Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwka wrote:U mnie tylko raz trafnie pokazał a wiem bo jestem no monitoriingu.
Zobaczymy jaką będziesz miała temperaturę jutro ale na moje to miałaś ovu 13dc.inessa, Iwka lubią tę wiadomość
-
samira wrote:Dziewczyny Emilka rano pisała ale wtedy mówiła ze ma być obchód za dwie godziny jak po 3h napisałam do niej odpisał mąż ,
cyt:" Emilka jest po zabiegu .Zagrożenie życia "
-(chyba chodziło o to że po usg tak powiedzieli ) tak mi przykro ,już mam łzy w oczachinessa lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:O losie to się Emilka na cierpiała....
Przechodziłam to (bez pochówku) więc może się wypowiem. Szpital musi wydać kartę zgonu z kartę zgonu idzie się do urzędu stanu cywilnego i jeśli nie ma badań stwierdzających płci dziecka samemu się wybiera i trzeba podać imię dziecka. Urząd wydaje akt urodzenia z adnotacją "Dziecko martwo urodzone". Jeśli chodzi o urlop macierzyński należy się 8 tygodni tylko taki urlop powinien wypisać szpital. Dodatkowo i ojciec i matka jeśli posiadają ubezpieczenie (np. w PZU) otrzymują oboje świadczenie z tego tytułu.
Jeśli chodzi o pochówek wszystko jest napisane na innym portalu. Jest to stowarzyszenie. Gdyby ktoś był chętny proszę na prv wyślę Wam link do strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 14:04
inessa lubi tę wiadomość
-
witam dziwczyny troche mnie nie było bo ortopeda kazał zaprzestać starań bo biorę zabiegi na kolano ale dzsiiaj byłam u gin i mówił wrecz odwrotnie. Troche mnie gin załamał chodze do niego od 5 lat i dopiero dzsiaj mi powiedział, ze mam pso..... do tej pory bralam tabletki wiec widomo że nie było jak się tego dowiedzieć ale jak byłam w kietniu u niego to nie wspomniał że cykle powyżej 30 dni zawsze są bez owulacji... powiedział że możemy dalej się starać ale cykl te jest bez owulacji 15 dzień, endometrium jest bardzo ładne jak na 15 dzień cyklu 7 mm dziwnie się poczułąm troche mi się płakac chciało ale sie powstrzymałam. Dostałam duphaston od jutra prze 10 dni i na następny cykl clostilbegyt, brał ktoś to drugie? ostatni długi cyk tłumaczyłam sobie stresem przed egzaminami ale teraz juz sama nie wiem co o tym myśleć mam koleżanke ktora ma pco i w tamtym roku urodziła ae po zatrzyku, inna znajoma z kolei ma już 2 dzieci i też ma pco...
inessa lubi tę wiadomość
sylwia1808 -
sylwia1808 wrote:witam dziwczyny troche mnie nie było bo ortopeda kazał zaprzestać starań bo biorę zabiegi na kolano ale dzsiiaj byłam u gin i mówił wrecz odwrotnie. Troche mnie gin załamał chodze do niego od 5 lat i dopiero dzsiaj mi powiedział, ze mam pso..... do tej pory bralam tabletki wiec widomo że nie było jak się tego dowiedzieć ale jak byłam w kietniu u niego to nie wspomniał że cykle powyżej 30 dni zawsze są bez owulacji... powiedział że możemy dalej się starać ale cykl te jest bez owulacji 15 dzień, endometrium jest bardzo ładne jak na 15 dzień cyklu 7 mm dziwnie się poczułąm troche mi się płakac chciało ale sie powstrzymałam. Dostałam duphaston od jutra prze 10 dni i na następny cykl clostilbegyt, brał ktoś to drugie? ostatni długi cyk tłumaczyłam sobie stresem przed egzaminami ale teraz juz sama nie wiem co o tym myśleć mam koleżanke ktora ma pco i w tamtym roku urodziła ae po zatrzyku, inna znajoma z kolei ma już 2 dzieci i też ma pco...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 17:16
kaarolaa, inessa, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwia1808- dla mnie to kompletna bzdura!Ja zawsze miałam cykle ponad 32 dniowe, ostatnio nawet 50 dniowy i w nim w ciążę zaszłam. W poprzednią ciążę zaszłam przy cyklu 38 dniowym!Nie wiem na jakiej podstawie Twój lekarz tak stwierdził..najlepiej zrób monitoring cyklu i wówczas będziesz wiedziała na 100% czy masz cykle owulacyjne czy bezowulacyjne..
inessa, kaarolaa, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo jakiś niedouczony jest ten lekarz ile dziewczyn z długimi cyklami zaszło już tu wciaże. Ja ostatnio miałam długie cykle i potwierdzoną owulacje bo akurat byłam na badaniu u lekarza na badaniu. Ja bym poszła jeszcze do innego lekarza a jakie te zabiegi na kolano masz,że lekarz kazał Ci zaprzestać starań o dziecko ja mam chory kręgosłup nie dawno miałam znowu zabiegi na niego rok temu operacja i żaden z lekarzy nic takiego mi nie powiedział, no chyba,że leki jakieś dziwne bierzesz?
Ze spokojem kochana tak jak dziewczyny piszą nowy lekarz potrzebnyIwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:a ja suknie miałam taką https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/603294_462914250420240_213463735_n.jpg
Miriam, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:Dziewczyny Emilka rano pisała ale wtedy mówiła ze ma być obchód za dwie godziny jak po 3h napisałam do niej odpisał mąż ,
cyt:" Emilka jest po zabiegu .Zagrożenie życia "
-(chyba chodziło o to że po usg tak powiedzieli ) tak mi przykro ,już mam łzy w oczacheunika, Mikusia2, inessa lubią tę wiadomość
-
Mikusia2 wrote:mój cykl ostatnio byl jak nigdy 30 dniowy zawsze mam je 28 dniowe. jak myslicie czy TEORETYCZNIE owu będzoe około 14-16 dnia cyklu?
inessa lubi tę wiadomość