Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Maltusia wrote:Ja już po becie ❤️ Teraz czekam na wynik i trochę się stresuję 🙈 Trzymajcie kciuki, żeby ładnie przyrosła.
Czekamy i trzymamy kciuki 🍀
Nigri lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
PorannaRosa wrote:Ja dziś 11 dpo. Wczoraj wieczorem baaardzo słaba kreska ledwo widoczna, dziś rano cień cienia - zobaczymy co dalej...
Powtórz jutro i wrzucaj test 🍀 ja to na Twoim miejscu to bym z 10 dzisiaj jeszcze zrobiła 😃 trzymam kciuki za rozwój sytuacji ♥️
Elgenda lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Dostałam @... w 23 dc 😞😶Starania o 1🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml
Endometrioza 😶
FSH 8,5
LH 4,3
Estradiol 26,89
prolaktyna 27,13
DHEA-SO4 516,5
testosteron 62
SHBG 27
17-OHP 2,7 (norma <1)
androstendion 4,27
kortyzol 16
testosteron wolny 3,74 -
Madzialenka95 wrote:Ja dzisiaj trochę poczytałam po wczorajszym monitoringu i szczerze jestem trochę przerażona możliwością ciąży mnogiej... Mam w sumie trochę żal do lekarza że mi o tym nie powiedział tylko kazał dać zastrzyk... Teraz zamiast "stresować" się pozytywnie i czekać na testowanie to będę myśleć czy przypadkiem nie będę miała bliźniąt/trojaczków o ile w ogóle się uda, wiadomo...
Hejka. Widziałam twój wpis już wcześniej, ale widzę, że Cię to męczy i postanowiłam podzielić się swoim doświadczeniem. W pierwszej ciąży już nie zagłębiając się dokładnie w daty miałam bardzo opóźnioną owulację. Były na monitoringu dwa pęcherzyki dominujące i oba zniknęły po owu. Po paru tygodniach na usg była jedna fasolka i jeden cosiek, który zarodka nie miał. Później go już nie było. Sama jestem z bliźniąt i uwierz to wcale nie takie proste. Musiałabyś mieć dwa zaplodnienia, dwie dobre implantacje i dwa dobre rozwoje. Prawda jest taka ze odsetek ciąż mnogich wzrósł znczaco, ale odpowiadają za to dwie rzeczy w tym procedury in vitro z aplikacją więcej niż jednego zarodka. Siostra tak miała i pomimo 5 dniowych zarodków tylko jeden się rozwinął.
Także NA SPOKOJNIE. 🌸🌸🌸 i jak się uda też nie sugeruj się szybkim przyrostem bety ja naturalnie przy ciążach pojedynczych potrafiłam mieć wzrost powyżej 200 nawet pod 300% -
Gosiaczkova 🫂🫂
Andziaa, ja też bym zrobiła z 10 xD Byłam rano w Rossmannie i nabyłam na razie owulacyjne Facelle, ale tylko jedną paczkę 5 testów w środku, bo wiecej nie było. A już chcę mieć w pogotowiu.
Maltusia, trzymam kciuki ❤️
aaandzia lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:Gosiaczkova 🫂🫂
Andziaa, ja też bym zrobiła z 10 xD Byłam rano w Rossmannie i nabyłam na razie owulacyjne Facelle, ale tylko jedną paczkę 5 testów w środku, bo wiecej nie było. A już chcę mieć w pogotowiu.
Maltusia, trzymam kciuki ❤️
Ja właśnie chyba też w tym cyklu kupię owulacyjne, na razie temperaturę sprawdzam. Przed pierwszą ciążą sprawdzałam tylko temperaturę, tych testów nigdy nie ogarniam🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Kochana czekam jutro na update. Niech kreseczka ciemnieje! 🤞🏻PorannaRosa wrote:Ja dziś 11 dpo. Wczoraj wieczorem baaardzo słaba kreska ledwo widoczna, dziś rano cień cienia - zobaczymy co dalej...💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Dziękuję za słowa wsparcia 🥰Buburuza wrote:Hejka. Widziałam twój wpis już wcześniej, ale widzę, że Cię to męczy i postanowiłam podzielić się swoim doświadczeniem. W pierwszej ciąży już nie zagłębiając się dokładnie w daty miałam bardzo opóźnioną owulację. Były na monitoringu dwa pęcherzyki dominujące i oba zniknęły po owu. Po paru tygodniach na usg była jedna fasolka i jeden cosiek, który zarodka nie miał. Później go już nie było. Sama jestem z bliźniąt i uwierz to wcale nie takie proste. Musiałabyś mieć dwa zaplodnienia, dwie dobre implantacje i dwa dobre rozwoje. Prawda jest taka ze odsetek ciąż mnogich wzrósł znczaco, ale odpowiadają za to dwie rzeczy w tym procedury in vitro z aplikacją więcej niż jednego zarodka. Siostra tak miała i pomimo 5 dniowych zarodków tylko jeden się rozwinął.
Także NA SPOKOJNIE. 🌸🌸🌸 i jak się uda też nie sugeruj się szybkim przyrostem bety ja naturalnie przy ciążach pojedynczych potrafiłam mieć wzrost powyżej 200 nawet pod 300%
Już mi trochę lepiej ale zastanawiam się czy dzisiaj jeszcze działać skoro podziałalismy w niedzielę, wtorek rano, wtorek wieczorem zastrzyk i ponowne działanie w środę wieczorem. Owulacja powinna być max dzisiaj do wieczora licząc max 48 godzin od zastrzyku. Niestety jak na razie nic nie czułam. Miałam plan żeby podziałać jeszcze dzisiaj wieczorem ale już chyba odpuszczę bo tak sobie myślę że jednak im więcej plemników tym ta szansa na ciążę mnogą się może jeszcze zwiększać?
Jutro idę na szczęście na kolejny monitoring i zobaczę co się wydarzyło
Buburuza lubi tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Ja dzisiaj mojemu staremu zdiagnozowałam brajanka 😂
Jestem w 11dc, przed owulacją, okres miałam słaby. Piszę do męża mniej więcej tak: "coś się ostatnio nie dosypiam, śpię normalnie 8-9h a czuję się cały czas niewyspana. Dzisiaj to nawet 10h, ale to pewnie przez wczorajszy rower"
A on na to
"u mnie klasycznie mały głosik z tyłu głowy powiedział "a może jednak jest w ciąży?"" (z poprzedniego cyklu)
Oczywiście wyjaśniłam mu że niemożliwe bo test negatywny i proga odstawiłam, a mój własny był za niski do utrzymania ciąży. Na co on "wiem, ale głosy w głowie nie dbają o logikę"
No padłam 😂
MiśkaK, Anna_30, aaandzia lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Dawdler34 wrote:Dziewczyny, czy też macie tak, że podczas starań (jestem przed owulacją) macie euforię i super, uda się! Ale im dalej w las...Tym wkracza większe zwątpienie ? Mam wrażenie, że z tego cyklu na bank nic nie będzie. Mój organizm chyba jeszcze dochodzi do siebie po poronieniu. Nie umiem go w ogóle czytać
wcześniej łatwo rozpoznawałam śluz, ból jajników..a teraz mam nic.
Np teraz przy wodnistym śluzie pojawił mi się też taki galaretkowaty (nie że cały czas ale z 2-3 jakby kawałki takie). Raz czytam, że to płodny, raz że nie. Głupieje. Nigdy wcześniej takiego nie miałam 🤷♀️
Wybaczcie, musiałam pomarudzić.
Wydaje mi się, że miałam podobnie - po poronieniu zaczęły wypadać mi włosy i nawet moja Pani od rzęs zauważyła, że strasznie dużo jest do uzupełniania, więc organizm odczuł tę zmianę hormonów itd.
Trzymaj się, oby wszystko wróciło do równowagi.
Dawdler34 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
PorannaRosa wrote:Miałam to samo, jeśli chodzi o emocje. Ogólnie w tym cyklu byłam przekonana, że to się nie uda, byłam negatywnie nastawiona, było mi trudno psychicznie. A jak widzę teraz te cienie cieni to wciąż nie jestem w stanie dopuścić do siebie tej myśli. Tym bardziej, że jedyny objaw to uczucie lekkiego przeziębienia..
To już dobry objaw, miałam tak przy drugiej ciąży 😊 i z tego co czytałam wiele kobiet tak ma, że w tych dniach około terminu miesiączki ma uczucie, jakby jakaś choroba „rozbierała”. Trzymam za Ciebie kciuki 💪 -
Mocno trzymam ✊🏻Maltusia wrote:Ja już po becie ❤️ Teraz czekam na wynik i trochę się stresuję 🙈 Trzymajcie kciuki, żeby ładnie przyrosła.Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
Amh 0,6 ng/ml
Endometrioza 😶
FSH 8,5
LH 4,3
Estradiol 26,89
prolaktyna 27,13
DHEA-SO4 516,5
testosteron 62
SHBG 27
17-OHP 2,7 (norma <1)
androstendion 4,27
kortyzol 16
testosteron wolny 3,74 -
Jak to ktoś tutaj pisał - nowy cykl nowa szansa .. będę się tego trzymać 😶 ale trochę mnie zasmuciło bo nadzieja umiera ostatnia... poza tym 23 dc to jest pewnie owulacje miałam wcześniej niż myślałam i nawet nie trafiłam z mężem w okno płodne 😶 nie spodziewałam się tak krótkiego cykluStarania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
Amh 0,6 ng/ml
Endometrioza 😶
FSH 8,5
LH 4,3
Estradiol 26,89
prolaktyna 27,13
DHEA-SO4 516,5
testosteron 62
SHBG 27
17-OHP 2,7 (norma <1)
androstendion 4,27
kortyzol 16
testosteron wolny 3,74 -
Ja w poprzeenim cyklu mialam dwa pecherzyki podobne ptzy zastrzyki ovitrelle jeden 21 a drigi 19, oba pekly, a starqnia trwaja dalej. Oczywiscie ze jest szansa na ciaze mnogie przy tym zastrzyku ale tak jak dziewczyny mowily, pi drodze musi sie jeszcze wiele zadziac zeby te dwie ciaze sie utrzymalyMadzialenka95 wrote:Dziękuję za słowa wsparcia 🥰
Już mi trochę lepiej ale zastanawiam się czy dzisiaj jeszcze działać skoro podziałalismy w niedzielę, wtorek rano, wtorek wieczorem zastrzyk i ponowne działanie w środę wieczorem. Owulacja powinna być max dzisiaj do wieczora licząc max 48 godzin od zastrzyku. Niestety jak na razie nic nie czułam. Miałam plan żeby podziałać jeszcze dzisiaj wieczorem ale już chyba odpuszczę bo tak sobie myślę że jednak im więcej plemników tym ta szansa na ciążę mnogą się może jeszcze zwiększać?
Jutro idę na szczęście na kolejny monitoring i zobaczę co się wydarzyło
🥺2026