X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja mam skierowanie na HSG i potem ewentualnie histeroskopię. Prof. powiedziała, że u mnie to na 99% przegroda. Teraz przede mną HSG (może uda się je zrobić jeszcze w czerwcu), a potem zobaczymy. Będę dawać zanać co i jak.

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 20:11

Maluszek, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Maluszek Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia w jakim mieście przyjmuje prof. ?

Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszku, prof. przyjmuje w Warszawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 20:11

Maluszek lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czekoladko ;)
    Usunęłam przegrodę histeroskopowo w sierpniu. Potem miesiąc wkładki domacicznej, aby nie zrobiły się zrosty. Teraz zaczynamy na nowo starania. Moja przegroda była bardzo grupa i długa - prawie przez całą długość macicy. Niektórzy lekarze załamywali ręce, twierdzili, że niekoniecznie będzie można ją usunąć. Sugerowali wręcz, że to macica podwójna.
    Udało się jednak.
    Tobie też tego życzę.
    W razie pytań pisz ;)

PS Teraz staram się potwierdzić lub wykluczyć zespół antyfosfolipidowy. Heh... To też niestety mogła być przyczyna, wyszły mi jakieś tam przeciwciała... :(

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją przegrodę było widać na USG, ale jak już dostałam skierowanie na zabieg, to musiałam przed zabiegiem wykonać HSG w celu potwierdzenia. Wiem jednak, że czasem od razu robią histeroskopię.
    Wiem, że najgorsze to czekanie... Mija 8 miesiąc odkąd poroniłam, 8 miesiąc czekania, myślenia... heh
    Jeśli chodzi zespół antyfosfolipidowy - u mnie wyszły p/ciała beta 2 glikoproteinie. Reszta ok. Diagnozuję się więc dalej, bo nie wiadomo czy to zespół. Też czuję, że przyczyną była przegroda.
    Powodzenia kochana, dawaj znać co i jak.

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zabieg czekałam miesiąc, trzeba ustalić termin, bo musi być po miesiączce - przed owulację, do ok. 12 dnia chyba. Ja w poniedziałek mam lekarza od zespołu. A tych badań na tarczycę też nie robiłam. Drogie są? Miałaś skierowanie czy sama zrobiłaś? Ja za większość badań płaciłam... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:13

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, robiłam to co lekarze mi kazali. Ale zrobię teraz na pewno. W końcu to jedno pobranie krwi tylko. Histeroskopia i przygotowanie do niej zajęło mi nieco czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:09

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed HSG trzeba mieć czysty posiew z szyjki macicy. Mi to właśnie zajęło trochę czasu - musiałam wyleczyć bakterię - a to już cały cykl w plecy. Potem czekałam na HSG. Potem na zabieg, wszystko musi być w określonych dniach cyklu. Dostaniesz też skierowanie na takie typowe badania: ekg, mmorfologia, grupa krwi itp., ale to już pikuś ;)
    Nie jest tak źle. Sam zabieg histeroskopii - usypiasz na 15 minut, budzisz się i już po wszystkim. Trochę krwawiłam potem, ale prawie nic nie bolało.
    Będę trzymać kciuki.
    A może nie trzeba będzie u Ciebie robić zabiegu... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 18:25

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybicę pewnie wyleczyłaś, ja miałam gorzej - bo w posiewie wyszedł mi streptococus agalactiae, a to ciężko wyleczyć niestety... Gdyby nie posiew, nie miałabym pojecia, że go mam, bo jest bezobiawowy. Myślałam, że zwariuję - zawsze coś.
    Dziś byłam u lekarza. Ze względu na obecność tych przeciwciał, o których Ci pisałam mam jeść acard, a po pozytywneym tescie clexane.

Daj znać co u Ciebie po wizycie.

PS Tarczyca OK ;)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jakaś bakteria - paciorkowiec. Sporo kobiet to ma, jak nie ma ciąży to nawet tego czasem nie leczą, bo nie daje objawów, a i tak powraca. Przed porodem trzeba tylko wyleczyć, bo zagraża dziecku niestety...

W którym tygodniu poroniłaś? Mam nadzieję, że teraz już będzie u nas obu OK :)

• godaweri Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja koleżanka poroniła w 4 miesiącu ciąży z powodu macicy dwurożnej, ale to chyba nie to samo co przegroda prawda? Miała operację macicy, rok po operacji nie mogła się starać, ale zaczęła mimo to jakieś 9 miesięcy później, bo już nie mogła się doczekać. Zaszła w ciążę jakoś po 7 miesiącach starań. Urodziła już przez cesarkę śliczną, zdrową córeczkę :)

Magnosia lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki godawerdi, pozytywne historie dają nadzieję :)

Czekoladowa: posiew to nie to samo co cytologia, ale pobierany w podobny sposób ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w kolejnym etapie:) Czekam na histeroskopię:) Do szpitala idę 9 grudnia,zabieg na drugi dzień. Muszę jechać ,zrobić gdzieś posiew i czekać na @:)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, dobrze że nie musisz robić HSG. Trzymam kciuki, odzywaj się co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to wyjdzie naprawdę bo ja już się nauczyłam że oni jedno mówią a drugie robia...Odebrałam wyniki posiewu- wszystko ok:)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa trzymam kciuki:) Patrzyłam na Twój wykres, temperatura ładna, może zabieg nie będzie potrzebny i wszystko będzie teraz w porządku <3

Tak spbie pomyślałam, że mało nas. Czytałam i słyszałam, że problem przegrody jest dość częsty, a na forum dosłownie garstka. Bardzo dobrze, nikomu nie życzę żadnych przeszkód. Ale jak już się znalazłyśmy, to dobrze byłoby się trzymać razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 20:11

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka co u Ciebie? Zaglądasz tu jeszcze czasami? ;)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołałaś mnie ;) cześć Magnosia!

Odnośnie przegrody, to chyba ok, byłam jeszcze u dwóch lekarzy i obydwoje są zgodni, że przegroda jest na tyle mała, że nie ma na nic żadnego wpływu. ale ciąży jak nie było tak nie ma...dzisiaj zaczęłam kolejny cykl, już 10 i humor trochę wisielczy niestety. A co u Ciebie Magnosiu?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magdalenka ;)
    To dobrze, że przegroda malutka, na pewno nie zaszkodzi w takim razie :)

No ja też w trakcie starań, tak bardzo już bym chciała, ale na razie nic... zobaczymy. Trzeba być dobrej myśli. W tym cyklu w pierwszej fazie wino i siemię lniane, ciekawe czy będą efekty ;)

PS Nie przejmuj się, przegroda nie jest przeszkodą w zajściu, na pewno wkrótce się doczekasz. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 20:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Czekoladowa trzymam kciuki:) Patrzyłam na Twój wykres, temperatura ładna, może zabieg nie będzie potrzebny i wszystko będzie teraz w porządku <3

Tak spbie pomyślałam, że mało nas. Czytałam i słyszałam, że problem przegrody jest dość częsty, a na forum dosłownie garstka. Bardzo dobrze, nikomu nie życzę żadnych przeszkód. Ale jak już się znalazłyśmy, to dobrze byłoby się trzymać razem ;)
    No właśnie bladzioch jest i tym bardziej jestem przerażona,zdecydowanie wolałabym żeby ta druga kreska pojawiła się już po zabiegu,a tak nawet specjalnie się na nic nie nastawiam...

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ