Czekamy na dwie kreski rocznik91
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, witam wszystkie starajace się i gratuluję tym którym już się udało!!
Również jestem z rocznika 91.
Mamy już z mężem córeczkę, ma 11 miesięcy.
To nasz 8cs, chcieliśmy miec jak najmniejszą różnice wieku między dzieciaczkami niestety... natura płata figle .
Przez wcześniejsze cykle nie robiłam testów bo mam bardzo nieregularne miesiączki po porodzie i musiałabym je robić przez cały miesiąc .
14tego byłam u gin i powiedział, że widzi dojrzewający pęcherzyk i żeby za 2 dni zacząć starania. Na następny dzień zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny więc przesziśmy do starań, na nastepny dzień był negatywny ale też się staraliśmy.
Dzisiaj boli mnie strasznie brzuch jak przed miesiączką,mam nadzieję że @ nie przyjdzie ((lenka123321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylenka123321 wrote:wiesz ogolnie poltora roku z przerwami teraz3 miesiace pezerwy i znow zaczynam. Bylam dwa dni temu u gina, nie mampecherzyka dominujacego,pecherzyki sa ale nie rosna.zapisal inofolic.
Dobrze, że gin chce pomóc a nie bagatelizuje sprawę
No to już troszkę czasu... Robiliście jakieś badania z partnerem? -
nick nieaktualnyantea wrote:Hej, witam wszystkie starajace się i gratuluję tym którym już się udało!!
Również jestem z rocznika 91.
Mamy już z mężem córeczkę, ma 11 miesięcy.
To nasz 8cs, chcieliśmy miec jak najmniejszą różnice wieku między dzieciaczkami niestety... natura płata figle .
Przez wcześniejsze cykle nie robiłam testów bo mam bardzo nieregularne miesiączki po porodzie i musiałabym je robić przez cały miesiąc .
14tego byłam u gin i powiedział, że widzi dojrzewający pęcherzyk i żeby za 2 dni zacząć starania. Na następny dzień zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny więc przesziśmy do starań, na nastepny dzień był negatywny ale też się staraliśmy.
Dzisiaj boli mnie strasznie brzuch jak przed miesiączką,mam nadzieję że @ nie przyjdzie ((
Witam!
3mam kciuki, żeby @ nie przyszła!!!
No to rzeczywiście różnica wieku nie duża, ale może i tak lepiej. Później człowiek nie może się zdecydować na kolejne Maleństwo.....
Ja lubię się starać caly miesiąc
Też robiłam testy owu ale tylko dla własnej wiadomości. Rezultaty różne ale podobno w przypadku pcos testu nie zawsze pokazują owu więc na razie zdajemy się na naturę
W środę mamy wizytę u gin- zobaczymy co powie. Nie chcę przechodzić na stymulację, mam nadzieję, że znajdzie jakieś inne rozwiązanie -
nick nieaktualnyJa robiłam podstawowe hormony, wszystko ok. z moim idziemy za miesiąć.
Wczoraj wykupiłam ten inofolic i suplementy dla niego, łykamy, za miesiąc ja też na wizyte zobaczyć czy coś rosną te pęcherzyki no i z nim badanie nasienia... macie jakies doswiadczenia z badaniem nasienia? jak to wyglada w ogole ? -
nick nieaktualnyAntea!! oby nie przyszła :* fajnie taka mała różnica wieku. później to juz by ci sie nie chcialo kolejnego, wiesz bo jak juz jedno odchowane to znowu do pieluch wracac, kazda kolezanka ktora zaliczyla wpadke z drugim dzieckiem plakaly ze booże znowu w pieluchy.. no cóż co kto lubi
antea lubi tę wiadomość
-
Niusia - ja również mam pcos , a w zasadzie miałam przed urodzeniem pierwszej dzidzi, teraz chyba jest w porządku bo już parę razy gin oglądał jajniki i nic szczególnego nie widzi, nie wiadomo czemu miesiączki mi się zablokowały bo wszystkie hormony też ok o_O
Przy pierwszej ciąży nie robiłam żadnych testów itd. po prostu kochaliśmy się kiedy była ochota, dopiero po 2latach zaszłam w ciążę, ale wtedy było bez ciśnienia.
Teraz strasznie pragnę dziecka aż wariuję
Lenka - tak właśnie dlatego chcemy jedno po drugim, bo jak się przyzwyczaimy do dobrobytu, brak wstawania w nocy dziecko samodzielne.. to już nam się nei będzie chciało , ale coś ten dzidziuś nie chce do nas przyjść
Dziewczyny który u Was cs?? -
nick nieaktualnyno właśnie najgorzej to się przyzwyczaić do dobrobytu dobrze że podjęliście taką decyzje:)
wiesz co ja nioe odpowiem na pytanie apropo cs bo u mnie było róznie.. powiem tak Kochamy się z moim ponad póltora roku bez zabezpieczenia i nic... teraz jak podjęłam starania to ja wiem 3 cykle tylko tak obserwowałam wszystko temperature itp... lekarz mi powiedział żebym nie mierzyła zadnej temperatury, zebym testy owulacyjne robiła jak juz sie jajnikii naprawią -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli jeszcze przez dwa cykle na testach nie zajdę to pójdę na monitoring )
Zdjęcie jest z internetu to nie moja niunia
@ ogólnie mi się spóźnia. Ostatnią miałam 4.06 więc powinnam mieć ok 02.07, ale byłam u gin 14.-7 i powiedział, że coś się przedłużyło z niewyjaśnionych powodów ale @ powinna przyjść lada dzień bo widział dojrzewający pęcherzyk (o ile nie zaszło do zapłodnienia
(robił USG i wyniki TSH ft3 ft4 i wszystko gra więc nie wiadomo czemu @ się spóźnia, może przez stres bo 9 miałam obronę .
Przez poprzednie 3 cykle brałam na wywołanie luteine i orgametril , w coraz niejszej dawce a ten cykl miałam już przejść bez stymulacji lekami, no ale coś bez leków miesiączka się opóźnia.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLenka, my z badaniem nasienia jeszcze nie mamy żadnych doświadczeń. U nas to jest jeszcze świeża sprawa bo diagnoza została postawiona w maju. Praktycznie od razu podjęliśmy decyzję o staraniu się. Ale dopiero teraz mam kolejna wizytę u gin, z wynikami itp. Liczymy się właśnie z tym ze trzeba będzie robić badanie nasienia. Ale dziewczyny opowiadały jak mniej więcej to wygląda. Prawie jak na filmach Zależy jeszcze w jakiej klinice.
Antea, teraz mamy 3cs.Ty zaszłas w pierwszą ciążę bez żadnych wsmpomagaczy?
Kciuki!!!:-*
Tempke mierze 2 cykl dopiero bo testy owu nie bardzo są skuteczne... @ nie mam w ogole jak nie wywolam dupkiem Nic to dobrego nie wróży bo gin powiedziała ze nie widzi żeby w ogóle owu występowała. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny