Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciaza? czy zwidy?
Odpowiedz

ciaza? czy zwidy?

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile w tym prawy ale lekarz mi ostatnio powiedział jak beta jest delikatnie podwyższona to oznacza, że jajeczko się zapłodniło ale otarło tylko o endometrium - nie zagnieździło się. Ale zaznaczam, że nie wiem czy to prawda - ostatnio trochę stracilam zaufanie do swojego lekarza :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedno jest pewne-to nie ciąża.Pierwsze totalne załamanie w tamtym tygodniu,przeplatane w dalszym ciągu nadzieją a teraz strach bo niestety go czuję kiedy dzieje się coś nietypowego.
    Pozostała mi wizyta u lekarza.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh a ja tu czekalam na dobre wiesci. no to czekaj na@ i dzialaj :* powodzenia

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę martic, ale mi testy również pokazywały jednoznacznie choc trochę wyblakły że jestem w ciąży, a jednak jej nie było, choc temp cały czas miałam 36,9

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b50b4b9530b857c.html

• SunSun Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No np.tak jak dziś mam cały dzień 37,5.Brak apetytu.I strasznie boli mnie brzuch i mam kłucia w lewym jajniku.Nigdy tak nie miałam i to chyba dziwny zbieg okoliczności :(

ex2btv738sn49jef.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj....ja tu liczyłam na szał :* ale poczekaj do wizyty okaże się co i jak :) przyjdzie nowy cykl będzie nowa szansa :) 3mam kciuki <3 a ja po wizycie wiem tyle, że pozostaje czekać albo na @ albo na II kreseczki :P wolałabym rezultat końcowy w postaci II kresek ale przyjmę wszystko :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na cudeńko w postaci II kreseczek!
    Ja teraz dla odmiany czekam na cudeńko w postaci @ ;) to rozwiązałoby sporo moich dylematów.Ale jutro lekarz ,niech tam poogląda dokładnie.

Januszkowa lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za SunSun:*

SunSun lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annusiak88 wrote:
    Witam.:) Pierwszy raz prowadzę wykres i pomiar temperatury, przez co jestem zagubiona. Dlatego nie wiem czy tu mogę mieć do Was prośbę..Mianowicie chodzi mi o to czy mogłybyście ocenić mój wykres i powiedzieć co o nim sądzicie..tzn.czy są szanse na zobaczenie dwóch kreseczek?? Podaję linka do mojego wykresu. Z góry bardzo dziękuję.

https://ovufriend.pl/graph/d906c8f9df1a5b298d039bbbbd68f389

Kochana póki co nie można nic stwierdzic;) pozostaje tylko czekac i mierzyc temp bo jestes dopiero 8 dni po owulce. Co do objawów pod wykresem- mogą wskazywac na ciąże, ale nie muszą. Pamietaj, że objawy zwiastujące @ sa łudząco podobne do objawów zwiastujacych ciąże;)

rewelka, Magda_lena88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm,jestem po wizycie u lekarza.
    Pod względem ginekologicznym -wszystko idealnie.Tyle ,że nie widać ani pęcherzyka ani zbliżającego się okresu.Trzeba poczekać ok dwóch tygodniu na jedną albo drugą ewentualność przy czym beta raczej wskazuje na @.
    Testy pozytywne z moczu wyjaśnione- "Tak się zdarza"
    Jedynie jestem spokojna ,że to nie żadne cysty,torbiele itp

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam Twoja historie, dobrze na jedno ze tak sie to skonczylo. Pozdrawiam i powodzenia

SunSun lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwna odpowiedź lekarza na te pozytywne test :/ nic samo przecież się nie dzieje... no nic widzę że Tobie tak jak i mi pozostaje czekanie :) miłego dnia <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    dziwna odpowiedź lekarza na te pozytywne test :/ nic samo przecież się nie dzieje... no nic widzę że Tobie tak jak i mi pozostaje czekanie :) miłego dnia <3

No dziwna ,ale już się nie dopytywałam jak powiedział -że narządy płciowe idealne.Zresztą jestem tak zmęczona tym zastanawianiem ,że jakoś w dziwny sposób uspokoiła mnie ta wiadomość ;)
    Miłego dnia!

ex2btv738sn49jef.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze parę dni i idź do innego lekarza.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Poczekaj jeszcze parę dni i idź do innego lekarza.
    może nie jest to zły pomysł..

ex2btv738sn49jef.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież lepiej upewnić się czy wszystko ok jak lekarz Cię olał to go zmień!
    Przecież dla nas starających się to podejście lekarza do naszego problemu jest ważne,co to w ogóle za lekarz jak mówi do pacjentki,która czeka na 2 krechy po co Pani test robiła!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zgadzam się w 100% z ewcia21k :) teraz trafić na takie prawdziwego lekarza to jest trudno, ja z moim poprzednim straciłam masę czasu a diagnozę miałam ciągle tą samą "stres, ma pani czas i jest pani młoda" aż kiedyś miałam przedłużające się plamienia po @ i bez żadnych badań dał mi skierowanie na zabieg łyżeczkowania i w sumie plus w tej historii taki, że tam poznałam mojego obecnego gina, który jest rewelacyjny :)
    Może to dobry pomysł z tą konsultacją u innego lekarza..jeśli nie chcesz nie musisz od razu zmieniać starego lekarza na nowego ale czasem warto zasięgnąć opinii kogoś innego :)

M4DZI4, ewcia21k lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma prawo do drugiej opinii lekarskiej - nawet w deklaracji praw człowieka mamy to zapewnione :)

Więc również mówię - IDŹ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 16:20

ewcia21k, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie poczułam się olana-tylko w sumie to było dla mnie logiczne, że skoro beta ujemna-zarodka nie widać-cyst/torbieli brak to cóż on może mi powiedzieć.
    Jedynie tyle ,że jak zaczęłam dopytywać ,że to nie był jeden- a kilka testów to powiedział że testy ciążowe nie są tak wiarygodne jak z krwi(no umówmy się że ameryki nie odkrył) i że on nie widzi NIC NIEPOKOJĄCEGO.
    Hm po przeczytaniu tego co napisałam stwierdzam ,że porada innego lekarza się przyda.

ewcia21k, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NARESZCIE! Zaszkodzić Ci nie zaszkodzi a może nawet pomorze?

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ