Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Zadzwoniłam! Jeszcze nie zapadła żadna decyzja, czekają na wyniki jednego z przetargów. Obiecała mi, że jak tylko spotka tego faceta to go podpyta jak sytuacja i mi da znać!
Wiem, że to nic nie znaczy, ale trochę nadziei jeszcze mam
Brzmi obiecująco 😎Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Odnośnie PCOS to ja jeszcze nadmienię, tak apropo Twojej sytuacji Suzie i tego, co mówi Twoja znajoma, że jak byłam pierwszy raz u gin z mamą, to już wtedy się dowiedziałam, że mam obraz policystycznych jajników, a było to jak miałam 13 lat. Wiadomo- gin powiedziała to mojej mamie, a nie mi. No i jak zaczęliśmy się starać o dziecko pod koniec 2022, to wtedy mama mi przypomniała o tej sytuacji, poszłam sprawdzić czy rzeczywiście to jest to- obraz usg, badania i potwierdziliśmy PCOS. Od razu gadki szmatki, że ciężko zajść w ciąże itp. i z biegiem czasu uważam, że ten budowany strach wokół PCOS bardziej odbierał mi szanse na dzieciątko niż samo w sobie zaburzenie.
Takie przemyślenie mnie wzięło 😂😀
Ja mam podobne zdanie. Chyba jak usłyszysz na samym początku starań o PCOS to od razu zakładasz, że będzie ciężko i to może nas też blokować…
Ja o PCOS wiedziałam od 18 roku życia i już chyba w głowie sobie zakodowałam, że będzie ciężko z dzieckiem i utrwalałam to przez te wszystkie lata…Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyAnonim1992 wrote:Nooo powiem wam że właśnie przeszedł u nas podobny armagedon jak u notsobadd rozwalilo nam ogrodzenie połamało trampolinę która lapalam w szczerym polu pomiędzy piorunami żeby nie zrobiła innym szkód.... jestem przerażona tym co się tu wydarzyło domek drewniany wywalony... a burza trwa nadal boję się co będzie później....
Przykro mi, że masz takie zniszczenia
Dobrze kojarzę, że mieszkasz gdzieś w okolicy Krakowa?
Burza zbliża się i do mnie, ale ja jestem jakaś dziwna i lubię burzęodkąd przeżyłam sezon burzowy w Stanach to w Polsce się nie boję
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ja mam podobne zdanie. Chyba jak usłyszysz na samym początku starań o PCOS to od razu zakładasz, że będzie ciężko i to może nas też blokować…
Ja o PCOS wiedziałam od 18 roku życia i już chyba w głowie sobie zakodowałam, że będzie ciężko z dzieckiem i utrwalałam to przez te wszystkie lata…
No a w tym wywiadzie sama dr Cybulska mówi, że diagnozowanie PCOS poniżej 20-21 roku życia to za wcześnie, bo wszystkie jajniki młodych dziewczyn tak wyglądają, bo tych jajeczek jest możliwy max...Zaczarowan, elektro96, Suzie lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No a w tym wywiadzie sama dr Cybulska mówi, że diagnozowanie PCOS poniżej 20-21 roku życia to za wcześnie, bo wszystkie jajniki młodych dziewczyn tak wyglądają, bo tych jajeczek jest możliwy max...
Kurczę, muszę koniecznie przesłuchać ten wywiad jutro w drodze do pracy, mega mnie ciekawiPrezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Hejka. Witam się dziś późno. Czytam, ale mam tak podły nastrój, że nie mam na nic siły. Jestem tak płaczliwa, wszystko mnie wytrąca z równowagi. Rano na działkę obok, przyjechali sąsiedzi, tacy starsi z wnukami 7 i 3 lata. Podlewali kwiaty, coś tam plewili. A te dzieciaczki takie smutne, widać że im się nudziło. Kiedyś się zdarzało się, że się nimi opiekowałam, jak sąsiedzi byli zajęci. I teraz też sobie pomyślałam, że zgarnę je na chwilę i pogramy w planszówki. I jak tylko sobie o tym pomyślałam to zaraz wpadłam w taki płacz, że mąż nie mógł mnie uspokoić 🥺😭
Vienna.. 🫂🫂🫂 -
Anonim1992 wrote:Nooo powiem wam że właśnie przeszedł u nas podobny armagedon jak u notsobadd rozwalilo nam ogrodzenie połamało trampolinę która lapalam w szczerym polu pomiędzy piorunami żeby nie zrobiła innym szkód.... jestem przerażona tym co się tu wydarzyło domek drewniany wywalony... a burza trwa nadal boję się co będzie później....
Jeju.. współczuje wam dziewczyny, masakra -
Anonim1992 wrote:Nooo powiem wam że właśnie przeszedł u nas podobny armagedon jak u notsobadd rozwalilo nam ogrodzenie połamało trampolinę która lapalam w szczerym polu pomiędzy piorunami żeby nie zrobiła innym szkód.... jestem przerażona tym co się tu wydarzyło domek drewniany wywalony... a burza trwa nadal boję się co będzie później....
Jeju, bardzo mi przykro 🫂🫂 To jest absolutnie nieokiełznany żywioł w tym roku... Trzymajcie się, pamiętaj też o swoim bezpieczeństwie 😘 -
Anonim współczuję tej sytuacji 😪😪Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Vienna wrote:Hejka. Witam się dziś późno. Czytam, ale mam tak podły nastrój, że nie mam na nic siły. Jestem tak płaczliwa, wszystko mnie wytrąca z równowagi. Rano na działkę obok, przyjechali sąsiedzi, tacy starsi z wnukami 7 i 3 lata. Podlewali kwiaty, coś tam plewili. A te dzieciaczki takie smutne, widać że im się nudziło. Kiedyś się zdarzało się, że się nimi opiekowałam, jak sąsiedzi byli zajęci. I teraz też sobie pomyślałam, że zgarnę je na chwilę i pogramy w planszówki. I jak tylko sobie o tym pomyślałam to zaraz wpadłam w taki płacz, że mąż nie mógł mnie uspokoić 🥺😭
Notsobadd współczuję sytuacji. Wiem ile pracy Was teraz będzie musiało to kosztować 😢
Prezesoowa dobrze że zadzwoniłaś. Szansa dalej jest. Trzymam kciuki 🤞❤️
Kochana, tak mi przykro... 🫂🫂🫂 -
nick nieaktualnyVienna wrote:Hejka. Witam się dziś późno. Czytam, ale mam tak podły nastrój, że nie mam na nic siły. Jestem tak płaczliwa, wszystko mnie wytrąca z równowagi. Rano na działkę obok, przyjechali sąsiedzi, tacy starsi z wnukami 7 i 3 lata. Podlewali kwiaty, coś tam plewili. A te dzieciaczki takie smutne, widać że im się nudziło. Kiedyś się zdarzało się, że się nimi opiekowałam, jak sąsiedzi byli zajęci. I teraz też sobie pomyślałam, że zgarnę je na chwilę i pogramy w planszówki. I jak tylko sobie o tym pomyślałam to zaraz wpadłam w taki płacz, że mąż nie mógł mnie uspokoić 🥺😭
Notsobadd współczuję sytuacji. Wiem ile pracy Was teraz będzie musiało to kosztować 😢
Kochanaprzytulam Cię mocno :*
-
🥹🥹🥹 po prostu tulę… 🫂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Anonim, straszne to. Dobrze,że wy jesteście bezpieczni a resztę się naprawi po prostu.
Vienna,przytulam, widać ile emocji to Cię kosztuje🥺
Prezesowa, dobrze że zadzwoniłaś. Przecież oni tego nie wiedzą, a możesz mieć drugą ofertę na stole i czas jednak ma znaczenie.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Anonim1992 wrote:Nooo powiem wam że właśnie przeszedł u nas podobny armagedon jak u notsobadd rozwalilo nam ogrodzenie połamało trampolinę która lapalam w szczerym polu pomiędzy piorunami żeby nie zrobiła innym szkód.... jestem przerażona tym co się tu wydarzyło domek drewniany wywalony... a burza trwa nadal boję się co będzie później....07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Pisałam jakiś czas temu, że koło nas był straszny wypadek. Dzisiaj na grupę dzielnicową wrzucili linka do zrzutki na poszkodowanego chłopca 3.5 latka 😭 Bardzo zły stan, wybudzony ze śpiączki nie reaguje, nie wiadomo co będzie. Zbierają na rehabilitację. A ten kierowca oczywiście okazuje, że ma duże plecy i dużo hajsu, i raczej nie ma szans na uczciwy proces czy rekompensatę z jego strony. Codziennie tamtędy przechodzimy,mój synek też chodzi tamtędy do i z przedszkola i w ten dzień zdążyli wrócić kiedy usłyszeliśmy te wszystkie syreny służb 😭😭
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Pisałam jakiś czas temu, że koło nas był straszny wypadek. Dzisiaj na grupę dzielnicową wrzucili linka do zrzutki na poszkodowanego chłopca 3.5 latka 😭 Bardzo zły stan, wybudzony ze śpiączki nie reaguje, nie wiadomo co będzie. Zbierają na rehabilitację. A ten kierowca oczywiście okazuje, że ma duże plecy i dużo hajsu, i raczej nie ma szans na uczciwy proces czy rekompensatę z jego strony. Codziennie tamtędy przechodzimy,mój synek też chodzi tamtędy do i z przedszkola i w ten dzień zdążyli wrócić kiedy usłyszeliśmy te wszystkie syreny służb 😭😭
Pamiętam jak o tym pisałaśjeśli chcesz to udostępnij zbiórkę, kto będzie chciał to może się dorzucić, na pewno każdy grosz się przyda
elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Pamiętam jak o tym pisałaś
jeśli chcesz to udostępnij zbiórkę, kto będzie chciał to może się dorzucić, na pewno każdy grosz się przyda
https://zrzutka.pl/uf6999?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2b9bGH8lgokyXIhbBub6VWp7gH6Lo99TPmVyLMZPrf4q4BhFxLXzHjTTI_aem_vJMMV3iJu1Z539E43K0RFgPrezesoowa, elektro96, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość