X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczku tule do serca i wierzę bardzo mocno,że w poniedziałek bedzie piękny przyrost <3

Tusiaczek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    DZięki matylda kochana jesteś dzięki temu wierze ze wszytsko jest oki
    Byłąm odebrac wyniki bety i progesteronu
    beta 761,20
    progest 19,73
    Śliczna beta ,jeszcze raz GRATULUJĘ

a ja dziś zaczęłam kolejny cykl :(
    a to pisałam na innym wątku WCZORAJ cyt siebie :a ja ryczę i jestem załamana ,już plamię ,zawsze cykl długi (47,43dni)to się skrócił,(jeśli jutro się rozkręci to będzie 28dniowy cykl) niby jest normalny ale co z tego,,jak był wiedziała to bym serduszkowała przynajmniej od 7dc codziennie a tak następny na pewno się przeciągnie i zaś dupa ,jebie(Sorki) mi to wszystko ,czuję się do dupy i do niczego...mam nadzieje ze wam się dziewczyny uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 19:50

inessa lubi tę wiadomość

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko głowa do góry
    U mnie chyba nic z tego nie bedzie
    wczoraj juz mniej plamienia i takie zółte bardziej niz brazowe a popoludniu wczoraj do dzisiejszego popoludnia nic nie było
    Własnie wróciłam z działki i na działce brzuch mnie pobolewał juz.. i znow ciemne palmienie ale nie wiem juz czy brazow czy ciemnoczerwone jakies takie brudne. Niby nieduzo.. ale czuje ze nic chyba z tego nie bedzie.. tylko zastanawia mnie ze beta na plusie i wogole a tu takie cos wychodzi ... masakra...

Andzia33 lubi tę wiadomość

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek głowa do góry, trzeba być dobrej mysli. Wszystko będzie ok:)

Tusiaczek lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie iwo okres tuz tuz czuje to mimo dodatniej bety juz po wszystkim...
    dziekuje wam ze mnie wspieralyscie jestescie kochane

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek, nie pisz takich rzeczy :-) Czemu tak się negatywnie nastawiasz? Bóle jak na @ mogą być identycznie odczuwane jak się jest w ciąży. Betę masz dodatnią, fizycznie nie masz @, to powinnaś już dbać o siebie jak w ciąży, a nie tak wszystko czarno widzisz. Ani sobie, ani dziecku nie pomagasz :-(

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja dostaje własnie okres starałam sie widziec pozytywnie wszytsko ale vczułam ze cos jest nie tak... W poniedzaiłek rano ide na badania zrobie ta grupe krwi bo moze bede musiała jechac na ten zastrzyk
    Na podpasc troche juz jest a wc kapalo ze mnie normalnie jak na poczatku okresu wiec wiem ze beta w poniedzailek to strata kasy ale zrobie bo musze do lekarki zadzwonic no i ta grupe krwi..
    Nie wiem - w pewnym sensie nawet mi ulzylo- niz ciagl taka nerwowka - jestem nie jestem ..
    Ucieszlam sie pozniej te plamienia ale mimo to testy były pozytywne i beta wiec znow zaczelam sie cieszyc a le po wczorajszej wizycie czulam ze cos jest nie tak. I dzis tylko wszytsko sie potwierdzilo
    Widocznie tak musialo byc...
    A bole jak na okres sa inne i podczas okresu sa inne- ja mam takie jak podczas okresu juz...

682ecf9074.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    Matylda ja dostaje własnie okres starałam sie widziec pozytywnie wszytsko ale vczułam ze cos jest nie tak... W poniedzaiłek rano ide na badania zrobie ta grupe krwi bo moze bede musiała jechac na ten zastrzyk
    Na podpasc troche juz jest a wc kapalo ze mnie normalnie jak na poczatku okresu wiec wiem ze beta w poniedzailek to strata kasy ale zrobie bo musze do lekarki zadzwonic no i ta grupe krwi..
    Nie wiem - w pewnym sensie nawet mi ulzylo- niz ciagl taka nerwowka - jestem nie jestem ..
    Ucieszlam sie pozniej te plamienia ale mimo to testy były pozytywne i beta wiec znow zaczelam sie cieszyc a le po wczorajszej wizycie czulam ze cos jest nie tak. I dzis tylko wszytsko sie potwierdzilo
    Widocznie tak musialo byc...
    A bole jak na okres sa inne i podczas okresu sa inne- ja mam takie jak podczas okresu juz...
    kochana, tak mi przykro, że tak to się wszystko potoczyło... najgorsze jest czekanie i niewiadoma...

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczku, bardzo mi przykro. Najgorsze jest to poczucie bezsilności i to, że własny organizm zwalcza to co tak bardzo ważne.

Ps. Tusiaczku, czy ty masz z partnerem konflikt serologiczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2013, 21:36

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ale dlaczego?? bo w sumie tego nie rozumiem jestem zdrowa mąż tez i dlaczego powiedzmy , że byłam w ciąży chociaż to dopiero pewnie mikroskopijne zairenko było organizm je odrzucil. To normalne??? Bo ja nie doswiadczona jestem dopiero zaczelam w sumie starania - 2 cykl i to dla mnie troche dziwne...

682ecf9074.png
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia slyszalam o czyms takim ale nie wiem dokladnie na czym on polega

682ecf9074.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, może jedź na izbę przyjęć. Niech jeszcze inny lekarz Cię zbada w szpitalu.

Akurat ja w każdej ciąży bóle miałam identyczne jak na @, dlatego dla mnie to normalne. W tej ciąży też trochę krwawiłam i byłam pewna, że to koniec, a okazało się, że dzidziuś ma się dobrze. Stąd tak mocno chcę byś walczyła, aż do końca.

Wspieram Cię mocno.

Konwalia, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    nie mam pojecia slyszalam o czyms takim ale nie wiem dokladnie na czym on polega

Tutaj jest dość obszernie opisany konflikt serologiczny: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/co-to-jest-konflikt-serologiczny_35339.html

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek tak mi przykro że tak to się potoczyło... :( Trzymaj się kochana

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusiaczku jedz właśnie na izbe może jeszcze nie wszystko stracone! dlaczego nie dostałaś duphastonu? eh jedz do lekarza prosze może jeszcze nie jest za późno trzymam kciuki <3

Matylda36, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam urlop!!! od wczoraj aż 5 dni :) dzielę sobie go. Cały dzień spędziłam z D., w lesie, nad jeziorem, cu-do-wnie być razem... szkoda, że tak krótko..

Aha, objawy mam piękne ale...test owu wczoraj +, a dziś rano zaplamiłam. Raz, potem przeszlo, jestem na luteiniewięc okres odpada, więc co to było?

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK najbardziej prawdopodobne jest, że miałaś plamienie okołoowulacyjne. Rzadko się ono pojawia i nie u wszystkich kobiet. Ja raz w życiu zaobserwowałam u siebie taki objaw, akurat w tym cyklu, w którym zaszłam w ciążę ;-)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Emilka WSK najbardziej prawdopodobne jest, że miałaś plamienie okołoowulacyjne. Rzadko się ono pojawia i nie u wszystkich kobiet. Ja raz w życiu zaobserwowałam u siebie taki objaw, akurat w tym cyklu, w którym zaszłam w ciążę ;-)
    A bolało cię coś, kłuło? :( boje się ....

002cf1800b.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekko podbrzusze mnie bolało i kłucie miałam po lewej stronie, jakby jajnik.

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Tak, lekko podbrzusze mnie bolało i kłucie miałam po lewej stronie, jakby jajnik.
    Identycznie jak i ja.... tylko Matylduś, ja juz robilam testy owu jakoś w połowie cyklu i były +, a wczorajszy test owu rowniez + na maksa...

002cf1800b.png

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ