X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • Kaatarzynaa Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Jaka to grupa na Facebooku?
    Czy zostałaś od razu zakwalifikowana do zabiegu?
    Też mam zdiagnozowaną przegrodę, u mnie narazie brak ciąży i poronień.

Grupa to „Kobiety z macicą dwurożną, z przegrodą- pytania i odpowiedzi”.
    Tak, zostałam od razu zakwalifikowana do zabiegu, ale mam za sobą poronienie.

• PaloXD12 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Miałaś prywatnie czy NFZ?
    Prywatnie

• karina_231 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatarzynaa wrote:
    Grupa to „Kobiety z macicą dwurożną, z przegrodą- pytania i odpowiedzi”.
    Tak, zostałam od razu zakwalifikowana do zabiegu, ale mam za sobą poronienie.

Czy mogłabyś zaakceptować moje zaproszenie do przyjaciółek? Mam parę pytań na priv :)

• Kaatarzynaa Debiutantka

Wysłany: 12 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Czy mogłabyś zaakceptować moje zaproszenie do przyjaciółek? Mam parę pytań na priv :)

Jasne, zaakceptowane :)

• PaloXD12 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatarzynaa wrote:
    Jasne, zaakceptowane :)
    Cześć

Ktoś w grupie sprawdza prośby o dołączenie?
    Moja wisi i wisi 🤣, już nawet anulowałam i prosiłam ponownie, ale niestety się tam nie dostałam :(
    Dzięki!

• karina_231 Debiutantka

Wysłany: 20 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaloXD12 wrote:
    Cześć

Ktoś w grupie sprawdza prośby o dołączenie?
    Moja wisi i wisi 🤣, już nawet anulowałam i prosiłam ponownie, ale niestety się tam nie dostałam :(
    Dzięki!

Moja też dalej wisi 😅

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina_231 wrote:
    Moja też dalej wisi 😅
    Moja również.

• Mimi7 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że trochę poczekałam zanim zaakceptowano moją prośbę o dołączenie. Administratorki chyba nie często tam już zaglądają 😔

👩🏻 31 👱🏻‍♂️ 33

❌AMH: 0,428 ng/ml
    ➖niedoczynność tarczycy
    ➖obniżone parametry nasienia

IVF
    04.08 start stymulacji
    16.08 punkcja: 3🥚→ 2MII → 1 ❄️
    09/25 transfer❔
  • rozia Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy pytam w dobrym miejscu, ale nie udało mi się znaleźć lepszego wątku na forum i może tutaj któraś z Was mi pomoże. Otóż miałam wczoraj robioną drożność i oba jajowody drożne, ale się okazało, że moja macica ma dziwną budowę i mam się zgłosić do specjalisty żeby wykluczyć wadę macicy t-shape. Czytam o tym cały dzień, ale niewiele na ten temat mogę znaleźć. Jest wiele wątków na forach i artykułów o macicach dwurożnych lub z przegrodą i postępowaniu, ale o t-kształtnych niewiele. Mój lekarz powiedział, że mam się nie martwić, być może wystarczy nacięcie macicy po obu stronach. Ale ja oczywiście się martwię 😅 czy któraś z Was wie coś na ten temat lub miała podobny przypadek? Czekam na wizytę u specjalisty, ale ma być dopiero na początku kwietnia 😔

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
    KIR Bx (brak 2DS4 norm, 3DP1var)
    ❓ 09.2025 trombofilia

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+ 💊 Unidox + Metronidazol 12.2024
    🔬 wymaz szyjka 01.2025 - 2 bakterie 💊 Amotaks + Biseptol 02.2025
    🔬 HSG 03.2025 - jajowody drożne
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, endometrium polipowate, kształt macicy ok (brak wady), CD138-
    🧪 08.2025 Lipiodol 🙏🏼

💊 Aromek 07.2025, Euthyrox 25 (TSH >3) 08.2025

👀👩🏻 ANA 1:160 DFS70 (04.2025),
    👀👱🏼‍♂️ HBA 79%, ph 8,5 (03.2025)
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo mnie tu nie było ale wpadam żeby was dziewczyny poinformować że urodziłam ❤️ ciąża przebiegała książkowo, była cudowna i czułam się fantastycznie 🥰 a jeżeli chodzi o poród to akcja rozwinęła się w jedno popołudnie, skurcze zaczęłam notować w domu o 15:00 a o 22:15 byłam przyjęta do szpitala z 9 cm rozwarcia (pierwsza ciąża), o 00:45 córka była już z nami na świecie 🥰 niestety jednym nieprzyjemnym aspektem było to że musieli użyć vacuum (bolało ale dałam radę i już tego nie pamiętam). Macica po operacji u Ludwina nie dosyć że dała radę podczas ciąży to i podczas porodu walczyła dzielnie ze skurczami chociaż były one krótkie. Walczcie i nie poddawajcie się bo warto, trzymam w ramionach mój cały świat i wszystko co musiałam zrobić zanim zaszłam w ciążę było tego warte (nawet te pierdzielone bolesne balony o których nie chcę myśleć 😂😅)

Pozdrawiam was z córeczka 🥰

Ania Z., Kama07, rozia, Mimi7, Kornelia35, Martyneczka lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • Martyneczka Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Klavel Aga] Gratulacje 😍
    Widzę, że gorzej wspominasz balony niż sam poród 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 19:39

• MartaP29 Znajoma

Wysłany: 13 marca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że można zajść w ciążę po usunięciu przegrody :O

• Kama07 Znajoma

Wysłany: 14 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaP29 wrote:
    Nie wiedziałam, że można zajść w ciążę po usunięciu przegrody :O
    No raczej po robią zabiegi ,żeby zajść 😄

• Hanka_hh1 Nowa

Wysłany: 18 marca, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usunięta przegrode macicy w maju. Była po całej długości macicy. Teraz jestem w 6 miesiscu ciazy😊

• PaloXD12 Koleżanka

Wysłany: 19 marca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka_hh1 wrote:
    Ja miałam usunięta przegrode macicy w maju. Była po całej długości macicy. Teraz jestem w 6 miesiscu ciazy😊
    Też udało mi się zajść w ciążę, kończę I trymestr :)

• PamOhvira Debiutantka

Wysłany: 22 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! Jestem po operacji przegród (syndrom Ohvira)
    Jutro jadę na 6 balonik i jestem załamana ponieważ poprzedni bolał tak, że wywołał u mnie traumę :(
    Dziewczyny - czy brałyście leki, które pomogły choć trochę z tym bólem? Ja zastanawiam się czy nie zrezygnować, czy któraś z Was zrezygnowała?

• Ania Z. Znajoma

Wysłany: 23 marca, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja akurat też ciężko znosiłam te baloniki i dopiero coś mocniejszego mi w pomogło. Brałam poltram combo 37,5mg + 325mg, bol po tych tabletkach był zdecydowanie mniejszy. Brałam też tak godzinkę przed mniej więcej zeby zadział 🙃

PamOhvira lubi tę wiadomość

Poronienie 2 razy 5 tyg.
    Ciąża pozamaciczna 2020r.

Usunięcie przegrody całkowitej 02.2023
    Docinka przegrody 06.2023
  • Ania Z. Znajoma

Wysłany: 23 marca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rezygnacji minęło u mnie 1,5 roku po balonach i dwa dni temu miałam robiona histeroskopie ( po poronieniu) nie mam żadnych zrostow i jama macicy bardzo dobrze wygląda, ja nie zrezygnowałam (chociaż też miałam ochotę😁). Warto się poświęcić i szkoda rezygnować zwłaszcza że naprawdę efekty są 😊

PamOhvira lubi tę wiadomość

Poronienie 2 razy 5 tyg.

• PamOhvira Debiutantka

Wysłany: 23 marca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Z. wrote:
    A co do rezygnacji minęło u mnie 1,5 roku po balonach i dwa dni temu miałam robiona histeroskopie ( po poronieniu) nie mam żadnych zrostow i jama macicy bardzo dobrze wygląda, ja nie zrezygnowałam (chociaż też miałam ochotę😁). Warto się poświęcić i szkoda rezygnować zwłaszcza że naprawdę efekty są 😊

Dziękuję za odpowiedź ❤️ bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Ja również jestem po poronieniu, jest nas bardzo dużo :(
    dziś mam zamiar wziąć ketonal 100mg + paracetamol 500 + nospa max mam nadzieję, że choć trochę ulży bo to jest nie do zniesienia.. 1,2,3 i 4 były znośne ale 5 mnie dosłownie z nóg ściął więc dzisiaj jadę zestresowana i zapłakana.. mało kto rozumie co to za rodzaj bólu. Wiem, że robię to po coś i mam nadzieję że dam radę 🤞🏻😢

• Ania Z. Znajoma

Wysłany: 23 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również współczuję straty 💔 nie wiem od czego zależy, że jeden balon jest w miarę można tak powiedzieć, a innym razem te balony są nie do zniesienia 🤷‍♀️ też tak miałam. Na pewno dasz radę i trzymam kciuki ☺️

Poronienie 2 razy 5 tyg.

‹‹ 76 77 78 79 80
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ