Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    No i dostałam krwawienia. Piękna małpa po 13 dniach od ostatniej… 😭

O mamo strasznie szybko kolejna 🐒 może warto to skonsultować z ginekologiem bo to nie jest normalne
    Tulę mocno

Mika1992 lubi tę wiadomość

• Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka teraz doczytałsm do końca co to za gin jakiś gbur nie douczony dobrze że zmieniłaś go

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DwieKreskiMarzeń wrote:
    Dziewczyny doskonale rozumiem kwestię spotkań rodzinnych... Coraz częściej padają pytania "Kiedy wy?", do męża okropne komentarze "Czy mu pomóc?". A ja nie mam ochoty mówić o naszych problemach. Nie potrzebuję nieszczerego współczucia. Byłam w tej sprawie na konsultacji z psychologiem. Za radą Pani psycholog zamiast mówić podczas spotkań że jeszcze nie myślimy, że najpierw mieszkanie, trochę podróży, mamy mówić "staramy się". Uznała, że takie coś sprawi, że ktoś zapyta raz czy dwa a później sobie da spokój.... Chyba tak zrobię bo i tak już za dużo emocjonalnie dźwigamy. Za tydzień mamy chrzciny w rodzinie męża i już psychicznie przygotowuję się na ogrom pytań i komentarzy na mój temat (chyba wszyscy myślą, że ja na razie nie chcę dziecka).

Najbardziej rozczarowałam się kiedy powiedziałam przyjaciółce o naszych problemach (jedyna osoba, której się zwierzyłam po prawie 2 latach starań i mam uraz). Nie zrozumiała mnie ale pod wpływem rozmowy ze mną uznała, że ona już teraz natychmiast chce zajść w ciążę... cały cykl mówiła o tym, że musi się udać , bo ona sobie życia inaczej nie wyobraża... i co... udało się bez problemu. Nie zapytała nigdy co u mnie i jak leczenie. Ja nie jestem zła czy zazdrosna ale przekonałam się, że nikt mnie nie zrozumie, jeśli nie napotkał problemów. Tym bardziej doceniam to forum i was... ❤️

Chu... nie przyjaciółka! Przyjaciele są zawsze, a szczególnie gdy są problemy.
    A rodzina... Ja się wolę nie wypowiadać, bo za dużo mi się ciśnie wulgaryzmów. Ale tak, tez sie na słuchałam... takze znam temat. Ale ja ze swoim złośliwym charakterem to widomo, że "grzecznie" nie odpowiadałam 😂 Ale kurde jest jedno i nie słyszę w rodzinie kiedy drugie? Nie wiem, popsuli się zdecydowanie 😆

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    Chu... nie przyjaciółka! Przyjaciele są zawsze, a szczególnie gdy są problemy.
    A rodzina... Ja się wolę nie wypowiadać, bo za dużo mi się ciśnie wulgaryzmów. Ale tak, tez sie na słuchałam... takze znam temat. Ale ja ze swoim złośliwym charakterem to widomo, że "grzecznie" nie odpowiadałam 😂 Ale kurde jest jedno i nie słyszę w rodzinie kiedy drugie? Nie wiem, popsuli się zdecydowanie 😆

No i szybko wyjaśniona została przyjaciółka 😅 dla mnie takie osoby, które widzą tylko czubek własnego nosa mogłyby nie istnieć i już dawno poodcinałam się od takich osób wliczając to niektórych członków rodziny też. Żyje się spokojnie

Gosik0205, Złośnica.m, Konzzdi lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciało mi się wpisywać przy kasie znowu tego kodu kreskowego do facelle chociaż nie wiem czy nie zmienili już ( Elgenda pisałaś że zgłaszałaś chyba) 😅 i kupiłam facellle strumieniowy i bejbi test strumieniowy,
    Ktoś je testował ?

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu owulacja z prawego jajnika to dlaczego tak bardzo boli mnie w okolicy lewego 😭 plus podbrzusze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 16:56

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • mistyreal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mega współczuję takich nieprzyjemnych rozmów z rodziną czy przyjaciółmi 🙈 Ja bym się chyba popłakała w niektórych sytuacjach, które tu opisałyście..

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    08.2026 - 13 cs
    09.2026 - IUI
  • Lawendatoja Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa
    Forum obserwuje od jakiegoś czasu
    Mamy z mężem 30 lat
    5letnie dziecko
    Staramy się od 6 cykli

Niestety mam wrażenie ze już nie jest nam dane mieć dziecka , z pierwszym poszło od razu
    Wydaje mi się ze coś jest nie tak bo już 6 cykli za nami
    (Za tydzień mam mieć okres ale wiem ze nic z tego)
    Po prostu to czuje

Co wiemy :
    Ginekolog potwierdzona owulacja - wygląd prawidłowy
    FSH LH prolaktyna tarczyca prawidłowe
    Jutro idę na progesteron
    A mąż ma jutro badanie nasienia (3 lata temu miał raka jądra i ma tylko jedno ale obyło się bez leczenia )

Mierze sobie temperaturę i mam wzrost około 17dc natomiast wydaje mi sie ze małe te wzrosty ale widać ze druga faza cyklu ma wyższe

Cykle regularne od wielu miesięcy około 30-31 dni

Jestem z okolic Trójmiasta
    Ginekolog powiedziała po tych wstępnych badaniach ze do roku starań ale ja już nie mogę :(

Przepraszam wiem ze to zal post i wiele dziewczyn stara się dłużej i tak bardzo nam współczuje :(

Złośnica.m, Tofuszka, mommytobe, aaandzia, Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal wrote:
    Kurczę, mega współczuję takich nieprzyjemnych rozmów z rodziną czy przyjaciółmi 🙈 Ja bym się chyba popłakała w niektórych sytuacjach, które tu opisałyście..
    A pewnie, ze popłakać trzeba, byle nie przy takich, tylko gdzieś w domu. Co by nie mieli satysfakcji, bo niektórzy "karmią się" czyimś nieszczęściem

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Cześć jestem tu nowa
    Mamy z mężem 30 lat
    5letnie dziecko
    Staramy się od 6 cykli

Niestety mam wrażenie ze już nie jest nam dane mieć dziecka , z pierwszym poszło od razu
    Po prostu to czuje

Co wiemy :
    Jutro idę na progesteron
    A mąż ma jutro badanie nasienia (3 lata temu miał raka jądra i ma tylko jedno ale obyło się bez leczenia )

Mierze sobie temperaturę i mam wzrost około 17dc natomiast wydaje mi sie ze małe te wzrosty ale widać ze druga faza cyklu ma wyższe

Ginekolog powiedziała po tych wstępnych badaniach ze do roku starań ale ja już nie mogę :(

Przepraszam wiem ze to zal post i wiele dziewczyn stara się dłużej i tak bardzo nam współczuje :(
    Po to tu jesteśmy! Żal się ile potrzebujesz 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:22

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam się dzisiaj pokłuć, jest 7dpo i mam część wyników, wszystko w normie 🥹
    Progesteron 9,96 (wg labu zalecana dla lutealnej jest 4,11 - 14,5) ✅
    Ferrytyna 41,0✅
    Żelazo 155,0✅
    D3 44,4✅
    Estradiol 190✅
    Cholesterol całkowity 159✅
    Zrobiłam cały lipidogram, wszystko w normie, ale muszę jeszcze poguglać jakie wartości są faktycznie optymalne.

Jeju jak ja się cieszę z tego proga! Wiem że to nie jakiś bardzo wysoki wynik, ale dwa cykle temu 9dpo miałam wynik poniżej 3,0 więc teraz mam takie uczucie że organizm zaczyna działać tak jak powinien dzięki temu że się staram ❤️
    Ferrytyna 3 miesiące temu wynosiła 24! Myślę nad braniem laktoferyny żeby zwiększyć wchłanianie żelaza
    Witamina D3 też podniesiona z 22 w trzy miesiące!
    Cholesterol 3 miesiące temu był 179 (zalecany poniżej 190) więc spada ❤️
    Czekam jeszcze na kwas foliowy

EDIT AI mówi że cholesterol jest wręcz idealny, bo jest potrzebny do produkcji hormonów, więc najlepiej jak jest w zakresie 150-180

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:33

Gosiaczkova, aaandzia, Lucy_26, Gorzkax33333, Dawdler34, Konzzdi, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Byłam się dzisiaj pokłuć, jest 7dpo i mam część wyników, wszystko w normie 🥹
    Progesteron 9,96 (wg labu zalecana dla lutealnej jest 4,11 - 14,5) ✅
    Ferrytyna 41,0✅
    Żelazo 155,0✅
    D3 44,4✅
    Estradiol 190✅
    Cholesterol całkowity 159✅
    Zrobiłam cały lipidogram, wszystko w normie, ale muszę jeszcze poguglać jakie wartości są faktycznie optymalne.

Jeju jak ja się cieszę z tego proga! Wiem że to nie jakiś bardzo wysoki wynik, ale dwa cykle temu 9dpo miałam wynik poniżej 3,0 więc teraz mam takie uczucie że organizm zaczyna działać tak jak powinien dzięki temu że się staram ❤️
    Ferrytyna 3 miesiące temu wynosiła 24! Myślę nad braniem laktoferyny żeby zwiększyć wchłanianie żelaza
    Witamina D3 też podniesiona z 22 w trzy miesiące!
    Cholesterol 3 miesiące temu był 179 (zalecany poniżej 190) więc spada ❤️
    Czekam jeszcze na kwas foliowy

Piękne wyniki!🌟🌟🌟

Tofuszka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Nie chciało mi się wpisywać przy kasie znowu tego kodu kreskowego do facelle chociaż nie wiem czy nie zmienili już ( Elgenda pisałaś że zgłaszałaś chyba) 😅 i kupiłam facellle strumieniowy i bejbi test strumieniowy,
    Ktoś je testował ?

Wczoraj kupowałam i nadal trzeba wpisywać. Mi te facelle tańsze najwcześniej pokazały ciąże 8dpo już była dość wyraźna kreska. Facelle strumieniowy podobno też dobrze pokazuje ale ja przy ilości testów jakie kupuje zawsze wybieram ten tańszy 😀

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Cześć jestem tu nowa
    Mamy z mężem 30 lat
    5letnie dziecko
    Staramy się od 6 cykli

Po prostu to czuje

Co wiemy :
    Jutro idę na progesteron

Po to tu jesteśmy 🫂🫂🫂🫂 czasami po prostu trzeba się tutaj wygadać i to pomaga…

Chcesz żeby wpisać Cię na testowanie? Dopóki nie ma @ to nic nie jest przesadzone

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Jezu owulacja z prawego jajnika to dlaczego tak bardzo boli mnie w okolicy lewego 😭 plus podbrzusze

Ja teraz miałam owulację z lewego, a bolał mnie prawy 🤷🏻‍♀️ nawet u ginekologa mówiłam, że owulacja z prawego, a on że nie 🤷🏻‍♀️ nie wiem dlaczego tak jest

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawenda cześć! Tu wiele z nas jest już trochę mniej lub bardziej sfrustrowanych staraniami, ale po to tu jesteśmy by się wspierać. Też mieszkam niedaleko Trójmiasta. Kilka nas tu jest z okolic ☺️
    Btw, kocham lawendę!

Konzzdi lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg

Wysłany: 31 lipca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Lawenda cześć! Tu wiele z nas jest już trochę mniej lub bardziej sfrustrowanych staraniami, ale po to tu jesteśmy by się wspierać. Też mieszkam niedaleko Trójmiasta. Kilka nas tu jest z okolic ☺️
    Btw, kocham lawendę!

Dziękuje za miłe słowa !

Ja nawet nie będę testować bo nie mogę znieść tych białych testów :(

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026

Wysłany: 31 lipca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zmieniając trochę temat

Razem z koleżanka śmiałyśmy się ze razem będziemy w ciąży no i ona się starała jakoś 8 miesięcy i zaszła . Jak ostatnio mi o tym powiedziała to po prostu nie umiałam się cieszyć ! Boże to straszne
    Nie wiem jak ją zobaczę czy się nie rozryczę :(

Jakie badania w 6 cyklu starań polecacie zrobić ?

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • enk_a Znajoma

Wysłany: 31 lipca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie udało się wytrzymać z testowaniem do jutra 😅 Niestety biel ⚪ Dzisiaj 11 dpo, co prawda @ planowo dopiero we wtorek ale mam przeczucie, że ten cykl idzie już na straty, a szkoda bo akurat lipiec był dla nas trochę lżejszy ze względu na urlopy- na codzień dużo pracujemy i mamy sporo stresów, co też średnio sprzyja staraniom 😛 Pewnie jeszcze nie jeden test zrobię w najbliższych dniach a jeśli nic się nie zmieni to planuje monitoring w kolejnym cyklu i jeśli nic się nie przesunie to będę testować z Wami jeszcze pod koniec miesiąca. Może Wy przyniesiecie mi trochę szczęścia w sierpniu 🍀

Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Dzydzy jaki piękny widok 🥹🥰 niech maluszek rośnie 😊

Ja mam wyniki. Gpt mówi, że ok 👍

IMG-2301.jpg
    TSH do zbicia

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ