Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvia wrote:może to wejdzie
https://www.google.pl/search?q=bugatti+suknie+%C5%9Blubne&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=rVawUfCMI8KttAam9oCQCQ&ved=0CDUQsAQ&biw=1600&bih=799
Najważniejsze w tym wszystkim jest to by ta 2 polówka była ta jedyną ..inessa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Oby z Emilką było wszystko dobrze, żeby mogła bez problemu się podnieść i starać dalej...
Ja mam pytanko bo już powoli wariuję- rano badałam szyjkę i była miękko wysoko otwarta, teraz jest wysoko ale twarda i zamknięta. Czy to znaczy, że tylko kilka godzin była szansa a teraz już się nie otworzy? jeśli to głupie pytanie to przepraszam ale pierwszy raz takie coś zaobserwowałam w ciągu kilku godzin i myślę czy dzisiejsze wieczorne choć i tak będzie jeszcze może coś zmienić czy już nie...inessa lubi tę wiadomość
-
eunika wrote:Oby z Emilką było wszystko dobrze, żeby mogła bez problemu się podnieść i starać dalej...
Ja mam pytanko bo już powoli wariuję- rano badałam szyjkę i była miękko wysoko otwarta, teraz jest wysoko ale twarda i zamknięta. Czy to znaczy, że tylko kilka godzin była szansa a teraz już się nie otworzy? jeśli to głupie pytanie to przepraszam ale pierwszy raz takie coś zaobserwowałam w ciągu kilku godzin i myślę czy dzisiejsze wieczorne choć i tak będzie jeszcze może coś zmienić czy już nie...
Eunika Nie myśl o tym.. wyluzuj, serduszkuj i czekaj na efekty .. szyjka macicy może się zmienić .. i proponuje badać wieczorem zawsze ..
Najlepiej jest badać o jednej porze dnia najlepiej wieczorem, bo wtedy zapisujemy objawy z całego dnia (śluz , szyjka, odczucia, zakłócenia).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 10:08
eunika, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
MariaAntonina wrote:Eunika Nie myśl o tym.. wyluzuj, serduszkuj i czekaj na efekty .. szyjka macicy może się zmienić .. i proponuje badać wieczorem zawsze ..
inessa lubi tę wiadomość
-
Klif wrote:Dziewczyny łykajmy Cilest firmy Johnson&Johnson
http://www.fakt.pl/Producent-wycofuje-tabletki-antykoncepcyjne-Cilest,artykuly,214710,1.htmlinessa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Klif wrote:Dziewczyny łykajmy Cilest firmy Johnson&Johnson
http://www.fakt.pl/Producent-wycofuje-tabletki-antykoncepcyjne-Cilest,artykuly,214710,1.htmlinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka teraz mi napisała że czeka na badanie -przeciwciała i może nawet dziś o 17 wyjdzie do domu ,i wiem ze może czekać do 7 tyg na @ a potem już się starać ...
zarodek wysłano do badania -wynik za 2tygWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 11:07
inessa lubi tę wiadomość
-
samira wrote:Emilka teraz mi napisała że czeka na badanie -przeciwciała i może nawet dziś o 17 wyjdzie do domu ,i wiem ze może czekać do 7 tyg na @ a potem już się starać ...
zarodek wysłano do badania -wynik za 2tyg
Samira a miał robione łyzeczkowanie po podaniu leku na poronienie czy juz plamiła i tylko zrobili czyszczenie ?samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
samira wrote:Emilka teraz mi napisała że czeka na badanie -przeciwciała i może nawet dziś o 17 wyjdzie do domu ,i wiem ze może czekać do 7 tyg na @ a potem już się starać ...
zarodek wysłano do badania -wynik za 2tyginessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:Samira a miał robione łyzeczkowanie po podaniu leku na poronienie czy już plamiła i tylko zrobili czyszczenie ?
na pewno napisze coś dziś jak wróci do domkuinessa lubi tę wiadomość
-
to dobrze ze nie miała.. ale jeśli ja czyścili to faktycznie moze byc zarodek w całości . i w badaniu histopatologicznym bedzie mozna uzyskac informacje , pod warunkiem ze jest co badać.. inaczej dostanie cos tam naskrobane po łacinie i tyle ..
Do tego jest możliwość zbadania płci ale za pieniądze i wtedy jest opcja dostania aktu zgonu dziecka .. takie mamy prawo ze od dnia poczecia to jest juz człowiek a nie płó czy zarodek.. Mozna tez miec urlop macierzyński i normalnie dostac swiadczenie za te 8 tyg chyba .. do tego jest możliwy pochówek.. Wszystko wygląda masakrycznie. ale tak jest .. Ja dowiedziałam sie po .. i byłam zła z tego powody, bo zapłaciłabym za określenie płci dziecka a tak nie miała szansy
samira, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
O losie to się Emilka na cierpiała....
Przechodziłam to (bez pochówku) więc może się wypowiem. Szpital musi wydać kartę zgonu z kartę zgonu idzie się do urzędu stanu cywilnego i jeśli nie ma badań stwierdzających płci dziecka samemu się wybiera i trzeba podać imię dziecka. Urząd wydaje akt urodzenia z adnotacją "Dziecko martwo urodzone". Jeśli chodzi o urlop macierzyński należy się 8 tygodni tylko taki urlop powinien wypisać szpital. Dodatkowo i ojciec i matka jeśli posiadają ubezpieczenie (np. w PZU) otrzymują oboje świadczenie z tego tytułu.
Jeśli chodzi o pochówek wszystko jest napisane na innym portalu. Jest to stowarzyszenie. Gdyby ktoś był chętny proszę na prv wyślę Wam link do strony.MariaAntonina, samira, inessa lubią tę wiadomość
-
miłego dnia .. choć znów jedno małe istnienie odeszło ..
Dzieki Iwka .. przyda sie ta wiadomość.. PaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 12:05
Iwka, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Mikusia2 wrote:powiedzcie dziewczyny, czy system ovu trafnie i wiarygodnie wskazuje czerwona kreche na wykresie jako owulację?
Mikusia2, inessa lubią tę wiadomość
-
Mikusia2 wrote:powiedzcie dziewczyny, czy system ovu trafnie i wiarygodnie wskazuje czerwona kreche na wykresie jako owulację?
Zobaczymy jaką będziesz miała temperaturę jutro ale na moje to miałaś ovu 13dc.inessa, eunika, Mikusia2 lubią tę wiadomość