Brązowe plamienia przed okresem.
-
WIADOMOŚĆ
-
witam,
widzę, że i ten temat podchodzi pod mój problem.
Jak długie masz plamienia przed @ moni91 ?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moni to tak jak ja, plamienia na tydzień przed @ a nawet dłużej...od tego cyklu biorę bromergon na zbicie prolaktyny i duphaston od 16 dc, niestety zamiast poprawy widzę że plamienia są bardziej obfite
Ale no zobaczę jeszcze jeden cykl na tych lekach może coś się poprawi...choć powiem wam że tracę już nadzieje, pomijając fakt że bardzo chciała bym zostać mamą, równie bardzo chciała bym się pozbyć tych uciążliwych plamień bo to jak by się miało okres przed 2 tygodnie ;/
Miałaś badane hormony ? progesteron , prolaktyne , hormony tarczycy ?
Ja wszystkie hormony tarczycy miałam w normie tylko anty TG ponad normę, endokrynolog stwierdziłą chorobę Hashimoto ( którą zreszto mam też moja mama ) przy tej chorobie też mówią że występują plamienia, ale to chyba dlatego że zaburzona praca tarczycy powoduje skoki prolaktyny ...czy jakoś tak01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Pozwolę sobie podnieść temat...
czy jest ktoś jeszcze z plamieniami przed okresem ?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualny
-
Kochane ja mam lub miałam:)
Plamienia te u mnie były spowodowane nadżerką i później z niej utworzonej endometriozy zewnętrznej:)
Nie jest to nic groźnego u mnie miało takie być .. lekarz nie interweniował bo nie było takiej potrzeby.
Niby to normalne no chyba ze byłby one bolesne..
Były one brązowe i pojawiły się jakiś rok temu a nadżerkę miałam 5 lat temu więc czasem tak jest..
Jak widzisz u mnie nie oznacza to braku możliwości zajścia w ciąże;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
też mnie to ciekawi, czy pojawienie się plamień nie wyklucza możliwoścy bycia w ciąży...
ja obecnie jestem w 27 dc, cykle średnio 26 dniowe....plamienie od 19 dc z przerwą dwudniową później od 22 dc i dzis są jakby słabsze....ale no nie licze na cuda i czekam na @
Drogie koleżanki ja również 30 lat...i niestety ponad rok starań bez efektów
Wy też tak macie że jak już się pojawiają plamienia to już macie załamke że znowu nic z tego ?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Ja przed pierwszą ciąża miałam plamienia przed okresem 7 dniowe. Potem przychodziło krwawienie. Wyniki badań wszystkie ok, lekarze nie wiedzieli skąd to. W ciążę zaszlam, wtedy też miałam plemienia przez 7 dni ale później zamiast okresu zrobiło się czysto, zrobiłam test i dwie kreski.
Po porodzie plamienia zniknelyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 19:14
-
Dziękuje Niesia86
To naprawdę pocieszające
a brałaś jakieś leki?
i jak długo starałaś się o dzidzie?
pozdrawiam01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualnyNiesia86, nawet nie wiesz jak podniosłaś mnie na duchu
U mnie plamienia o dziwo w tym cyklu (25dzień) nie wystąpiły, ale śluz jest jakiś dziwny, mętny... nie jest czysto biały więc raczej znów nic z tego.
Wcześniej, w każdym cyklu długie kilka dni plamień. -
Moni91 a wcześniej zawsze miewałaś te plamienia prze @?
u mnie dzieje się tak od kilku lat01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
nick nieaktualny
-
u mnie tak samo, hormony ogólnie w normie tylko prolaktyna po obciążeniu za wysoko...ah no i jeszcze tarczycowe Anty-tg ponad norme...zobaczę jak to u mnie będzie po lekach ( bromergon , duphaston) bromergon jest własnie na zbicie prolaktyny od dwóch tyg biorę 1 tabl co drugi dzień, ale jako że źle to znoszę...od jutra spróbuje pół tabl
jak nadal będą skutki uboczne to gin kazała odstawić01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
sylwia1986 wrote:Dziękuje Niesia86
To naprawdę pocieszające
a brałaś jakieś leki?
i jak długo starałaś się o dzidzie?
pozdrawiam
Nie brałam. O synka starałam się 12 miesięcy, ale w międzyczasie w 8 cyklu zaszlam w ciążę (puste jajo) i wypadły mi 2 miesiące starań, na szczęście później od razu zaszlam znowu .
Trzymam za was kciuki żebyście jak najszybciej doczekały się dwóch kresek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 22:22
Jola79, Adele27 lubią tę wiadomość
-
Te plamienia mogą mieć bardzo różne podłoża...
Ja mam dziś 27 dc. test pokazuje II kreski a plamień zero.. zobaczymy jak jutro będzie.. ale wszystko zależy czy macie je z nadżerki, z endometrium ( jak ja) czy może hormony..
Ja jak byłam u swojego lekarza zasugerował mi , że nawet jak zajdę w ciąże mogę je mieć.. i mam się nimi nie przejmować dopóki są brazowe.. jeżeli będą czerwone to znaczy ze ciąży brak.. i nadchodzi okres...
Zawsze miałam je 2-3 dni przed @ i nasilały się z każdym dniem.. więc kochanie plamienia jeszcze nic nie przekreślają...