X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Lekarz zadzwonił i powiedział, że to pewnie po badaniu albo przez globulki progesteronu, jakieś naczynko albo coś i że wczoraj nic absolutnie niepokojącego nie było u dziecka. Kazał obserwować i gdyby jeszcze raz jakakolwiek żywa krew się pojawiła to do szpitala mam jechać. Na razie to był jednorazowy incydent, potem już tylko ślady starej krwi były na papierze. Uspokoił mnie... Ale będę się bacznie obserwować i jak coś, to od razu jadę.

Mam nadzieje, że ta sytuacja już się nie powtorzy ;* No i podejrzewam, że to przez badanie, może jakieś mikrouszkodzenia czy coś 🤔😘

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    W urlopie sobie bardzo pofolgowałam jedzeniowo i przez to mam brzuch jak balon… 😵‍💫 Muszę w końcu wrócić na dobre tory…
    Dzisiaj 12dc i widzę już śluz płodny, więc zapowiada się kolejny cykl ok. 28 dni. Powiem szczerze, że jestem zachwycona, bo moje zawsze trwały 30 dni i więcej. Także jestem przekonana, że ma na to wpływ dieta i suple. 🥰

Super jest widzieć efekty swojej ciężkiej pracy, co? :) :*

Zbuntowana, elektro96, grazka0022, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, piękne paznokcie😍

Speranza i tego się trzymajmy! To było jakieś mechaniczne uszkodzenie 🤞

Speranza :), Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:34

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

Prezesowa wszystkiego co najlepsze spełnienia marzeń.. oby sytuacja w firmie się wyjaśniła
    wiem że masz rację i nie można z tobą zadzierać super z Ciebie babka i nie daj sobie nic innego wmówić jesteś silna. Życzę Ci aby się spełniło twoje marznie o pięknej zdrowej istotce trzymam kciuki..

Prezesoowa lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki trzymane za żabkę :) :) :) Jesteście najlepsze :)

Dropsik, elektro96, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ajjj.. a piłaś te taką normalną czy cytrynową? Bo te normalne to słyszałam, że są tragiczne rzeczywiście.. 😂

Normalną 🫣 byłabym w jednym miejscu, gdzie dawali swoją glukozę i nie było wyboru:P

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Prezesowa, w dni urodzin życzę Ci głównie dużo, dużo zdrowia dla Ciebie i twoich najbliższych. Dużo cierpliwości, odpoczynku, mało zmartwień. Pysznego jedzonka, wytchnienia w naszym pięknym domku no i uregulowania wszystkich twoich problemów zdrowotnych oraz ślicznego, zdrowego, bobasa. <3

Dziękuję Kochana ♥️

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No właśnie średnio miałabym jak zrobić betę jutro. Teoretycznie jest jeden punkt przyszpitalny, ale tam za badania w trybie dyżurowym jest opłata + 70%. Patrzyłam teraz i w sobotę niby nie, ale w poniedziałek jakbym była przed 7 (a muszę z uwagi na pracę), to już tak. Zresztą i tak nie wiem czy jest czynny czy coś z nim nie tak, bo mi pokazuje, że badania niedostępne i mam zmienić punkt pobrań 🤷🏼‍♀️ a moje ŚLA jutro zamknięte 🤷🏼‍♀️
    Zrób jak czujesz 🥺 My czekamy z Tobą 😁

elektro96, Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Katsue sikaj! My tu wszystkie czekamy i trzymamy kciuki 🥹 ta twoja temperatura, ostatnio czułaś, że coś Cię bierze, już 16dpo 🤞🏻✊🏻💪🏻

Speranza może to po USG, trzymam kciuki ✊🏻

Leśneintro kciuki ✊🏻

Prezesowa Wszystkiego najlepszego kochana! Dużo zdrowia, szczęścia, realizacji marzeń i celów, super pracy i satysfakcji z życia ♥️ Oby się poukładało tak, jak tego chcesz. Jesteś wspaniałą osobą o dobrym sercu ♥️

Dziękuję ♥️

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No właśnie średnio miałabym jak zrobić betę jutro. Teoretycznie jest jeden punkt przyszpitalny, ale tam za badania w trybie dyżurowym jest opłata + 70%. Patrzyłam teraz i w sobotę niby nie, ale w poniedziałek jakbym była przed 7 (a muszę z uwagi na pracę), to już tak. Zresztą i tak nie wiem czy jest czynny czy coś z nim nie tak, bo mi pokazuje, że badania niedostępne i mam zmienić punkt pobrań 🤷🏼‍♀️ a moje ŚLA jutro zamknięte 🤷🏼‍♀️

Pół internetu przeszuka, żeby znaleźć wymówkę i nie sikać… 😂🤪
    Oczywiście żartuję :* będziemy w takim razie niecierpliwie (bardzo bardzo niecierpliwie) czekać na betę w poniedziałek 🤞🏻
    Weźmie i przyjdzie od razu z wynikiem 3000 😎

elektro96, Dropsik, Zaczarowan, Prezesoowa, Speranza :), Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Pogodzeni🤞
    Co do glukozy to po zwykłej dostałam zgodę w szpitalu żeby umyć zęby bo już prawie wymiotowałam a że powiedziałam że nie powtórzę badania jakbym miała puścić pawia i miałam pastę do zębów beż cukru to się zgodziły 🤣🤣 cytrynowo weszła lepiej ale zjazd po miałam taki ze dobrze ze nie wracałam sama bo zaliczyłam wszystkie śmietniki po drodze 😂😂

No ja miałam podobnie. Ból głowy, mdłości, zawroty głowy. Po krzywej 3 dni z głowy 🫣

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Zrób prezent prezesoowej i sikaj 🤣🤣🥳🥳🥳

O taak 😍 dej wpisac dwie kreseczki 😍😍

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    napewno gratulacje tak trzymaj a mogę podpytać jaka diete stosujesz?
    Ogólnie staram się trzymać tego, żeby jeść jak najmniej takich przetworzonych rzeczy. Trochę korzystam z akademii płodności i mamy jeszcze dietę od dietetyka, ale generalnie nie trzymam się sztywno.
    Po prostu ogólnie staramy się jeść zdrowiej. Chociaż różnie to bywa 😊

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Speranza, cieszę się, że lekarz Cię uspokoił, choć wiem, że to jest stresujące. Ja w tej ciąży plamiłam po cytologii i choć wiedziałam, że tak może być, to stres i tak był. Najważniejsze, że teraz jest już ok i wiesz, jak działać 😘

@Leśneintro, czekamy na wieści, mocno trzymam kciuki i naprawdę wierzę, że wszystko będzie ok 😘 Teraz jest czysto, to też dobry objaw, a plamienia rzeczywiście zdarzają się stosunkowo często.

Speranza :) lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezezoowa, z okazji urodzin życzę Ci przede wszystkim mnóstwo spokoju wparcia, jakie sama okazujesz innym 😘 Zdrówka, szczęścia, pomyślności i samych pozytywnych zmian 🎉

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezi, 🥳 sto lat! Przede wszystkim szybkiego spełnienia największego marzenia! ❤️🤞

Katsue, ale leki wszystkie bierzesz w razie W? 😉

Lesneintro, współczuję stresu, trzymam kciuki 😘🤞Tą betę będziesz powtarzała za dwa dni?

Speranza, całe szczęście, że na tym się skończyło 😘 Niestety, tak bywa po badaniach, ja ostatnio po cytologii tak krwawiłam, że dwa dni ze mnie krew kapała… 🫣 Lekarz od razu ostrzegł, abym się nie bała. Plamienie trzymało się z tydzień. Nie wiem, jakie leki bierzesz, ale jak rozrzedzające krew, to większa szansa na takie nieprzyjemności 🥺

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:34

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszę odnośnie mojej wczorajszej Wizyty u mojej gin.. przebiegła prawidłowo niestety wiadomości mnie psychicznie przygniotły... obraz macicy prawidłowy .. mięśniakowata.. moje 2 mięśniaki się chyba wchłonęły bo ich nie znalazła.. torbiel się wchłonęła.. w sumie okazuję się że wcześniej była to ciąża tylko ona umarła we wczesnym stanie i zrobiła się torbiel.. ale jej też już nie ma.. lewy jajnik przykleił się do macicy i przesunął niestety to jest efekt uboczny po operacji i po cc.. w sumie to po tak trudnej operacji jaka przeszłam z zachowaniem macicy i całej reszty jest ok..
    rozmawiałyśmy o kolejnej ciąży .. niestety wiek 41 lat.. ostatni rok bez nacisku ostatnia szansa i wielkim znakiem zapytania.. raczej brak szansy na to że będzie i coraz większe ryzyko że może być chore dziecko ..
    wyszło przy okazji że mam problem z progesteronem.. nie będzie nic na się.. nie chce stymulować co będzie to będzie..
    żartowaliśmy że za późno się z mężem spotkaliśmy jakby to by nie było historii z mięśniakami i problemem zajścia w ciąże ... dostałam duphaston na pół roku...
    i na koniec wizyty pozwoliła wejść mojemu mężowi z synkiem.. bardzo się ucieszyła że już taki duży przywitał się z nią chętnie poopowiadał aż pani doktor łezka się pojawiła.. wywalczona ciąża cud i piękny zdrowy chłopak..
    tyle z niego szczęścia tylko szkoda że zostanie sam jedynak...
    szanse na dzieci... raczej znikome... no i się popłakałam.. przepraszam..
    zaczynam rozważać odejście z forum bo ja Wam w niczym nie umiem pomóc .. z ze swojej strony nie chce żeby psuć Wam nastrój owszem będę podczytywać i sprawdzać co u Was..
    muszę uporządkować myśli... zadbać o to żeby schudnąć.. progesteron poprawić.. psychicznie się poukładać bo jak narazie jest źle..
    Ale żeby nie było tak dramatycznie to powiem Wam że mój synuś był i jest prawdziwym cudem który się nam przytrafił wyczekany wymodlony. Życzę abyście doczekały takiego cudu trzymam za Was kciuki.

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    napiszę odnośnie mojej wczorajszej Wizyty u mojej gin.. przebiegła prawidłowo niestety wiadomości mnie psychicznie przygniotły... obraz macicy prawidłowy .. mięśniakowata.. moje 2 mięśniaki się chyba wchłonęły bo ich nie znalazła.. torbiel się wchłonęła.. w sumie okazuję się że wcześniej była to ciąża tylko ona umarła we wczesnym stanie i zrobiła się torbiel.. ale jej też już nie ma.. lewy jajnik przykleił się do macicy i przesunął niestety to jest efekt uboczny po operacji i po cc.. w sumie to po tak trudnej operacji jaka przeszłam z zachowaniem macicy i całej reszty jest ok..
    rozmawiałyśmy o kolejnej ciąży .. niestety wiek 41 lat.. ostatni rok bez nacisku ostatnia szansa i wielkim znakiem zapytania.. raczej brak szansy na to że będzie i coraz większe ryzyko że może być chore dziecko ..
    wyszło przy okazji że mam problem z progesteronem.. nie będzie nic na się.. nie chce stymulować co będzie to będzie..
    żartowaliśmy że za późno się z mężem spotkaliśmy jakby to by nie było historii z mięśniakami i problemem zajścia w ciąże ... dostałam duphaston na pół roku...
    i na koniec wizyty pozwoliła wejść mojemu mężowi z synkiem.. bardzo się ucieszyła że już taki duży przywitał się z nią chętnie poopowiadał aż pani doktor łezka się pojawiła.. wywalczona ciąża cud i piękny zdrowy chłopak..
    tyle z niego szczęścia tylko szkoda że zostanie sam jedynak...
    szanse na dzieci... raczej znikome... no i się popłakałam.. przepraszam..
    zaczynam rozważać odejście z forum bo ja Wam w niczym nie umiem pomóc .. z ze swojej strony nie chce żeby psuć Wam nastrój owszem będę podczytywać i sprawdzać co u Was..
    muszę uporządkować myśli... zadbać o to żeby schudnąć.. progesteron poprawić.. psychicznie się poukładać bo jak narazie jest źle..
    Ale żeby nie było tak dramatycznie to powiem Wam że mój synuś był i jest prawdziwym cudem który się nam przytrafił wyczekany wymodlony. Życzę abyście doczekały takiego cudu trzymam za Was kciuki.
    Kochana, z tego co piszesz to naprawdę trudne przeżycia za Wami i mimo wszystko dobrze, że macie chociaż jeden ten Wasz wyczekany cud. ♥️ nie psujesz tutaj nastroju i pamiętaj, że u nas są tematy nie tylko staraczkowe, więc jeśli masz ochotę to zostań z nami 😘
    Życzę Ci, żeby jeszcze udało się zaskoczyć kolejnym cudem.

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ