X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
Odpowiedz

Ciąża po usunięciu przegrody w macicy

Oceń ten wątek:
  • Coniglietto Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek1234 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. A w jaki sposób można się z nim najszybciej skontaktować i zadać to pytanie?

Teraz to nie wiem, może podpowiedzą dziewczyny, które w ostatnim czasie miały zabieg?
    Ja miałam w 2020 roku i wtedy normalnie dawał swój nr tel i kazał dzwonić jak coś a teraz jak jest taki popularny/zapracowany to nie wiem czy dalej tak robi. Kiedyś zdarzyło mi się też, że dzwoniłam na recepcję w czasie kiedy wiedziałam, że przyjmuje w gabinecie i prosiłam recepcjonistkę żeby do niego podeszła i przypomniała mu, że ma mi wypisać receptę więc może w ten sposób...
    A gdzie masz zabieg w Warszawie w szpitalu czy prywatnie w Krakowie?

• Kwiatek1234 Nowa

Wysłany: 25 czerwca, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coniglietto wrote:
    Teraz to nie wiem, może podpowiedzą dziewczyny, które w ostatnim czasie miały zabieg?
    Ja miałam w 2020 roku i wtedy normalnie dawał swój nr tel i kazał dzwonić jak coś a teraz jak jest taki popularny/zapracowany to nie wiem czy dalej tak robi. Kiedyś zdarzyło mi się też, że dzwoniłam na recepcję w czasie kiedy wiedziałam, że przyjmuje w gabinecie i prosiłam recepcjonistkę żeby do niego podeszła i przypomniała mu, że ma mi wypisać receptę więc może w ten sposób...
    A gdzie masz zabieg w Warszawie w szpitalu czy prywatnie w Krakowie?

Jestem z Warszawy, ale zabieg mam w Krakowie. Profesor powiedział, że nie ma możliwości zrobić zabiegu w Warszawie, nawet odpłatnie - pytałam go o to w trakcie wizyty. Ja nie będę miała usuwanej przegrody tak jak większość osób tutaj, mam nieco inny problem, ale też na macicy.

W każdym razie dziękuję, zadzwonię na recepcję aczkolwiek mam wrażenie, że ta pani jest niezorientowana, bo jak wcześniej przed wizytą pytałam o różne rzeczy to w zasadzie nie była w stanie udzielić żadnej info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 23:17

• Coniglietto Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek1234 wrote:
    Jestem z Warszawy, ale zabieg mam w Krakowie. Profesor powiedział, że nie ma możliwości zrobić zabiegu w Warszawie, nawet odpłatnie - pytałam go o to w trakcie wizyty. Ja nie będę miała usuwanej przegrody tak jak większość osób tutaj, mam nieco inny problem, ale też na macicy.

W każdym razie dziękuję, zadzwonię na recepcję aczkolwiek mam wrażenie, że ta pani jest niezorientowana, bo jak wcześniej przed wizytą pytałam o różne rzeczy to w zasadzie nie była w stanie udzielić żadnej info.

Rozumiem. Tak, recepcjonistka nie będzie wiedzieć ale chodziło mi o to żeby ją poprosić aby podeszła do niego do gabinetu i zapytała go o to i do Pani oddzwoniła co powiedział.

Kwiatek1234 lubi tę wiadomość

• PamOhvira Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek1234 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, ja na pewno nie byłam szczepiona w dzieciństwie bo mój rocznik nie był objęty szczepieniem. A pamiętasz czy przed zabiegiem ktoś to w ogóle sprawdzał, w sensie czy musiałaś mieć jakieś potwierdzenie szczepienia?

Nikt nie sprawdzał, z tego co się orientuję to szczepienie nie jest obowiązkowe ale zalecane przed operacją. Ja swoje miałam w 95 roku robione 😄 Pani Marzenka z recepcji powinna się orientować spróbuj zapytać

• Kwiatek1234 Nowa

Wysłany: 26 czerwca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PamOhvira wrote:
    Nikt nie sprawdzał, z tego co się orientuję to szczepienie nie jest obowiązkowe ale zalecane przed operacją. Ja swoje miałam w 95 roku robione 😄 Pani Marzenka z recepcji powinna się orientować spróbuj zapytać

Udało mi się dziś porozmawiać z panią z recepcji, która była zorientowana i powiedziała, że w przypadku osób nieszczepionych podpisuje się oświadczenie i żeby się tym nie przejmować.

Mam jeszcze pytanie - czy już po zabiegu miałyście umawiane te baloniki z wyprzedzeniem, czy na danej wizycie balonikowej dowiadywałyście się dopiero o kolejnym terminie? I czy osoby na balonik są umawiane w miarę w porannych godzinach? Zastanawiam się jak to jest zorganizowane, bo czeka mnie 7 baloników.
    Po doświadczeniach z wizyty konsultacyjnej gdzie weszłam z 5godzinnym opóźnieniem względem umówionej godziny i wróciłam po godzinie 23ciej do domu w Warszawie trochę się tym martwię, jak to pogodzić z pracą.

Coniglietto lubi tę wiadomość

• Kasia20 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek1234 wrote:
    Udało mi się dziś porozmawiać z panią z recepcji, która była zorientowana i powiedziała, że w przypadku osób nieszczepionych podpisuje się oświadczenie i żeby się tym nie przejmować.

Mam jeszcze pytanie - czy już po zabiegu miałyście umawiane te baloniki z wyprzedzeniem, czy na danej wizycie balonikowej dowiadywałyście się dopiero o kolejnym terminie? I czy osoby na balonik są umawiane w miarę w porannych godzinach? Zastanawiam się jak to jest zorganizowane, bo czeka mnie 7 baloników.
    Po doświadczeniach z wizyty konsultacyjnej gdzie weszłam z 5godzinnym opóźnieniem względem umówionej godziny i wróciłam po godzinie 23ciej do domu w Warszawie trochę się tym martwię, jak to pogodzić z pracą.
    Ja balony miałam co tydzień,nawet w pierwszym i ostatnim dniu miesiączki. Termin ustalany z tygodnia na tydzień. Zazwyczaj czekałam od pół godziny do 1,5. Raz udało mi się wejść od razu.

11.2022- drożność jajowodów
    02.2023- strata 6tc
    07.2023- ciąża bliźniacza ,strata 8tc i 15tc
    09.2024- usunięcie przegrody macicy
    02.2025- usunięcie torbieli pochwy
  • PamOhvira Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek1234 wrote:

Niestety są opóźnienia.. ja maksymalnie czekałam 4 godziny a raz udało mi się wejść od razu a poza tym minimum godzina opóźnienia lub dłużej.. (miałam 8 balonów umawiałam co tydzień i zazwyczaj były godziny które mi odpowiadały)

‹‹ 76 77 78 79 80
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ