ciaza? czy zwidy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem ile w tym prawy ale lekarz mi ostatnio powiedział jak beta jest delikatnie podwyższona to oznacza, że jajeczko się zapłodniło ale otarło tylko o endometrium - nie zagnieździło się. Ale zaznaczam, że nie wiem czy to prawda - ostatnio trochę stracilam zaufanie do swojego lekarza
-
nick nieaktualny
-
oj....ja tu liczyłam na szał :* ale poczekaj do wizyty okaże się co i jak przyjdzie nowy cykl będzie nowa szansa 3mam kciuki a ja po wizycie wiem tyle, że pozostaje czekać albo na @ albo na II kreseczki wolałabym rezultat końcowy w postaci II kresek ale przyjmę wszystko
-
annusiak88 wrote:Witam. Pierwszy raz prowadzę wykres i pomiar temperatury, przez co jestem zagubiona. Dlatego nie wiem czy tu mogę mieć do Was prośbę..Mianowicie chodzi mi o to czy mogłybyście ocenić mój wykres i powiedzieć co o nim sądzicie..tzn.czy są szanse na zobaczenie dwóch kreseczek?? Podaję linka do mojego wykresu. Z góry bardzo dziękuję.
https://ovufriend.pl/graph/d906c8f9df1a5b298d039bbbbd68f389
Kochana póki co nie można nic stwierdzic;) pozostaje tylko czekac i mierzyc temp bo jestes dopiero 8 dni po owulce. Co do objawów pod wykresem- mogą wskazywac na ciąże, ale nie muszą. Pamietaj, że objawy zwiastujące @ sa łudząco podobne do objawów zwiastujacych ciąże;)
rewelka, Magda_lena88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Hm,jestem po wizycie u lekarza.
Pod względem ginekologicznym -wszystko idealnie.Tyle ,że nie widać ani pęcherzyka ani zbliżającego się okresu.Trzeba poczekać ok dwóch tygodniu na jedną albo drugą ewentualność przy czym beta raczej wskazuje na @.
Testy pozytywne z moczu wyjaśnione- "Tak się zdarza"
Jedynie jestem spokojna ,że to nie żadne cysty,torbiele itp
-
nick nieaktualny
-
Magda_lena88 wrote:dziwna odpowiedź lekarza na te pozytywne test nic samo przecież się nie dzieje... no nic widzę że Tobie tak jak i mi pozostaje czekanie miłego dnia
No dziwna ,ale już się nie dopytywałam jak powiedział -że narządy płciowe idealne.Zresztą jestem tak zmęczona tym zastanawianiem ,że jakoś w dziwny sposób uspokoiła mnie ta wiadomość
Miłego dnia! -
Przecież lepiej upewnić się czy wszystko ok jak lekarz Cię olał to go zmień!
Przecież dla nas starających się to podejście lekarza do naszego problemu jest ważne,co to w ogóle za lekarz jak mówi do pacjentki,która czeka na 2 krechy po co Pani test robiła!M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
i zgadzam się w 100% z ewcia21k teraz trafić na takie prawdziwego lekarza to jest trudno, ja z moim poprzednim straciłam masę czasu a diagnozę miałam ciągle tą samą "stres, ma pani czas i jest pani młoda" aż kiedyś miałam przedłużające się plamienia po @ i bez żadnych badań dał mi skierowanie na zabieg łyżeczkowania i w sumie plus w tej historii taki, że tam poznałam mojego obecnego gina, który jest rewelacyjny
Może to dobry pomysł z tą konsultacją u innego lekarza..jeśli nie chcesz nie musisz od razu zmieniać starego lekarza na nowego ale czasem warto zasięgnąć opinii kogoś innegoM4DZI4, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Ja nawet nie poczułam się olana-tylko w sumie to było dla mnie logiczne, że skoro beta ujemna-zarodka nie widać-cyst/torbieli brak to cóż on może mi powiedzieć.
Jedynie tyle ,że jak zaczęłam dopytywać ,że to nie był jeden- a kilka testów to powiedział że testy ciążowe nie są tak wiarygodne jak z krwi(no umówmy się że ameryki nie odkrył) i że on nie widzi NIC NIEPOKOJĄCEGO.
Hm po przeczytaniu tego co napisałam stwierdzam ,że porada innego lekarza się przyda.ewcia21k, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość