Forum Starając się - ogólne Bydgoszczanki łączmy się! :D
Odpowiedz

Bydgoszczanki łączmy się! :D

Oceń ten wątek:
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    2 ładne w lewym, jedna w prawym. Jakby wszystkie załapały to trojaczki 🤣


    Ale jedna dużo mniejsza więc jak już mnoga to bliźniaki :p

    Jajowody drożne ale i na wrazie czego dostałam jeszcze acard.
    I oczywiście Pani doktor znow nie ma i mam iść dalej do Kollosy sprawdzić czy pękły :(

    Świetnie! Trzymam kciuki :)
    A do kiedy jej nie ma? Oznaczałoby to że od jutra zostaje bez leków, progesteronu... czad! A od jutrzejszych wyników pewnie zależy czy dalej brać czy nie...
    Zaczyna mnie to coraz bardziej wkurzac!
    Wszystko na ost chwilę a potem okazuje się, że urlop...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 10:18

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • KalaW Autorytet
    Postów: 961 1203

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążysz chyba jutro. Ona od piątku do środy ma wolne a mi na poniedziałek przypadło.

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 - zbite do 1,23

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, Aisak ✊✊✊

    Jamajca, ja w przypadku gdy zabrakło mi leków brałam rozpiskę od Gravidy i szłam do lekarza rodzinnego. Zdążyło się to dobre kilka razy, rodzinna miała podstawę na wystawienie recepty na podstawie właśnie dokumentu z podpisem Klaudiusza. Zdążyło mi się też prosić, żeby z Płocka mi przesłali receptę (2 razy).

    Jamajca lubi tę wiadomość

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to już bardziej sensowne rozwiązanie.
    Zaraz będę dzwonić do Pani dr czy mi zostawi receptę na wszelki wypadek. Jak nie to tak jak piszecie.
    Dzięki za pomoc.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załatwione.
    Dodatkowo dowiedziałam się, że jeżeli beta jutro nie drgnie (8dpt) to odstawiamy leki i przygotowanie do kolejnego transferu.... gorący pot mnie oblał, będę chyba chciała odpocząć, nie chce raz za razem... :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 11:24

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca, nawet nie myśl o tym, że mogłoby się nie udać. Wszystkie wierzymy w Twój sukces. Nie martw się na zapas kochana.

    Jamajca lubi tę wiadomość

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano jadę do Biziela zrobić wynik. Po 17stej będę odbierać i dam znać.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • KalaW Autorytet
    Postów: 961 1203

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca wrote:
    Jutro rano jadę do Biziela zrobić wynik. Po 17stej będę odbierać i dam znać.

    Czekamy zatem na info :) wiem że mówienie, "nie martw się" nie pomoże, dlatego nie napisze tego zdania.

    Ale może spróbuj sobie zaplanować czas żeby nie mieć czasu o tym myśleć...

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 - zbite do 1,23

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas szybko leci, wytrzymam do jutra :)

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam tydzień temu u Pani doktor to mówiła, że od 29 czerwca idzie na urlop, a teraz widzę że piszecie że już jest teraz nie będzie od piątku do środy...

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie ;)

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • KalaW Autorytet
    Postów: 961 1203

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Jak byłam tydzień temu u Pani doktor to mówiła, że od 29 czerwca idzie na urlop, a teraz widzę że piszecie że już jest teraz nie będzie od piątku do środy...

    W sumie robocze to tylko 3 dni. Ale dla nas czasem te 3 dni są mega ważne :(

    ganndqk3zv9ub0c0.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    TSH 4,5 - zbite do 1,23

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • Ludia Nowa
    Postów: 1 1

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuje Was niezalogowana i aż się zalogowałam, żeby komuś nie przepadła wizyta.
    Pani doktor w piątek jest normalnie, dzwoniłam do eskulapu.

    Jamajca lubi tę wiadomość

  • DaveGahan Autorytet
    Postów: 404 143

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca myślami i kciukami z Tobą ✊✊✊

    83' PCOS kompletne, AMH 25, IO, Mthfr oba hetero, 1 ICSI, 4 Crio, 1cb, 1 Aniołek, 01.2019 nasze Szczęście na świecie <3
  • zosiaaaa Przyjaciółka
    Postów: 171 22

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile dni po ovitrelle można zrobić test, by był on już miarodajny, a nie był wynikiem działania zastrzyku?

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave Dzięki!
    Siedzę jak na szpilkach. W Bizielu nie zrobiłam badań, bo w.pol godz przyjęli z 4.osoby, a przede mną było z 30. Pojechałam do synevo. Już wiem że progesteron będzie jutro, być może.beta jeszcze dziś.

    DaveGahan, Aisak88 lubią tę wiadomość

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajca jak długo przyjmowałaś po punkcji luteine? dziś drugi dzień od punkcji a ja mam strasznie wzdęty brzuch co najmniej 2 kg więcej niż normalnie (szok!) pani dr jest w pt to prawda, ale dopisac sie do niej graniczy z cudem, ja dziś się dopisałam na godzinę na ktorą jest już inna pacjentka, ale nie mogę sobie teraz pozwolić na odłożenie wizyty w czasie

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine biorę cały czas bez przerwy do dziś.

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
  • Aisak88 Przyjaciółka
    Postów: 71 33

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie robiłaś przerwy na wywołanie nowego cyklu żeby przygotować się do transferu? Mi po punkcji kazali przez 7 dni brać i zgłosić się do Klyszejko i teraz się zastanawiam czy tylko 7 dni będzie na wywołanie czy tak jak normalny cykl czyli 2 tygodnie

  • Jamajca Ekspertka
    Postów: 493 70

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. U mnie zaczął się cykl, wlaczono leki plus luteine, pobrano, zrobiono transfer i nadal na luteinie.
    W między czasie monitoring. Poszłam krótkim protokołem.
    P.s.
    Wyników bety nadal nie mam....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 19:13

    http://ovufriend.pl/graph/5ecbba88813add7c6493c0535fb88d36
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego