Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Bąbelki
Odpowiedz

Czerwcowe Bąbelki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Landrynka wpisz mi @.
    I tym akcentem się żegnam i przeskakuję na lipiec :) Zieloności dziewczyny ;)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Mona_M ale powodzenia w lipcu. Trzymam kciuki!
    Ja dzisiaj wstałam pozytywnie nastawiona. Poszłam na betę, cierpliwie czekam na wyniki do 18. Ale chyba będzie można wpisać mi @.. od wczoraj plamienie- delikatne różowe.
    Ale normalnie dziewczyny tak się cieszę z Waszych groszkow, że szok. Bądźcie zdrowe !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:37

• coffee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy na bete warto isc przed terminem spodziewanej @ ? Dzis o 3 rano robilam 2 testy i negatywne no i nie moglam juz usnac... pocieszam sie ze to moze za wczesnie... bo w sumie dwoch lekarzy potwierdzilo owulacje, wiec powinno sie udac, hehe ;)

Justine M lubi tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe ja byłam na becie dzień przed terminem @ i wyszła 124,4 :)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka a czulas jakieś objawy ciąży?
    Bo ja jestem teraz na takim etapie ze konieczne doszukuje sobie objawów a nic nie czuje. Jestem tydzień po owulce

• coffee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam dostac dopiero w poniedzialek, jesli nic sie nie poprzestawialo ;) wiec w takim razie pojde wowczas, dzieki Bianka :)

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, nie to zebym czegos sie na sile doszukiwala ;) czy ktoras z Was zauwazyla na tych plytkowych taka oto rzecz... ze kontrolna jest mocna, a testowa na pierwszy rzut - nie ma a pod swiatlem dziennym jakkby byla ale taka przezroczysta, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi i tak sie zastanawiam, czy to nie w wyniku reakcji chemicznych miejsce na "rzeczywista" kreseczke ;) hehe

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od samej owulacji takie dziwne rozpieranie w pochwie, wzdęcia no i w ogóle nie bolały mnie piersi, a zawsze bolały od samej owu i przestawały przed @. Już po pozytywnym teście pojawiło się mega pragnienie, częstomocz i senność. I mam nadzieję, że na tym się skończy ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • asiaes Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe ja tez miałam dzis na teście paskowym jakiś ślad ale to tak wyglądało jak miejsce gdzie powinna zabarwić sie kreska testowa. Niestety sie nie zabarwiła. Cos ewidentnie jet w tym bo juz gdzieś o tym czytałam!

<3 <3 <3 <3 <3
  • asiaes Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka gratuluje i to w 1 cyklu! Super!!! :)

Bianka* lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3
  • coffee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaes przynamniej mnie uspokoilas, ze nie mam omamow ;) chociaz po cichu ludze sie ze za kilka dni cos sie nam tam pojawi, najlepiej druga kreseczka ;) A Ty tez testowalas przed @?

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do testów :) często z tych duszków wychodzi 2 ładna krecha :) mi się raz zdażyło :) zawsze miałam czyściutki test a raz wyszedł mi bladzioch miejsce zabarwione tak jak wy mówicie i rzeczywiście okazał się być pozytywny :) potwierdziła beta... no niestety szkrab odszedł.

• Justine M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    asiaes przynamniej mnie uspokoilas, ze nie mam omamow ;) chociaz po cichu ludze sie ze za kilka dni cos sie nam tam pojawi, najlepiej druga kreseczka ;) A Ty tez testowalas przed @?

kochana, trudno powiedzieć z 1 ciąża 2 czy nawet 3 dni przed @ miałam bledziocha
    a z 2 dopiero dzien po mialam bledziocha

tak wiec no różnie to bywa
    ja w życiu nie byłam na becie;P

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Ja powinnam dostac dopiero w poniedzialek, jesli nic sie nie poprzestawialo ;) wiec w takim razie pojde wowczas, dzieki Bianka :)

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, nie to zebym czegos sie na sile doszukiwala ;) czy ktoras z Was zauwazyla na tych plytkowych taka oto rzecz... ze kontrolna jest mocna, a testowa na pierwszy rzut - nie ma a pod swiatlem dziennym jakkby byla ale taka przezroczysta, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi i tak sie zastanawiam, czy to nie w wyniku reakcji chemicznych miejsce na "rzeczywista" kreseczke ;) hehe

tak taki cień cienia, jak ja to mówie, mąż mi wmawiał że nie ma, ajuz dzień później była na tyle widoczna ze i mąż zobaczył :)

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • asiaes Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja musze przyznać ze na poprzednich testach paskowych nigdy tego nie zauważyłam dopiero dzis ale to nawet cieżko nazwać bladziochem, do @ mam jeszcze kilka dni ale liczyłam ze moze juz cos sie pojawi.
    Dziewczyny na śluz w pierwszych dniach po zapłodnieniu tez nie ma żadnej reguły prawda? U każdej inaczej z tym bywa?

<3 <3 <3 <3 <3
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJĘ zafasolkowanym - sporo Was!!! Jakiś udany miesiąc hehe

Zdrowych i spokojnych ciąż Wam życzę:
    graphics-pregnant-773019.gif

Ja też jestem staraczką,
    po poronieniu samoistnym całkowitym :(
    więc nie dopisuje się do listy bo nie weim kiedy i czy była owulacja, nie wiem też kiedy tak naprawdę dostane okres. Poroniłam 20 maja, cykle mam 28-29 dniowe wiec o ile poronienie liczyc jako pierwsz dzien okrsu to 17ego czerwca powinnam dostać @. No ale po burzy hormonów różnie to może być.
    Nastawiam się pozytywnie, wynurzyłam się z czarnej dziury tylko dzięki światełku jakim są powtórne starania. Jestem dobrej myśli.
    Przeniosłam się tu z innego forum, może tutaj będzie pozytywniej, wspieranie się że sie uda a nie dołowanie że sie nie nastawiaj, że szanse małe itd. Przecież jestem świadoma że gwarancji nie mam, ale chyba nie jest grzechem wierzyć w to że się uda w miare szybko.
    Nie mam żadnych problemów medycznych ani mąż. Poronienie bez łyżeczkowania. beta hcg 9dni po juz negatywna. Teraz chyba mam płodne więc <3 pełną parą hehe

• Jagah Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie początek końca, czyli plamienie. Czekam na rozwój akcji ;) I trzymam kciuki za kolejne testerki :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę jeszcze dołączyć? Testować będę 20 czerwca w urodziny męża :) Obym miała dla niego w prezencie dobre wieści :D

• Abra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny mogę jeszcze dołączyć? Testować będę 20 czerwca w urodziny męża :) Obym miała dla niego w prezencie dobre wieści :D

Witaj!
    A napiszesz coś o sobie - ile masz lat, jak długo się staracie itp?

Ja w maju miałam testować w ur męża, ale na szczęście doszłam do wniosku, że lepiej zrobić test dzień wcześniej i dzięki temu jego urodzin nie zaczęłam od płaczu, że się nie udało, a i on wiedział już, że nie ma na co liczyć....
    A jakby wyszło, to powiedziałabym mu w ur :)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee beta może wyjść przed @, jednak trzeba mieć na uwadze, że okres zawsze może przyjść, bo zarodek źle się zagnieździł, źle się dzieli lub endo było za słabe (a hormon jest wydzielany). Polecam iść w dniu @, chyba że bierzesz leki, które ostawiamy po negatywnym teście.

Justine M ja Ci napiszę to, co mnie mówiły dziewczyny po poronieniu - wiesz, że możesz zajść w ciążę! Niektóre muszę się starać znacznie bardziej, czekać dłużej. Dodatkowo teraz masz jeszcze "w sobie" hormony ciążowe" co może ułatwić zajście ;) Szukaj plusów a nie minusów

Abra, Justine M lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Justine M ja Ci napiszę to, co mnie mówiły dziewczyny po poronieniu - wiesz, że możesz zajść w ciążę! Niektóre muszę się starać znacznie bardziej, czekać dłużej. Dodatkowo teraz masz jeszcze "w sobie" hormony ciążowe" co może ułatwić zajście ;) Szukaj plusów a nie minusów

Kochana dziękuję ;*
    Ja jestem BARDZO pozytywnie nastawiona. Ja nie przyjmuję innej opcji niż tej że będzie dobrze. Wierzę w to, wiadomo biore pod uwage że może nie za pierwszym cyklem a2 a może i 3 - oby nie dłużej heh
    wkurza mnie tylko jak ktoś na siłe próbuje mi tą wiare odebrać :(

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ