X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób prezent prezesoowej i sikaj 🤣🤣🥳🥳🥳

Suzie, Zaczarowan, elektro96, Zbuntowana, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Katsue, @elektro była moja skrzydłową w przedowulacyjnym maratonie, czy Ty potrzebujesz skrzydłowej do sikania?
    Bo jak chcesz to my Ci tu doping załatwimy 🤪

Zawsze może nasikać do kubeczka, a ja zrobię ten test 🤣

Zaczarowan, notsobadd, Anonim1992, elektro96, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ale wymówek szuka, no nie mogę z nią… 😀🤪
    SI-KAJ, SI-KAJ, SI-KAJ 👀

…ten doping 😂😂 SI-KAJ, SI KAJ 😂🚽

Notsobadd jak po wczorajszej akcji ratunkowej? Udało Ci się coś naprawić?

elektro96, notsobadd, Malinowysorbet, Prezesoowa, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy ⏰️🚽🚽🚽

Gregorka lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    …ten doping 😂😂 SI-KAJ, SI KAJ 😂🚽

Notsobadd jak po wczorajszej akcji ratunkowej? Udało Ci się coś naprawić?

Działalismy do 23 na podwórku, a do północy jeszcze wystawiałam faktury. Dziś rano oboje byliśmy nieprzytomni ze zmęczenia 😴
    Niestety raczej mogę ten cykl spisać na straty, bo nawet nie było czasu na starania, czuję że owu chyba się czai aktualnie, a ostatnie ♥️ wczoraj nad ranem i to jeszcze tak „z obowiązku” bo sytuacja nie nastrajała, nie poprawialiśmy już wczoraj wieczorem 🙈

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieje od rana 🤯

Speranza, Lesneintro kciuki, żeby się nie powtórzyło 🤞🤞 Takie plamienia nie muszą być groźne. Nawet bóle dopóki nie są silne,bo w pierwszej ciąży to wszystko mocno pracuje niekiedy i się rozciąga. Mi lekarz zawsze mówił, że boimy się krwawienia i tego się trzymałam w obu ciążach. Krwawienie to rozumiem jako coś więcej niż ślad na papierze.

Katsue, jak masz gdzie zrobić betę w sobotę i potem w poniedziałek to bym jutro już ogarnęła temat 😁 Ale sama w pierwszej ciąży tak nie wierzyłam w "cud", że zrobiłam test chyba z tydzień po terminie, bo ciągle bylam pewna, ze to jakis cykle bezowulcyjny czy torbiel 🙈

Prezesowa, wszystkiego co najlepsze 🥳 Żyj nam sto lat i spełniaj swoje marzenia!

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😘

Prezesoowa wszystkiego najlepszego kochana! 🥳 dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń a w szczególności tego jednego, najważniejszego ❤❤🥺 obyś wysikała 2 kreseczki na najbliższym testowaniu ✊🍀😘🦠🦠🦠🦠🦠

Speranza ja też już w tej ciąży wiele razy widziałam plamienia, ale żywej krwi nie, ja zawsze dzwoniłam do lekarza czy mnie przyjmie na wizytę cito jeśli on nie miałby czasu to mówił że mam jechać na IP ginekologiczną, z tym nie ma żartów! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby skończyło się tak jak u mnie, czyli nic poważnego tylko nadżerka albo naczynko ✊🍀😘🫂

Leśneintro jeśli oprócz plamień są bóle to radzę tak samo, albo do gina na usg albo IP 😘✊🍀

Dajcie znać dziewczyny jak u Was bo teraz będę się martwić cały dzień o Was 🥺🫂

Ja jadę na małe zakupy z teściową po owoce i warzywa na rynek, jak wrócę to postaram się odpoczywać 😘🙂

Miłego dnia dziewczyny kochane, mimo wszystko 😘🌞

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20240712-085413.jpg

Zaczarowan, elektro96, Leśneintro, Anonim1992, Liyss🧚🏻, notsobadd, Zbuntowana, Dropsik, Malinowysorbet, ultramaryna_, Prezesoowa, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Działalismy do 23 na podwórku, a do północy jeszcze wystawiałam faktury. Dziś rano oboje byliśmy nieprzytomni ze zmęczenia 😴
    Niestety raczej mogę ten cykl spisać na straty, bo nawet nie było czasu na starania, czuję że owu chyba się czai aktualnie, a ostatnie ♥️ wczoraj nad ranem i to jeszcze tak „z obowiązku” bo sytuacja nie nastrajała, nie poprawialiśmy już wczoraj wieczorem 🙈
    Ostatnio nasz napro powiedział, że wystarczy tylko jeden raz ♥️ w śluzie płodnym 🤪 także wiesz, tego się trzymajmy 🤣

Anonim1992, Zbuntowana, Dropsik, Malinowysorbet, Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

A dzisiaj będzie coś działane? 🤔

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, nie wymyślaj tylko sikaj 🤞🏻🤞🏻

Anonim1992, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zadzwonił i powiedział, że to pewnie po badaniu albo przez globulki progesteronu, jakieś naczynko albo coś i że wczoraj nic absolutnie niepokojącego nie było u dziecka. Kazał obserwować i gdyby jeszcze raz jakakolwiek żywa krew się pojawiła to do szpitala mam jechać. Na razie to był jednorazowy incydent, potem już tylko ślady starej krwi były na papierze. Uspokoił mnie... Ale będę się bacznie obserwować i jak coś, to od razu jadę.

Anonim1992, elektro96, notsobadd, Dropsik, Leśneintro, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Prezesoowa, Vienna, Pati2804, Paima, Gregorka lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, wczorajsze USG było przez pochwę.

elektro96, Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Lekarz zadzwonił i powiedział, że to pewnie po badaniu albo przez globulki progesteronu, jakieś naczynko albo coś i że wczoraj nic absolutnie niepokojącego nie było u dziecka. Kazał obserwować i gdyby jeszcze raz jakakolwiek żywa krew się pojawiła to do szpitala mam jechać. Na razie to był jednorazowy incydent, potem już tylko ślady starej krwi były na papierze. Uspokoił mnie... Ale będę się bacznie obserwować i jak coś, to od razu jadę.
    Oby nie powtórzyło się więcej 🤞🤞

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze, kochana 😘
    Jestem z Tobą. Nie wyobrażam sobie, jak ogromny to stres…

Speranza :) lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A dzisiaj będzie coś działane? 🤔

Pewnie tak, ale jakoś bez nadziei. Ten tydzień jesteśmy strasznie zmęczeni i zestresowani, to nie są dobre warunki na robienie dziecka 😂

Zaczarowan lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uff, to brzmi naprawdę uspokajająco. Najważniejsze, że nie widać już żadnej krwi. Na pewno najadłaś się strachu, ale chyba możesz już trochę odetchnąć…

Speranza :) lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W urlopie sobie bardzo pofolgowałam jedzeniowo i przez to mam brzuch jak balon… 😵‍💫 Muszę w końcu wrócić na dobre tory…
    Dzisiaj 12dc i widzę już śluz płodny, więc zapowiada się kolejny cykl ok. 28 dni. Powiem szczerze, że jestem zachwycona, bo moje zawsze trwały 30 dni i więcej. Także jestem przekonana, że ma na to wpływ dieta i suple. 🥰

Zbuntowana, Zaczarowan, notsobadd, Dropsik, Leśneintro, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, MummyYummy, ultramaryna_, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240712-085413.jpg
    bardzo ładne..

Pati2804 lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    W urlopie sobie bardzo pofolgowałam jedzeniowo i przez to mam brzuch jak balon… 😵‍💫 Muszę w końcu wrócić na dobre tory…
    Dzisiaj 12dc i widzę już śluz płodny, więc zapowiada się kolejny cykl ok. 28 dni. Powiem szczerze, że jestem zachwycona, bo moje zawsze trwały 30 dni i więcej. Także jestem przekonana, że ma na to wpływ dieta i suple. 🥰
    napewno gratulacje tak trzymaj a mogę podpytać jaka diete stosujesz?

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ