Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
karina_231 wrote:Jaka to grupa na Facebooku?
Czy zostałaś od razu zakwalifikowana do zabiegu?
Też mam zdiagnozowaną przegrodę, u mnie narazie brak ciąży i poronień.
Grupa to „Kobiety z macicą dwurożną, z przegrodą- pytania i odpowiedzi”.
Tak, zostałam od razu zakwalifikowana do zabiegu, ale mam za sobą poronienie. -
Kaatarzynaa wrote:Grupa to „Kobiety z macicą dwurożną, z przegrodą- pytania i odpowiedzi”.
Tak, zostałam od razu zakwalifikowana do zabiegu, ale mam za sobą poronienie.
Czy mogłabyś zaakceptować moje zaproszenie do przyjaciółek? Mam parę pytań na priv -
Cześć dziewczyny, nie wiem czy pytam w dobrym miejscu, ale nie udało mi się znaleźć lepszego wątku na forum i może tutaj któraś z Was mi pomoże. Otóż miałam wczoraj robioną drożność i oba jajowody drożne, ale się okazało, że moja macica ma dziwną budowę i mam się zgłosić do specjalisty żeby wykluczyć wadę macicy t-shape. Czytam o tym cały dzień, ale niewiele na ten temat mogę znaleźć. Jest wiele wątków na forach i artykułów o macicach dwurożnych lub z przegrodą i postępowaniu, ale o t-kształtnych niewiele. Mój lekarz powiedział, że mam się nie martwić, być może wystarczy nacięcie macicy po obu stronach. Ale ja oczywiście się martwię 😅 czy któraś z Was wie coś na ten temat lub miała podobny przypadek? Czekam na wizytę u specjalisty, ale ma być dopiero na początku kwietnia 😔👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025
✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22 02.2024), oba jajowody drożne (03.2025)
✅👱🏼♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja
👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320, T-shape ❓ (04.2025)
👀👱🏼♂️ HBA 79% -
Długo mnie tu nie było ale wpadam żeby was dziewczyny poinformować że urodziłam ❤️ ciąża przebiegała książkowo, była cudowna i czułam się fantastycznie 🥰 a jeżeli chodzi o poród to akcja rozwinęła się w jedno popołudnie, skurcze zaczęłam notować w domu o 15:00 a o 22:15 byłam przyjęta do szpitala z 9 cm rozwarcia (pierwsza ciąża), o 00:45 córka była już z nami na świecie 🥰 niestety jednym nieprzyjemnym aspektem było to że musieli użyć vacuum (bolało ale dałam radę i już tego nie pamiętam). Macica po operacji u Ludwina nie dosyć że dała radę podczas ciąży to i podczas porodu walczyła dzielnie ze skurczami chociaż były one krótkie. Walczcie i nie poddawajcie się bo warto, trzymam w ramionach mój cały świat i wszystko co musiałam zrobić zanim zaszłam w ciążę było tego warte (nawet te pierdzielone bolesne balony o których nie chcę myśleć 😂😅)
Pozdrawiam was z córeczka 🥰Ania Z., Kama07, rozia, Mimi7, Kornelia35, Martyneczka lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Cześć ! Jestem po operacji przegród (syndrom Ohvira)
Jutro jadę na 6 balonik i jestem załamana ponieważ poprzedni bolał tak, że wywołał u mnie traumę
Dziewczyny - czy brałyście leki, które pomogły choć trochę z tym bólem? Ja zastanawiam się czy nie zrezygnować, czy któraś z Was zrezygnowała? -
Hejka, ja akurat też ciężko znosiłam te baloniki i dopiero coś mocniejszego mi w pomogło. Brałam poltram combo 37,5mg + 325mg, bol po tych tabletkach był zdecydowanie mniejszy. Brałam też tak godzinkę przed mniej więcej zeby zadział 🙃
PamOhvira lubi tę wiadomość
Poronienie 2 razy 5 tyg.
Ciąża pozamaciczna 2020r.
Usunięcie przegrody całkowitej 02.2023
Docinka przegrody 06.2023 -
A co do rezygnacji minęło u mnie 1,5 roku po balonach i dwa dni temu miałam robiona histeroskopie ( po poronieniu) nie mam żadnych zrostow i jama macicy bardzo dobrze wygląda, ja nie zrezygnowałam (chociaż też miałam ochotę😁). Warto się poświęcić i szkoda rezygnować zwłaszcza że naprawdę efekty są 😊
PamOhvira lubi tę wiadomość
Poronienie 2 razy 5 tyg.
Docinka przegrody 06.2023 -
Ania Z. wrote:A co do rezygnacji minęło u mnie 1,5 roku po balonach i dwa dni temu miałam robiona histeroskopie ( po poronieniu) nie mam żadnych zrostow i jama macicy bardzo dobrze wygląda, ja nie zrezygnowałam (chociaż też miałam ochotę😁). Warto się poświęcić i szkoda rezygnować zwłaszcza że naprawdę efekty są 😊
Dziękuję za odpowiedź ❤️ bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Ja również jestem po poronieniu, jest nas bardzo dużo
dziś mam zamiar wziąć ketonal 100mg + paracetamol 500 + nospa max mam nadzieję, że choć trochę ulży bo to jest nie do zniesienia.. 1,2,3 i 4 były znośne ale 5 mnie dosłownie z nóg ściął więc dzisiaj jadę zestresowana i zapłakana.. mało kto rozumie co to za rodzaj bólu. Wiem, że robię to po coś i mam nadzieję że dam radę 🤞🏻😢 -
Również współczuję straty 💔 nie wiem od czego zależy, że jeden balon jest w miarę można tak powiedzieć, a innym razem te balony są nie do zniesienia 🤷♀️ też tak miałam. Na pewno dasz radę i trzymam kciuki ☺️Poronienie 2 razy 5 tyg.
Docinka przegrody 06.2023