X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1808 wrote:
    Dzięki bardzo chyba cos szwankuje bo mi 3 razy wypowiedź wkleiło:) a ty duphaston brałaś od 23 dnia przez 6 dni? mi lekarz kaał od 16 do 24 dnia brać, bo w 15 dniu niw widział pecherzyków. czy prz puphastonie miałas krótszy cykl? u mnie jeszcze takiej wysokiej temp nie było w żadnym cyklu chyba że za późno zmierzyłam to teydy i 37 było
    Tak w tym cyklu miałam późną owulację i pęcherzyk był za duży więc przez 6 dni kazał mi brać podwójną dawkę by szybciej zakończyć ten cykl...ale @ była normalnie :P

inessa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • eunika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    jestem dobrej mysli jak zwykle... tylke te rozczarowania są nie przyjemne apropo ja mam 24 lata :) i 5 letnia Corke :)
    no to się postarałaś :) ja 23 i jeszcze żadnych małych istotek w domku... oby się to zmieniło pod koniec miesiąca :)

Iwka, basiulkaa_89, inessa, kaarolaa lubią tę wiadomość

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Kobietki ja po wizycie i dostałam jednak tabletki które mam brać od dziś(długie 3 miesiące)
    Będę was czytała i czasem coś skrobnę.
    Życzę wszystkim wam 2 kreseczek <3
    !!!
    Dziękujęmy <3
    I życzę Ci aby te trzy miesiące szybko minęły i by przyniosły zielone kropeczki :)

inessa, Koza lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    no to się postarałaś :) ja 23 i jeszcze żadnych małych istotek w domku... oby się to zmieniło pod koniec miesiąca :)
    Ja mam 24 na karku,moj ma 27 prawie i tez zadnych malych rozkapryszonych istotek po domku biegajacych niema :( oprocz psa 4 papug i osla (moj M :P hihihi )to niema :)

eunika, inessa, kaarolaa, sylvia lubią tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Ja mam 24 na karku,moj ma 27 prawie i tez zadnych malych rozkapryszonych istotek po domku biegajacych niema :( oprocz psa 4 papug i osla (moj M :P hihihi )to niema :)
    podziwiam Cię basiulka, ja dopiero niedawno zaczęłam się starać i już wariuję, myślałam że po prostu zdecyduję zajść w ciążę i już ale rzeczywistość wygląda trochę inaczej... oczywiście mam nadzieję, że w tym cyklu się uda bo jak nie to pewnie zacznę świrować jak zwykle po @..

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana my razem jestesmy 7 lat :) <3
    6 lat <3 bez zabezpieczenia a w tym 2 lata sie staramy :) nie lubimy sie zabezpieczac :P tylko rok bralam nie caly tabletki anty a potem odpuscilam,na kondony jestem uczulona,na globulki tez zaraz mam zapalenie pochwy.
    W wieku 18 lat moja gi powiedziala mi ze moge nie miec dzieci,na 98% nie bede miec dzieci bo mialam czesto zapalenie przydatkow,jajnikow.Po kilku latach sie dowiedzialam ze napewno sie mylila bo byly by widoczne na jajnikach te moje wszystkie problemy z nimi,jakies deformacje itd.ale jest czysto ladnie pieknie.Troche juz przeszlismy takze do szczesia brakuje nam tylko dzidzia :*

eunika, inessa, kaarolaa lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powtórzyłam test nadal 2 piekne krech do gina jestem umówiona na 19 czerwca bo w tym tygodniu ma urlop a ogólnie pracuje tylko ten cały tydziń i parwie 2 lata laby :D aaajjjjjj :D

basiulkaa_89, Iwka, kaarolaa, sylvia lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Kochana my razem jestesmy 7 lat :) <3
    6 lat <3 bez zabezpieczenia a w tym 2 lata sie staramy :) nie lubimy sie zabezpieczac :P tylko rok bralam nie caly tabletki anty a potem odpuscilam,na kondony jestem uczulona,na globulki tez zaraz mam zapalenie pochwy.
    W wieku 18 lat moja gi powiedziala mi ze moge nie miec dzieci,na 98% nie bede miec dzieci bo mialam czesto zapalenie przydatkow,jajnikow.Po kilku latach sie dowiedzialam ze napewno sie mylila bo byly by widoczne na jajnikach te moje wszystkie problemy z nimi,jakies deformacje itd.ale jest czysto ladnie pieknie.Troche juz przeszlismy takze do szczesia brakuje nam tylko dzidzia :*
    jejciu, wytrwała jesteś :) my jesteśmy razem od 3,5 roku a po ślubie niecałe 3, zdecydowaliśmy się tak na poważnie i intensywnie jakieś 3 miesiące temu i już zdążyłam się przekonać jak to jest czekać na @ a raczej na jej brak... znam siebie i wiem, że jeśli przez pół roku się nie uda to lecę do lekarza i działam bardziej stanowczo bo już nie mogę się doczekać :)
    dzisiaj mam ogromną zgagę, nawet nie wiem od czego bo piję dużo wody i zjadłam tylko kilka kanapeczek... oby mi to przeszło bo wczoraj miałam to samo a na wszelki wypadek nie chcę brać żadnych leków...

inessa lubi tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    no powtórzyłam test nadal 2 piekne krech do gina jestem umówiona na 19 czerwca bo w tym tygodniu ma urlop a ogólnie pracuje tylko ten cały tydziń i parwie 2 lata laby :D aaajjjjjj :D
    zazdroszczę :) ja jeszcze studiuję więc nawet jak mi się uda to żadnego odpoczynku nie będzie...

;oniqa, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    zazdroszczę :) ja jeszcze studiuję więc nawet jak mi się uda to żadnego odpoczynku nie będzie...
    wiem ze nie wolno zazdroscic aale jednak ja tez ZAZDROSZCZE ;) <3 :*
    jak tu nie zazdroscic :P

Monis a ile sie staraliscie?jakies witaminki?dla ciebie i meza?testy owulacyjne?

eunika, ;oniqa, inessa lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz 1,5 roku po studiach :)

eunika, basiulkaa_89, inessa lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Super kochana <3

dawaj fluidki :)

inessa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj dawaj :) ciazowe fluidki :)
    jak mezus zareagowal?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgage mam :/ kurde nooo

inessa, eunika lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tyż zazdroszcze :P

A ja mam dzisiaj takiego lenia że nie moge tyłka podnieść a mąż za godzinkę z pracy wraca a ja nic na obiad nie mam :(

Poproszę o jakąś motywację:)

Ps. basiulkaa_89 pij dużo wody

basiulkaa_89, inessa lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    ja tez przylacz sie do ogolnych zalow gorzkich hihi
    Tez jestem stara 26 lat, i mam dola. Niedawno z pracy wrocilam nie mam na nic sily ... wszystko zaczyna mnie juz meczyc .. debilni ludzie ktorzy widza tylko czubek wlasnego nosa.
    DZis rozmawialam z moja kolezanka - 10 ydz ciazy - nie planowana... No i kolejna...

inessa lubi tę wiadomość

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Dawaj dawaj :) ciazowe fluidki :)
    jak mezus zareagowal?
    obudziłam go w nocy a on a to po temperaturze wiesz że jestes w ciąży a ja mu pokazałam test z 2 kreskami on myslał że to termometr taki był zaspany powiedział że sięcieszy po czym dał mi buzi i poszedł dalej spac on chyba był w szoku :D

basiulkaa_89, inessa, kaarolaa lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba na pewno byl w szoku kochana hahahha te chlopy :D :D :D
    A ile sie staralas monis?

inessa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ovu to był 2 miesiąc a tak wogóle to w sumie mozna powiedziec że 4 miesiące :)
    przesyłam fluidki :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~~~ :~~~~~~~~~~ takie długie żeby pomogły :D <3

basiulkaa_89, inessa, Iwka, kaarolaa lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana :* <3 mam nadzieje,ze ja juz mam swoj skarb pod serduchem :) tak cos czuje ;) nie zapeszam ;) dziwnie sie czuje,non stop jajniki mnie bola :) nawet przy owulacji nie sa tak wyczuwalne :)

inessa, ;oniqa, kaarolaa, sylvia lubią tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ