X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem jakoś na córe. Chociaż wolałabym chłopca. :)
    Kacper to tu chyba popularne imie na forum :D

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    być może nawet nie zwróciłam uwagi ja też bym chciała córe ale co ma być to będzie byle zdrowe :0 w sumie wszystkie ciuszki mam na chłopaka po siostrze pewnie dowiem się najwcześniej za jakiś miesiąc może 5 tygodni :) a TY kochana gdzie mieszkasz :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Śląsku niedaleko Katowic :)
    no może już się uda podejrzeć na prenatalnych ok. 12 tygodnia. <3
    Ja się rozchorowałam, mam 37,4 temperaturę. Czuję się fatalnie i boję się, że nie dotrzymam znów do tych prenatalnych :/

;oniqa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja się rozchorowałam, mam 37,4 temperaturę. Czuję się fatalnie i boję się, że nie dotrzymam znów do tych prenatalnych :/
    to tak jak ja :) ja niedaleko Tychów :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    a mi znów cały czas gorąco wszystkie okna otwarte masakra i spijam wszystko co mokre :)
    to do łóżka kochana i kuruj sie żebyś bardziej sie nie rozchorowała

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże cały czas ale idę się przespać, Dobranoc ;* :D

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Leże cały czas ale idę się przespać, Dobranoc ;* :D
    dobranoc odpoczywaj dużo :*

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lenka19 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Widze ze duzo was tu ciezarnych , zycze powodzenia ;* a ja sie zegnam z wami wszystkimi chyba juz tu nie zajze przez jakis czas ;( przyszla do mnie @ tak kilka dni niz powinna ... trace wszelkie nadzieje na cize ... ale bede z wami myslami i moze wpadne tylko sie przywitac ... cale staranioa na nic ... bede o was pamietac Pa;* ;(

;oniqa, doris85 lubią tę wiadomość

Lenka19
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Lenka w kolejnym cyklu :* <3

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :) Dziewczynki powiedzcie mi czy słyszałyscie od kogos lub wiecie same na swoim przykładzie jak długo wchłaniają się torbiele i czy trzeba brać tabletki antykoncepcyjne w celu ich wyleczenia i jak długo?

Mi lekarz kazał brać pół roku , może to za długo....
    Ide w pszyszłym tygodnu do innego lekarza (trzeciego) .... Co lekarz to inne zdanie:(

atdc8iikup31msj2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nic nie słyszałam na ten temat ale masz tutaj mały artykuł i odpowiedź może pomoże http://abcciaza.pl/pytania/jak-dlugo-torbiel-moze-sie-wchlaniac-i-kiedy-moge-rozpoczac-starania-o-dziecko

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za odpowiedź, sama juz szukam jakiś porad bo zaczynam sie dołowac tak długim czekaniem na rozpoczęcie starań a kto mi zagwarantuje, że od razu zajdę w ciąże po leczeniu... nikt.. jak sobie pomyśle ile czasu może to wszystko potrwać.... ehh

atdc8iikup31msj2.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa do góry grunt żeby byc pozytywnie nastawioną :)

Iwka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Bry :) Dziewczynki powiedzcie mi czy słyszałyscie od kogos lub wiecie same na swoim przykładzie jak długo wchłaniają się torbiele i czy trzeba brać tabletki antykoncepcyjne w celu ich wyleczenia i jak długo?

Mi lekarz kazał brać pół roku , może to za długo....
    Ide w pszyszłym tygodnu do innego lekarza (trzeciego) .... Co lekarz to inne zdanie:(

Hej Kochana,

Powiem CI na moim przykładzie: ja choruję na endometrioze już od kilku lat, więc w tym przypadku cysty robiły mi się praktycznie co kilka miesiący. Jak czułam, że znowu jest to lekarz przepisywał mi luteine, bardzo dużą dawkę, aby ta cysta się wchłonęła. Brałam np. 3 razy dziennie po 2 tabletki przez 10 dni czy 14 dni - już nie pamiętam.
    A odnośnie tabletek antykoncepcyjnych to one są bardziej na "uśpienie", wyciszenie organizmu, więc jeśli chcesz zajść w ciążę to trochę bez sensu jest je brać.

Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych i nie chcialabym ich brać bo wiem, że przez nie wszystko sie rozregulowuje, a ja miałam zawsze @ regularnie, lekarz przepisał mi je i kazał brac pól roku cały czas bez przerwy zeby zablokowac owulkę i okres co by te torbiele się wchłonęły.. Mimo tych torbieli owulację w ostatnim cyklu miałam wiec moze jakbym zaszła w ciąze to same sie wchłoną bo przeciez tez nie bede miec @

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niektórzy lekarza zapisuja tabletki anty na torbiele, bo wiadomo, że blokuj,ą owulację i pęcherzyki nie rosną, ale jeśli ktoś się stara o dziecko to nie sądzę, że jest to dobra opcja. Według mnie lepsza byłaby luteina. Mi po niej zawsze się cysty wchłaniały. Może zapytaj jeszcze.

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Tak masz racje z tym nakrecaniem sie za dużo dziewczyn "panikuje" i wtedy ja tez zaczynam sie nakrecac a po co dzis lub jutro @ przyjdzie czuej to już pełną gębą nawet podpaska już na swoim miejscu ale cos nic a brzuch jak balon i boli :/
    Mógłby juz przyjsc bo na weekend w góry jade a jak ma przyjsc niech przychodzi a nie jak zwykle na sam wyjaz jak na złość...

samira, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki które są ze Śląska - bo ja z Katowic a w Tychach urodził się mój syn :D

;oniqa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    laseczki które są ze Śląska - bo ja z Katowic a w Tychach urodził się mój syn :D
    ja kochana z Tychów jakie opinie na temat szpitala W Tychach ja nie polecam

samira lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała na łubinowej rodzić ale strasznie drogo chcąza poród to albo bielsko tam skąd pochodzi mój lekarz albo mysłowice jeszcze mam duzo czasu a więc zobaczymy :)

samira lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ