Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamadotrzech wrote:To już dobry objaw, miałam tak przy drugiej ciąży 😊 i z tego co czytałam wiele kobiet tak ma, że w tych dniach około terminu miesiączki ma uczucie, jakby jakaś choroba „rozbierała”. Trzymam za Ciebie kciuki 💪
Ja przy pierwszej z dreszczami pod kołderką leżałam.
Mamadotrzech lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Przytulam 🫂Gosiaczkova wrote:Jak to ktoś tutaj pisał - nowy cykl nowa szansa .. będę się tego trzymać 😶 ale trochę mnie zasmuciło bo nadzieja umiera ostatnia... poza tym 23 dc to jest pewnie owulacje miałam wcześniej niż myślałam i nawet nie trafiłam z mężem w okno płodne 😶 nie spodziewałam się tak krótkiego cyklu👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Nikaaa_ wrote:A mam pytanie odnośnie monitoringu owulacji do tych z Was, które robiły. Poszłyście na zalecenie lekarza czy same chciałyście sprawdzić?
Sama chciałam sprawdzić, tym bardziej, że nadal sporo karmiłam piersią. U mnie monitoring się bardzo sprawdził, zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu z monitoringiem.
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
-
Nikaaa_ wrote:A mam pytanie odnośnie monitoringu owulacji do tych z Was, które robiły. Poszłyście na zalecenie lekarza czy same chciałyście sprawdzić?
Ja bodajże w listopadzie/grudniu chodziłam sama, załatwiłam to w LuxMed. Umawiałam się na wizyty z USG.
Potem od marca byliśmy w klinice niepłodności i tutaj lekarka prowadząca po zobaczeniu naszych wyników, historii itp zaleciła najpierw 3ms monitoring. Miałam go 2 miesiące i cieszę się że to sprawdzałam, bo wcześniej nie zawsze byłam pewna czy owulacja była, czy nie.
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Ja poszłam sama bo chciałam sprawdzić czy mam owulację i czy pęcherzyki pękają a w sumie nadal nie wiem czy pękły by naturalnie bo na pierwszym monitoringu dostałam ovitrelle 😅Nikaaa_ wrote:A mam pytanie odnośnie monitoringu owulacji do tych z Was, które robiły. Poszłyście na zalecenie lekarza czy same chciałyście sprawdzić?
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Ja po biochemie teraz z lekarzem ustalilam ze 3 cykle monitoring + ovitrelle i leki. Ja mam LUF wiec ten monitoring i ovitrelle to dla mnie zbawienie bo wiem dokladnie kiedy
🥺2026 -