Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadotrzech wrote:
    To już dobry objaw, miałam tak przy drugiej ciąży 😊 i z tego co czytałam wiele kobiet tak ma, że w tych dniach około terminu miesiączki ma uczucie, jakby jakaś choroba „rozbierała”. Trzymam za Ciebie kciuki 💪

Ja przy pierwszej z dreszczami pod kołderką leżałam.

Mamadotrzech lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • MiśkaK Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Dostałam @... w 23 dc 😞😶

Przykro mi 😔

• Anna_30 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Jak to ktoś tutaj pisał - nowy cykl nowa szansa .. będę się tego trzymać 😶 ale trochę mnie zasmuciło bo nadzieja umiera ostatnia... poza tym 23 dc to jest pewnie owulacje miałam wcześniej niż myślałam i nawet nie trafiłam z mężem w okno płodne 😶 nie spodziewałam się tak krótkiego cyklu
    Przytulam 🫂

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Mamadotrzech Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    A mam pytanie odnośnie monitoringu owulacji do tych z Was, które robiły. Poszłyście na zalecenie lekarza czy same chciałyście sprawdzić?

Sama chciałam sprawdzić, tym bardziej, że nadal sporo karmiłam piersią. U mnie monitoring się bardzo sprawdził, zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu z monitoringiem.

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    A mam pytanie odnośnie monitoringu owulacji do tych z Was, które robiły. Poszłyście na zalecenie lekarza czy same chciałyście sprawdzić?

Ja bodajże w listopadzie/grudniu chodziłam sama, załatwiłam to w LuxMed. Umawiałam się na wizyty z USG.

Potem od marca byliśmy w klinice niepłodności i tutaj lekarka prowadząca po zobaczeniu naszych wyników, historii itp zaleciła najpierw 3ms monitoring. Miałam go 2 miesiące i cieszę się że to sprawdzałam, bo wcześniej nie zawsze byłam pewna czy owulacja była, czy nie.

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Madzialenka95 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Ja poszłam sama bo chciałam sprawdzić czy mam owulację i czy pęcherzyki pękają a w sumie nadal nie wiem czy pękły by naturalnie bo na pierwszym monitoringu dostałam ovitrelle 😅

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
  • emmac Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po biochemie teraz z lekarzem ustalilam ze 3 cykle monitoring + ovitrelle i leki. Ja mam LUF wiec ten monitoring i ovitrelle to dla mnie zbawienie bo wiem dokladnie kiedy :)

🥺2026
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi ❤️
    Mika w Luxmedzie umawiałaś się po prostu na USG w odpowiednich dniach cyklu? W sumie nie pomyślałam żeby załatwić to w taki sposób, a mam tam pakiet 😃

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
‹‹ 50 51 52 53 54
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ