Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze wszystko się ze sobą zsynchronizuje. Czekaj spokojnie ;-) Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, również w innych dniach cyklu, niż około owulacji, to wtedy możesz zacząć się martwić, teraz myślę, że nie powinnaś :-)

Może to ten szczęśliwy cykl ;-)

Nusia, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach sama nie wiem...biorę lutkę która owu blokuje, a dziś znów test owu mocno +...

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczku jak wyniki?

Andzia33
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Tusiaczku odezwij się. Naprawdę się o Ciebie martwimy :-( i cały czas wierzymy, że jest wszystko w porządku.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wiec to wyglada tak
    GRUPA KRWI NA SZCZESCIE Rh + ( B RhD+)
    Beta : 3052,00
    pO telefonie do lekarki musze w srode jechac do chojnowa na wizyte i da mi leki
    Nadal mam plamienia teraz takie brdune jak po okresie na koniec raz mam raz mniej
    Nie krwawie ( chyba)
    Jutro mam zostac w domu i wypoczac
    A w srode jade na wizyte

;oniqa, Andzia33, inessa, Mikusia2 lubią tę wiadomość

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek czyli z tego wynika ze Beta dużo wzrosła. Czyli ciąza nadal jest:) i nie ma konfliktu serologicznego :) wszystko będzie dobrze napewno. Cieszę się.

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, żeby tylko by,la zdrowa ciąża tylko o to sie modle.. Juz lepiej chyba stracić chory zarodek niż urodzić chore maleństwo :(

Andzia33, Mikusia2 lubią tę wiadomość

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek, dobrze, że się odezwałaś i to z dobrymi informacjami. Uffff .... Ogromnie się cieszę.

Dzidziusiu Tusiaczka, trzymaj się mocno i zdrowo rośnij ;-)

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda kochana dzieki
    ale powiedz z czego to krwawienie i plamienia do tego takie brudne z jakimis kawałkami??
    Czuje sie dosc dobrze
    Wszytskie wyniki robie reglarnie i mam bardzo dobre
    Nie mam krwiaka,
    nigdy nie miałam problemów ginekologicznych( jakies zapalenia tylko od których nadzerka sie zrobila) poza nadżerką małą którą ze 2 lata temu usunęłam zamroziłam - nie ma ani śladu po niej
    nie ma ciazy pozamacicznej bo to lekarka w piatek sprawdzila
    nic sie nie odkleja ani "łożysko" napisałąm cudzysłowiu bo jeszcze na usg nie było za bardzo widac nic tylko taka lekko pogrubiona ściana..
    Wiec dlaczego mam te plamienia?? :(

682ecf9074.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz kochana, coraz częściej lekarzom jest trudno znaleźć przyczynę plamień i zdarzają się one bez powodu. U mnie też lekarz rozkłada ręce. Wyniki mam w porządku, jestem po "generalnym remoncie macicy", wszystko jest idealnie, ciąża rozwija się książkowo, a ja plamię (zdarzało się, że nawet z krwią). Raz te plamienia są mniejsze, raz większe, raz takie galaretowate, raz jak woda. Dzisiaj na przykład mam spor plamienie i nie powiem, że czuję się komfortowo i bezpiecznie :-(

Pewnie, że mnie, mojego lekarza, moich najbliższych bardzo to martwi, ale wytłumaczalnej przyczyny nie ma i sam gin powiedział, dopóki dzidziuś ma się dobrze, będziemy walczyć, dokładnie z tygodnia na tydzień, z dnia na dzień.
    Tyle możemy zrobić.

Myślę, że poprawi się trochę lub te plamienia znikną jak dostaniesz leki, pewnie duphaston albo luteinę. Szkoda, że musisz aż do środy czekać i nie dostałaś niczego od razu. Zawsze to trochę uspakaja.

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ma byc to bedzie mam mnadzieje ze wszytsko ok a ze w srode to nawet lepiej jak ma sie utrzymac to sie utrzyma i bez leków moim zdaniem a jak ma sie nie utrzymac to i z lekami nigdy nie wiadomo troche mnie brzuch pobolewa znow jak na okres ale nie jest to mocny bol... zobaczymy
    dziekuje wam kochane za pamiec

Matylda36, Andzia33 lubią tę wiadomość

682ecf9074.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tusiaczku,ze wynik prawidłowo wzrasta,odpoczywaj i słuchaj lekarza,dziewczyny juz napisały wszystko,nie będę powtarzac,Trzymam kciuki,i wierzę że będzie dobrze.Moja znajoma bardzo krwawiła,pojechała na pogotowie,położyli ją w szpitalu na tydz i okazało się ze to jakies krwawienie zakosmówkowe i nie zagrażało dziecku,bo maluszek dobrze rośnie,tez jest jakos około 12 tyg.

Matylda36 lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

682ecf9074.png
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    376946b98xm7p9jg.gif

Iwo123, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

682ecf9074.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Tusiaczkowego maleństwa ciocia trzyma kciuki ( wszytskie ciocie trzymaja ) wiec walcz o zdrowe i swoej i mamusi by była szczesliwa...

Tysiaczku , odpoczywaj nie stresuj... do srody juz nie daleko...beta ładna wierze że zarodek 100% zdrowy i silny..co widac , walczy a plamienia czasem kobiety maja okres 3 mies.. nie wiedzac , że sa i dzieci rodza sie zdrowiuśkie.. wiec nic innego nie pozostaje jak liczyc , wierzyć i być cierpliwym...Bez stresu to podstawa , choć wiem trudno być spokojnym kiedy takie rzeczy spotykaja NAs kobiety które staraja się o maleństwa..

Głowa do góry wysyłam pozytywne fluidy...

Nusia, kaarolaa, Andzia33 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robak.gif
    Tusiaczek trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę <3

Andzia33, Tusiaczek lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Lenka19 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny;) dawno mnie nie było... widze ze dużo się zmienilo;) ja sobie odpuscilam z notatkami i tym zaznaczaniem ... chciałam się was poradzić ... miałam okres dużo skrzepów ale krotko. Dziwnie się czuje mysle o ciąży caly czas ... mój 12 dc a sluz mam bialy gesty i kleisty ... dziwne uczucie wgl gnębi mnie myśl zrobienia testu ... w poprzedniej ciąży miałam okres a później okazało się ze ciaza...wiec tak mysle może...??? proszę was o odp ;)

Lenka19
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    matylda kochana dzieki
    ale powiedz z czego to krwawienie i plamienia do tego takie brudne z jakimis kawałkami??
    Czuje sie dosc dobrze
    Wszytskie wyniki robie reglarnie i mam bardzo dobre
    Nie mam krwiaka,
    nigdy nie miałam problemów ginekologicznych( jakies zapalenia tylko od których nadzerka sie zrobila) poza nadżerką małą którą ze 2 lata temu usunęłam zamroziłam - nie ma ani śladu po niej
    nie ma ciazy pozamacicznej bo to lekarka w piatek sprawdzila
    nic sie nie odkleja ani "łożysko" napisałąm cudzysłowiu bo jeszcze na usg nie było za bardzo widac nic tylko taka lekko pogrubiona ściana..
    Wiec dlaczego mam te plamienia?? :(
    kochana, może cię pocieszę... przy pierwszej ciąży w ostatnim tygodniu pierwszego trymestru obudziłam się w nocy bo czułam, że coś mi poleciało... włożyłam rękę w majtki i zobaczyłam czarną gęsta krew pobiegłam do łazienki usiadłam roztrzęsiona na wc i dużo ze mnie tego poleciało rozpłakałam się byłam pewna, że straciłam ciąże pojechaliśmy natychmiast do lekarza i krwawienie ustąpiło było lekkie plamienia nie bolalo mnie dosłownie nic ani głowa ani brzuch czułam się rewelacujnie, akurat na dyżurze był mój gin. zbadał mnie zostałam w szpitalu 1 dobę dostałam jakąś kroplówkę wszystko było ok dziecko zdrowe szyjka zamknięta łożysko na swoim miejscu po prostu wszystko w idealnym porządku do dziś nie wiem co to było. potem już nic takiego się nie zdarzyło i urodziłam w 38 tygodniu śliczną zdrową maleńką córeczkę o wadze 2,530 kg :) trzymam za was mocno kciuki :) <3

;oniqa, Andzia33, Tusiaczek, Iwka lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem
    w sumie wiadomo niewiele wiecej.. tzn dostałam leki na podtrzymanie i na plamienie.. jutro mam znowu zrobic bete ( o zgrozo- mam cieniutkie zyły a to ktores z kolei pobranie krwi w ciagu tygodnia!!!) i jak bedzie wzrastac mam brac leki a jak nie odstawic... i w poniedziałek kolejna beta a w piatek 19 do kontroli chyba ze wczesniej cos bedzie sie dzialo...
    A dzis na usg był widoczny ( bo ostatnio nic nie było) pęcherzyk ale był jakis troche nieregularny co zmartwilo troche i mnie i ginekolog... ehhh zobaczymy...

682ecf9074.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymaj się ciepło..jeszcze nic straconego moja koleżanka ma córunie z nieregularnego pęcherzyka :* i jest zdrowiutka.

Wierze, że i w Twoim przypadku tak będzie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 19:10

Mikusia2 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ