Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Dajecie nadzieję, że jednak będzie dobrze. Dzydzy miałaś stymulację owulacji? Jeśli oczywiście chciałabyś się podzielić taką informacją? Też mnie ciekawi co może być przyczyną, ta lekarka nic więcej mi nie powiedziała tylko, że przyczyną jest dystalna i że niedrożny 🤷

Konzzdi lubi tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co to za smuty? Nadzieja i pozytywne nastawienie na ten sierpień !

aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Zmienione 😃
    Dzięki :)

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • DwieKreskiMarzeń Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Mam dzisiaj ciulowy dzień..zaczynam się zastanawiać co jest ze mną nie tak :( albo co zrobiłam złego, że się nie udaje :( wiek goni i wiem, że będzie już coraz trudniej.
    We wrześniu jedziemy na urlop, jak do tego czasu się nie uda to poszukamy kliniki niepłodności. Dużo badań porobiłam, wszystko w dobrym kierunku, bo oprócz podstawowych badań, to zrobiłam celiaklie, antygulant toczniowy, trombofilie, homocysteine, glukoza.. wszytko ok (wpadłam w wir badań po poronieniu)
    Teraz jeszcze zrobię fsh, lh, estradiol, amh..coś byście dorzuciły ?

Myślę że może warto się skonsultować z immunologiem. Ale nie robiłabym przed żadnych badań tylko lekarz zleci po wywiadzie. U mnie wyniki i cykl książkowy a właśnie immunologia szwankuje plus jeszcze biopsja endometrium we wrześniu do zrobienia, bo stan zapalny moze nie dawać żadnych oznak i być przyczyną….

06.2024 Starania
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enk_a wrote:
    U mnie też niestety biel, niby się człowiek nie nastawiał ale zawsze tak jakoś przykro 😅

Ile dzisiaj dpo? Wczoraj miałaś 12? Jeszcze jest szansa 🍀🍀🍀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler, a robiliscie seminogram? Przytulam 🫂

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Dawdler, a robiliscie seminogram? Przytulam 🫂
    Tak, robiliśmy w grudniu jakoś, dobre wyniki, konsultowane z lekarzem też:)

Konzzdi lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę dziewczyny za biel

• Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u mnie włącza się brajan jednej chwili mam nadzieję bo tempka ładnie w górze jestem 7 albo 9dpo dokładnie nie wiem. Objawy zaś że nic z tego piersi zaczynają mniej boleć jak kilka dni temu. Do tego dopadł mnie kaszel męczy w dzień jak diabli chyba się przeziębiłam na basenie ale o dziwo tylko kaszel zero kataru nic więcej

• enk_a Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ile dzisiaj dpo? Wczoraj miałaś 12? Jeszcze jest szansa 🍀🍀🍀

Dzisiaj 12 dpo, aż sama musiałam sprawdzić czy się nie zakręciłam 😛 Będę jeszcze testować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:59

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny!

Przyszłam do Was w lipcowym wątku, udzielałam się tyle co nic, ale czytałam Was cały czas! Przyznam szczerze, że lipiec miałam bardzo trudny - moja babcia, kobieta dosłownie wiekowa, bardzo osłabła, trafiła do szpitala, w którym ostatecznie zmarła. Wczoraj mieliśmy pogrzeb.

Teoretycznie zaczęliśmy starania w lipcu o drugie bobo, ale przez to wszystko nie były one jakoś skrupulatne, suple brałam jak pamiętałam, temperaturę niby badałam, ale też bez większego zaangażowania. Do tego wyszło jakoś tak, że trochę w tym miesiącu wypiłam, najwięcej od czasów sprzed pierwszej ciąży 😅🫣 i powiem Wam, że absolutnie nie liczyłam na ten miesiąc.

Wczoraj jednak nie przyszła mi małpa, sądziłam że kwestia stresu. Robiłam wcześniej dla sportu z dwa czy trzy testy, ale było biało. Jesteśmy teraz w ogóle u mojej mamy, żeby ją trochę wesprzeć po śmierci babci. No i wczoraj jeszcze przy okazji kupiłam test, żeby dzisiaj zrobic, jeśli okresu od rana nie będzie. No i patrzcie 🫣

IMG-7582.jpg

To jest co prawda zdjęcie zrobione po paru godzinach, ale chwilę po nasikaniu kreska była tylko ciutkę jaśniejsza.

Aż mi głupio, że tak szybko nam to wyszło, gdy tyle z Was tak długo czeka na upragnione kreski… 🥺

Na razie jakoś wielce się nie przywiązuje do tego testu, powtórzę jutro, a w poniedziałek zrobię betę. Jednak sporo się działo w tym miesiącu…

Gosiaczkova, enk_a, Foggy, Aenu, Gosik0205, Lucy_26, aaandzia, Monia•, Gorzkax33333, MiśkaK, xSophie, biavska, mistyreal, Lisia00, mommytobe, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️

preg.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Cześć, dziewczyny!

Przyszłam do Was w lipcowym wątku, udzielałam się tyle co nic, ale czytałam Was cały czas! Przyznam szczerze, że lipiec miałam bardzo trudny - moja babcia, kobieta dosłownie wiekowa, bardzo osłabła, trafiła do szpitala, w którym ostatecznie zmarła. Wczoraj mieliśmy pogrzeb.

Teoretycznie zaczęliśmy starania w lipcu o drugie bobo, ale przez to wszystko nie były one jakoś skrupulatne, suple brałam jak pamiętałam, temperaturę niby badałam, ale też bez większego zaangażowania. Do tego wyszło jakoś tak, że trochę w tym miesiącu wypiłam, najwięcej od czasów sprzed pierwszej ciąży 😅🫣 i powiem Wam, że absolutnie nie liczyłam na ten miesiąc.

Wczoraj jednak nie przyszła mi małpa, sądziłam że kwestia stresu. Robiłam wcześniej dla sportu z dwa czy trzy testy, ale było biało. Jesteśmy teraz w ogóle u mojej mamy, żeby ją trochę wesprzeć po śmierci babci. No i wczoraj jeszcze przy okazji kupiłam test, żeby dzisiaj zrobic, jeśli okresu od rana nie będzie. No i patrzcie 🫣

IMG-7582.jpg

To jest co prawda zdjęcie zrobione po paru godzinach, ale chwilę po nasikaniu kreska była tylko ciutkę jaśniejsza.

Aż mi głupio, że tak szybko nam to wyszło, gdy tyle z Was tak długo czeka na upragnione kreski… 🥺

Na razie jakoś wielce się nie przywiązuje do tego testu, powtórzę jutro, a w poniedziałek zrobię betę. Jednak sporo się działo w tym miesiącu…

Gratulacje 😊 nudnej i spokojnej ciąży ✊🏻 oraz kciuki za ładny przyrost bety

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Cześć, dziewczyny!

IMG-7582.jpg

Jejku, bardzo mi przykro z powodu śmierci babci. :(
    Jednak z drugiej strony te dwie kreski to wspaniała wiadomość… takie dwie skrajne emocje. Czasem tak w życiu jest niestety 🫠

Bardzo gratuluję i jednocześnie współczuję ❤️

Mamy pierwsze ⏸️ w tym miesiącu, a jest dopiero 1 dzień 🥳

aaandzia, Tajlandia22, Marcycha lubią tę wiadomość

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Jejku, bardzo mi przykro z powodu śmierci babci. :(
    Jednak z drugiej strony te dwie kreski to wspaniała wiadomość… takie dwie skrajne emocje. Czasem tak w życiu jest niestety 🫠

Bardzo gratuluję i jednocześnie współczuję ❤️

Mamy pierwsze ⏸️ w tym miesiącu, a jest dopiero 1 dzień 🥳

Dziękuję. Wiesz, sytuacja jest o tyle słodko-gorzka, że przy pierwszej ciąży było identycznie. Zaszłam w miesiącu, w którym zmarł mój ojciec

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️

preg.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Cześć, dziewczyny!

IMG-7582.jpg

Gratulacje!!!

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Dziękuję. Wiesz, sytuacja jest o tyle słodko-gorzka, że przy pierwszej ciąży było identycznie. Zaszłam w miesiącu, w którym zmarł mój ojciec

Przytulam, aż nie wiem co więcej powiedzieć 🫂

• Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Cześć, dziewczyny!

IMG-7582.jpg

Współczuję straty babci tulę mocno my też w kwietniu pochowaliśmy dziadziusia też wiekowy ale wspaniały był strasznie mi go brakuje

Mówi się że że miejsce się zwolniło gdy dziadek zmarł kuzynka w ciąży u ciebie podobnie może coś w tym jest
    Trzymam kciuki za betę i rośnijcie zdrowo

• Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przesyłam Wam trochę szczęścia od napotkanego bociana!
    e77b682a4d14fb5bbaf599f5d0b3d7e1.jpg
    Miłego dnia!🌸

Maalwii, aaandzia, Tajlandia22, Lucy_26, Aenu, Amelia96, Monia•, Elgenda, Gorzkax33333, Dawdler34, MiśkaK, xSophie, mistyreal, dzydzy, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia przytulam z powodu śmierci babci 🫂 ale jednocześnie gratuluję bo to pierwsze ⏸️ tutaj ♥️♥️♥️🍀🍀🍀🍀🍀 spokojnej ciąży

Konzzdi, Tajlandia22, Lucy_26 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ten pierwszy sierpniowy gorący i słoneczny (na Lubelszczyźnie) dzień! ☺️🌾

Ja dziś postanowiłam zacząć miesiąc po swojemu i zanim zaczną się niemiłosiernie upały, wybrałam się na rower 🚴 Po drodze, niedaleko mojego rodzinnego domu widziałam piękne ogromne pole 🌻 a w gniazdach mnóstwo bocianów małych i dużych 🤭 Mnie to fajnie nastroiło, także i Wam wysyłam mnóstwo dobrej energii na ten miesiąc. Natrzaskajmy sierpniowi dwóch kresek, że się nie pozbiera 🔥💪⏸️

Chciałam zdać raport, a tu tyle się dzieje 🤯

🌸 Tajlandia22, piękny widok tych dwóch kreseczek, ogromne gratulacje 🥹 Myślałam ostatnio o Tobie, że się nie odezwałaś. Teraz już wiadomo dlaczego. Przykro mi, że wydarza się to w takim momencie, ale to pokazuje, jak życie potrafi zataczać krąg. Ktoś umiera z by narodzić się mógł ktoś następny. Aż mi się łezka zakręciła w oku. Wszystkiego dobrego i rośnijcie zdrowo z Kropkiem 🤞

🌸 enk_a, Dawdler34, tulę 🫂

🌸 Carlina, przykra wiadomość, ale niczego nie przekreśla. Coś mi się kojarzy, że nawet w poprzednim miesiącu któraś z dziewczyn z naszej grupy zaszła w ciążę z jednym niedrożnym jajowodem. Także głowa do góry, nic straconego! 🌈

U mnie 12 DC, śluz płodny w ilości hurtowej już od 3 dni, owulaki powoli ciemnieją, a my z mężem podziałaliśmy wczoraj i planujemy od jutra wziąć się na poważnie 🤪 I tak czas leci 🙃

Konzzdi, aaandzia, Tajlandia22, Carlina, Marcycha, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ