Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się czujesz? Termin już tuż tuż:)[/QUOTE]

    Dzięki Kochana, póki co odpukać ok, na początku było trochę problemów, teraz jako tako kulam się ;)

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Krzysia1987 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bydgoszcz Czyzkowko wita ;-)

  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzysia1987 wrote:
    Bydgoszcz Czyzkowko wita ;-)

    Witamy na wątku :) może nam coś o sobie powiesz? Ile się starasz, naturalnie czy się leczycie, pierwsze/kolejne dziecko itp.? ;)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Ania1986G Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym poznać Wasze opinie na temat Kliniki Zdrówko. Mam mieć tam in vitro.

    Ania
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986G wrote:
    Hej, chciałabym poznać Wasze opinie na temat Kliniki Zdrówko. Mam mieć tam in vitro.

    Nie mam doświadczenia z Kliniką Zdrówko, ale opinie słyszałam różne z przewagą tych negatywnych. Dlaczego wybraliście akurat Zdrówko? Ze względu na odległość? Kiedy podchodzicie?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 630 160

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Krzysia1987! Też z chęcią dowiem się czegoś o Tobie.

    Też słyszę bardzo różne opinie o Zdrówko. Podobnie jak Juna - więcej negatywnych. Ale pozytywne też są :D


    Ja idę dziś (Tak, w niedzielę) do Kolossy w zamian za Kłyszejko. Dobry nie? W niedziele do pracy leci dla mnie i jeszcze jednej pacjentki, bo jutro nas nie wciśnie. Ja teraz na Puregonie. Zobaczymy, jak pójdzie.

    A świat mi się znów kłody, bo moja kierowniczka, po której miałam objąć pozycje (jest na wypowiedzeniu, a ja jestem zastępcą) powiedziała mi, że jest w ciąży. 3 mies temu odstawiła leki, a jest w 8 tygodniu... Ehhh... Nie dość, że jak ktoś "postanowi, bo powoli czas" i się udaje od razu, to jeszcze z awansu NICI, bo będę ją przecież tylko zastępować do końca ciąży ;/ Znów zmiana pracy mnie czeka bo za wypłatę zastępcy nie będę tyrać jak kierownik :(

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4 lata starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    Przygotowania do IVF
  • Ania1986G Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Nie mam doświadczenia z Kliniką Zdrówko, ale opinie słyszałam różne z przewagą tych negatywnych. Dlaczego wybraliście akurat Zdrówko? Ze względu na odległość? Kiedy podchodzicie?
    Tak ze względu na odległość

    Ania
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalaw wow, słyszałam o dr Kolossie bdb opinie, ale ze aż tak :) wow wow wow szacun! Mam nadzieję, że wynik monitoringu ok :)

    Co do awansu, to bardzo współczuję. Nie dość, że był na wyciągnięcie ręki, to jeszcze okoliczności... Przykro mi :(

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • juna Autorytet
    Postów: 1379 682

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986G wrote:
    Tak ze względu na odległość

    To trzymam mocno kciuki żeby Twoja opinia była pozytywna :)

    Kala, współczuję, ale może będzie to impuls do zmiany pracy na lepszą ;)
    Miło z doktora strony, nie dość, że niedziela to jeszcze święto. Co to za lek ten Puregon?

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • KalaW Autorytet
    Postów: 630 160

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ale cóż - takie życie.
    Dodatkowo w przed wigilię zgubiłam telefon służbowy ;p A dziś dopadła mnie grypa. Mówię wam, jakby się jakiś czort uparł!

    Juna — impuls na pewno, ale moment niestety nie zbyt dobry. Zmienię i od razu zajdę, albo zajdę na wypowiedzeniu. Ale nie mogę na to patrzeć, bo równie dobrze mogę czekać tak kolejne 2 lata.

    Puregon to folikulotropina beta.Coś jak mensinorm i ovaleap, ale jakiś starszy. Teraz bez CLO od razu, dla lepszego Endo, poza tym i tak już miałam swoje cykle od poronienia.

    Z wizyty: mam po jednym jajeczku na jajnik. 8dc - Jedno 10mm, drugie 11mm. Endo też dobre. Jeszcze dwa zastrzyki mi zostały, a nie dopytałam czy kupować drugie. Pytał tylko, kiedy idę do kłyszejko i powiedział, że już do niego nie muszę.

    Pan doktor Kolossa sympatyczny, dokładny, wszystko tłumaczył, opowiadał, pytał, czy wygodnie. W trakcie badania się nie spieszył. Po badaniu na szybciutko trochę — ale nie dziwię się. W końcu niedziela jest!

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4 lata starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    Przygotowania do IVF
  • alexxandra_aa Autorytet
    Postów: 711 421

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej- ja leczyłam się u dr Kolossy dość długo:)
    Doktor bardzo miły, odpowiada na SMS i maile od razu. Przyjezdza na wizyty nawet w niedziele:)
    ja zrezygnowałam tylko dlatego, że współpracuje tylkoze Zdrówkiem w kontekście IUI

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:59

    Starania od lutego 2018r.
    30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
    04.07.2018 IUI :(
    02.02.2019 IUI :(
    Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
    23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1 :(
    20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
    8dpt beta 97,5
    10 dpt beta 241,5 prog 82
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
    19 dpt beta 8847, prog 178
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2190 1452

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    Hej hej- ja leczyłam się u dr Kolossy dość długo:)
    Doktor bardzo miły, odpowiada na SMS i maile od razu. Przyjezdza na wizyty nawet w niedziele:)
    ja zrezygnowałam tylko dlatego, że współpracuje tylkoze Zdrówkiem w kontekście IUI
    Potwierdzam potwierdzam potwierdzam. Byłam kilka razu u dr Kolossy na monitoringu i rzeczywiście pod tym względem jest fantastyczny. Potrafił przyjąć mnie w dniu, kiedy nie pracował, przyjeżdżał przed dyżurem na oddziale. Nie było nigdy kłopotu ze spasowaniem terminu.
    I co było bardzo miłe i ważne kontakt telefoniczny, wystarczył sms, a oddzwaniał i bardzo wyczerpująco odpowiadał na pytania.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 22:39

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 104 26

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam po krótkiej przerwie 3.01 miałam transfer. Osobiście przeszłam ciężko, chyba ze względu na pełen pęcherz i przedłużoną kolejkę, myślałam, że psikne mu prosto w twarz... 5.01 miałam pierwszą weryfikację beta poniżej 0.1, estradiol 1500, a progesteron 7.8 -telefon od lekarza zbyt niski progesteron trzeba zwiększyć dawkę, dodatkowe zastrzyki,więcej TAB dopochwowych....W dzień weryfikacji chodziłam po ścianach myślałam że to koniec, dziś z ciekawości przed następną weryfikacja zrobiłam badania, beta 5,37 progesteron 100,estradiol 1120.Za dwa dni umówiona weryfikacja trzymajcie kciuki tak jak ja za Was buziaki

  • KalaW Autorytet
    Postów: 630 160

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgirl trzymam mocno!!!

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4 lata starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    Przygotowania do IVF
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam i nie puszczam:)

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 104 26

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:-* do usłyszenia niebawem, pamiętajcie nie traćcie nadziei

  • KalaW Autorytet
    Postów: 630 160

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor Kłyszejko po moim sms o braku leku, pisze że mam przyjechać do gabinetu na 19ta! Co się dzieje z tymi lekarzami, że w takie dni i o takich godzinach pracują? ;p

    Śmieszny cykl. Niby pod górkę, ale jakoś się rozwiązuje.

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4 lata starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    Przygotowania do IVF
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Doktor Kłyszejko po moim sms o braku leku, pisze że mam przyjechać do gabinetu na 19ta! Co się dzieje z tymi lekarzami, że w takie dni i o takich godzinach pracują? ;p

    Śmieszny cykl. Niby pod górkę, ale jakoś się rozwiązuje.

    Zawsze to odbierałam jako pęd za kasą, jednak odczułam jak to jest ważne w naszym przypadku żeby lekarz był pod telefonem i pod ręką. Właściwie dzięki ich poświęceniu działa się cykl w cykl i pod nasz cykl. Chwała im za to!

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca jak sie czujesz po proverze? Mnie jajnik boli :( jestem po @ a caly czas czuje prawa strone :( skończyłas juz go brac?

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 490 69

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Jamajca jak sie czujesz po proverze? Mnie jajnik boli :( jestem po @ a caly czas czuje prawa strone :( skończyłas juz go brac?

    Masakra, raz były wymioty, bo był ciąg mdłości. Jajniki bolały łącznie z całym brzuchem (dość silne bóle), od 30-12 cały czas mam plamienie. Tabletki biorę do 13stego, a dzień po mam wizytę. Do tego dziwnie tsh mi spadło, przy normie ft3, ft4 (tak jeszcze nigdy nie miałam).
    Moje ostatnie przemyślenia- wszystko było ok do czasu stymulowania, jak zaczęliśmy stymulacje wszystko zaczęło szwankować. Zastanawiam się czy mnie nie przestymulowano. Nigdy w życiu nie miałam jakichkolwiek problemów ginekologicznych, od stymulacji jedne po drugich się pojawiają...

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego