X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • Mimi7 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama07 wrote:
    Hej dziewczyny , mniej więcej w którym cyklu po zabiegu wasza miesiączka przestała być obfita ? U mnie już 4 cykl i nadal obficie..

Hej, jestem po 4 miesiączce od zabiegu - miesiączka jest trochę bardziej obfita niż przed zabiegiem, ale już się trochę „uspokoiło” - tzn. nie mam takiego krwotoku jak przy 1 czy 2 miesiączce po zabiegu.

• Mimi7 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia20 wrote:
    Dziewczyny ja trochę z innym pytaniem. Czy też po zakończeniu całego leczenia macie tak bolesne owulacje? Nie mam pojęcia czy to się może łączyć jakoś ale moje owulacje są tak bolesne,potrafi mnie kłóć jajnik nawet do miesiączki,medycznie wszystko ok,żadnych torbieli itd..

Hej, mnie nie bolą jajniki przy owulacji.

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia20 wrote:
    Dziewczyny ja trochę z innym pytaniem. Czy też po zakończeniu całego leczenia macie tak bolesne owulacje? Nie mam pojęcia czy to się może łączyć jakoś ale moje owulacje są tak bolesne,potrafi mnie kłóć jajnik nawet do miesiączki,medycznie wszystko ok,żadnych torbieli itd..
    Hej, ja nie mam bolesnej owulacji

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama07 wrote:
    Hej dziewczyny , mniej więcej w którym cyklu po zabiegu wasza miesiączka przestała być obfita ? U mnie już 4 cykl i nadal obficie..
    Hej, u mnie 4 był już w porządku

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mam bolesnej owulacji.

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia20 wrote:
    Raczej przegroda bez związku :/

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Po jakim czasie od usunięcia przegrody udało Wam się zajść w ciążę?

• Kasia20 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaloXD12 wrote:
    Cześć

U mnie 3 cykl narazie bez efektów

11.2022- drożność jajowodów
    02.2023- strata 6tc
    07.2023- ciąża bliźniacza ,strata 8tc i 15tc
    09.2024- usunięcie przegrody macicy
  • Ania_93 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaloXD12 wrote:
    Cześć

Usunięcie przegrody w sierpniu 2023, zielone świtało w listopadzie, staraliśmy się jakoś od końcówki grudnia, udało się w 3 cyklu (po 2 miałam załamkę że nigdy się nie uda).

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaloXD12 wrote:
    Cześć

Zabieg w sierpniu, do dziś cisza.. Możliwe że jednak zrobiły się zrosty, bo mimo ogromnych dawek hormonów endometrium nie rośnie :( Przez to nie mogę dostać kwalifikacji do in vitro.. Jeśli po wlewach osocza do macicy nadal nic się nie ruszy, to prawdopodobnie czeka mnie laparohisteroskopia. Może wtedy uda się z ciążą

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia20 wrote:
    U mnie 3 cykl narazie bez efektów
    U mnie tak samo, po woli przechodzę na etap załamania, że to się nigdy nie skończy. Dodatkowo przed zabiegiem moje okresy były okropnie bolące (tydzień przed zaczyna się ból), po zabiegu znaczna poprawa, była rewelacja przez trzy cykle, teraz wszystko wróciło...

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u innych dziewczyn też wróciła bolesność miesiączek ?

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej grubości miałyście endometrium w dniu ostatniej wizyty?

• Kasia20 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaloXD12 wrote:
    U mnie tak samo, po woli przechodzę na etap załamania, że to się nigdy nie skończy. Dodatkowo przed zabiegiem moje okresy były okropnie bolące (tydzień przed zaczyna się ból), po zabiegu znaczna poprawa, była rewelacja przez trzy cykle, teraz wszystko wróciło...

Co do załamania mam podobnie,dzisiaj zaczynam nowy cykl i juz powoli nastawiam się że znowu może się nie udac. Staraliśmy się z mężem 5 lat,przez ten czas udało się zająć w ciążę 2 razy(obie stracone przez przegrodę). Co do miesiączek moje były wręcz bezbolesne,teraz po zabiegu dość ciężko je przechodzę mimo że mam wysoki próg bólu.
    Palo,a obserwujesz swój cykl? Mierzysz temperatury? Byłas na monitoringu owulacji?

PaloXD12 lubi tę wiadomość

11.2022- drożność jajowodów
    02.2023- strata 6tc
    07.2023- ciąża bliźniacza ,strata 8tc i 15tc
    09.2024- usunięcie przegrody macicy
  • PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia20 wrote:
    Co do załamania mam podobnie,dzisiaj zaczynam nowy cykl i juz powoli nastawiam się że znowu może się nie udac. Staraliśmy się z mężem 5 lat,przez ten czas udało się zająć w ciążę 2 razy(obie stracone przez przegrodę). Co do miesiączek moje były wręcz bezbolesne,teraz po zabiegu dość ciężko je przechodzę mimo że mam wysoki próg bólu.
    Palo,a obserwujesz swój cykl? Mierzysz temperatury? Byłas na monitoringu owulacji?
    Hej, nie nie byłam na monitoringu owu. Leciałam tylko na domowych testach (wychodzą), ale moja pani doktor kazała to odstawić, żeby nie obciążać się dodatkowo tymi testami

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama07 wrote:
    Dziewczyny jakiej grubości miałyście endometrium w dniu ostatniej wizyty?
    A on to wpisał gdzie na karcie? Bo nie pamiętam i nie wiem czy szukać dokumentacji :D

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaloXD12 wrote:
    A on to wpisał gdzie na karcie? Bo nie pamiętam i nie wiem czy szukać dokumentacji :D
    Jest na końcowej wizycie ,tam gdzie wszystkie wymiary podaje 😁

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama07 wrote:
    Jest na końcowej wizycie ,tam gdzie wszystkie wymiary podaje 😁
    Ja mam tylko, że endometrium gładkie, wynik optymalny anatomicznie po histeroskowpowej metroplastyce i okresie gojenia.

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przygotowuję się do In vitro, niestety mimo stymulacji ogromnymi dawkami estrogenow i wlewu domacicznego z osocza, endometrium nie rośnie.. Po wlewie max 6,5mm.. Lekarze twierdzą że mogły powstać zrosty po usuwaniu przegrody i z tego powodu nie mamy odpowiedzi na leki. Proponują laparohisteroskopię żeby dociąć przegrodę jak najmocniej (teraz z 2,8cm został ok 1cm) plus pousuwać te zrosty. Wiem, że każdy zabieg nawet usuwania zrostow niesie za sobą ryzyko kolejnego zrostotworzenia. Dlatego waham się czy go robić.. Mogę jeszcze spróbować z większymi dawkami leków, zrobić więcej wlewow w cyklu. Pytanie tylko czy taka ciąża nawet jeśli się przyjmie, będzie bezpieczna w macicy z potencjalnymi zrostami? Nie wiem czy piszę się na pewne poronienie nie podchodząc do operacji, czy może się udać, pomóżcie :(

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu pytałam profesora Ludwina o endometrium, pisał że po usunięciu takiej wady jak przegroda powinno się mierzyć go z boku ,nigdy na środku. Ciekawa jestem czy inni lekarze mierzą endometrium z boku, np. W Twoim przypadku.

‹‹ 74 75 76 77 78
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ