Bydgoszczanki łączmy się! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
DaveGahan wrote:Kala1 ja przyjmowałam przy paru transferach buscopan, miałam na oficjalnej rozpisce z kliniki. Wydaje się, że lepiej dzialal na mnie niz nospa, ma jakąś inną substancję czynną. Kombinowałam potem z nospą, bo miałam lekkie bóle zarówno czy jednym, jak i drugim leku. Wydaje mi się jednak, że buscopan byl trochę lepszy. Jadłam tez magnez - z cytrynianem magnezu, podobno jest najbardziej skuteczny. No ale bóle brzucha miałam przy każdym crio i udanym i nie. Powodzenia 🤞🤞🤞
-
kala1 wrote:Madgirl, za grube endometrium? A ile miałaś? Ja jakiś tydzień przed transferem miałam endometrium około 9mm. Jestem 2 dpt, biorę Nospa Forte, ale jajniki i podbrzusze trochę pobolewają. Receptywnosci nie robiłam. Kurczę, mam nadzieję, że wszystko ok jest.
-
Madgirl wrote:Dwa dni przed podaniem progesteronu miałam 14 mm , 7 dni przed transferem, dodatkowo 3 dni przed transf wlew na szybie starzenie endometrium.... Nie wiem czuje, że to endometrium zawiodło, ja tak jak Alicja miałam starszy ból podbrzusza trwał 3-4 dni, dokładnie tak samo miałam przy wlewie. Nie dostałam kroplowki, która pomogłaby mi w skurczliwosci macicy bo te badanie nic nie wykazały. Jutro robię ostatnia weryfikację, po 6dtp mówili, że jeśli nie dam rady mogę odstawić leki ale dobrze by było gdybym pociągnęła je do ostatniej weryfikacji by mieć pełen obraz kliniczny...a ja glupia wiem, że nic z tego nie będzie i chętnie odstawiłabym te dawki i już przerwała wszystko przed 9dniem weryfikacji ale jakoś z tyłu głowy myślę sobie a może..... A może coś z tego będzie.... Idiotka ze mnie
-
Cześć, dziewczyny!
Trafiłam na Wasz wątek, bo szukałam opinii nt. klinik w Bydgoszczy. Co prawda formalnie już nie jestem Bydgoszczanką, ale w sercu nadal nią jestem.
Pozwolicie dołączyć?
Trzymam kciuki za dzisiejsze weryfikacje 🙂.
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Kasztanek wrote:LawendowePole witaj. Bardzo miło, że zechciałaś do nas dołączyć 🙂
Kala1, jak weryfikacja?
Lekarz powiedział, że na tym etapie jeszcze nic nie wiadomo. Dziś 6pt. Trzeba czekać do piątku. Dziś do listy leków doszedł plaquenil. To będziesz długi tydzień. Przez chwilkę miałam myśl żeby w środę na własną rękę bhcg zrobić, ale chyba sobie daruję. W piątek będzie 10pt więc wszystko jeszcze przede mną. -
DaveGahan, korzystałaś może z usług osteopaty przy córce? Masz jakieś doświadczenie w temacie?
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:DaveGahan, korzystałaś może z usług osteopaty przy córce? Masz jakieś doświadczenie w temacie?
-
nick nieaktualnyjuna wrote:DaveGahan, korzystałaś może z usług osteopaty przy córce? Masz jakieś doświadczenie w temacie?
U osteopaty z młodą akurat nie byłam. Z podobnej branży absolutnie NIE polecam dr Szymkuć Bukowskiej lekarza rehabilitacji medycznej, za to jakby był jakiś problem zahaczający o neurologię to całym sercem polecam dr Katarzynę Maćkowską, ktora jest neurologiem i pediatra. Jedyny kłopot, to czas oczekiwania na wizytę ok 3 miesięcy prywatnie, aczkolwiek to tez dobrze świadczy o specjaliście.
Kala1 trzymam kciuki za następną weryfikację, coś się dzieje, ale ciiii 🤫😉kala1, juna lubią tę wiadomość
-
kala1 wrote:Madgirl a co u ciebie ?
-
Madgirl wrote:Hej 10 miałam 3 weryfikację i zaraz po niej odstawiłam leki. Jeśli chodzi o dalsze działania i w ogóle odpowiedź na moje pytania co dalej i dlaczego nie uzyskałam odpowiedzi prosił mnie doktorek abym dała im max 2 tyg czasu na analizę. Wczoraj dostałam miesiączkę i cierpię tak mnie wszystko boli.... Trzymam kciuki za Was🥰
Madgirl lubi tę wiadomość
-
kala1 wrote:Przykro mi strasznie. O ile się nie mylę należy Ci się jedna darmowa wizyta po nieudanej procedurze. Może warto wybrać ją u prof. Łukaszuka, szefa kliniki, on może więcej coś poradzi. Wiem co to znaczy taka miesiączka po... boli dwa razy w brzuchu i w głowie. Ale ból przejdzie, zbierzerz jeszcze siły, informacje od lekarzy i będzie dobrze, musi być dobrze. 🥰
-
Madgirl wrote:Tak wiem, na początku tak zrobiłam że po 1 próbie prosiłam o pomoc profesora z tym, że on nie przygotował się wcześniej na te wizytę i omawiał moje wyniki na bieżąco w zasadzie dał kilka rad i wpisał w kartę różne możliwości, a to lekarz prowadzący miał zdecydować co i jak. Ja wizytę po nieudanej próbie mogłabym mieć za dzień, dwa ale ja chce żeby ktoś się na to przygotował i faktycznie przeanalizował całą moja chorobę od a do z. Więc padło na Głodka;))
-
DaveGahan wrote:U osteopaty z młodą akurat nie byłam. Z podobnej branży absolutnie NIE polecam dr Szymkuć Bukowskiej lekarza rehabilitacji medycznej, za to jakby był jakiś problem zahaczający o neurologię to całym sercem polecam dr Katarzynę Maćkowską, ktora jest neurologiem i pediatra. Jedyny kłopot, to czas oczekiwania na wizytę ok 3 miesięcy prywatnie, aczkolwiek to tez dobrze świadczy o specjaliście.
Kala1 trzymam kciuki za następną weryfikację, coś się dzieje, ale ciiii 🤫😉
Dzięki. Może się przyda. Teraz terminy prywatnie to niestety wszędzie takie dalekie. W lipcu umawiałam córkę do okulisty a termin na koniec listopada. 🤷♀️
Kala1, podziwiam za cierpliwość. Ja bym już dawno była na becie 😆 widzę, że wynik podobny do mojego w 6dpt.kala1 lubi tę wiadomość
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Dzięki. Może się przyda. Teraz terminy prywatnie to niestety wszędzie takie dalekie. W lipcu umawiałam córkę do okulisty a termin na koniec listopada. 🤷♀️
Kala1, podziwiam za cierpliwość. Ja bym już dawno była na becie 😆 widzę, że wynik podobny do mojego w 6dpt. -
nick nieaktualny
-
Kala1, czekam z ✊ na pozytywne wiadomości.
Oczywiście jak czekałam na @, to się przesunęła. Ale na szczęście tylko o jeden dzień. Jeszcze przed @ brałam estrofem, a dziś będę brała 3 menopur. Wczoraj jakieś dwie godziny po zastrzyku miałam taki odlot w głowie, że pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Nawet nie potrafię opisać co to było. Idę krótkim protokołem. I jestem ogólnie pełna strachu, obaw, czarnowidztwa. Ale trzeba iść dalej.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Cześć dziewczyny. U mnie niestety porażka. Dziś 10 dpt - beta hcg 5,6 - spadek, progestero 23 - spadek, estradiol nieco wzrósł 1778. Czekam na telefon od lekarza jeszcze, bo pewnie leki po kolei trzeba odstawić. I w sumie to nie wiem co jeszcze można zrobić, zbadać i jakiego "doktora" odwiedzić, żeby pomogło. Został mi jeden mrozaczek. Smutny dzień ...