulacji (owulacja była jakoś z 12 na 13 dc)

olencja lubi tę wiadomość

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was dziewczyny, jak plamienia ?

u mnie jeden cykl super, kolejny znów z plamieniami, wkurzyłam się w końcu i zmieniłam gina.

nowy gin od razu zwrócił uwagę, że mam za grube endometrium- w 16 dniu miało 16 mm i skierował mnie na biopsję endometrium
    czekam na wyniki i liczę w końcu na jakąś diagnozę!

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podczas stosowania clo trochę plamienia ustały, ale już 4 cykle clo nie biorę i plamienia mam minimalne. u mnie jednak podobno jest to spowodowane lekką nadżerką, ięc nie biorę sobie jakoś tego mocno do siebie.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum
    u mnie stymulacja też nic nie dała. ani zwiekszenie progesteronu.

czekam na wyniki tej biopsji...

a gina zmieniałam, bo poprzedni wmawiał mi, ze te plamienia nie przeszkadzają w zajściu w ciążę. ale chyba jednak przeszkadzają, skoro w 1 ciążę zaszłam w 1 cs, a o drugą już 1,5 roku walczę ?

Posok82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miałam na razie nic, moj poprzedni gin to olewał,
    nowy zlecił od razu biopsję endo, czekam na wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne rozumiem. Zobaczysz trzymam kciuki zeby cos sie wyjasnilo , bo prawidlowa diagnoza to polowa problemu rozwiazana. Najgorzej wlasnie jak czlowiek tak szuka, szuka i nic.

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)
    Luccecita oby badania w końcu cos wyjaśniły.
    Te nasze plamienia to straszna zmora i nie wiem dlaczego tak trudno doszukac sie ich przyczyny.
    Ja również zmienilam lekarza,bo poprzednia mimo braku efektów nadal chciała ładować we mnie duphaston a brałam juz przez pol roku i nic..
    Obecny lekarz dal mi clo na owulacje bo cos slabo z nia bylo przez ostatnie 3 cykle...i jak narazie mam 24dc i plamien nie ma, na niedziele spodziewam sie okresu.
    Veritaserum mam nadzieje ze po tych ostatnich dosc juz inwazyjnych badaniach bedzie juz tylko lepiej.

Moj gin ma w planach jeszcze 1 na pewno cykl z clo, pozniej badanie na hlamydie i ureaplasme a w następnej kolejności drożność jajowodów.

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia no moj poprzedni tez mi tylko pakował duphaston :/
    veritaserum mam wrazenie, że dosłownie zmarnowałam rok czasu u tamtego gina :/

a jak z Waszym endo ? nowy gin zwrocił od razu uwagę, że moje jest za grube

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum ja brałam anty przed 1 ciążą i zaszłam bez problemu! a plamienia pojawiły mi się ok 2 lata temu, ale mniejsze i nie w każdym cyklu, a nasiliły się jakieś 1,5 roku jak zaczelismy sie starać. nie mam pojęcia skąd to dziadostwo.

EDIT:
    tak sobie myślę, że te plamienia pojawiły sie u mnie pierwszy raz po zmianie pracy- na biurowo-siedzącą
    więc moze to ma cos do rzeczy, mniej ruchu i hormony wariują ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 13:51

• Kaska2286 Nowa

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie forumowiczki. Na brązowe plamienia pomaga mi WITAMINA B6 teraz łykam w dawcę 100 mg dziennie. Co prawda teraz zaczynam swój trzeci cykl z ta witaminka ale już w puerwszym cyklu widziałam różnice i efekty. Kiedyś miałam nawet 5 dni plamienia przed miesiaczka a już w pierwszym cyklu było tylko 1,5 dnia. I dwa cykle po 26 dni gdzie wcześniej bywało różnie.

Kaska2286
  • Czarna37 Nowa

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobny problem. Okres miałam 12 czerwca. Po jego zakończeniu współżyłam z mężem. To był jeden raz zaraz po okresie. Wczoraj również wspolzylismy po czym dziś na bieliźnie zauważyłam brązowe plamki i przy podcieraniu się również jakby śluz zabarwiony krwią. Dodam że podczas stosunku czułam suchość pochwy. Czy to efekty otarcia czy być może plamienie implantacyjne i zaszłam w ciążę po okresie. Co myślicie?na test chyba za wcześnie a wcześniej nie zdażaly mi się plamienia przed okresem, który teraz powinnam mieć za około tydzień

• asymetryczna_ Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam problem z plamieniami w II fazie cyklu. Pojawiły się po usunięciu jajowodu z ciążą pozamaciczną. Miałam histeroskopię, usunięty polip, cytologię będę powtarzać, w tamtym roku była ok, hormony w porządku. Lekarz stwierdził, że tak może być i dała mi duphaston 2x1tabl. Nic to nie daje, a ostatnio pojawiły się krwawienia podczas współżycia na kilka dni przed miesiączką. Czy któraś z Was miała podobnie albo ma pomysł co jeszcze mogę zbadać. Szczerze mówiąc to mnie to trochę martwi..

‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ