Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia! To Ty byłaś u swojej internetowej psiapsi?Monia• wrote:Cześć wszystkim, wróciłam z wakacji i można mnie zapisać na wolnego strzelca. Niby robiłam testy owulacyjne 2 razy w ciągu dnia ale nie wyłapałam piku ani nawet ciemnej kreski więc nie wiem kiedy miałam owulację i czy w ogóle miałam. Nie będę testować, czekam na okres 😀
aaandzia lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Gajek wrote:Przytulam wszystkie z was które słyszą takie kiepskie teksty od bliskich 🫂🫂🫂 nikt nie wie co każda przechodzi ( i każdy bo mężowie też przeżywają) dopóki sam nie będzie w takiej sytuacji 😔 wiem, że łatwo powiedzieć żeby się tym nie przejmować. I pamiętajcie! Wy też macie prawo wszystko przeżywać! To, że nie cieszy was ciąża bliskiej osoby/kogoś z otoczenia wcale nie znaczy że jesteście gorsze czy złe! Jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo to czuć. Nie wincie się za to, dajcie sobie czas na przetrawienie i pozwólcie sobie czuć te emocje. Może brzmie jak jakaś wariatka ale z własnego doświadczenia wiem, że jeśli będziecie tłumić w sobie emocje, robić sobie wyrzuty że czujecie to co czujecie w końcu zwariujecie. A jeśli będą was irytować pytania innych o ciążę to zwyczajnie powiedzcie " ja do twojego łóżka nie wchodzę", "a staramy się i to jeszcze jak, już 2 łóżka poszły na śmietnik" i tak trochę delikatniej " za jakiś czas" lub trochę mniej delikatnie " za jakiś czas jak ktoś umrze i zrobi się wolne miejsce". Z własnego doświadczenia - ostatni tekst działa najlepiej na dalsze osoby i ucina temat raz na zawsze
Jestem fanką ostatniego, a kurde nikt nie pyta kiedy drugie 😆
Gajek, aaandzia lubią tę wiadomość
-
Tak😅 spotkałyśmy się pierwszy raz w realnym życiu. Bardzo fajna osoba, będziemy dalej utrzymywać kontakt i mam nadzieję że się spotkamy jeszcze raz. Mój mąż też się zaprzyjaźnił z jej mężem i się świetnie dogadywaliśmy 😁 nagrał nas jej mąż jak się spotkałyśmy i mamy pełno zdjęć i zabrali nas na piękną plażę z takimi ,, chatkami” na wodzie . Było super, ale Tunezja oprócz morza to nie podobała nam się .Tofuszka wrote:Monia! To Ty byłaś u swojej internetowej psiapsi?
aaandzia, Gosiaczkova, Dawdler34, Konzzdi, Tofuszka, Foggy, Gorzkax33333, mommytobe, mistyreal lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Super oby przyjaźń się utrzymała bo przyjaźń powinna być na całe życie wtedy to życie ma sensMonia• wrote:Tak😅 spotkałyśmy się pierwszy raz w realnym życiu. Bardzo fajna osoba, będziemy dalej utrzymywać kontakt i mam nadzieję że się spotkamy jeszcze raz. Mój mąż też się zaprzyjaźnił z jej mężem i się świetnie dogadywaliśmy 😁 nagrał nas jej mąż jak się spotkałyśmy i mamy pełno zdjęć i zabrali nas na piękną plażę z takimi ,, chatkami” na wodzie . Było super, ale Tunezja oprócz morza to nie podobała nam się .
-
O, a czemu się nie podobało?💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Jak dla mnie było brzydko i nic specjalnego, straszna bieda i nigdzie nie było klimy! Nawet w restauracjach ani w taksówkach. W pokoju w hotelu jak chcieliśmy klime to musieliśmy zapłacić 30 zł za dzień za klime. Poza pokojem też nie było w hotelu klimy a było naprawdę mega upalnie. Jak wychodziliśmy na miasto to mdlałam i musiałam szybko wracać do pokoju, wychodziłam tylko nocą a i tak było mega gorąco. Podobało mi się tylko morze bo było czyste i piękne. Mało co mogłam zjeść, bo wszystko było bardzo ostre. Córka jadła przez cały tydzień tylko frytki i szynkę i arbuza… nic innego nie chciała tknąć i płakała bo pikantne . Hotel 4*, może po prostu trafiłyśmy w takie miejsce a gdzieś indziej jest pięknie, nie wiem🤷♀️ Ale byliśmy też w stolicy i innym miejscu i było tak samo. Menu w każdej restauracji tylko po francusku, ogólnie to tam każdy po francusku mówił . Jedynie ludzie w Tunezji są bardzo mili, sympatyczni i pomocni. Powietrze było ciężkie, mokre. Ciuchy mi nie schly przez 2 dni jak wyprałam mimo upału. Skórę miałam ciągle lepką i spoconą (chyba od morza tak jest) Kocham kraje arabskie i podróżuje dużo po arabskich krajach, Egipt i Jordania podobały mi się bardzoTofuszka wrote:O, a czemu się nie podobało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 21:49
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-

Pamiętacie jak diabetolozka powiedziała mi w poniedziałek że mam zerowe szansę na owulację? To patrzcie na to. 1 test zrobiłam o 20 drugi o 21:35. Wg premom 1 to 1,48 a drugi 1,51 czyli lh się utrzymuje i nie jest to chwilowy skok. Miałam już 3 skoki tak do 0,8. We wtorek miałam 2 pęcherzyki w prawym jajniku 10 i 11mm. Teraz tak myślę że może delikatnie źle je zmierzyła bo nie mogła znaleźć jajnika. Ciekawe co powie nowy ginekolog w czwartek, jeśli jutro lub pojutrze będzie owulacja to powinien zobaczyć ciałko żółte. Ale powiem wam tak się cieszę, prawie się popłakałam. Wiem, że to nie jest pozytywny test ciążowy ale tak mi słowa tej babki utkwiły w głowie a tu jednak organizm próbuje i jakoś coś działa . Od 3 dni a szczególnie wczoraj i dzisiaj miałam silne boleści prawego jajnika. No normalnie utrudniało mi to aż zycieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 21:47
Tofuszka, Konzzdi, Gosiaczkova, Gosik0205, Foggy, Marcycha, MiśkaK, aaandzia, Gorzkax33333, mommytobe, Dawdler34, Chloé2017 lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Od jutra sierpniowe testy się zaczynają. 🥹 Trzymam za was kciuki i myślę o was i waszych historiach. Jestem pełna wiary na wysyp pozytywnych testów 🙌
Dokopcie temu sierpniowi! 👊✊
Monia•, DwieKreskiMarzeń, Konzzdi, Aga992, enk_a, Gosiaczkova, KamilaAnt2026, Amelia96, Gosik0205, Hope9411, MiśkaK, aaandzia, Gorzkax33333, mommytobe lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL
27.07 beta 1032 mIU/mL
30.07 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🙌
17.08 wizyta/czekam na serduszko ❤️ -
Też byłam w Tunezji dwa lata temu i nie urzekła mnie swoim wyglądem wcale. Wszędzie brudno, handlarze wręcz wpychają Cię do swoich sklepikow żebyś dała im coś zarobić. Oprócz piaszczystych plaż nic ciekawego. Chociaż ceny kuszą. 🙃Monia• wrote:Jak dla mnie było brzydko i nic specjalnego, straszna bieda i nigdzie nie było klimy! Nawet w restauracjach ani w taksówkach. W pokoju w hotelu jak chcieliśmy klime to musieliśmy zapłacić 30 zł za dzień za klime. Poza pokojem też nie było w hotelu klimy a było naprawdę mega upalnie. Jak wychodziliśmy na miasto to mdlałam i musiałam szybko wracać do pokoju, wychodziłam tylko nocą a i tak było mega gorąco. Podobało mi się tylko morze bo było czyste i piękne. Mało co mogłam zjeść, bo wszystko było bardzo ostre. Córka jadła przez cały tydzień tylko frytki i szynkę i arbuza… nic innego nie chciała tknąć i płakała bo pikantne . Hotel 4*, może po prostu trafiłyśmy w takie miejsce a gdzieś indziej jest pięknie, nie wiem🤷♀️ Ale byliśmy też w stolicy i innym miejscu i było tak samo. Menu w każdej restauracji tylko po francusku, ogólnie to tam każdy po francusku mówił . Jedynie ludzie w Tunezji są bardzo mili, sympatyczni i pomocni. Powietrze było ciężkie, mokre. Ciuchy mi nie schly przez 2 dni jak wyprałam mimo upału. Skórę miałam ciągle lepką i spoconą (chyba od morza tak jest) Kocham kraje arabskie i podróżuje dużo po arabskich krajach, Egipt i Jordania podobały mi się bardzo
Ja już dziś wyłapałam troszku płodnego śluzu więc wykorzystałam Męża wieczorkiem 🤭 chociaż to dopiero 6 dc ale nie zaszkodzi podziałać 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 22:39
Konzzdi, Gosik0205, Monia• lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Chyba się nie spóźniłam przed sierpniem 🤣
Zostawiam ciążowe Wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠
U mnie też był szok że się udało a tu już połowa ciąży za mną 💙 trzymajcie się kochane 🙏🏻💝
Foggy, Szept_Flory, Monia•, MiśkaK, DwieKreskiMarzeń, aaandzia, Gorzkax33333, Amelia96, mommytobe, Dawdler34, Konzzdi, Kompotlinka, Marcycha, Lucy_26, Słonecznik90, Lisia00 lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
Cześć dziewczyny! 🌻
Wpadam cichutko tuż po północy, żeby z nadzieją przywitać nasz nowy, sierpniowy miesiąc. Niech ten sierpień przyniesie nam spokój i obrodzi w dwie kreski tak pięknie, jak pola pełne złotych słoneczników.
Trzymam najmocniej kciuki za każdą z nas, za nasze testowanie i owulacje. Dziewczyny, wierzę, że to będzie dobry czas. Cudownego i owocnego sierpnia dla wszystkich! 🍀
Monia•, MiśkaK, Tofuszka, DwieKreskiMarzeń, aaandzia, Gosiaczkova, Gorzkax33333, Amelia96, mommytobe, Dawdler34, Konzzdi, Marcycha, Aga992, Lucy_26, Lisia00 lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Monia, wywolywalam cie do tablicy jak tam wlasnie z tym pradem. Czyli ja bylam 12-13 lat temu, to wychodzi na to, ze tam nic sie nie zmienilo, bo tez srednio mi sie podobalo, przerazala mnie ta bieda, traktowanie zwierzat i wszechobecny brud.
Trzymam kciuki za wszystkie testujace, spac nie moge jakos. Mam nadzieje ze Dawler lub DwieKreskiMarzen wysikacie jutro dwie kreski, bo mam urodziny
DwieKreskiMarzeń, aaandzia, Gosiaczkova, Gorzkax33333, Tofuszka, Konzzdi, Monia• lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
J.ss wrote:Monia, wywolywalam cie do tablicy jak tam wlasnie z tym pradem. Czyli ja bylam 12-13 lat temu, to wychodzi na to, ze tam nic sie nie zmienilo, bo tez srednio mi sie podobalo, przerazala mnie ta bieda, traktowanie zwierzat i wszechobecny brud.
Trzymam kciuki za wszystkie testujace, spac nie moge jakos. Mam nadzieje ze Dawler lub DwieKreskiMarzen wysikacie jutro dwie kreski, bo mam urodziny
Ja dzisiaj oczy otworzyłam o 5:20 i też już nie zasnęłam 😅🤷🏻♀️ pada deszcz od rana, a mieliśmy jechać na rowery, ale chyba nic z tego nie będzie 🤔🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Widze ze mialysmy te same plany na week. Ja ludze sie, ze przestanie padac deszcz i uda nam sie wyjsc 😊
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Gdzie mieszkacie, że pada 😮 ja dziś planowałam cały dzień spędzić na działce .. będę bardzo rozczarowana jeżeli się rozpada 😞
Powodzenia dzisiaj w testowaniu 🤞🏻✊🏻Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dzień dobry z rana, u nas burza i deszcz, i co tu robić cały dzień ? 🥲🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
O ludzie a u nas na Podkarpaciu znów kolejny dzień upałów 🥵🥵 a mogło by się ochlodzic...Gorzkax33333 wrote:Dzień dobry z rana, u nas burza i deszcz, i co tu robić cały dzień ? 🥲Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Ja okolice Olsztyna Warmia, ale coś się rozpogadza więc jeszcze mam nadzieję, że pojedziemy😃 chociaż teraz spojrzałam na pogodę to ma być burza jeszcze 🤷🏻♀️ cały tydzień grzało jest sobota i o 🤦🏻♀️
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Gajek wrote:

Pamiętacie jak diabetolozka powiedziała mi w poniedziałek że mam zerowe szansę na owulację? To patrzcie na to. 1 test zrobiłam o 20 drugi o 21:35. Wg premom 1 to 1,48 a drugi 1,51 czyli lh się utrzymuje i nie jest to chwilowy skok. Miałam już 3 skoki tak do 0,8. We wtorek miałam 2 pęcherzyki w prawym jajniku 10 i 11mm. Teraz tak myślę że może delikatnie źle je zmierzyła bo nie mogła znaleźć jajnika. Ciekawe co powie nowy ginekolog w czwartek, jeśli jutro lub pojutrze będzie owulacja to powinien zobaczyć ciałko żółte. Ale powiem wam tak się cieszę, prawie się popłakałam. Wiem, że to nie jest pozytywny test ciążowy ale tak mi słowa tej babki utkwiły w głowie a tu jednak organizm próbuje i jakoś coś działa . Od 3 dni a szczególnie wczoraj i dzisiaj miałam silne boleści prawego jajnika. No normalnie utrudniało mi to aż zycie
To musi być satysfakcjonujące i mam nadzieję, że to będzie ta owulacja 🍀 jestem ciekawa Twojej wizyty u nowego ginekologa i trzymam kciuki!
Gajek lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
U nas lało i burza ale w nocy, więc też dużo nie pospałam 🙄 i widzę że zapowiadają jeszcze deszcze i burze w ciągu dnia więc wesoło.
Aandzia to ja w przyszłym tygodniu jadę w Twoje okolice na festiwal 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 08:11
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg