Czekamy na dwie kreski rocznik91
-
WIADOMOŚĆ
-
kis wrote:a w jaki sposób obserwujesz czy i kiedy masz owulkę, mierzysz temp? Bo nie masz pewności, że owu będzie przed 16dc a niby mówią ze lutka blokuje owu ??
a jak owu masz później a lutkę zaczynasz od 16dc to niestety nic z tego nie będzie
Na początek-zrobiłam w sobotę rano test - negatywny i 2h później @ przyszłaCyklu nie obserwuję, temp nie mierzę bo nie chcę się za bardzo w to angażować i myśleć. A co do blokowania owulacji to czytałam że luteina może ją zablokować ale jeśli weźmie się ją wcześniej przed 16dc np. w 12-13. Nawet na ulotce jest napisane, że luteina pomaga w leczeniu cykli bezowulacyjnych więc raczej nie blokuje owu
A poza tym jak przepisywał mi ją lekarz kiedyś dawno tylko na wyregulowanie cykli to powiedział mi żebym uważała bo mogę zajść w ciążę
kolejnym dowowem że lutka nie blokuje owu jest moja bratowa, która zaszła w ciąże w 1 cyklu starań z lutką
kis lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No ja poszłam wczoraj do apteki i zagadałam farmaceutkę o starania i podrasowanie płodności, szukałam raczej czegoś mało inwazyjnego, bo chcę sobie tylko trochę pomóc, nie przesadzić. Babka poleciła mi lucernę w tabletkach i...imbir - korzeń. Przyznam, że się zdziwiłam...myślałam, że poleci mi melisę, mięte, jakieś witaminy - no wiecie coś takiego zwyczajnego, a tu jakaś lucerna i imbir - w życiu bym nie pomyślała, że imbir dobrze działa na poczęcie i ciąże...yyy, nie wiem co o tym myśleć. Zdecydować się w ogóle? No i generalnie zioła na ciążę? jak myślicie?
-
Niusia u mnie owu nie było , czekam na @ by zacząć clo i wypędzić bakterię. No i pewnie IUI w tym cyklu.
a u Ciebie tez owu nie bylo ?
Baś, też nie słyszałam o imbirze i lucernieA to w tabletkach ?
zioła na ciążę ? ja sama piję zioła o sroki
jak by ktoś chciał poczytac to wrzucam link, to takie wspomagacze
http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 20:14
Baś lubi tę wiadomość
-
Dzięki kis. Jakoś mnie ten temat zainteresował. Ta lucerna to w tabletkach, a imbir to mi farmaceutka poleciła kupić w korzeniu i przygotowywać sobie pastę. Jak już gdzieś powiedziałam, skoro piję ocet jabłkowy, to mogę jeść i pastę z imbiru. Jeszcze sobie tego korzonka nie kupiłam, ale jak kupię, to to już widzę te moje śniadanka - PYCHOTKA!
kis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niusia, a w co wierzysz? Bo jak właśnie tak trochę się zdziwiłam tymi ziołami, ale w sumie - sama natura, stosowane chyba od zawsze. Mam pewne wątpliwości, co do skuteczności, ale skoro nie zaszkodzi, a może pomóc, to czemu nie?
Niusia, a Ciebie co przekonuje? -
Niusia, no odpuscilam w kilku dniach mierzenie tempki zeby troszke wyluzowac, no i to trochę pomoglo. Ale bylam w tym cyklu na 3 monitach w 9dc, 20dc i 23dc i niestety nic.
ja bez lekow na stymulke nie mam owu w ogole, to juz tez bedzie jakos 3-4 miechy
bakteria escherichia coli, nie wiem od czego, gin tez mowil ze on nie wie..
jakis grzybek sie przyplatalWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 10:32
-
Baś nie zaszkodzi Ci brać imbiru, słyszałam od wielu kobiet, że pomaga w niepłodności, smak nie jest jakiś super. Ja np używam do większości sosów, czy gulaszu korzeń imbiru, ale miksuję go. W innej postaci nie dam rady go zjeść...
Magdalena - wszystko będzie dobrze, następnym razem Ci się uda!! trzymam kciukiBaś lubi tę wiadomość
-
ja uwielbiam imbir pod każdą postacią
suszony dodaję do mięsa i ryby, a świeży do herbaty i wody z cytryną
dziewczyny, kiedy zacząć brać kwas foliowy? w internecie czytałam, że ok 3 miesiące przed ciążą. ale może nie zaszkodzi zacząć brać wcześniej? chodzi o to, że chcemy zacząć się starać za około rok, ale teraz stosujemy naturalne metody antykoncepcjii wiecie, gdyby się przytrafiło, to lepiej chyba już brać wcześniej ten kwas foliowy?
Baś lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc