Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Wysłali mój dresik, przynajmniej jedyna pozytywna wiadomość dla mnie 🥳
Suzie lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Nadrobiłam was..no to koniec przerwy lecę dalej pracy ogródkowe ogarniać... dziś 4 dzien małpy narazie prócz wczorajszego okropnego bólu ... to jest nieźle jak była chwilz położyłam się i zasnęłam...jak się obudziłam to mój mąż dostał bure ode mnie ze młodego kiepdko pilnowal bo jak się obudziłem to zabawki były wszędzie nawet na mnie i że mu herbatki nawet nie zrobil😁🫣 no cóż nalezalo się...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Hej dziewczyny. Ja z updatem. Pęcherzyk pękł, lekarz podobno w pt źle zmierzył pęcherzyk. 🙄 także owulacja potwierdzona, prawdopodobnie była w sobotę i wtedy mocno czułam jajnik. Endometrium piękne więc pewnie i 🐒 w tym cyklu będzie konkretna 🙈 gratuluję ⏸️ I bet ❤️❤️❤️
I udanych majówek dla tych dla których już się zaczęła, a dla reszty udanych jak już się zaczną ❤️Suzie, Zaczarowan, Vienna, MummyYummy, Fermina, Prezesoowa, Pati2804, Rachelka23, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Palec pod budkę, kto w nowym cyklu będzie miał wywalone 😅😅
Malinowysorbet, notsobadd, Majuna, grazka0022 lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Hej!
@Suzie, jeśli tak czujesz, że Cię to stresuje i dołuje, to może rzrc warto odpuścić 🫂 Zobaczysz, czy w cyklu, w którym nie będziesz mierzyć, będzie Ci lepiej 😘 Teraz jeszcze doczytałam, że masz niedoczynność tarczycy i że wtedy mierzenie może być nie miarodajne. A termometr na pewno się nie zmarnuje 😉
PS. Ciekawy, jako był wynik tego testu, który widziałaś ja trawie 🤔🤭
@Vienna, powodzenia w sprzątaniu 💪 My już wychodzimy na prostą - nie jest idealnie, ale zaczyna to bardziej przypominać dom 🤭
@Fermina, spokojnie, objawy już masz 🥰 Bardzo się cieszę, naprawdę!
@Liyss, cudownie, że już powiedzieliście Twoim rodzicom 😍 Teraz czekamy na reakcję teściów ☺️
@flower, super, że HSG wyszło pomyślnie 💪
@Rahia, super ♥️ Czekamy na betę w takim razie!
@Prezesoowa, a to jest bardzo dobre pytanie z tymi testami, bo tak jak mówisz, przy takiej becie mogłoby się wydawać, że krecha powinna być bardzo ciemna. U mnie podobna sytuacja - kreska nie była jakaś super różowa, a beta 64 na drugi dzień. Może to kwestia tego, że w pierwszych dniach przyrasta jak szalona i każda godzina ma znaczenie? 🤔 A może te czułości na testach są takie bardzo, bardzo "umowne".
Przytulam za wszystkie biele i 🐒, ale też te, które potrzebują pokrzepiającego przytulasa 🫂♥️
Melduję, że upuściłam krew 💪 Jutro powinnam mieć wyniki badań, poprosiłam o kopię już w labo, żeby do wizyty się nie zastanawiać, czy będą wyniki do prywatnego gina, czy nie. Co ciekawe, nie doczytałam tego wcześniej na skierowaniu, ale dostałam zlecenia na odczyn Coombsa. Oboje z Mężem mamy Rh+, w dwóch poprzednich ciążach nie miałam... 🤔 Może jakieś zalecenia się zmieniły?
Udanego popołudnia 🥰 W tym tygodniu będzie mnie tu mniej - spontanicznie wybieramy się na Mazury, kochamy te okolice ♥️ Poza tym czuję się zdecydowanie lepiej i nadrabiam czas z rodzinką 🥰
PS. "Jagodzianki", muszę zapamiętać!Fermina, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Palec pod budkę, kto w nowym cyklu będzie miał wywalone 😅😅
To ja 100%! 😂
Szkoda, że u mnie wywalone się kończy w okolicach 6dpo i przed-testowego cisnienia 😅CoffeeDream, Zaczarowan, Majuna, Malinowysorbet, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Palec pod budkę, kto w nowym cyklu będzie miał wywalone 😅😅
Chociaż im dalej cyklu tym gorzej z głową 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Mummy jak się czujesz? 😘Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Mummy jak się czujesz? 😘
Dziękuję, że pytasz 😘
Jest lepiej 💪 Mdłości są mniejsze, momentami mam wrażenie, że w ogóle odpuściły, ale jednak coś tam lekko się pojawia 😉 Zmienił się też ból piersi - na chwilę ustąpił, a teraz bardziej bolą mnie sutki, więc staniki sportowe rządzą 🤭 Mimo wszystko mam więcej energii, co bardzo mnie cieszy, bo mogę korzystać z pogody i wypoczywać, ale aktywnie ☺️
No i zaczynam 10 tydzień 🥺🥺 Chyba włączył mi się też baby brain - Mąż mówi do mnie: "zobacz, ćwiartka za nami", a ja twardo, że nie, że dopiero 1/4 😂
A Ty jak się masz? Widzę, że pojawiają się objawy 😍🥰Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Fermina, Vienna, KejtKa lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:To ja 100%! 😂
Szkoda, że u mnie wywalone się kończy w okolicach 6dpo i przed-testowego cisnienia 😅
To u mnie się kończy jak widzę pik na owulaku i chodzę za moim żeby się przytulać 😆Malinowysorbet, notsobadd lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:W tym cyklu było dużo starania, a jak widać i to nie zawsze pomaga 🙄
A teraz pytanie intymne
Czy po❤️ idziecie się odrazu wypróżnić czy czekacie trochę 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2024, 18:29
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Co do badań krwi to teraz zmieniły się zalecenia, że krew w ciągu życia może się zmieniać i powtarzają przed każdym zabiegiem/operacją/przy dłuższym pobycie w szpitalu. Mojemu tacie w ciągu roku badali 3 razy, ale u niego tłumaczyliśmy to tym, że miał podawaną krew po operacji i że może to coś mogło namieszać. Bardziej mi to wygląda na dmuchanie na zimne
😮😮😮
Ooo, no to teraz jestem w szoku, że coś takiego jest możliwe 🤯
Myślałam, że grupę krwi dostajemy na całe życie 🙃 Dzięki za info, nasza Skarbnico Wiedzy! ♥️
PS. Prezesoowa, czy ta przygoda w plenerze zakończyła się mandatem? My też mamy na koncie taki "incydent" z policją 😂 -
Pati2804 wrote:Mi odwołali wizytę jutro na prenatalne bo nastąpiła pomyłka i nie mają miejsc.. jestem tak wściekła... totalna porażka to centrum medyczne..
Na szybko próbuje coś załatwić na jutro u innego lekarza, czekam na odzew.
Już tam moja noga na pewno nie postanie..
Mąż specjalnie wolne załatwił na dzisiaj żeby móc ze mną jechać jutro 😔
Ojeju, Pati... Brak słów 😡 Pomyłka, serio? Przecież wiadomo, że takie badania trzeba wykonać w określonym przedziale czasowym! Zaproponowali chociaż jakiś inny termin?
Oby udało się załatwić miejsce u innego lekarza ✊✊✊ -
Majlen wrote:U nas też było w owulację i po owulacji, jadłam tego ananasa, siemie lniane i nic to nie dało 😃
A teraz pytanie intymne
Czy po❤️ idziecie się odrazu wypróżnić czy czekacie trochę 😁😁
Czytałam, że dzięki temu, że około 15 minut po stosunku skorzysta się z toalety, można uniknąć infekcji pęcherza moczowego, także warto 😉
Ale nie trzeba tak od razu, przynajmniej z tego, co wiem.
-
Majlen wrote:U nas też było w owulację i po owulacji, jadłam tego ananasa, siemie lniane i nic to nie dało 😃
A teraz pytanie intymne
Czy po❤️ idziecie się odrazu wypróżnić czy czekacie trochę 😁😁
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Pati2804 wrote:Mi odwołali wizytę jutro na prenatalne bo nastąpiła pomyłka i nie mają miejsc.. jestem tak wściekła... totalna porażka to centrum medyczne..
Na szybko próbuje coś załatwić na jutro u innego lekarza, czekam na odzew.
Już tam moja noga na pewno nie postanie..
Mąż specjalnie wolne załatwił na dzisiaj żeby móc ze mną jechać jutro 😔03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸