Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Cześć, dziewczyny!

Przyszłam do Was w lipcowym wątku, udzielałam się tyle co nic, ale czytałam Was cały czas! Przyznam szczerze, że lipiec miałam bardzo trudny - moja babcia, kobieta dosłownie wiekowa, bardzo osłabła, trafiła do szpitala, w którym ostatecznie zmarła. Wczoraj mieliśmy pogrzeb.

Teoretycznie zaczęliśmy starania w lipcu o drugie bobo, ale przez to wszystko nie były one jakoś skrupulatne, suple brałam jak pamiętałam, temperaturę niby badałam, ale też bez większego zaangażowania. Do tego wyszło jakoś tak, że trochę w tym miesiącu wypiłam, najwięcej od czasów sprzed pierwszej ciąży 😅🫣 i powiem Wam, że absolutnie nie liczyłam na ten miesiąc.

Wczoraj jednak nie przyszła mi małpa, sądziłam że kwestia stresu. Robiłam wcześniej dla sportu z dwa czy trzy testy, ale było biało. Jesteśmy teraz w ogóle u mojej mamy, żeby ją trochę wesprzeć po śmierci babci. No i wczoraj jeszcze przy okazji kupiłam test, żeby dzisiaj zrobic, jeśli okresu od rana nie będzie. No i patrzcie 🫣

IMG-7582.jpg

To jest co prawda zdjęcie zrobione po paru godzinach, ale chwilę po nasikaniu kreska była tylko ciutkę jaśniejsza.

Aż mi głupio, że tak szybko nam to wyszło, gdy tyle z Was tak długo czeka na upragnione kreski… 🥺

Na razie jakoś wielce się nie przywiązuje do tego testu, powtórzę jutro, a w poniedziałek zrobię betę. Jednak sporo się działo w tym miesiącu…

Gratulacje!
    Przykro mi z powodu śmierci babci, ale może to jej 'zasługa', ze będzie maluszek. Spokojnej i nudnej ciąży 🤩

Konzzdi, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 gratulacje 💕

Tulę za biele :( 🫂🫂

A wiecie co, ja też mam jakiś zjazd nastroju. Tak jakbym czuła, że się nie udało w tym cyklu. Może to wynika z tego, że totalnie nic nie czuję z potencjalnych objawów.

Chyba potrzebuję więcej dwóch kresek na wątku xD

aaandzia, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiękłam dziewczyny i zrobiłam test w sumie 3 🤦🏻‍♀️ i nie wiem co o tym myśleć, czuję się jak we wrześniu przed biochemem i wiem, że te testy potrafią robić w bambuko no, ale zrobiłam. Byłam pewna, że nic nie będzie, ale 5 minut i pojawiły się cienie, które po prostu widziałam, a na facelle strumieniowym po 5 minutach max do 8 jak niżej 🤷🏻‍♀️ i jestem przerażona w sumie i nie chce już tych testów robić 😅🤦🏻‍♀️ żałuję, że wymiękłam.

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg

Monia•, Gosik0205, Aenu, Gosiaczkova, Tajlandia22, Złośnica.m, Carlina, Gorzkax33333, Marcycha, Tofuszka, Dawdler34, MiśkaK, Maalwii, Lucy_26, KamilaAnt2026, xSophie, mistyreal, dzydzy, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Tajlandia22 gratulacje 💕

Tulę za biele :( 🫂🫂

A wiecie co, ja też mam jakiś zjazd nastroju. Tak jakbym czuła, że się nie udało w tym cyklu. Może to wynika z tego, że totalnie nic nie czuję z potencjalnych objawów.

Chyba potrzebuję więcej dwóch kresek na wątku xD

Ja mam tak samo

Elgenda lubi tę wiadomość

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia i takie informacje mi się podobają :D leć na betę haha. Piękne kreseczki, wszędzie widać!!

aaandzia lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

72 kg, 168 cm wzrostu

• Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ja wymiękłam dziewczyny i zrobiłam test w sumie 3 🤦🏻‍♀️ i nie wiem co o tym myśleć, czuję się jak we wrześniu przed biochemem i wiem, że te testy potrafią robić w bambuko no, ale zrobiłam. Byłam pewna, że nic nie będzie, ale 5 minut i pojawiły się cienie, które po prostu widziałam, a na facelle strumieniowym po 5 minutach max do 8 jak niżej 🤷🏻‍♀️ i jestem przerażona w sumie i nie chce już tych testów robić 😅🤦🏻‍♀️ żałuję, że wymiękłam.

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg

Ja też widzę na wszystkich cień oby kreska ciemniała trzymam kciuki

• Aenu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg
    gratulacje! 🥹❤️ Widać te cienie, więc mocno trzymam kciuki, żeby z każdym dniem tylko pięknie ciemniały

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Andzia i takie informacje mi się podobają :D leć na betę haha. Piękne kreseczki, wszędzie widać!!

no ja mam jakąś blokadę teraz i poczekam do poniedziałku chyba i zrobię test z porannego moczu bo te były robione później.... na razie nie chce mi się wierzyć i się nie nakręcam i jestem w szoku bo myślałam, że będę chciała testować , ale już nie chcę ;p
    Jak dobrze, że tutaj można pogadać bo bym oszalała chyba

Konzzdi, Aenu, Gorzkax33333, DwieKreskiMarzeń, MiśkaK, Maalwii lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że klątwy prowadzących ostatnio bardzo dobrze się mają 😂

Konzzdi, Złośnica.m, aaandzia, Gorzkax33333, DwieKreskiMarzeń, Marcycha, Madzialenka95, MiśkaK, Lucy_26, Gosik0205, mistyreal, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

72 kg, 168 cm wzrostu

• Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    no ja mam jakąś blokadę teraz i poczekam do poniedziałku chyba i zrobię test z porannego moczu bo te były robione później.... na razie nie chce mi się wierzyć i się nie nakręcam i jestem w szoku bo myślałam, że będę chciała testować , ale już nie chcę ;p
    Jak dobrze, że tutaj można pogadać bo bym oszalała chyba
    Trzymam kciuki żeby w poniedziałek nie było żadnych wątpliwości, nie mogę się już doczekać 😃

aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg
    Ooo oby klątwa działała i to było to 😊
    Trzymam kciuki!

Konzzdi, aaandzia lubią tę wiadomość

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

IMG-6835.jpg
    IMG-6781.jpg
    Leć na betę ! ❤️ Gratulacje ❤️

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeee dzięki dziewczyny naprawdę za wsparcie, ale na razie na chłodno to biorę, no jednak lęk jest lekki chociaż gdzieś tam na serduszku jest cieplej . Zrobię jutro rano test jak będzie cokolwiek to poniedziałek beta ♥️

Konzzdi, Marcycha, Elgenda, Gorzkax33333, Aga992, Lisia00 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak chcę zrobić - jeśli jutro krecha będzie, to w poniedziałek przed pracą podjadę na betę. Jezu, serio trochę sama nie wiem, co myśleć. Jeśli faktycznie ciąża się utrzyma, to będę w szoku, że aż tak szybko to poszło

Konzzdi lubi tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️

preg.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊🌻
    Witam się z Wami w sierpniu! Ale już stron nastukałyście:)
    Postaram się już być z Wami na bieżąco,ale,że ograniczamy nocne kp,to jestem jak zombi🙈bo Malutki zasypia tylko bujany bez karmienia...
    No cóż,kiedyś minie jak każdy skok,ząbkowanie czy inne 😅

Chciałabym najpierw podziękować Nigri za prowadzenie lipcowego wątku ♥️

A na sierpniowym wątku życzę Wszystkim Nam zobaczenia wymarzonych dwóch kreseczek (już widzę,że pierwsze dwa pozytywne testy się pojawiły,cudownie! I oby jak najwięcej takich widoków 🍀🍀♥️😊)
    Dziewczyny dajemy czadu w tym miesiącu! ♥️

Ja poproszę o wpisanie na testowanie na 18 sierpnia 🍀😊🌻

aaandzia, Nigri lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Też tak chcę zrobić - jeśli jutro krecha będzie, to w poniedziałek przed pracą podjadę na betę. Jezu, serio trochę sama nie wiem, co myśleć. Jeśli faktycznie ciąża się utrzyma, to będę w szoku, że aż tak szybko to poszło

Ładna różowiutka kreska u Ciebie także myślę, że na spokojnie 🍀
    Może masz ochotę być wpisana w tym kalendarzu na dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 13:50

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, widzę cienie <3 Trzymam kciuki żeby to było to, czekam na betę!
    Już drugi miesiąc pod rząd ekspresowe spełnienie klątwy <3 Dziewczyny, zostawcie trochę mocy klątwy też na Kompotlinkę i na mnie hahah musimy kiedyś w końcu nadrobić 😂

Konzzdi, Słonecznik90, MiśkaK, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, pięknie zaczynacie ten miesiąc 🤩
    Oby każda zobaczyła te piękne dwie kreski i w kwietniu lub maju tuliła bobaska 🥰

Słonecznik90, MiśkaK, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

• enk_a Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥹✊🏼 aaandzia trzymam kciuki i czekam na wieści ❤️ Ja też już bym pewnie leciała na betę 🤣

MiśkaK, aaandzia lubią tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie testy jak u Andzi jako prowadzącej,to.kusi być dobra wróżba 😁😁😁

W ogóle to patrzyłam sobie o wychodzi mi obecnie PTP na 30 kwietnia,ale ze będę miała CC tydzień wcześniej,to będzie wypadać na 22 kwietnia,a to urodziny mojej teściowej 🙈🤣

Konzzdi, aaandzia, Gosik0205, mistyreal lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ