Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę rozumiem jak ktoś zapyta raz o dzieci jak tak bardzo jest ciekawski ale Ty Suzie mówisz, że to już któryś raz są jakieś pytania i sugestie..

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, współczuję 😭
    Niestety starsi ludzie bardzo często takie teksty walą
    Ostatnio u nas w pracy o jakimś gościu że powiedział innemu gościowi „a to co on nie wie jak się dzieci robi?” I wszyscy w śmiech… oczywiście powiedziałam co o tym myślę, ale zobaczcie co to za podejście. Żenada

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Suzie, współczuję 😭
    Niestety starsi ludzie bardzo często takie teksty walą
    Ostatnio u nas w pracy o jakimś gościu że powiedział innemu gościowi „a to co on nie wie jak się dzieci robi?” I wszyscy w śmiech… oczywiście powiedziałam co o tym myślę, ale zobaczcie co to za podejście. Żenada

Strasznie ciężko przejść obok takich komentarzy 🙄

W ogóle niektórzy nie myślą, jak wpływa na innych to, co mówią 🥺

Babcie niby nie chcą nam krzywdy zrobić ale te ich gadanie ...

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Miałam nosa żeby tutaj przyjść w odpowiednim momencie. Ponoć babcia znowu pytała kiedy w końcu te dzieci, na co czekamy. To jej odpowiedział, że nie musi sto razy o to pytać, jak przyjdzie pora to dzieci będą i że chwilowo mamy problemy i temat może być drażliwy.
    Przykro mi, że was nękają tak głupimi i nie na miejscu pytaniami ://.... starsze pokolenie już się chyba tego nie nauczy ...

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykończona dzisiejszym dniem 😮‍💨
    Wybaczcie jeśli którąś z was wystraszyłam swoją paniką po wizycie a np. jest przed swoja:<
    Wrzucam na luz a przynajmniej do dnia wizyty bo wtedy będę znowu robic w gacie... No ale nic tak to chyba już ze mną będzie, zanim nie uwierzę że na100% jest dobrze 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2024, 22:09

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Wybaczcie jeśli którąś z was wystraszyłam swoją paniką po wizycie a np. jest przed swoja:<
    Wrzucam na luz a przynajmniej do dnia wizyty bo wtedy będę znowu robic w gacie... No ale nic tak to chyba już ze mną będzie, zanim nie uwierzę że na100% jest dobrze 🙄

Daj sobie czas, to normalne że czujesz niepokój. Najważniejsze to nie zagłębiać się w tym za bardzo, nie analizuj wielkości póki co.. jak doktor mówi, że wyglada ok, to najważniejsze. 💜

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Rozumiem Twoje uczucia, bo poszłam na wizytę w 6+2, a nie zobaczyłam nawet zarodka.
    Dodatkowo test wyszedł mi bardzo późno.
    Był blady.
    Wszystko wskazywało na to, że będzie puste jajko...
    Ba- u mnie, gdy lekarka zobaczyła obraz, nie dała mi żadnego skierowania na badania itp tylko kazała przyjść za jakiś czas-chyba po trzech tygodniach...

Ale ciąża rozwinęła się dobrze.
    Wierzę, że i u Ciebie tak będzie ❤️🥰

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A my właśnie gniazdo nietoperkow znaleźliśmy, 12 sztuk 😍
    Ale zostawiliśmy je w spokoju

O kurczę :o

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

Najważniejsze, że pasujesz do męża a do jego rodziny nie musisz!!

On sam mówił, że jest inny niż reszta jego rodziny i z tego powodu ciągle się kłócili 😅

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘 będę karmic fasolka dobrymi myślami, jedzonkiem i lekami i musi być dobrze 🍀😊

Paima, elektro96, Zbuntowana, Zaczarowan, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Naprawdę rozumiem jak ktoś zapyta raz o dzieci jak tak bardzo jest ciekawski ale Ty Suzie mówisz, że to już któryś raz są jakieś pytania i sugestie..

Za każdym razem... Na święta w grudniu, że nie piję, bo na pewno chcę coś ogłosić (a byłam przeżarta i nie chciałam pić), potem aluzje że ładne koszulki są dla młodych tatusiów, potem kiedy dzieci znowu, kiedy z dzieciątkiem przyjedziemy, dzisiaj rano że na pewno się rodzina niedługo powiększy a teraz to... 🙄

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Za każdym razem... Na święta w grudniu, że nie piję, bo na pewno chcę coś ogłosić (a byłam przeżarta i nie chciałam pić), potem aluzje że ładne koszulki są dla młodych tatusiów, potem kiedy dzieci znowu, kiedy z dzieciątkiem przyjedziemy, dzisiaj rano że na pewno się rodzina niedługo powiększy a teraz to... 🙄
    Współczuję Wam tego wysłuchiwania 😪
    A druga rzecz to mnie rozbraja na łopatki, że jak kobieta nie piję alkoholu to od razu w ciąży.

Ja nie piję alko chyba od 2 lat przed ciążą tak całkowicie zrezygnowałam i ile się nasłuchałam..

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzięki dziewczyny 😘 będę karmic fasolka dobrymi myślami, jedzonkiem i lekami i musi być dobrze 🍀😊
    I to jest super podejście 😘
    Wiem, że po Twoich przejściach to może być trudne… ale staraj się cieszyć każdym dniem tej ciąży. To najlepsze, co możesz zrobić dla Kropusia ♥️

Zbuntowana, Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Bierzesz DHA? Jakie polecasz? Ja obecnie 1000 folianów z solgara i 4000 vigantoletten do tego wiadomo tarczyca serce. Mam dha w omegamed ale tam folianow jest 400 i 400 zwykłego kwasu zrezygnowalam z tego...

Ja biorę z Alliness DHA+D3, a teraz dodatkowo zamówiłam DHA+EPA z Prenacaps 🙂

PaulaG lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Współczuję Wam tego wysłuchiwania 😪
    A druga rzecz to mnie rozbraja na łopatki, że jak kobieta nie piję alkoholu to od razu w ciąży.

Ja nie piję alko chyba od 2 lat przed ciążą tak całkowicie zrezygnowałam i ile się nasłuchałam..

Ja lubię sobie winko czasami wypić, ale akurat wtedy nie miałam ochoty. Dzisiaj też nie piłam, bo jak zaczęłam nową dawkę metforminy to wolałam się wstrzymać...

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Wy tu o wyprawce po 20 tygodniu a moja lista wyprawkowa już gotowa od grudnia.
    A po wizycie zaczynam kupować co tydzień po trochu z wypłaty bo nie wiem czy uda mi sie pracować długo....

Ktoś pytał o kp chyba mummy? Ja polecam przy kp polecam kolektor to taka buteleczka przysysa się do cyca drugiego (z pierwszego dziecko ssie) i mleko sie nie marnuje.
    Polecam również okłady fioletowe takie z kuleczkami z lansinoh oraz smarowanie lanoliną już od 3 trymestru...
    Ah! Nakładki laktacyjne czyli kapturki jak już ktos sie zdecyduje polecam w 100% z MUM mięciutkie te inne wywaliłam w sekundę.

Jesli chodzi o karmienie butelką polecam bardzo patent nocny..... mieć kilka butelek z wodą odmierzoną, podgrzewacz do butelek w ktorym jest ciagle jedna buteleczka i sie podgrzewa. Dzieki temu slyszycie w nocy jojczenie przebudzanie przeciąganie niemowlęcia wstajecie bierzecie ciepłą juz butelkę nasypijecie mleko (polecam tez pojemniczki np babyono na odmierzone mleko już) mieszacie łyżeczka i juz do dzioba. A nowa buteleczka do podgrzewacza. Potem pampers (lub przed butlą) i spanko. Polecam lampkę przygaszoną aby nie wybudzac dziecka... taką tylko zebyscie widzieli co robicie ale nadal ciemno (dzieki temu da sie zachowac rutyne z dzieckiem kiedy noc a dzień.....)

Wiadomo znajdzie się jeden high need baby którego te wszystkie rady nie zadziałają 🤣
    Dzieki tym metodom moje dzieci przesypiałe noce (do roku wiadomo budzili sie na mleko i kupe i szli spac dalej).

Ah monitor oddechu dla mnie jest najważniejszy tak jak bezpieczny fotelik. Reszta to już mniejszy problem.

Ah ps. Przy kp polecam karmić na leżąco w nocy można delikatnie drzemać 🙃
    Przy Nikodemie wstawałam siadałam na fotel az pewnej nocy usnelam na siedząco i dziecko by mi wyleciało z rąk.....

Nie, to nie ja 🙂 Ja byłam i KP, i KPI, a teraz zobaczymy, jak wyjdzie, nauczyłam się, żeby na nic się nie nastawiać 🙈

Zbuntowana, PaulaG lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziękuję dziewczyny ❤️
    Spanikowałam ale już jest mi lżej. Cieszymy się z mężem, że kropek walczy. Widzieliśmy jak pięknie pulsuje także wierzymy że z nami zostanie ❤️🍀🥺
    Dzięki, że jesteście ❤️

Mocno wierzę w to, że będzie dobrze, Kochana 😘 Już jest!

PS. Mój zbyt duży stosunek między zarodkiem a pęcherzykiem ma już 9 lat 😘♥️ Natura na w nosie liczby 😉

Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Pochwalę się, że wlasnie zamówiłam sobie wypasiony, różowy ciśnieniomierz 🤣 Zaczęłam prowadzić dzienniczek pomiarów, bo ile razy mi mierzą u lekarza to jest dramat.... Lekarz już mi mówił o nadciśnieniu ciężarnych że mam zrobić jakieś dodatkowe badanie przy prenatalnych. Martwi mnie to. Ale też jest to dziwne, bo ja w domu jak mierzę to mam mega niskie ciśnienie, takie do 110 maks, a zwykle nawet 100 lub niżej. Na pewno mam syndrom białego fartucha, no ale żeby mieć aż tak duże skoki tego ciśnienia? 😶 Będę mierzyć w różnych okolicznościach, też w pracy i zobaczymy. W ogóle się naczytałam różnych rzeczy w necie i teraz się tym martwię. Chyba sama o bacik poproszę...

Wysyłam delikatny bacik, bo ciężarnej to nie wypada tłuc 🤭

Ja w poprzedniej ciąży potrafiłam mieć w gabinecie 150/100 i wyżej, tak na mnie działał lekarz 😅 Teraz na wizytach na NFZ też tak miewałam, a w domu właśnie takie 100/60. U swojego gina za to idealne 120/80 🤪

Kochana, zamówiłaś ciśnieniomierz, będziesz kontrolować sytuację i pamiętaj, że jest sporo sposobów, żeby zareagować w razie co 😘

Speranza :), Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Prezesowa, w wolnej chwili poproszę o wpisanie posiewów na 20.07.
    Mam nadzieję, że tym razem nic nie stanie mi na drodze 😈

✊💪

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle rozkminiam jeszcze ta medycynę pracy i generalnie to ja nic sama z sobie nie chce mówić, ale! Czy oni nie pytają tam przypadkiem o datę okresu? Kurde, tak dawno byłam, że już nie pamiętam 🤣

Nie przypominam sobie, żeby pytali o datę, zawsze możesz powiedzieć, że masz nieregularne 🤭 W jak tylko o to, czy nie jesteś w ciąży, to przecież kobiety dowiadują się sporo później. Musisz w ramach badań wykonać jakieś prześwietlenie? Bo tak naprawdę jedynie konkretne badania mogą być przeszkodą, żeby nie powiedzieć.

‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ