Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Prezesoowa, bardzo, bardzo Ci dziękuję ♥️♥️♥️
Właśnie jestem w trakcie 20 tc, więc to idealny moment (no już od początku niestety nie włączę). A jeśli to ma zmniejszyć ryzyko, to idę w ciemno!
Czy macie do polecenia jakiś sprawdzony koenzym?
Patrzcie, oczywiście lekarze o tym nie mówią 🙄 Odnotowuje minusik mojemu ginowi... A jak szukałam informacji o suplach i dietach, które mogą mieć wpływ, to znalazłam tylko o tym, żeby ograniczyć sól.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 15:10
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:@Prezesoowa, bardzo, bardzo Ci dziękuję ♥️♥️♥️
Właśnie jestem w trakcie 20 tc, więc to idealny moment (no już od początku niestety nie włączę). A jeśli to ma zmniejszyć ryzyko, to idę w ciemno!
Czy macie do polecenia jakiś sprawdzony koenzym?
Patrzcie, oczywiście lekarze o tym nie mówią 🙄 Odnotowuje minusik mojemu ginowi... A jak szukałam informacji o suplach i dietach, które mogą mieć wpływ, to znalazłam tylko o tym, żeby ograniczyć sól.
Brałam ten z aliness i ze swansona i obydwa są łatwe do połknięciaprzy czym aliness to 100 mg, a swanson 200
MummyYummy, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Trochę mi głupio,bo każda z nas wie ile pieniędzy kosztują starania, ale w sumie nie dla siebie proszę. Może ktoś chciałby na FB czy jakąś grupę wrzucić chociaż tego linka i to już dalej popłynie, a nic nie kosztuje 🥺
https://zrzutka.pl/uf6999?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2b9bGH8lgokyXIhbBub6VWp7gH6Lo99TPmVyLMZPrf4q4BhFxLXzHjTTI_aem_vJMMV3iJu1Z539E43K0RFg
Przecież nikogo nie zmuszasz, kto będzie chciał to się dorzuciGregorka lubi tę wiadomość
-
Tak na szybko mignął mi Ostrovit i Swanson.
Omega-3 mam DHA w dawce 300 mg (teoretycznie zalecana to 200 mg, ale w III trymestrze dziecko przyjmuje około 60 mg dobowo, a teraz wyczytałam, że kobiety w grupie ryzyka przedwczesnego mogą zwiększyć dawkę nawet do 1000 mg) , czyli muszę znaleźć coś jeszcze z EPA.
Teraz to w ogóle znalazłam jeszcze inną informację:
"Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego kobiety w ciąży powinny przyjmować nie mniej niż 500 mg dziennie, jednak z uwagi na niskie spożycie ryb i innych źródeł DHA w Polsce zalecana jest suplementacja dawką 600 mg. Kobiety w ciąży o wysokim ryzyku przedwczesnego porodu powinny przyjmować 1000 mg dziennie".
Ja, co prawda, jem sporo ryb i jak, ale raczej nie pokrywam tego zapotrzebowania. Aktualnie mam DHA+D3, więc chyba najlepiej byłoby włączyć jeszcze jeden preparat, typowo DHA+EPA.
I standardowo z suplementami: helpunku 🆘Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 15:22
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:
Dzięki, w takim razie od razu postawię na tej ze Swansona, bo ma idealną dawkę.
Prezesoowa, jesteś suplementowym geniuszem 😍
Szewc bez butów chodzi - z social mediami mam do czynienia w pracy, a prywatnie to tak słabo, ale chyba trzeba to poprawić 🙃Prezesoowa, elektro96, grazka0022 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummy - ze swojej strony mogę doradzić, żebyś Omegę zwiększała stopniowo - np. co 10 dni, bo ona też może rozrzedzać krew, a bierzesz już acard
Albo oczywiście skonsultuj to z lekarzem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 15:25
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Mummy - ze swojej strony mogę doradzić, żebyś Omegę zwiększała stopniowo - np. co 10 dni, bo ona też może rozrzedzać krew, a bierzesz już acard
Albo oczywiście skonsultuj to z lekarzem:)
Dzięki wielkie, właśnie myślałam o tym w kontekście Acardu ♥️
Prezi, a czy możesz mi polecić jakiś preparat, w którym będą DHA+EPA? Nie będę szaleć od razu z 1000 mg i zostaje przy 600, bo z testów nie wyszło mi ryzyko porodu przedwczesnego, tylko preeklampsji, która może wiązać się z wcześniejszym rozwiązaniem, ale nie takim "spontanicznym". Skonsultuję to jeszcze z ginem. Tym bardziej, że teraz i tak zwiększę dawkę 😉 -
Myślę o OstroVicie, bo ten że Swansona ma za małe ilości. Tylko OstroVit z kolei ma 500 mg EPA i 250 mg DHA, czyli łącznie 700 mg. Ale tak sobie myślę, że mogłabym brać co drugi dzień, wtedy byłoby teoretycznie 350 mg dobowo + 300 mg tego, co mam z Alliness (razem z D3), to łącznie 650 🤔
No i muszę kupić dziadkoboxa z Action, bo już teraz to na pewno nie wyrobię 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2024, 15:41
-
Paima wrote:U mnie na krzywej 108, na wcześniejszych koło 100.
Ale z sensorem widzę co się dzieje.
Budzę się w łóżku mam 80/90, wstaję i od razu cukier wzrasta o 10jednostek.
Dla diabetologa ważne, że nie mam spadków w nocy poniżej 65, a po posiłkach max 140.
Oby tak do końca.
Spróbuj może z sensorem, będziesz od razu widziała co Ci wyrzuca cukier i jak się organizm zachowuje w nocy.
Wątpię że to średniowiecze wie co to sensor....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny.
@Notsobadd przykro mi, że was to spotkało... oby dało się to szybko i nie dużym kosztem odbudowac:( 🫂
@Speranza, @Majlen kciuki za wizytę 😊🤞
Powiem Wam, że im bliżej wizyty tym bardziej mam zjazd emocjonalny. Chyba zaczynam się denerwować chociaż wmawia sobie, że nie. Chyba zaczyna mnie też powoli mdlic rano, bo czuje się jakby coś mi stało na żołądku. Oby nie wyskładało mnie na weekend bo będę się widzieć z rodzicami a jeszcze nikt nic nie wie a wolalabym powiedziec w normalnych okolicznosciach a nie z wymiotami na wejsciu..🤐
Przepraszam ale wyobraziłam to sobie jak stoisz w drzwiach mówisz dzień dobry i taki paw 🤣
Ja mam tak samo. Mdłości i taki wlasnie coś na żołądku. W obu ciazach na tym sie kończyło modlę się aby ta nie była gorsza...🇮🇪
Suzie wrote:Słucham tego filmu co Prezesowa wczoraj wysłała. Ponad 80% kobiet z pcos ma podłoże cukrowe. Nie zdziwię się jak ta moja znajoma też tak ma. Jej powiedzieli tylko, ze ma pcos z powodu testosteronu, a czemu taki ma testosteron to nikt nie bada. Jeszcze wczoraj jej mówiłam, że przy potencjalnym drugim dziecku nie mam kandydata na chrzestnego i zażartowałam, że jak nie będę mieć dzieci to ten problem odpadnie. A ona że nie chciała już nic mówić, ale serio mogę nie mieć dzieci. Jestem zła, bo mam wrażenie, że mojego leczenia nie traktuje poważnie, ani metforminy, ani diety, bo jak jej mówię o diecie to ciągle gada, że mam nie przesadzać. No ale z czym mam przesadzać? Muszę unikać cukrów w dużej ilości, co ja mam „odpuścić”? Nie moja wina, że jej nikt nie pomógł, a sama nie chciała drążyć.
Głupia pipa. Ile tu dziewczyn na forum z pcos mają dzieci i to nie jedno?
A same cukry IO tarczyca nie powoduja ze dzirci sie nie ma... popatrz na mnie.
Bedziesz w ciąży tylko leki musza zacząć działać na organizm. Niestety to nie tak szybko. Ale będziesz miała na pewno! Już nie takie historie tu widziałam przez tyle lat....🇮🇪
Wyłączyli mi prąd więc nie miałam zasięgu bo w mojej kochanej dziurze nie ma zasięgu 🤣🤣 No trochę poza ok 20 km do Krakowa mam już przestałam patrzeć na km bo jadąc wszystkimi wioskami dojeżdżam do obrzeży szybciej niż jak mieszkałam w centrum i chciałam dojechać do rodziców.
Na szczęście co miało zrobić to zrobiło ważne że nikt nie dostał 4m trampolina ani że nie wybiła okna sąsiadom po tym jak poleciła w pola. Resztę trzeba czasu i kasy żeby naprawić i tyle
Właśnie zaczęły mnie boleć jajniki więc może owu się przesunie zrobię teścik zaraz to się dowiem bo może się pogodzę z małżonkiem po tym co tu się działo bo przecież muszę mu opowiedzieć 🤣🤣Prezesoowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Dropsik wrote:Trochę mi głupio,bo każda z nas wie ile pieniędzy kosztują starania, ale w sumie nie dla siebie proszę. Może ktoś chciałby na FB czy jakąś grupę wrzucić chociaż tego linka i to już dalej popłynie, a nic nie kosztuje 🥺
https://zrzutka.pl/uf6999?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2b9bGH8lgokyXIhbBub6VWp7gH6Lo99TPmVyLMZPrf4q4BhFxLXzHjTTI_aem_vJMMV3iJu1Z539E43K0RFgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 12:01
Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Anonim1992 wrote:Wyłączyli mi prąd więc nie miałam zasięgu bo w mojej kochanej dziurze nie ma zasięgu 🤣🤣 No trochę poza ok 20 km do Krakowa mam już przestałam patrzeć na km bo jadąc wszystkimi wioskami dojeżdżam do obrzeży szybciej niż jak mieszkałam w centrum i chciałam dojechać do rodziców.
Na szczęście co miało zrobić to zrobiło ważne że nikt nie dostał 4m trampolina ani że nie wybiła okna sąsiadom po tym jak poleciła w pola. Resztę trzeba czasu i kasy żeby naprawić i tyle
Właśnie zaczęły mnie boleć jajniki więc może owu się przesunie zrobię teścik zaraz to się dowiem bo może się pogodzę z małżonkiem po tym co tu się działo bo przecież muszę mu opowiedzieć 🤣🤣
Kochana rob, rob, jak wyjdą kresunie to łap męża i szybko proszę się godzić 🤭😊Prezesoowa lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Dropsik, masz jakiś sprawdzony termometr dla swojego synka? 😂🫣 Zastanawiam się jaki wybrać, bo tak to u nas w domu nie mamy takich rzeczy.. Nie było potrzeby, że tak powiem..🤔
-
Zaczarowan wrote:Dropsik, masz jakiś sprawdzony termometr dla swojego synka? 😂🫣 Zastanawiam się jaki wybrać, bo tak to u nas w domu nie mamy takich rzeczy.. Nie było potrzeby, że tak powiem..🤔
Dość mocno świeci na czerwono i w nocy czasem się baliśmy, że się obudzi mały, z drugiej strony jak musisz dać lek to i musisz obudzić. Więc nie wiem czy pomogłam, ale te dwa były i są często polecane ogólne. Pan tabletka ma fajne zestawienie i jakoś te bezdotykowe ocenił dobrze, a fizjomoomy poleca Brauna do ucha z kolei 😁 -
Gregorka wrote:Musilo mi to umknac- straszne💔 w okolicach moich rodzicow tez pijany kierowca wjechal w jadących rowerami dwoch chlopcow-jeden zmarł,a drugi w ciężkim stanie walczy o życie 💔 Nikogo nie zmuszasz ❤️ a wspierasz rodzinę i tego małego wojowniczka❤️ też często po rodzinie wysyłamy sobie jakieś zrzutki, człowiek nie zbiednieje, a dzięki grupce można dorzucić ładna sumkę ❤️
Dziecko czasem płacze przy odciąganiu kataru czy zakraplaniu oczu i rodzicowi tak szkoda tego bąbla, a zobaczyć dziecko nieprzytomne pod maszynami to jest niewyrażalne. Z resztą nie tylko dziecka, każdej bliskiej osoby. -
Byłam na paznokciach i lodach 😁 3 krople deszczu na krzyż i znowu słonecznie i gorąco ☀️
Malinowysorbet, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka, Speranza :), Zaczarowan, notsobadd, elektro96, Anonim1992, ultramaryna_, Vienna, Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️