Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie jakos znikneła i juz jakis czas jej nie ma. tez sie zastanawiam czy jej sie udało...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczku wiesz jak masz różny śluz wciągu dnia to zawsze zapisuje się ten najbadziej płodny :)
    Eunika nie wiem jak dalej tempki bedą ale jak narazie to wygląda,że wcześniej byla owulka około 13 dnia cyklu :)

eunika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu hhhhhaaaaallllloooo gdzie jesteś ? :(

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu gdzie ty ??????? :(

inessa lubi tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Tusiaczku wiesz jak masz różny śluz wciągu dnia to zawsze zapisuje się ten najbadziej płodny :)
    Eunika nie wiem jak dalej tempki bedą ale jak narazie to wygląda,że wcześniej byla owulka około 13 dnia cyklu :)

Kocham Cię :) wiem, ze to głupie upierać się przy swoim ale jednak postawię na przeczucie :) W sumie takie nastawienie mnie uspokoi i nie będę świrować do końca cyklu :)

inessa lubi tę wiadomość

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    jak możecie looknijcie na wykres i skrobnijcie co myślicie - bo ja to już nic nie myśle...

i chyba najlepiej robisz, ja w tym cyklu przestaję się opierać na wykresie, ufam sobie i swoim odczuciom, mam nadzieję że dobrze na tym wyjdę :)

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi i dobrze przynajmniej psychozy nie dostaniesz hihihi :)
    A słuchajcie jak temperatury ranne różnią się od np popołudniowych lub wieczornych??? bo np teraz mam strasznie niską temp - max 36 st!!!! trochę to dziwne tym bardziej, że jak pewnie zauważyłysnie na wykresie mam ciagle dosc wysoką temp ciała :)
    A eunika ilu dniowe masz cykle

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    hihi i dobrze przynajmniej psychozy nie dostaniesz hihihi :)
    A słuchajcie jak temperatury ranne różnią się od np popołudniowych lub wieczornych??? bo np teraz mam strasznie niską temp - max 36 st!!!! trochę to dziwne tym bardziej, że jak pewnie zauważyłysnie na wykresie mam ciagle dosc wysoką temp ciała :)
    A eunika ilu dniowe masz cykle

Kochana tempka w ciągu dnia zazwyczaj rośnie ale to zależy od pogody, choroby, zmęczenia, ciśnienia itd. więc się tym nie przejmuj. ja mam cykle 25-31 dni, ostatnio 32... także cięzko cokolwiek stwierdzić, ja po swoich objawach i obserwacjach stwierdziłam, ze ten cykl pewnie będzie 29-30 dni bo w 13dc owu i 15dni fl. zobaczymy co z tych obliczeń wyjdzie

Tusiaczek lubi tę wiadomość

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie u mnie zazwyczaj caly dzien jest taka sama albo minimalnie wyzsza a dzis taki spadek hihih a na wykresie niewielki i rano nadal wysoka :) a owulacja to gdzie hihih

<3 <3 Twoja wartosc jest znacznie wieksza niz ci sie wydaje <3 <3 600463d6w19uquwm.gif

682ecf9074.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    No własnie u mnie zazwyczaj caly dzien jest taka sama albo minimalnie wyzsza a dzis taki spadek hihih a na wykresie niewielki i rano nadal wysoka :) a owulacja to gdzie hihih

no Twoje tempki są jeszcze bardziej pokręcone niż moje :) w takiej sytuacji zalecam <3 co drugi dzień i czekanie na testowanie :) jak zawaliłam w tym cyklu to w następnym nie odpuszczam aż do 18dc :)

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby co drugi dzień piszą z tym <3 a jednak w okresie przed i w trakcie owulacji słyszałam że dobre rezultaty są przy regularnym codzoiennym <3 ehh ile różnych teorii ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 15:15

682ecf9074.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    niby co drugi dzień piętą z tym <3 a jednak w okresie przed i w trakcie owulacji słyszałam że dobre rezultaty są przy regularnym codzoiennym <3 ehh ile różnych teorii ...

to też chyba zależy od żołnierzyków :) ja nie robiłam żadnych badań więc wolę co drugi bo jak jest kiepsko to zdążą dojrzeć a jak jest dobrze to przeżyją te 2 dni :) czy jakoś tak; najważniejsze to znaleźć sposób żeby się w końcu udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w marcu 5 dni pod rzad <3 i sie udało :) a teraz robie przerwy i sie nie udaje wiec wroce znow w dni płodne codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 15:15

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no słyszałam , że do dni płodnych to tak co 2 dzień nawet a w dni płodne do owulki najlepiej regularnie codziennie ale wiecie jak to jest hihi... a ja robiłam badnia i mąż też i niby wszytskie wyniki wyszły bardzo dobre.. Pożyjemy zobaczymy... tylko ja taki nerwus jestem , że jak mi sie cos nie uda zaraz sie wkurzam wiec boje sie , że tak teraz też beddzie...

eunika, kaarolaa lubią tę wiadomość

682ecf9074.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    no słyszałam , że do dni płodnych to tak co 2 dzień nawet a w dni płodne do owulki najlepiej regularnie codziennie ale wiecie jak to jest hihi... a ja robiłam badnia i mąż też i niby wszytskie wyniki wyszły bardzo dobre.. Pożyjemy zobaczymy... tylko ja taki nerwus jestem , że jak mi sie cos nie uda zaraz sie wkurzam wiec boje sie , że tak teraz też beddzie...

znam to, jestem taka sama :) ale spokojnie, akurat w tym przypadku złość nic nie da, najwyżej zaszkodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak długo sie juz staracie?

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem- , że tylko sobie szkodzę ale cóż.. czasami nie można inaczej niestety.. to mój drugi cykl ale wolałabym, zeby tych cykli ca duzo nie było bo wtedy bede zniechecona i wogóle.. a skoro jestem zdrowa i maz tez to czemu miało by wkrótce nie wyjsc... :) Predzej czy pozniej wszytskie bedziemy mamuśkami :) i bedziemy sie radzic co zrobic zeby za duzo nie przytyc a dogadzac maleństwu :)

eunika, Iwka lubią tę wiadomość

682ecf9074.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz kochana to dopiero drugi wiec jest jeszcze ok, wiem ze jak najszybciej chciałabys zobaczyc 2 kreseczki, najwazniejsze zebys sie nie denerwowała bo to jeszcze bardziej szkodzi.
    ja sie staram juz ponad 2 lata i jak widac narazie jest zle, ale sie nie poddam :)

eunika lubi tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaczek wrote:
    wiem wiem- , że tylko sobie szkodzę ale cóż.. czasami nie można inaczej niestety.. to mój drugi cykl ale wolałabym, zeby tych cykli ca duzo nie było bo wtedy bede zniechecona i wogóle.. a skoro jestem zdrowa i maz tez to czemu miało by wkrótce nie wyjsc... :) Predzej czy pozniej wszytskie bedziemy mamuśkami :) i bedziemy sie radzic co zrobic zeby za duzo nie przytyc a dogadzac maleństwu :)

mój taki z obserwacjami też drugi :) i tez mam nadzieję, że długo nie zejdzie bo nie chcę żeby starania wypełniły moje życie, wolałabym żeby wypełniło je maleństwo...

• Tusiaczek Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację - głowki do góry i do przodu :) a w końcu się uda - byle tylko bliżej tego końca niż dalej hihih
    Fajnie, że was tu mam nawet jak nie pisze to podczytuje w samotne dni hihih
    za tydz na szczesnie mój M 1 zmiany wiec bedzie normalnie :)

kaarolaa, eunika lubią tę wiadomość

682ecf9074.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ