SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zadzwoniłam! Jeszcze nie zapadła żadna decyzja, czekają na wyniki jednego z przetargów. Obiecała mi, że jak tylko spotka tego faceta to go podpyta jak sytuacja i mi da znać!

Wiem, że to nic nie znaczy, ale trochę nadziei jeszcze mam :)

Brzmi obiecująco 😎

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Odnośnie PCOS to ja jeszcze nadmienię, tak apropo Twojej sytuacji Suzie i tego, co mówi Twoja znajoma, że jak byłam pierwszy raz u gin z mamą, to już wtedy się dowiedziałam, że mam obraz policystycznych jajników, a było to jak miałam 13 lat. Wiadomo- gin powiedziała to mojej mamie, a nie mi. No i jak zaczęliśmy się starać o dziecko pod koniec 2022, to wtedy mama mi przypomniała o tej sytuacji, poszłam sprawdzić czy rzeczywiście to jest to- obraz usg, badania i potwierdziliśmy PCOS. Od razu gadki szmatki, że ciężko zajść w ciąże itp. i z biegiem czasu uważam, że ten budowany strach wokół PCOS bardziej odbierał mi szanse na dzieciątko niż samo w sobie zaburzenie.

Takie przemyślenie mnie wzięło 😂😀

Ja mam podobne zdanie. Chyba jak usłyszysz na samym początku starań o PCOS to od razu zakładasz, że będzie ciężko i to może nas też blokować…
    Ja o PCOS wiedziałam od 18 roku życia i już chyba w głowie sobie zakodowałam, że będzie ciężko z dzieckiem i utrwalałam to przez te wszystkie lata…

Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Nooo powiem wam że właśnie przeszedł u nas podobny armagedon jak u notsobadd rozwalilo nam ogrodzenie połamało trampolinę która lapalam w szczerym polu pomiędzy piorunami żeby nie zrobiła innym szkód.... jestem przerażona tym co się tu wydarzyło domek drewniany wywalony... a burza trwa nadal boję się co będzie później....

Przykro mi, że masz takie zniszczenia :(

Dobrze kojarzę, że mieszkasz gdzieś w okolicy Krakowa?

Burza zbliża się i do mnie, ale ja jestem jakaś dziwna i lubię burzę :P odkąd przeżyłam sezon burzowy w Stanach to w Polsce się nie boję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja mam podobne zdanie. Chyba jak usłyszysz na samym początku starań o PCOS to od razu zakładasz, że będzie ciężko i to może nas też blokować…
    Ja o PCOS wiedziałam od 18 roku życia i już chyba w głowie sobie zakodowałam, że będzie ciężko z dzieckiem i utrwalałam to przez te wszystkie lata…

No a w tym wywiadzie sama dr Cybulska mówi, że diagnozowanie PCOS poniżej 20-21 roku życia to za wcześnie, bo wszystkie jajniki młodych dziewczyn tak wyglądają, bo tych jajeczek jest możliwy max...

Zaczarowan, elektro96, Suzie lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:29

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No a w tym wywiadzie sama dr Cybulska mówi, że diagnozowanie PCOS poniżej 20-21 roku życia to za wcześnie, bo wszystkie jajniki młodych dziewczyn tak wyglądają, bo tych jajeczek jest możliwy max...

Kurczę, muszę koniecznie przesłuchać ten wywiad jutro w drodze do pracy, mega mnie ciekawi

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka. Witam się dziś późno. Czytam, ale mam tak podły nastrój, że nie mam na nic siły. Jestem tak płaczliwa, wszystko mnie wytrąca z równowagi. Rano na działkę obok, przyjechali sąsiedzi, tacy starsi z wnukami 7 i 3 lata. Podlewali kwiaty, coś tam plewili. A te dzieciaczki takie smutne, widać że im się nudziło. Kiedyś się zdarzało się, że się nimi opiekowałam, jak sąsiedzi byli zajęci. I teraz też sobie pomyślałam, że zgarnę je na chwilę i pogramy w planszówki. I jak tylko sobie o tym pomyślałam to zaraz wpadłam w taki płacz, że mąż nie mógł mnie uspokoić 🥺😭

Vienna.. 🫂🫂🫂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Nooo powiem wam że właśnie przeszedł u nas podobny armagedon jak u notsobadd rozwalilo nam ogrodzenie połamało trampolinę która lapalam w szczerym polu pomiędzy piorunami żeby nie zrobiła innym szkód.... jestem przerażona tym co się tu wydarzyło domek drewniany wywalony... a burza trwa nadal boję się co będzie później....

Jeju.. współczuje wam dziewczyny, masakra :(

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:

Jeju, bardzo mi przykro 🫂🫂 To jest absolutnie nieokiełznany żywioł w tym roku... Trzymajcie się, pamiętaj też o swoim bezpieczeństwie 😘

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim współczuję tej sytuacji 😪😪

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Hejka. Witam się dziś późno. Czytam, ale mam tak podły nastrój, że nie mam na nic siły. Jestem tak płaczliwa, wszystko mnie wytrąca z równowagi. Rano na działkę obok, przyjechali sąsiedzi, tacy starsi z wnukami 7 i 3 lata. Podlewali kwiaty, coś tam plewili. A te dzieciaczki takie smutne, widać że im się nudziło. Kiedyś się zdarzało się, że się nimi opiekowałam, jak sąsiedzi byli zajęci. I teraz też sobie pomyślałam, że zgarnę je na chwilę i pogramy w planszówki. I jak tylko sobie o tym pomyślałam to zaraz wpadłam w taki płacz, że mąż nie mógł mnie uspokoić 🥺😭

Notsobadd współczuję sytuacji. Wiem ile pracy Was teraz będzie musiało to kosztować 😢

Prezesoowa dobrze że zadzwoniłaś. Szansa dalej jest. Trzymam kciuki 🤞❤️

Kochana, tak mi przykro... 🫂🫂🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

Notsobadd współczuję sytuacji. Wiem ile pracy Was teraz będzie musiało to kosztować 😢

Kochana :( przytulam Cię mocno :*

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

🥹🥹🥹 po prostu tulę… 🫂

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim, straszne to. Dobrze,że wy jesteście bezpieczni a resztę się naprawi po prostu.

Vienna,przytulam, widać ile emocji to Cię kosztuje🥺

Prezesowa, dobrze że zadzwoniłaś. Przecież oni tego nie wiedzą, a możesz mieć drugą ofertę na stole i czas jednak ma znaczenie.

• Eniana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Ojej straszne. U mnie już po burzy i chyba nie było tak źle.

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam jakiś czas temu, że koło nas był straszny wypadek. Dzisiaj na grupę dzielnicową wrzucili linka do zrzutki na poszkodowanego chłopca 3.5 latka 😭 Bardzo zły stan, wybudzony ze śpiączki nie reaguje, nie wiadomo co będzie. Zbierają na rehabilitację. A ten kierowca oczywiście okazuje, że ma duże plecy i dużo hajsu, i raczej nie ma szans na uczciwy proces czy rekompensatę z jego strony. Codziennie tamtędy przechodzimy,mój synek też chodzi tamtędy do i z przedszkola i w ten dzień zdążyli wrócić kiedy usłyszeliśmy te wszystkie syreny służb 😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy:

IMG-6915.png

Dropsik, MummyYummy, Zaczarowan, Anonim1992, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Pisałam jakiś czas temu, że koło nas był straszny wypadek. Dzisiaj na grupę dzielnicową wrzucili linka do zrzutki na poszkodowanego chłopca 3.5 latka 😭 Bardzo zły stan, wybudzony ze śpiączki nie reaguje, nie wiadomo co będzie. Zbierają na rehabilitację. A ten kierowca oczywiście okazuje, że ma duże plecy i dużo hajsu, i raczej nie ma szans na uczciwy proces czy rekompensatę z jego strony. Codziennie tamtędy przechodzimy,mój synek też chodzi tamtędy do i z przedszkola i w ten dzień zdążyli wrócić kiedy usłyszeliśmy te wszystkie syreny służb 😭😭

Pamiętam jak o tym pisałaś :( jeśli chcesz to udostępnij zbiórkę, kto będzie chciał to może się dorzucić, na pewno każdy grosz się przyda

elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mummy:

IMG-6915.png
    Mądrego to i dobrze posłuchać 😁

MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pamiętam jak o tym pisałaś :( jeśli chcesz to udostępnij zbiórkę, kto będzie chciał to może się dorzucić, na pewno każdy grosz się przyda
    Trochę mi głupio,bo każda z nas wie ile pieniędzy kosztują starania, ale w sumie nie dla siebie proszę. Może ktoś chciałby na FB czy jakąś grupę wrzucić chociaż tego linka i to już dalej popłynie, a nic nie kosztuje 🥺

https://zrzutka.pl/uf6999?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2b9bGH8lgokyXIhbBub6VWp7gH6Lo99TPmVyLMZPrf4q4BhFxLXzHjTTI_aem_vJMMV3iJu1Z539E43K0RFg

Prezesoowa, elektro96, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ