Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy na dwie kreski rocznik91
Odpowiedz

Czekamy na dwie kreski rocznik91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy Anuleczka :) Powiedz coś więcej o Was/ o sobie ;)

• anuleczka91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię znacie, wiek tak samo :)
    Co tu więcej Wam powiedzieć :)
    Starania zaczęłam od poprzedniego miesiąca, pierwsza próba niestety nieudana :(

bcc7cd3fee275fd140d0590cfd86bdd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee co to jest pierwsza próba! To dopiero rozgrzewka takze się nie przejmuj :)

Pod względem zdrowotnym wszystko ok? Badania w porządku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja rada, wizyta u gin prEd domniemana owulacja niech sprawdzi czy pecherzyki rosna zrob cyrologie , hormony podstawowe. I maz nasienie. Mowi sie ze dopiero po roku sie robi ale wszystkievwiemy ze chcemy jak nakszybciej wiec nie zaszkodzi. Oczywiscie przyjmowac kwas foliowy magnez i wit b6

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,wszystko w jak najlepszym porządku, mam nie myśleć intensywnie o tym tylko oddawać się przyjemnością a tak z pewnością na świat wcześniej przyjdzie upragnione maleństwo :)

lenka123321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Anuleczka macie z górki :)
    Grunt to w takim wypadku nie blokować się psychicznie :) Nie łamać się porażką i nie nastawiać się, że dziecko MUSI być już teraz w tym cyklu.
    Pokaż wykresik!

Kciukam mocno za Was! ;)

anuleczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz tylko sie kochac :)

• antea Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anuleczka! Życzę powodzenia:))

Dziewczyny opowiedzcie coś więcej o tym CLO i Infolicu? bo ja nigdy czegoś takiego nie przyjmowałam, na czym polega ta cała stymulacja? ;)

eef9ea829bfa98ddca7184863e2ba221.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja xlo nie bralam ale to jest na wzrost pecherzykow tak samo jak inofolic tylko ze clo to lek a ino. To suplement.

• antea Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :-) i wtedy lekarz również monitoruje pęcherzyki? leki trzeba brać w dni domniemanej owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak sie clo bierze. Ale tak wtedy tez monitoring. Clo ma taki skutek uboczny ze czesto wystepuje ciaza mnoga

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a inofolic codziennie 1 albo 2 razy dIennie lekarz mi zalecil 1 dIennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra bo my tak o ciazy i staraniach ciagle :) podajxie mi jakis pyszny przepis, nie za trudny tez bo ja tak srednio gotuje i cos bez zapiekania w piekarniku bo sie zrypal;) obojetnie czy to ryba moeso makaron obojetnie. Chce urozmaicic jakos kuchnie ale tak nie lubie z przepisow ksyazkowych bo to dla mnie czarna magia :)

Wysłany: 25 lipca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia, dziękuje bardzo za miłe słowa. A co do wykresu, to nie umiem jeszcze go udostępniać. Poproszę o instrukcję a na pewno to zrobię :)

Antea, co do Inofolicu, ja właśnie skończyłam brać pierwsze opakowanie. Wydaje mi się, że wpłynął na @, pod względem długości i obfitości. Dziewczyny z forum na babyboom, twierdzą, że najbardziej odczuwalna różnica jest w okolicach dni płodnych. Podobno czuć że jajniki pracują :D
    Tak jak lenka wspomniała, Inofolic, to tylko sumplement. Rozpuszczasz saszetkę w szklance letniej wody i pijesz. Na opakowaniu jest mowa o jednej saszetce dziennie, jednak najczęściej lekarze mówią o stosowaniu dwóch:) Ja pije rano i wieczorem :)

• antea Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie :-)

Ja dzisiaj mam zły dzień, zrobiłam test ciążowy (9DPO), negatywny :-( załamka :-(
    Miłego dnia Wam życzę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuleczka, pod wykresem z lewej strony masz "udostępnij wykres" i tam wybierasz jak chcesz go udostępnić :)

Antea
    Ja inofolic zaczynam dopiero. Gin normalnie kazała mi brać 1 dziennie. To ma kwas foliowy więc nie trzeba brać dodatkowo + jakiś tam składnik który wspomaga własnie prawidłowe funkcjonowanie jajników. Tani nie jest jednak :/
    Mówiła mi że clo poleca brać 5 dni po kolei na poczatku cyklu własnie na wzrost pęcherzyków i przy monicie. Dziewczyny zazwyczaj mówią,że nie odczuwają skutkó ubocznych. Oprócz paru przypadków ciązy mnogiej :D

Lenka a lubicie groszek zielony? To podam przepis na fajny makaron :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antea wrote:
    Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie :-)

Ja dzisiaj mam zły dzień, zrobiłam test ciążowy (9DPO), negatywny :-( załamka :-(
    Miłego dnia Wam życzę :-(

Nie łam się kochana :*

Przeciez to nie jest koniec drogi :) Jeszcze doczekasz się upragnionych II :D

• antea Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHcesz przepis na obiad? Ja dzisiaj robie de volaile. Wiem, wiem piątek, ale mąż uwielbia ;-)
    Pierś z kurczaka pokroić w parki dosyć szerokie na ok 3 palce, lekko rozbić, doprawić solą pieprzem i przyprawą do kurczaka. Nsstępnie na każdy pasek cienki paseczek sera żółtego i łyżeczka masła i zawinąć w rulonik, aby nie byłop widać masła i sera bo wycieknie więc boczki też pozaginać, pierś jest kejąca więc łatwo nią obkleić farsz. Obtoczyć w mące jajku i buce tartej, smażyć na patelni na głębokim tłuszczu aż się zarumieni, jak grubsza pierść to dłużej aż zbrązowieje porządnie. Ja podaję z młodymi ziemniaczkami i surówką wiosenną, ale pierśc z kurczaka to prawie do każdej surówki pasuje i do ryżu ;-) Smacznego!

• antea Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Niusia :-) :-*

A co do ciąży mnogiej, to dla mnie Bomba! :-) zawsze chciałam mieć trojaczki ;-)))))))))))))))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty mówisz???:)

Ja tam bliźnięta mogłabym mieć ale już większa liczba mnie przeraża... ;)
    Widze co dziewczyny sie mają w takich licznych ciążach....

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ