Czekamy na dwie kreski rocznik91
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, witam wszystkie starajace się i gratuluję tym którym już się udało!!
Również jestem z rocznika 91.
Mamy już z mężem córeczkę, ma 11 miesięcy.
To nasz 8cs, chcieliśmy miec jak najmniejszą różnice wieku między dzieciaczkami niestety... natura płata figle.
Przez wcześniejsze cykle nie robiłam testów bo mam bardzo nieregularne miesiączki po porodzie i musiałabym je robić przez cały miesiąc.
14tego byłam u gin i powiedział, że widzi dojrzewający pęcherzyk i żeby za 2 dni zacząć starania. Na następny dzień zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny więc przesziśmy do starań, na nastepny dzień był negatywny ale też się staraliśmy.
Dzisiaj boli mnie strasznie brzuch jak przed miesiączką,mam nadzieję że @ nie przyjdzie((
lenka123321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylenka123321 wrote:wiesz ogolnie poltora roku z przerwami teraz3 miesiace pezerwy i znow zaczynam. Bylam dwa dni temu u gina, nie mampecherzyka dominujacego,pecherzyki sa ale nie rosna.zapisal inofolic.
Dobrze, że gin chce pomóc a nie bagatelizuje sprawę
No to już troszkę czasu... Robiliście jakieś badania z partnerem? -
nick nieaktualnyantea wrote:Hej, witam wszystkie starajace się i gratuluję tym którym już się udało!!
Również jestem z rocznika 91.
Mamy już z mężem córeczkę, ma 11 miesięcy.
To nasz 8cs, chcieliśmy miec jak najmniejszą różnice wieku między dzieciaczkami niestety... natura płata figle.
Przez wcześniejsze cykle nie robiłam testów bo mam bardzo nieregularne miesiączki po porodzie i musiałabym je robić przez cały miesiąc.
14tego byłam u gin i powiedział, że widzi dojrzewający pęcherzyk i żeby za 2 dni zacząć starania. Na następny dzień zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny więc przesziśmy do starań, na nastepny dzień był negatywny ale też się staraliśmy.
Dzisiaj boli mnie strasznie brzuch jak przed miesiączką,mam nadzieję że @ nie przyjdzie((
Witam!
3mam kciuki, żeby @ nie przyszła!!!
No to rzeczywiście różnica wieku nie duża, ale może i tak lepiej. Później człowiek nie może się zdecydować na kolejne Maleństwo.....
Ja lubię się starać caly miesiąc
Też robiłam testy owu ale tylko dla własnej wiadomości. Rezultaty różne ale podobno w przypadku pcos testu nie zawsze pokazują owu więc na razie zdajemy się na naturę
W środę mamy wizytę u gin- zobaczymy co powie. Nie chcę przechodzić na stymulację, mam nadzieję, że znajdzie jakieś inne rozwiązanie -
nick nieaktualnyJa robiłam podstawowe hormony, wszystko ok. z moim idziemy za miesiąć.
Wczoraj wykupiłam ten inofolic i suplementy dla niego, łykamy, za miesiąc ja też na wizyte zobaczyć czy coś rosną te pęcherzyki no i z nim badanie nasienia... macie jakies doswiadczenia z badaniem nasienia? jak to wyglada w ogole ? -
nick nieaktualnyAntea!! oby nie przyszła
:* fajnie taka mała różnica wieku. później to juz by ci sie nie chcialo kolejnego, wiesz bo jak juz jedno odchowane to znowu do pieluch wracac, kazda kolezanka ktora zaliczyla wpadke z drugim dzieckiem plakaly ze booże znowu w pieluchy.. no cóż co kto lubi
antea lubi tę wiadomość
-
Niusia - ja również mam pcos , a w zasadzie miałam przed urodzeniem pierwszej dzidzi, teraz chyba jest w porządku bo już parę razy gin oglądał jajniki i nic szczególnego nie widzi, nie wiadomo czemu miesiączki mi się zablokowały bo wszystkie hormony też ok o_O
Przy pierwszej ciąży nie robiłam żadnych testów itd. po prostu kochaliśmy się kiedy była ochota, dopiero po 2latach zaszłam w ciążę, ale wtedy było bez ciśnienia.
Teraz strasznie pragnę dziecka aż wariuję
Lenka - tak właśnie dlatego chcemy jedno po drugim, bo jak się przyzwyczaimy do dobrobytu, brak wstawania w nocy dziecko samodzielne.. to już nam się nei będzie chciało, ale coś ten dzidziuś nie chce do nas przyjść
Dziewczyny który u Was cs?? -
nick nieaktualnyno właśnie najgorzej to się przyzwyczaić do dobrobytu
dobrze że podjęliście taką decyzje:)
wiesz co ja nioe odpowiem na pytanie apropo cs bo u mnie było róznie.. powiem tak Kochamy się z moim ponad póltora roku bez zabezpieczenia i nic... teraz jak podjęłam starania to ja wiem 3 cykle tylko tak obserwowałam wszystko temperature itp... lekarz mi powiedział żebym nie mierzyła zadnej temperatury, zebym testy owulacyjne robiła jak juz sie jajnikii naprawią -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli jeszcze przez dwa cykle na testach nie zajdę to pójdę na monitoring
)
Zdjęcie jest z internetu to nie moja niunia
@ ogólnie mi się spóźnia. Ostatnią miałam 4.06 więc powinnam mieć ok 02.07, ale byłam u gin 14.-7 i powiedział, że coś się przedłużyło z niewyjaśnionych powodów ale @ powinna przyjść lada dzień bo widział dojrzewający pęcherzyk (o ile nie zaszło do zapłodnienia
(robił USG i wyniki TSH ft3 ft4 i wszystko gra więc nie wiadomo czemu @ się spóźnia, może przez stres bo 9 miałam obronę.
Przez poprzednie 3 cykle brałam na wywołanie luteine i orgametril , w coraz niejszej dawce a ten cykl miałam już przejść bez stymulacji lekami, no ale coś bez leków miesiączka się opóźnia.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLenka, my z badaniem nasienia jeszcze nie mamy żadnych doświadczeń. U nas to jest jeszcze świeża sprawa bo diagnoza została postawiona w maju. Praktycznie od razu podjęliśmy decyzję o staraniu się. Ale dopiero teraz mam kolejna wizytę u gin, z wynikami itp. Liczymy się właśnie z tym ze trzeba będzie robić badanie nasienia. Ale dziewczyny opowiadały jak mniej więcej to wygląda. Prawie jak na filmach
Zależy jeszcze w jakiej klinice.
Antea, teraz mamy 3cs.Ty zaszłas w pierwszą ciążę bez żadnych wsmpomagaczy?
Kciuki!!!:-*
Tempke mierze 2 cykl dopiero bo testy owu nie bardzo są skuteczne... @ nie mam w ogole jak nie wywolam dupkiemNic to dobrego nie wróży bo gin powiedziała ze nie widzi żeby w ogóle owu występowała.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny