Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny! Dajecie nadzieję, że jednak będzie dobrze. Dzydzy miałaś stymulację owulacji? Jeśli oczywiście chciałabyś się podzielić taką informacją? Też mnie ciekawi co może być przyczyną, ta lekarka nic więcej mi nie powiedziała tylko, że przyczyną jest dystalna i że niedrożny 🤷
Konzzdi lubi tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
Hej co to za smuty? Nadzieja i pozytywne nastawienie na ten sierpień !
aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Dawdler34 wrote:Mam dzisiaj ciulowy dzień..zaczynam się zastanawiać co jest ze mną nie tak
albo co zrobiłam złego, że się nie udaje
wiek goni i wiem, że będzie już coraz trudniej.
We wrześniu jedziemy na urlop, jak do tego czasu się nie uda to poszukamy kliniki niepłodności. Dużo badań porobiłam, wszystko w dobrym kierunku, bo oprócz podstawowych badań, to zrobiłam celiaklie, antygulant toczniowy, trombofilie, homocysteine, glukoza.. wszytko ok (wpadłam w wir badań po poronieniu)
Teraz jeszcze zrobię fsh, lh, estradiol, amh..coś byście dorzuciły ?
Myślę że może warto się skonsultować z immunologiem. Ale nie robiłabym przed żadnych badań tylko lekarz zleci po wywiadzie. U mnie wyniki i cykl książkowy a właśnie immunologia szwankuje plus jeszcze biopsja endometrium we wrześniu do zrobienia, bo stan zapalny moze nie dawać żadnych oznak i być przyczyną….
06.2024 Starania -
enk_a wrote:U mnie też niestety biel, niby się człowiek nie nastawiał ale zawsze tak jakoś przykro 😅
Ile dzisiaj dpo? Wczoraj miałaś 12? Jeszcze jest szansa 🍀🍀🍀🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tak, robiliśmy w grudniu jakoś, dobre wyniki, konsultowane z lekarzem teżJ.ss wrote:Dawdler, a robiliscie seminogram? Przytulam 🫂
Konzzdi lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dziś u mnie włącza się brajan jednej chwili mam nadzieję bo tempka ładnie w górze jestem 7 albo 9dpo dokładnie nie wiem. Objawy zaś że nic z tego piersi zaczynają mniej boleć jak kilka dni temu. Do tego dopadł mnie kaszel męczy w dzień jak diabli chyba się przeziębiłam na basenie ale o dziwo tylko kaszel zero kataru nic więcej
-
Cześć, dziewczyny!
Przyszłam do Was w lipcowym wątku, udzielałam się tyle co nic, ale czytałam Was cały czas! Przyznam szczerze, że lipiec miałam bardzo trudny - moja babcia, kobieta dosłownie wiekowa, bardzo osłabła, trafiła do szpitala, w którym ostatecznie zmarła. Wczoraj mieliśmy pogrzeb.
Teoretycznie zaczęliśmy starania w lipcu o drugie bobo, ale przez to wszystko nie były one jakoś skrupulatne, suple brałam jak pamiętałam, temperaturę niby badałam, ale też bez większego zaangażowania. Do tego wyszło jakoś tak, że trochę w tym miesiącu wypiłam, najwięcej od czasów sprzed pierwszej ciąży 😅🫣 i powiem Wam, że absolutnie nie liczyłam na ten miesiąc.
Wczoraj jednak nie przyszła mi małpa, sądziłam że kwestia stresu. Robiłam wcześniej dla sportu z dwa czy trzy testy, ale było biało. Jesteśmy teraz w ogóle u mojej mamy, żeby ją trochę wesprzeć po śmierci babci. No i wczoraj jeszcze przy okazji kupiłam test, żeby dzisiaj zrobic, jeśli okresu od rana nie będzie. No i patrzcie 🫣

To jest co prawda zdjęcie zrobione po paru godzinach, ale chwilę po nasikaniu kreska była tylko ciutkę jaśniejsza.
Aż mi głupio, że tak szybko nam to wyszło, gdy tyle z Was tak długo czeka na upragnione kreski… 🥺
Na razie jakoś wielce się nie przywiązuje do tego testu, powtórzę jutro, a w poniedziałek zrobię betę. Jednak sporo się działo w tym miesiącu…
Gosiaczkova, enk_a, Foggy, Aenu, Gosik0205, Lucy_26, aaandzia, Monia•, Gorzkax33333, MiśkaK, xSophie, biavska, mistyreal, Lisia00, mommytobe, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Cześć, dziewczyny!
Przyszłam do Was w lipcowym wątku, udzielałam się tyle co nic, ale czytałam Was cały czas! Przyznam szczerze, że lipiec miałam bardzo trudny - moja babcia, kobieta dosłownie wiekowa, bardzo osłabła, trafiła do szpitala, w którym ostatecznie zmarła. Wczoraj mieliśmy pogrzeb.
Teoretycznie zaczęliśmy starania w lipcu o drugie bobo, ale przez to wszystko nie były one jakoś skrupulatne, suple brałam jak pamiętałam, temperaturę niby badałam, ale też bez większego zaangażowania. Do tego wyszło jakoś tak, że trochę w tym miesiącu wypiłam, najwięcej od czasów sprzed pierwszej ciąży 😅🫣 i powiem Wam, że absolutnie nie liczyłam na ten miesiąc.
Wczoraj jednak nie przyszła mi małpa, sądziłam że kwestia stresu. Robiłam wcześniej dla sportu z dwa czy trzy testy, ale było biało. Jesteśmy teraz w ogóle u mojej mamy, żeby ją trochę wesprzeć po śmierci babci. No i wczoraj jeszcze przy okazji kupiłam test, żeby dzisiaj zrobic, jeśli okresu od rana nie będzie. No i patrzcie 🫣

To jest co prawda zdjęcie zrobione po paru godzinach, ale chwilę po nasikaniu kreska była tylko ciutkę jaśniejsza.
Aż mi głupio, że tak szybko nam to wyszło, gdy tyle z Was tak długo czeka na upragnione kreski… 🥺
Na razie jakoś wielce się nie przywiązuje do tego testu, powtórzę jutro, a w poniedziałek zrobię betę. Jednak sporo się działo w tym miesiącu…
Gratulacje 😊 nudnej i spokojnej ciąży ✊🏻 oraz kciuki za ładny przyrost bety
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -

Jejku, bardzo mi przykro z powodu śmierci babci.
Jednak z drugiej strony te dwie kreski to wspaniała wiadomość… takie dwie skrajne emocje. Czasem tak w życiu jest niestety 🫠
Bardzo gratuluję i jednocześnie współczuję ❤️
Mamy pierwsze ⏸️ w tym miesiącu, a jest dopiero 1 dzień 🥳
aaandzia, Tajlandia22, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Konzzdi wrote:Jejku, bardzo mi przykro z powodu śmierci babci.

Jednak z drugiej strony te dwie kreski to wspaniała wiadomość… takie dwie skrajne emocje. Czasem tak w życiu jest niestety 🫠
Bardzo gratuluję i jednocześnie współczuję ❤️
Mamy pierwsze ⏸️ w tym miesiącu, a jest dopiero 1 dzień 🥳
Dziękuję. Wiesz, sytuacja jest o tyle słodko-gorzka, że przy pierwszej ciąży było identycznie. Zaszłam w miesiącu, w którym zmarł mój ojciec -
Gratulacje!!!Tajlandia22 wrote:Cześć, dziewczyny!

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -

Współczuję straty babci tulę mocno my też w kwietniu pochowaliśmy dziadziusia też wiekowy ale wspaniały był strasznie mi go brakuje
Mówi się że że miejsce się zwolniło gdy dziadek zmarł kuzynka w ciąży u ciebie podobnie może coś w tym jest
Trzymam kciuki za betę i rośnijcie zdrowo
-
Maalwii, aaandzia, Tajlandia22, Lucy_26, Aenu, Amelia96, Monia•, Elgenda, Gorzkax33333, Dawdler34, MiśkaK, xSophie, mistyreal, dzydzy, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość
-
Tajlandia przytulam z powodu śmierci babci 🫂 ale jednocześnie gratuluję bo to pierwsze ⏸️ tutaj ♥️♥️♥️🍀🍀🍀🍀🍀 spokojnej ciąży
Konzzdi, Tajlandia22, Lucy_26 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Witam się z Wami w ten pierwszy sierpniowy gorący i słoneczny (na Lubelszczyźnie) dzień! ☺️🌾
Ja dziś postanowiłam zacząć miesiąc po swojemu i zanim zaczną się niemiłosiernie upały, wybrałam się na rower 🚴 Po drodze, niedaleko mojego rodzinnego domu widziałam piękne ogromne pole 🌻 a w gniazdach mnóstwo bocianów małych i dużych 🤭 Mnie to fajnie nastroiło, także i Wam wysyłam mnóstwo dobrej energii na ten miesiąc. Natrzaskajmy sierpniowi dwóch kresek, że się nie pozbiera 🔥💪⏸️
Chciałam zdać raport, a tu tyle się dzieje 🤯
🌸 Tajlandia22, piękny widok tych dwóch kreseczek, ogromne gratulacje 🥹 Myślałam ostatnio o Tobie, że się nie odezwałaś. Teraz już wiadomo dlaczego. Przykro mi, że wydarza się to w takim momencie, ale to pokazuje, jak życie potrafi zataczać krąg. Ktoś umiera z by narodzić się mógł ktoś następny. Aż mi się łezka zakręciła w oku. Wszystkiego dobrego i rośnijcie zdrowo z Kropkiem 🤞
🌸 enk_a, Dawdler34, tulę 🫂
🌸 Carlina, przykra wiadomość, ale niczego nie przekreśla. Coś mi się kojarzy, że nawet w poprzednim miesiącu któraś z dziewczyn z naszej grupy zaszła w ciążę z jednym niedrożnym jajowodem. Także głowa do góry, nic straconego! 🌈
U mnie 12 DC, śluz płodny w ilości hurtowej już od 3 dni, owulaki powoli ciemnieją, a my z mężem podziałaliśmy wczoraj i planujemy od jutra wziąć się na poważnie 🤪 I tak czas leci 🙃
Konzzdi, aaandzia, Tajlandia22, Carlina, Marcycha, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu