Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:
Zjadłabym takie danie a najbardziej sałatę ze śmietaną!! Ale że nie mogę to zjedz za mnie Kochana :* mój Lidlomix to funkcja dekoracyjna jakoś, ale może warto włączyć go i zobaczyć nowe przepisy 😻
elektro96 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Wiesz co.. u mnie to raczej kłucie takie wewnątrz, mówiące o rozszerzaniu macicy.. Nie czuje tak stricte ukłuć przy pełnym pęcherzu.. Hmmm a ty robiłaś niedawno mocz, nie? Były jakieś bakterie czy coś? Niestety w ciąży to bardzo częste, dobrze że niedługo masz wizytę, spytaj się go co masz robić w takich sytuacjach. Mi wyszło trochę bakterii, nieco ponad normę i dostałam takie globulki..
Robiłam drugi raz mocz i drugi raz czysto 🤞🏻 zrobiłam drugi posiew i czekam na wynik. Ja odczuwam to też wewnątrz ale jakby w cewce moczowej. W poniedziałek mam lekarza to podpytam o co chodzi. Bo to że jajniki bolą, że się rozciąga macica to lekarz mi o tym mówił i wtedy mogę brać nospe
-
Ja mam drugą noc samotną noc z bąbelkiem 🤣 więc muzea mi nie w głowie:) Ale myślę, że to super wydarzenie 😁Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny.
Nadrabiam was pomalutku, bo chwila spokoju w pracy.
Kurde @Majlen, te kreski wyglądały na porządne. Jakaś masakra
nie wiem jak to nawet skomentować.
U mnie chyba 22 dzień cyklu i słuchajcie się zaczynaja schizy i objawy zagnieżdżenia 😜 mimo ze w tym miesiącu mam jakiś spokoj w sobie, ciąża to byłby cud nad Wisła biorąc pod uwagę wysoki testosteron męża.
Dziś jadąc do pracy oglądałam znów jakiś filmik o nieplodnosci męskiej i zaczynam myśleć, ze pewnie tak czy siak się skończy na in vitro. Bo oprócz ogólnych badań nasienia są jeszcze fragmentacja dna i hba, a podejrzewam, ze tam pewnie tez szału nie ma 🤪
A może jednak cud? 🤣
Idziecie na noc muzeów?
Wiesz co już różne cuda widziałam i miało ciąży nie być a była;)
W każdym razie po coś to in vitro jest i trzeba z tego korzystać, jeśli inaczej się nie uda
Ja jakoś mam z tym luz, bo znam coraz więcej par po ivf i mi to spowszedniało na tyle, że nie brzmi mi to jak wyrok a jak szansa. Kiedyś myślałam, że ivf to tylko w Ameryce i tylko bogate gwiazdy sobie robią, a tymczasem jest to już bardzo popularna metoda i nie spodziewałam się, że aż tyle dzieci z ivf się urodziło
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Jestem w szoku… to naprawdę nie wyglądało jak oszukańce…
Jak to możliwe? 😭 -
-
@Majlen Tak mi przykro... 🙁 Co za oszukańcze testy 😡 🫂
Ja w tym roku noc muzeów odpuściłam. W tamtym to tak skorzystaliśmy, że wróciliśmy o 24 i zmęczona byłam mega. Ale warto było 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2024, 15:04
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Mam też resztę. Kwas foliowy widzę, że ok, a B12 do podciągnięcia. Jak biorę jedną tabletkę 500 mcg, to jak będę brać 1000 mcg to będzie ok?
Przyjmę wszystkie rady w jaki sposób poprawić moje wyniki 😁

host zdjecWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2024, 15:19
-
Majlen wrote:No to jest niewiarygodne, co się dziś stało
To kupić wino dziś czy nie 😃😃😃😃
Te organizmy tylko nas w ciula robią...
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Jak Ty się czujesz Majlen z tym wszystkim…Majlen wrote:No to jest niewiarygodne, co się dziś stało
Okropieństwo, naprawdę… nie dowierzamStarania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Szczerze? Po takiej przygodzie to bym chyba kupiła nawet dwa wina…
Nawet jeśli coś ma wyjść później to teoria Hipotetycznej Hani jest aktualna…
Dropsik, elektro96, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ja chyba nawet coś mocniejszego bym po takiej akcji wypiła 🙈notsobadd wrote:Szczerze? Po takiej przygodzie to bym chyba kupiła nawet dwa wina…
Nawet jeśli coś ma wyjść później to teoria Hipotetycznej Hani jest aktualna…
elektro96, notsobadd, Suzie, Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Czuję się wkurzona 🤯🤯🤯 boli mnie brzuch nadal. Serio myślałam, że jestem. No kto by nie pomyślał, widząc takie dwie krechy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2024, 15:53
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
elektro96 wrote:To tylko sałata, rzodkiewki, szczypiorek, koperek, jogurt naturalny i doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem 😊
Bez octu? 😀
Z pieprzem ? 😀
Ile kobiet tyle przepisów 🥰
Ja bez pieprzu robię ale za to z octem/cytryna.
Byłam w sklepie i kupiłam jogurt vege naturalny - będzie sałata jak z obrazka u Ciebie!!!
elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Czy ostatnio Frutelka nie wrzucała czegoś co bierze? Jakaś laktoferyna, ale nie pamiętam firmy.
No właśnie szkoda, że chyba na tym forum nie da się wyszukiwać po słowach kluczowych, bo teraz wstecz nic nie mogę znaleźć 🧐
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
@Majlen Twoja sytuacja przypomina mi historię jednej ze staraczki tutaj na forum. Była prowadzącą na wątku więc wszyscy oszaleli jak zobaczyli jej 2 kreski słabe bo słabe ale widoczne. Po jakimś czasie poszła na betę I niestety była ujemną! Nikt nie mógł uwierzyć! Za jaki@ czas chyba za dzień zaczęła robić testy 2 razy dziennie rano i wieczorem, i testy ciemniały, dopiero za kilka dni beta wyszła pozytywna! To był prawdziwy cud... u Ciebie beta też nie wynosi >0.2 tylko 1.2.
Nie chcę robić Ci żadnej nadzieji bo tamta sytuacja na prawdę była wyjątkowa, ale tak jak piszą dziewczyny nie ma @ jest nadzieja i jak trzeba to my ją za Ciebie mamy!
CoffeeDream, Majlen, Speranza :), Chmurka21, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
CoffeeDream wrote:@Suzie Ja też miałam problem z ferrytyna. We wtorek robię badania. Jak znowu wyjdzie, że nie udało się dietą podciągnąć, to zapisane mam, że Laktoferyna+IBS Sanprobi są pomocne w podwyższeniu ferrytyny.
O, dzięki. Daj znać czy coś się poprawiło. Ja najpierw myślałam, żeby zacząć od tego buraka...