Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 180 22

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę, czy lekarze zlecali Wam zrobienie przeciwciał przeciwplemnikowych z krwi? Dobrzy lekarze, w dobrych klinikach leczenia niepłodności? Są bardzo zbieżne opinie na ich temat, jedni lekarze zalecają by je zrobić, inni twierdzą, że to badanie kompletnie zbędne, które kompletnie nic nie wnosi. Nie wiem co myśleć...

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robione, ale na zlecenie immunologa

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • juna Autorytet
    Postów: 1402 685

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robiłam. Moja pierwsza ginekolog mi to zleciła. Mam mieszane odczucia co do tych wszystkich przeciwciał. Zwłaszcza z krwi.. jeszcze rozumiem ze śluzu.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 180 22

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jednego lekarza usłyszałam, że tylko in vitro zostaje, mając te przeciwciała, a od drugiego, że to badanie jest kompletną bzdurą i niczego nie wnosi...

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Masakra, raz były wymioty, bo był ciąg mdłości. Jajniki bolały łącznie z całym brzuchem (dość silne bóle), od 30-12 cały czas mam plamienie. Tabletki biorę do 13stego, a dzień po mam wizytę. Do tego dziwnie tsh mi spadło, przy normie ft3, ft4 (tak jeszcze nigdy nie miałam).
    Moje ostatnie przemyślenia- wszystko było ok do czasu stymulowania, jak zaczęliśmy stymulacje wszystko zaczęło szwankować. Zastanawiam się czy mnie nie przestymulowano. Nigdy w życiu nie miałam jakichkolwiek problemów ginekologicznych, od stymulacji jedne po drugich się pojawiają...
    Mam podobne przemyslenia od zaczecia stymulacji co miesiąc pojawiaja sie rozne problemy ktorych nigdy nie mialam. Pewnie dlatego mi ta przerwe kazała zrobic niech troche organizm odpocznie Jestem ciekawa co Ci powie na wizycie.

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2219 1500

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dawna zastanawiałam się, czy mam pecha, że ta stymulacja przynosi mi więcej kłopotów niż pożytku. Przesadzam oczywiście tak generalizując, ale mam poczucie, że stymulacja mi rozregulowywała organizm. Dlatego starałam się robić przerwy co jakiś czas. Miał być "efekt odbicia" po stymulacji, a u mnie były jakieś totalne dziwaczne cykle. Widzę teraz,że jednak trochę prawdy mogło być w tych przemyśleniach.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam Wam znać w poniedziałek. Na cud nie liczę. Plamienie nadal jest, okresu normalnego brak.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 19:33

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • gibonek Przyjaciółka
    Postów: 626 44

    Wysłany: 13 stycznia 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś was chodziła lub chodzi do dr Ludwikowskiego? Albo polecacie kogoś chodzi głównie o androloga.

  • juna Autorytet
    Postów: 1402 685

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemy się zaczęły wcześniej. Po tabletkach antykoncepcyjnych wszystko się rypło.

    Gibonek, niestety nie znam tego lekarza. Mąż był u jakiegoś polecanego na znanym lekarzu.

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra, dowiedziałam się, że niestety po proverze tak jest- b. duzo pacjentek narzeka.
    Torbiel jeszcze jest. Czekamy na @ i w 2 dc mam zdobić ponownie badania, od tego zależy co dalej.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie bo ja czuję ze maja torbiel nadal jest bo boli jajnik.To po co to zapisywac wrrrr... A dala cos na torbiel aby zniknela? To ja czekam @ i ide do niej dzis mam 14dc.

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Wczoraj skończyłam provera i wg. założeń w ciągu kilka dni ma się wchłonąć. Tak więc czekam na @ - 30 dc i tu nic. Jak się nie pojawi mam przyjść.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:) za @ i za rozpoczęcie nowego cyklu:)

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra, dzięki. Tez trzymam kciuki. Mam nadzieję, że torbiel zniknęła u Ciebie.
    U mnie dodatkowo zmiana leków na tarczyce i dawek, taķ więc wszystko może się jeszcze zadziac. Nie liczę, że kolejny cykl to będzie już ten właściwy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 18:44

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno w końcu trafimy na ten właściwy cykl:) A ja dziś złożyłam wniosek o nowe stanowisko w innym miejscu zatrudnienia:) mam juz dość czekania w starej pracy az w koncu bede na zwolnieniu:) Przynajmniej glowe czyms innym zajmę:)

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 105 26

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to znowu ja dziś mija 12dpt ,beta 538,7 progesteron 25,4, estradiol 333 i powiem szczerze że zaczynam się martwić ponieważ estradiol był na poziomie 1500-1900 dziś spadł do 333, niby lekarz mnie uspokaja że mieszczę się jeszcze w normach . Ale ja jakoś mam źle przeczucia tak nagły spadek??Miała któraś z Was podobną sytuację??W sobotę idę na pierwsze USG

    DaveGahan lubi tę wiadomość

  • juna Autorytet
    Postów: 1402 685

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgirl, mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Odpoczywaj dużo i się nie stresuj. In vitro dopiero przed nami wiec nie pomogę z estradiolem, ale jeśli lekarz uspokaja to bym mu wierzyła. Ściskam i czekam na pozytywne wiadomości :)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 406 144

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgirl gratuluję <3 piękna beta! Wygląda na bliźniaki :D mi badano tylko betę i proga, ale liczy się BETA, a ona jest piękna!!! Kciuki za USG :)

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Madgirl Przyjaciółka
    Postów: 105 26

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Madgirl gratuluję <3 piękna beta! Wygląda na bliźniaki :D mi badano tylko betę i proga, ale liczy się BETA, a ona jest piękna!!! Kciuki za USG :)
    Kochana transfer miałam jednego zarodka w 5 dobie, może dlatego taka ładna beta, mam nadzieję że wszystko się uda i moja mała zostanie z nami(płeć znam bo były robione badania pgd) progesteron niestety nie chce mi przyrastać ma wahania stąd moje obawy.

    P.s. dziękuję JUNA TOBIE TAKZE ZYCZE WSZYSTKIEGO DOBREGO!!obyśmy wszystkie były szczęśliwymi mamami ;)

  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 406 144

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madgirl wrote:
    Kochana transfer miałam jednego zarodka w 5 dobie, może dlatego taka ładna beta, mam nadzieję że wszystko się uda i moja mała zostanie z nami(płeć znam bo były robione badania pgd) progesteron niestety nie chce mi przyrastać ma wahania stąd moje obawy.

    To tymbardziej super beta świadczy o sile Malucha :)
    Co do proga, na cyklu sztucznym zawsze jest niski, ponadto ma charakter pulsujacy, można go suplementowac. Sama do 21 tc brałam 3x2 luteiny i Prolutex, a chyba do 17 tc nawet 2xdziennie Prolutex. Też miałam niski poziom progesteronu. Koszt niesamowity, ale czego się nie robi.. Powodzenia!

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego