X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • Kaatarzynaa Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Jaka to grupa na Facebooku?
    Czy zostałaś od razu zakwalifikowana do zabiegu?
    Też mam zdiagnozowaną przegrodę, u mnie narazie brak ciąży i poronień.

Grupa to „Kobiety z macicą dwurożną, z przegrodą- pytania i odpowiedzi”.
    Tak, zostałam od razu zakwalifikowana do zabiegu, ale mam za sobą poronienie.

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 11 lutego, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Miałaś prywatnie czy NFZ?
    Prywatnie

• karina_231 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatarzynaa wrote:
    Grupa to „Kobiety z macicą dwurożną, z przegrodą- pytania i odpowiedzi”.
    Tak, zostałam od razu zakwalifikowana do zabiegu, ale mam za sobą poronienie.

Czy mogłabyś zaakceptować moje zaproszenie do przyjaciółek? Mam parę pytań na priv :)

• Kaatarzynaa Debiutantka

Wysłany: 12 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Czy mogłabyś zaakceptować moje zaproszenie do przyjaciółek? Mam parę pytań na priv :)

Jasne, zaakceptowane :)

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatarzynaa wrote:
    Jasne, zaakceptowane :)
    Cześć

Ktoś w grupie sprawdza prośby o dołączenie?
    Moja wisi i wisi 🤣, już nawet anulowałam i prosiłam ponownie, ale niestety się tam nie dostałam :(
    Dzięki!

• karina_231 Debiutantka

Wysłany: 20 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaloXD12 wrote:
    Cześć

Ktoś w grupie sprawdza prośby o dołączenie?
    Moja wisi i wisi 🤣, już nawet anulowałam i prosiłam ponownie, ale niestety się tam nie dostałam :(
    Dzięki!

Moja też dalej wisi 😅

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Moja też dalej wisi 😅
    Moja również.

• Mimi7 Znajoma

Wysłany: 23 lutego, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że trochę poczekałam zanim zaakceptowano moją prośbę o dołączenie. Administratorki chyba nie często tam już zaglądają 😔

• rozia Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy pytam w dobrym miejscu, ale nie udało mi się znaleźć lepszego wątku na forum i może tutaj któraś z Was mi pomoże. Otóż miałam wczoraj robioną drożność i oba jajowody drożne, ale się okazało, że moja macica ma dziwną budowę i mam się zgłosić do specjalisty żeby wykluczyć wadę macicy t-shape. Czytam o tym cały dzień, ale niewiele na ten temat mogę znaleźć. Jest wiele wątków na forach i artykułów o macicach dwurożnych lub z przegrodą i postępowaniu, ale o t-kształtnych niewiele. Mój lekarz powiedział, że mam się nie martwić, być może wystarczy nacięcie macicy po obu stronach. Ale ja oczywiście się martwię 😅 czy któraś z Was wie coś na ten temat lub miała podobny przypadek? Czekam na wizytę u specjalisty, ale ma być dopiero na początku kwietnia 😔

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
    🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025

✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22 02.2024), oba jajowody drożne (03.2025)
    ✅👱🏼‍♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja

👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320, T-shape ❓ (04.2025)
    👀👱🏼‍♂️ HBA 79%
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo mnie tu nie było ale wpadam żeby was dziewczyny poinformować że urodziłam ❤️ ciąża przebiegała książkowo, była cudowna i czułam się fantastycznie 🥰 a jeżeli chodzi o poród to akcja rozwinęła się w jedno popołudnie, skurcze zaczęłam notować w domu o 15:00 a o 22:15 byłam przyjęta do szpitala z 9 cm rozwarcia (pierwsza ciąża), o 00:45 córka była już z nami na świecie 🥰 niestety jednym nieprzyjemnym aspektem było to że musieli użyć vacuum (bolało ale dałam radę i już tego nie pamiętam). Macica po operacji u Ludwina nie dosyć że dała radę podczas ciąży to i podczas porodu walczyła dzielnie ze skurczami chociaż były one krótkie. Walczcie i nie poddawajcie się bo warto, trzymam w ramionach mój cały świat i wszystko co musiałam zrobić zanim zaszłam w ciążę było tego warte (nawet te pierdzielone bolesne balony o których nie chcę myśleć 😂😅)

Pozdrawiam was z córeczka 🥰

Ania Z., Kama07, rozia, Mimi7, Kornelia35, Martyneczka lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Klavel Aga] Gratulacje 😍
    Widzę, że gorzej wspominasz balony niż sam poród 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 19:39

• MartaP29 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że można zajść w ciążę po usunięciu przegrody :O

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 14 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaP29 wrote:
    Nie wiedziałam, że można zajść w ciążę po usunięciu przegrody :O
    No raczej po robią zabiegi ,żeby zajść 😄

• Hanka_hh1 Nowa

Wysłany: 18 marca, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usunięta przegrode macicy w maju. Była po całej długości macicy. Teraz jestem w 6 miesiscu ciazy😊

• PaloXD12 Znajoma

Wysłany: 19 marca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka_hh1 wrote:
    Ja miałam usunięta przegrode macicy w maju. Była po całej długości macicy. Teraz jestem w 6 miesiscu ciazy😊
    Też udało mi się zajść w ciążę, kończę I trymestr :)

• PamOhvira Nowa

Wysłany: 22 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! Jestem po operacji przegród (syndrom Ohvira)
    Jutro jadę na 6 balonik i jestem załamana ponieważ poprzedni bolał tak, że wywołał u mnie traumę :(
    Dziewczyny - czy brałyście leki, które pomogły choć trochę z tym bólem? Ja zastanawiam się czy nie zrezygnować, czy któraś z Was zrezygnowała?

• Ania Z. Debiutantka

Wysłany: 23 marca, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja akurat też ciężko znosiłam te baloniki i dopiero coś mocniejszego mi w pomogło. Brałam poltram combo 37,5mg + 325mg, bol po tych tabletkach był zdecydowanie mniejszy. Brałam też tak godzinkę przed mniej więcej zeby zadział 🙃

PamOhvira lubi tę wiadomość

Poronienie 2 razy 5 tyg.
    Ciąża pozamaciczna 2020r.

Usunięcie przegrody całkowitej 02.2023
    Docinka przegrody 06.2023
  • Ania Z. Debiutantka

Wysłany: 23 marca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rezygnacji minęło u mnie 1,5 roku po balonach i dwa dni temu miałam robiona histeroskopie ( po poronieniu) nie mam żadnych zrostow i jama macicy bardzo dobrze wygląda, ja nie zrezygnowałam (chociaż też miałam ochotę😁). Warto się poświęcić i szkoda rezygnować zwłaszcza że naprawdę efekty są 😊

PamOhvira lubi tę wiadomość

Poronienie 2 razy 5 tyg.

• PamOhvira Nowa

Wysłany: 23 marca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Z. wrote:
    A co do rezygnacji minęło u mnie 1,5 roku po balonach i dwa dni temu miałam robiona histeroskopie ( po poronieniu) nie mam żadnych zrostow i jama macicy bardzo dobrze wygląda, ja nie zrezygnowałam (chociaż też miałam ochotę😁). Warto się poświęcić i szkoda rezygnować zwłaszcza że naprawdę efekty są 😊

Dziękuję za odpowiedź ❤️ bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Ja również jestem po poronieniu, jest nas bardzo dużo :(
    dziś mam zamiar wziąć ketonal 100mg + paracetamol 500 + nospa max mam nadzieję, że choć trochę ulży bo to jest nie do zniesienia.. 1,2,3 i 4 były znośne ale 5 mnie dosłownie z nóg ściął więc dzisiaj jadę zestresowana i zapłakana.. mało kto rozumie co to za rodzaj bólu. Wiem, że robię to po coś i mam nadzieję że dam radę 🤞🏻😢

• Ania Z. Debiutantka

Wysłany: 23 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również współczuję straty 💔 nie wiem od czego zależy, że jeden balon jest w miarę można tak powiedzieć, a innym razem te balony są nie do zniesienia 🤷‍♀️ też tak miałam. Na pewno dasz radę i trzymam kciuki ☺️

Poronienie 2 razy 5 tyg.

‹‹ 75 76 77 78 79
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ