SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Cześć, dziewczyny!

Przyszłam do Was w lipcowym wątku, udzielałam się tyle co nic, ale czytałam Was cały czas! Przyznam szczerze, że lipiec miałam bardzo trudny - moja babcia, kobieta dosłownie wiekowa, bardzo osłabła, trafiła do szpitala, w którym ostatecznie zmarła. Wczoraj mieliśmy pogrzeb.

Teoretycznie zaczęliśmy starania w lipcu o drugie bobo, ale przez to wszystko nie były one jakoś skrupulatne, suple brałam jak pamiętałam, temperaturę niby badałam, ale też bez większego zaangażowania. Do tego wyszło jakoś tak, że trochę w tym miesiącu wypiłam, najwięcej od czasów sprzed pierwszej ciąży 😅🫣 i powiem Wam, że absolutnie nie liczyłam na ten miesiąc.

Wczoraj jednak nie przyszła mi małpa, sądziłam że kwestia stresu. Robiłam wcześniej dla sportu z dwa czy trzy testy, ale było biało. Jesteśmy teraz w ogóle u mojej mamy, żeby ją trochę wesprzeć po śmierci babci. No i wczoraj jeszcze przy okazji kupiłam test, żeby dzisiaj zrobic, jeśli okresu od rana nie będzie. No i patrzcie 🫣

IMG-7582.jpg

To jest co prawda zdjęcie zrobione po paru godzinach, ale chwilę po nasikaniu kreska była tylko ciutkę jaśniejsza.

Aż mi głupio, że tak szybko nam to wyszło, gdy tyle z Was tak długo czeka na upragnione kreski… 🥺

Na razie jakoś wielce się nie przywiązuje do tego testu, powtórzę jutro, a w poniedziałek zrobię betę. Jednak sporo się działo w tym miesiącu…

Gratulacje!
    Przykro mi z powodu śmierci babci, ale może to jej 'zasługa', ze będzie maluszek. Spokojnej i nudnej ciąży 🤩

GórskaDziewczyna, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 gratulacje 💕

Tulę za biele :( 🫂🫂

A wiecie co, ja też mam jakiś zjazd nastroju. Tak jakbym czuła, że się nie udało w tym cyklu. Może to wynika z tego, że totalnie nic nie czuję z potencjalnych objawów.

Chyba potrzebuję więcej dwóch kresek na wątku xD

aaandzia, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiękłam dziewczyny i zrobiłam test w sumie 3 🤦🏻‍♀️ i nie wiem co o tym myśleć, czuję się jak we wrześniu przed biochemem i wiem, że te testy potrafią robić w bambuko no, ale zrobiłam. Byłam pewna, że nic nie będzie, ale 5 minut i pojawiły się cienie, które po prostu widziałam, a na facelle strumieniowym po 5 minutach max do 8 jak niżej 🤷🏻‍♀️ i jestem przerażona w sumie i nie chce już tych testów robić 😅🤦🏻‍♀️ żałuję, że wymiękłam.

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg

Monia•, Gosik0205, Aenu, Gosiaczkova, Tajlandia22, Złośnica.m, Carlina, Gorzkax33333, Marcycha, Tofuszka, Dawdler34, MiśkaK, Maalwii, Lucy_26, KamilaAnt2026, xSophie, mistyreal, dzydzy, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Tajlandia22 gratulacje 💕

Tulę za biele :( 🫂🫂

A wiecie co, ja też mam jakiś zjazd nastroju. Tak jakbym czuła, że się nie udało w tym cyklu. Może to wynika z tego, że totalnie nic nie czuję z potencjalnych objawów.

Chyba potrzebuję więcej dwóch kresek na wątku xD

Ja mam tak samo

Elgenda lubi tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia i takie informacje mi się podobają :D leć na betę haha. Piękne kreseczki, wszędzie widać!!

aaandzia lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

72 kg, 168 cm wzrostu

• Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ja wymiękłam dziewczyny i zrobiłam test w sumie 3 🤦🏻‍♀️ i nie wiem co o tym myśleć, czuję się jak we wrześniu przed biochemem i wiem, że te testy potrafią robić w bambuko no, ale zrobiłam. Byłam pewna, że nic nie będzie, ale 5 minut i pojawiły się cienie, które po prostu widziałam, a na facelle strumieniowym po 5 minutach max do 8 jak niżej 🤷🏻‍♀️ i jestem przerażona w sumie i nie chce już tych testów robić 😅🤦🏻‍♀️ żałuję, że wymiękłam.

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg

Ja też widzę na wszystkich cień oby kreska ciemniała trzymam kciuki

• Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg
    gratulacje! 🥹❤️ Widać te cienie, więc mocno trzymam kciuki, żeby z każdym dniem tylko pięknie ciemniały

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
    25.08.2026 → pierwsza wizyta. USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek 🥹
    09.09.2026 → jest serduszko ❤️

preg.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Andzia i takie informacje mi się podobają :D leć na betę haha. Piękne kreseczki, wszędzie widać!!

no ja mam jakąś blokadę teraz i poczekam do poniedziałku chyba i zrobię test z porannego moczu bo te były robione później.... na razie nie chce mi się wierzyć i się nie nakręcam i jestem w szoku bo myślałam, że będę chciała testować , ale już nie chcę ;p
    Jak dobrze, że tutaj można pogadać bo bym oszalała chyba

GórskaDziewczyna, Aenu, Gorzkax33333, DwieKreskiMarzeń, MiśkaK, Maalwii lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że klątwy prowadzących ostatnio bardzo dobrze się mają 😂

GórskaDziewczyna, Złośnica.m, aaandzia, Gorzkax33333, DwieKreskiMarzeń, Marcycha, Madzialenka95, MiśkaK, Lucy_26, Gosik0205, mistyreal, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

72 kg, 168 cm wzrostu

• GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    no ja mam jakąś blokadę teraz i poczekam do poniedziałku chyba i zrobię test z porannego moczu bo te były robione później.... na razie nie chce mi się wierzyć i się nie nakręcam i jestem w szoku bo myślałam, że będę chciała testować , ale już nie chcę ;p
    Jak dobrze, że tutaj można pogadać bo bym oszalała chyba
    Trzymam kciuki żeby w poniedziałek nie było żadnych wątpliwości, nie mogę się już doczekać 😃

aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg
    Ooo oby klątwa działała i to było to 😊
    Trzymam kciuki!

GórskaDziewczyna, aaandzia lubią tę wiadomość

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg
    Leć na betę ! ❤️ Gratulacje ❤️

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeee dzięki dziewczyny naprawdę za wsparcie, ale na razie na chłodno to biorę, no jednak lęk jest lekki chociaż gdzieś tam na serduszku jest cieplej . Zrobię jutro rano test jak będzie cokolwiek to poniedziałek beta ♥️

GórskaDziewczyna, Marcycha, Elgenda, Gorzkax33333, Aga992, Lisia00 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak chcę zrobić - jeśli jutro krecha będzie, to w poniedziałek przed pracą podjadę na betę. Jezu, serio trochę sama nie wiem, co myśleć. Jeśli faktycznie ciąża się utrzyma, to będę w szoku, że aż tak szybko to poszło

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️
    20.08.26 - jest ❤️! Bubuś ma 0,67 cm
    01.09.26 - 1,82 cm Bubusia 🫒

preg.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊🌻
    Witam się z Wami w sierpniu! Ale już stron nastukałyście:)
    Postaram się już być z Wami na bieżąco,ale,że ograniczamy nocne kp,to jestem jak zombi🙈bo Malutki zasypia tylko bujany bez karmienia...
    No cóż,kiedyś minie jak każdy skok,ząbkowanie czy inne 😅

Chciałabym najpierw podziękować Nigri za prowadzenie lipcowego wątku ♥️

A na sierpniowym wątku życzę Wszystkim Nam zobaczenia wymarzonych dwóch kreseczek (już widzę,że pierwsze dwa pozytywne testy się pojawiły,cudownie! I oby jak najwięcej takich widoków 🍀🍀♥️😊)
    Dziewczyny dajemy czadu w tym miesiącu! ♥️

Ja poproszę o wpisanie na testowanie na 18 sierpnia 🍀😊🌻

aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Też tak chcę zrobić - jeśli jutro krecha będzie, to w poniedziałek przed pracą podjadę na betę. Jezu, serio trochę sama nie wiem, co myśleć. Jeśli faktycznie ciąża się utrzyma, to będę w szoku, że aż tak szybko to poszło

Ładna różowiutka kreska u Ciebie także myślę, że na spokojnie 🍀
    Może masz ochotę być wpisana w tym kalendarzu na dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 13:50

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, widzę cienie <3 Trzymam kciuki żeby to było to, czekam na betę!
    Już drugi miesiąc pod rząd ekspresowe spełnienie klątwy <3 Dziewczyny, zostawcie trochę mocy klątwy też na Kompotlinkę i na mnie hahah musimy kiedyś w końcu nadrobić 😂

GórskaDziewczyna, Słonecznik90, MiśkaK, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, pięknie zaczynacie ten miesiąc 🤩
    Oby każda zobaczyła te piękne dwie kreski i w kwietniu lub maju tuliła bobaska 🥰

Słonecznik90, MiśkaK, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

• enk_a Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥹✊🏼 aaandzia trzymam kciuki i czekam na wieści ❤️ Ja też już bym pewnie leciała na betę 🤣

MiśkaK, aaandzia lubią tę wiadomość

🎀 30 👔 31 🐶
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie testy jak u Andzi jako prowadzącej,to.kusi być dobra wróżba 😁😁😁

W ogóle to patrzyłam sobie o wychodzi mi obecnie PTP na 30 kwietnia,ale ze będę miała CC tydzień wcześniej,to będzie wypadać na 22 kwietnia,a to urodziny mojej teściowej 🙈🤣

GórskaDziewczyna, aaandzia, Gosik0205, mistyreal lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ