Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
być może nawet nie zwróciłam uwagi ja też bym chciała córe ale co ma być to będzie byle zdrowe :0 w sumie wszystkie ciuszki mam na chłopaka po siostrze pewnie dowiem się najwcześniej za jakiś miesiąc może 5 tygodni a TY kochana gdzie mieszkasz
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:na Śląsku niedaleko Katowic
no może już się uda podejrzeć na prenatalnych ok. 12 tygodnia.
Ja się rozchorowałam, mam 37,4 temperaturę. Czuję się fatalnie i boję się, że nie dotrzymam znów do tych prenatalnych -
sla.s wrote:na Śląsku niedaleko Katowic
no może już się uda podejrzeć na prenatalnych ok. 12 tygodnia.
Ja się rozchorowałam, mam 37,4 temperaturę. Czuję się fatalnie i boję się, że nie dotrzymam znów do tych prenatalnych
to do łóżka kochana i kuruj sie żebyś bardziej sie nie rozchorowała -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki. Widze ze duzo was tu ciezarnych , zycze powodzenia ;* a ja sie zegnam z wami wszystkimi chyba juz tu nie zajze przez jakis czas ;( przyszla do mnie @ tak kilka dni niz powinna ... trace wszelkie nadzieje na cize ... ale bede z wami myslami i moze wpadne tylko sie przywitac ... cale staranioa na nic ... bede o was pamietac Pa;* ;(
;oniqa, doris85 lubią tę wiadomość
Lenka19 -
Bry Dziewczynki powiedzcie mi czy słyszałyscie od kogos lub wiecie same na swoim przykładzie jak długo wchłaniają się torbiele i czy trzeba brać tabletki antykoncepcyjne w celu ich wyleczenia i jak długo?
Mi lekarz kazał brać pół roku , może to za długo....
Ide w pszyszłym tygodnu do innego lekarza (trzeciego) .... Co lekarz to inne zdanie:(Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Dzięki kochana za odpowiedź, sama juz szukam jakiś porad bo zaczynam sie dołowac tak długim czekaniem na rozpoczęcie starań a kto mi zagwarantuje, że od razu zajdę w ciąże po leczeniu... nikt.. jak sobie pomyśle ile czasu może to wszystko potrwać.... ehh
-
nick nieaktualnyOfelaine wrote:Bry Dziewczynki powiedzcie mi czy słyszałyscie od kogos lub wiecie same na swoim przykładzie jak długo wchłaniają się torbiele i czy trzeba brać tabletki antykoncepcyjne w celu ich wyleczenia i jak długo?
Mi lekarz kazał brać pół roku , może to za długo....
Ide w pszyszłym tygodnu do innego lekarza (trzeciego) .... Co lekarz to inne zdanie:(
Hej Kochana,
Powiem CI na moim przykładzie: ja choruję na endometrioze już od kilku lat, więc w tym przypadku cysty robiły mi się praktycznie co kilka miesiący. Jak czułam, że znowu jest to lekarz przepisywał mi luteine, bardzo dużą dawkę, aby ta cysta się wchłonęła. Brałam np. 3 razy dziennie po 2 tabletki przez 10 dni czy 14 dni - już nie pamiętam.
A odnośnie tabletek antykoncepcyjnych to one są bardziej na "uśpienie", wyciszenie organizmu, więc jeśli chcesz zajść w ciążę to trochę bez sensu jest je brać.Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
Ja nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych i nie chcialabym ich brać bo wiem, że przez nie wszystko sie rozregulowuje, a ja miałam zawsze @ regularnie, lekarz przepisał mi je i kazał brac pól roku cały czas bez przerwy zeby zablokowac owulkę i okres co by te torbiele się wchłonęły.. Mimo tych torbieli owulację w ostatnim cyklu miałam wiec moze jakbym zaszła w ciąze to same sie wchłoną bo przeciez tez nie bede miec @
-
nick nieaktualnyNo niektórzy lekarza zapisuja tabletki anty na torbiele, bo wiadomo, że blokuj,ą owulację i pęcherzyki nie rosną, ale jeśli ktoś się stara o dziecko to nie sądzę, że jest to dobra opcja. Według mnie lepsza byłaby luteina. Mi po niej zawsze się cysty wchłaniały. Może zapytaj jeszcze.
-
Hej dziewczynki
Tak masz racje z tym nakrecaniem sie za dużo dziewczyn "panikuje" i wtedy ja tez zaczynam sie nakrecac a po co dzis lub jutro @ przyjdzie czuej to już pełną gębą nawet podpaska już na swoim miejscu ale cos nic a brzuch jak balon i boli
Mógłby juz przyjsc bo na weekend w góry jade a jak ma przyjsc niech przychodzi a nie jak zwykle na sam wyjaz jak na złość...samira, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny