X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Życzę Ci tego z całego serca, Vienko ♥️

Mnie ostatnio dopada dużo jakichś różnych refleksji. W przyszłym miesiącu mam do zrobienia badania okresowe w pracy… Zatrudniając się 3 lata temu, byłam pewna, że w tym czasie to ja już będę na macierzyńskim…
    Gdyby ktoś mi powiedział na początku starań, że tak będzie wyglądać moje życie, to chyba bym nie uwierzyła…
    Przepraszam, ale musiałam to z siebie wyrzucić. 😊

Nie przepraszaj.. nie masz za co przepraszać ❤️ a jaki jest dalszy plan, jak już zrobicie posiew? Wracacie potem do tego doktora, u którego byliście ostatnio?

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Mnie ostatnio dopada dużo jakichś różnych refleksji. W przyszłym miesiącu mam do zrobienia badania okresowe w pracy… Zatrudniając się 3 lata temu, byłam pewna, że w tym czasie to ja już będę na macierzyńskim…
    Gdyby ktoś mi powiedział na początku starań, że tak będzie wyglądać moje życie, to chyba bym nie uwierzyła…

Najgorzej, że w trakcie starań ten czas tak leci od okresu do okresu. Od nadziei do dołka. Nawet nie wiesz kiedy mija miesiąc, dwa, pół roku, rok… Ja też miałam wizję świąt we trójkę, wakacji z brzuszkiem, czas wszystko zweryfikował. Smutno czasem, ale przecież nie możemy się poddać… 😢
    Ty jesteś niesamowitą siłaczką, macie za sobą już tak długą drogę, a jesteś cały czas z podniesioną głową. Bardzo Cię podziwiam ♥️

Prezesoowa, Speranza :), Gregorka, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Możesz powiedzieć jak krok po kroku to zrobić?
    Bo w lidlomixie nie mam takiego przepisu 🤪

https://ibb.co/T4zrsWg
    https://ibb.co/rGsmhcx

Łap 🥰
    O ile chodzi o to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2024, 16:11

elektro96, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Nie przepraszaj.. nie masz za co przepraszać ❤️ a jaki jest dalszy plan, jak już zrobicie posiew? Wracacie potem do tego doktora, u którego byliście ostatnio?
    Tak, na pewno wrócimy.
    Szczerze mówiąc to mam jakieś przeczucie, że to jest dobry trop… Wręcz mam ogromną nadzieję, że coś w tych posiewach wyjdzie. Może mamy jakiegoś pasażera na gapę i dlatego te wyniki nasienia są takie marne… 😞
    Jestem ciekawa, jak długo w ogóle będziemy czekać na te posiewy.

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Najgorzej, że w trakcie starań ten czas tak leci od okresu do okresu. Od nadziei do dołka. Nawet nie wiesz kiedy mija miesiąc, dwa, pół roku, rok… Ja też miałam wizję świąt we trójkę, wakacji z brzuszkiem, czas wszystko zweryfikował. Smutno czasem, ale przecież nie możemy się poddać… 😢
    Ty jesteś niesamowitą siłaczką, macie za sobą już tak długą drogę, a jesteś cały czas z podniesioną głową. Bardzo Cię podziwiam ♥️
    Dziękuję, chociaż nie wiem na ile jeszcze wystarczy mi siły…
    Na razie chyba przy życiu trzyma mnie nadzieja, że coś wyjdzie w tych badaniach i uda się to naprawić. Chociaż cały czas gdzieś tam w głowie kłębią mi się myśli, czy nawet jeśli wyjdzie jakaś infekcja, to uda się to przeleczyc? Czy jeżeli chodzimy z tym nieświadomie już bardzo długo, to czy coś już po prostu nie zepsuło się na zawsze? 😵‍💫

Dropsik lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    https://ibb.co/T4zrsWg
    https://ibb.co/rGsmhcx

Łap 🥰
    O ile chodzi o to
    Super, dziękuję Ci pięknie 😍
    Jutro zrobię 😊

grazka0022, Leśneintro, Zaczarowan lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:31

elektro96, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już czekam pod gabinetem ale jak zawsze jest opóźnienie 🙈

Dropsik faktycznie macie niełatwą sytuację. 🤔
    U nas babcie, dziadki, rodzeństwo męża i znajomi- zawsze ktoś się znajdzie, choćby na chwilę.
    Ważne, że macie różne opcje 👍

Co do obiadu, to u nas wjechał makaron z mięskiem i szpinakiem w sosie śmietanowym.
    Ale jedna z was pisała o barach mlecznych -zgadzam się, że mają pyszne jedzonko!
    Może nie w każdym 😊 ale mamy jeden taki lokal, w którym kolejka zawsze aż na zewnątrz po 14:00. Mnóstwo ludzi tam kupuje i czasem jak nie mam obiadu, to wolę pół miasta przejechać aby tam zjeść 😊

Liyss🧚🏻, Dropsik lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:32

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziękuję, chociaż nie wiem na ile jeszcze wystarczy mi siły…
    Na razie chyba przy życiu trzyma mnie nadzieja, że coś wyjdzie w tych badaniach i uda się to naprawić. Chociaż cały czas gdzieś tam w głowie kłębią mi się myśli, czy nawet jeśli wyjdzie jakaś infekcja, to uda się to przeleczyc? Czy jeżeli chodzimy z tym nieświadomie już bardzo długo, to czy coś już po prostu nie zepsuło się na zawsze? 😵‍💫

Nie jestem specjalistką od takich badan, ale na logikę sądzę że po przeleczeniu parametry powinny zacząć wracać do normy.
    Jeśli posiewy wyjdą ok, to tak myślę, może spróbowalibyście zrobić jeszcze oboje badania na pasożyty? 🤔
    Ja wiem, że to u nas będzie kolejny krok. Daje sobie ten cykl i następny i wtedy zbadamy pasożyty i trombofilie.
    Nie wiążę żadnych nadziei z tymi cyklami, bo drożność wyszła dobrze to znaczy, że nie to było powodem.
    Także będę drążyć dalej, jak nic nie badam to mam wrażenie że stoję w miejscu 🙊

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Rozumiem i przytulam 🫂 ja żałuję że od paru lat odkładaliśmy decyzję o powiększeniu rodziny. Bo praca, bo kasa itd... Chciałam mieć idealne warunki zanim zaczniemy się starać, bo przecież miało być tak prosto i łatwo. Tak długo czekałam na umowę na czas nieokreślony, a teraz dupa. Dwie ciąże nieudane, z pracą niewypał mimo że mam tą umowę na którą tak czekałam. Teraz już mam to gdzieś... 🥺 Nawet jakbym miała nie mieć zasiłku chorobowego, albo macierzyńskiego to nie będę czekać kolejnych 2-3 lat w nowej pracy aż dostanę tą umowę na czas nieokreślony😢 Tyle dobrze, że mąż ma bardzo stabilną pracę, więc wiem że sobie poradzimy w razie czego.

Tak naprawdę chyba nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko, zawsze wywróci życie do góry nogami :)
    Myślę, że tak jak mówisz - jeśli mąż ma stabilną pracę to poradzicie sobie w każdych warunkach :*

Vienna lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    ❤️
    W tym samym zawodzie, ale rozważam inny kierunek, trochę inną branżę. Muszę się troszkę podszkolić z tematu, ale mam teraz czas i zamierzam go właśnie do tego wykorzystać 😅

Ooo widzisz, to może upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu, podszkolisz umiejętności i zajmiesz czymś głowę w ciężkiej chwili :) :*

Twój organizm jest teraz cały czas w trybie „ciaza”, to w końcu musi zadziałać… 🫶🏻

Vienna, Speranza :) lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Odzyskaliśmy na drugi dzień. Trochę już zaczęliśmy się „odbudowywać” 🤪 wczoraj znowu takie przyszły chmury i wiatr… krzesła ogrodowe fruwały 😂 ale prądu tym razem nie było tylko godzinkę 😝

O matko! Współczuję… Coś w tym roku strasznie północ ta pogoda doświadcza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Nie wykluczam żadnej z opcji 🥲 może znajdę do tego czasu ofertę pracy marzeń, albo zajdę w ciążę ale tym razem poproszę tak na 9 miesięcy mniej więcej 🥹 nie proszę o wiele, prawda? 🫣😅

🤞🤞🤞🍀

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Nie ma za co przepraszać!
    Żadna z nas się nie spodziewała tej drogi, która przed nami.. Jestem przekonana, że to wszystko już blisko przed Tobą, jeszcze tylko kilka kroków:*

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Chyba każdego zaskakuje taki plaskacz w twarz. Nikt nie jest na to gotowy 🥺
    Przytulam za myśli :(

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie jestem specjalistką od takich badan, ale na logikę sądzę że po przeleczeniu parametry powinny zacząć wracać do normy.
    Jeśli posiewy wyjdą ok, to tak myślę, może spróbowalibyście zrobić jeszcze oboje badania na pasożyty? 🤔
    Ja wiem, że to u nas będzie kolejny krok. Daje sobie ten cykl i następny i wtedy zbadamy pasożyty i trombofilie.
    Nie wiążę żadnych nadziei z tymi cyklami, bo drożność wyszła dobrze to znaczy, że nie to było powodem.
    Także będę drążyć dalej, jak nic nie badam to mam wrażenie że stoję w miejscu 🙊
    No właśnie pasożyty to też jest kwestia, która gdzieś tam nad nami wisi. U mnie w badaniach krwi dużo niedoborów także kto wie… dietetyczka też to sugerowała, ale jej zdaniem też warto zacząć od tych posiewów, tak jak zalecił napro. Być może to kwestia zmiany witamin na metyle, skoro wyszła mi mutacja. No ale zobaczymy 😊
    Ja też mam właśnie takie wrażenie, więc dlatego póki co się trzymam, bo oczekuje na kolejne wyniczki 😊

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 lipca 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No właśnie pasożyty to też jest kwestia, która gdzieś tam nad nami wisi. U mnie w badaniach krwi dużo niedoborów także kto wie… dietetyczka też to sugerowała, ale jej zdaniem też warto zacząć od tych posiewów, tak jak zalecił napro. Być może to kwestia zmiany witamin na metyle, skoro wyszła mi mutacja. No ale zobaczymy 😊
    Ja też mam właśnie takie wrażenie, więc dlatego póki co się trzymam, bo oczekuje na kolejne wyniczki 😊
    A ile czeka się na wyniki posiewów?

‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ