Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i żeby oszczędzać brzuch, to Prolutex podawalam w uda naprzemiennie, a Clexane w brzuch.

    Najtaniej Prolutex kupowałam w albie na Curie Skłodowskiej, 135-140 zł, trochę drożej mieli w albie na gdańskiej, a np w Gemini już chcieli 159.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 16:47

    juna, Jamajca lubią tę wiadomość

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 14 czerwca 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Generalnie na rozpisce miałam chyba 70 dni po transferze. I tak przyjmowałam encorton, buscopan, estrofem... Do 20tc luteinę. Przez całą ciążę i w połogu Clexane i acard a Prolutex do 16/17 tc x2, a do 20tc x 1. Z tymże jeśli chodzi o Prolutex to ja jestem dziwnym ewenementem, dlatego tak długo brałam. Miałam plamienia, no i długo poziom progesteronu był opłakany, mimo że łożysko powinno już podjąć funkcję i produkować proga. Dziecko też wolniej rosło. Trochę ze strachu i trochę w związku z tym moim osobliwym przypadkiem miałam tak długo podawany ten cholerny Prolutex.

    Ja mam 6 tyg.
    A właśnie. Jak z heparyna?
    Ja raz dostaje na R a raz na 100%.
    Pani w aptece nie potrafiła mi wyjaśnić skąd takie ruchy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 21:12

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Ja mam 6 tyg.
    A właśnie. Jak z heparyna?
    Ja raz dostaje na R a raz na 100%.
    Pani w aptece nie potrafiła mi wyjaśnić skąd takie ruchy.

    Nie wiem w sumie, chyba zależy od lekarza. Wszyscy (Pani Doktor, lekarz rodzinny oraz obecny ginekolog) poza Klaudiuszem przepisywali mi na R.

    Jamajca lubi tę wiadomość

  • Mojra1983 Przyjaciółka
    Postów: 244 26

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam dzis u swojego lekarza dostalam clo oraz progesteron na okres od 3 do 6 miesięcy

    Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2237 1504

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki progesteron dostałaś?

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po pobraniu 21 komórek ✊

    DaveGahan, KalaW, Kasztanek, juna, Jamajca lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak piękny wynik 👏 kciuki za dalszą drogę ✊✊✊

    Aisak88 lubi tę wiadomość

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2237 1504

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu 8 tabletka i znowu plamienie i migrena. Za kilka dni przejdzie i powtórka będzie pod koniec blistra.Ewidentnie za słabe są te tabletki, już bym chciała wizytę, niech dostanę nowe, mocniejsze i niech pomogą. Bez sensu jest ten czas. Rok, w którym obiecałam sobie wyjaśnić tę sprawę, albo w jedną, albo w drugą stronę wygląda tak, że od marca jestem na antykoncepcji z wizją przedłużenia jej o kolejne miesiące. To rzeczywiście wyjaśniłam. Ręce opadają.

    Jamajca czekam z zaciśniętymi kciukami na wynik bety.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 24.32
    Beta <0.1
    Załamało mnie. 19stego mam powtórzyć wynik.
    (Choć jak czytam w necie to zaleca się w 10-12 dniu po transferze zrobić bete)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 12:43

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2237 1504

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca, być może jest jeszcze za wcześnie. Kochana, nie trać nadziei. Ja wierzę, że będzie sukces.

    DaveGahan lubi tę wiadomość

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca nie wiem czemu kazali Ci tak wcześnie robić betę. Jak pisałam, kiedyś dostałam opr za betę 7dpt. Widziałam bety na poziomie 8-9 w 8dpt (z których są dzieci) , więc zapewne 6dpt beta hCG tez byla niewykrywalna. Poczekaj jeszcze, miejmy nadzieję, że trafił Ci się cichociemny albo leniuszek. Dalej trzymam kciuki ❤️✊✊✊

    Kasztanek, Jamajca lubią tę wiadomość

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje! Dzięki za wsparcie. Tak mam w karcie wypisu, że 16 i 19 mam zrobić.
    Dziś napisałam do Płocka z wynikiem. Dr podjął decyzję, że mam zrobić jeszcze raz 18stego.

    Co się poryczalam to moje :( mimo że mam świadomość, że 6 dzień po transferze może być za wczesnie- przynajmniej Wy to mi potwierdzacie.
    Nie wiem co ma wnosić tak wczesne badanie bety :(

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • juna Autorytet
    Postów: 1409 686

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cholere kazali tak wcześnie robić betę. Przecież to tylko dodatkowy stres. Oby wszytko zakończyło się szczęśliwie!!

    Aisak gratulacje pięknego wyniku :)

    DaveGahan, Aisak88 lubią tę wiadomość

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na cholerę! Tylko człowieka zdoluje. Mi powiedziano, że w tym okresie takie stresy tylko podwyższenie prolaktyny mogą spowodować... Podejrzewam, że potrzebne im to do jakiejś bezdusznej statystyki, invicta bodajże tak męczy pacjentki co 3 dni, począwszy od 3dpt... No comment...

    juna lubi tę wiadomość

  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uważam, że to jeszcze za wcześnie na betę. Jamajca ja wierzę, że jednak się udało!

    juna lubi tę wiadomość

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, że nic nie jest stracone.
    Dziś mam kłucie w jajnika jak przy ovulce. Może coś tam się dzieje pozytywnego.

    DaveGahan lubi tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak88 wrote:
    Już po pobraniu 21 komórek ✊
    Super! 3mam kciuki :)

    Aisak88 lubi tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1111 1551

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 ładne w lewym, jedna w prawym. Jakby wszystkie załapały to trojaczki 🤣


    Ale jedna dużo mniejsza więc jak już mnoga to bliźniaki :p

    Jajowody drożne ale i na wrazie czego dostałam jeszcze acard.
    I oczywiście Pani doktor znow nie ma i mam iść dalej do Kollosy sprawdzić czy pękły :(

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

    Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 komórek przeżyło z czego 10 zapłodnione w pt dowiemy się ile będzie mrożonych

  • KalaW Autorytet
    Postów: 1111 1551

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak trzymam kciuki! Oby jak najwięcej i jak najsilniejszych!


    Ale tu widzę dużo nadziei w tym miesiącu

    Aisak88 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

    Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ