Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Też tak myślałam a tu jajco. Na początku myślałam, że do gina to pójdę po prostu po zobaczeniu dwóch kresek na teście.
lulu_ovufriend lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Witam dziewczyny
Dawno nic nie pisałam ale troszke zerkam co tam u czerwcówek. Nie pisze bo nie wybrabiam z czytaniem Was, w pracy nie mam jak a w domu nie zawsze jest czas i to juz nie to samo.
Widze że porusozny jest temat duphastonu, lutki i blokowania owulacji. Ja mialam zapisanego dupka od 5dc bo przy staraniach podobno mozna tak go przyjmowac a jedna tabletka nie moze (nie powwinna) zablokowac owulki. Poprzedni cykl mialam z pieknym skokiem przy dupku, jeszcze wczesniejszy na usg tez wygladalo jak po owu a ostatni cykl ewidentnie zablokowany... daje link do mojego tego wykresu z zablokowannym cyklem
https://ovufriend.pl/graph/e991a08c343040ecdf27a2051fb6290b
Aaaa i gratulacje dla pierwszych brzuszków i trzymam kciuki za kolejne
lulu_ovufriend lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kwiatuszek789 wrote:Witam dziewczyny
Dawno nic nie pisałam ale troszke zerkam co tam u czerwcówek. Nie pisze bo nie wybrabiam z czytaniem Was, w pracy nie mam jak a w domu nie zawsze jest czas i to juz nie to samo.
Widze że porusozny jest temat duphastonu, lutki i blokowania owulacji. Ja mialam zapisanego dupka od 5dc bo przy staraniach podobno mozna tak go przyjmowac a jedna tabletka nie moze (nie powwinna) zablokowac owulki. Poprzedni cykl mialam z pieknym skokiem przy dupku, jeszcze wczesniejszy na usg tez wygladalo jak po owu a ostatni cykl ewidentnie zablokowany... daje link do mojego tego wykresu z zablokowannym cyklem
https://ovufriend.pl/graph/e991a08c343040ecdf27a2051fb6290b
Aaaa i gratulacje dla pierwszych brzuszków i trzymam kciuki za kolejne
Dzięki za głos w dyskusji i link ale zastanawiam się, czemu uważasz cykl za zablokowany? Tam skok jest... Czy jakieś inne objawy o tym świadczą?
-
nick nieaktualnysamira wrote:a ile masz tych testów bo ja chętna też bym była na już a chcesz ofiarować czy bierzesz datek
mieszkam W Kato
Samira, zobaczę co napisze mi Natu93 ale jeśli nie jest zainteresowana to są Twoje datki to w kościele zbierają, ja oddam na szczęście mam tylko 3samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykwiatuszek789 wrote:ja wlasnie w tym cyklu tak zamierzam zrobic, po tym zajsc w ciaze i zobaczyc mine mojej ginki jak jej to oznajmie skromne mam plany, prawda?
jak w reklamie "mina ginki bezcenna a za dupka zapłacisz karta MasterCard hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 21:54
merida17, Lena87, kwiatuszek789, lulu_ovufriend, zonaboba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:Samira, zobaczę co napisze mi Natu93 ale jeśli nie jest zainteresowana to są Twoje datki to w kościele zbierają, ja oddam na szczęście mam tylko 3
tak i to niektórzy dość sporo dają na tacęKasia * lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lulu_ovufriend wrote:Dzięki za głos w dyskusji i link ale zastanawiam się, czemu uważasz cykl za zablokowany? Tam skok jest... Czy jakieś inne objawy o tym świadczą?
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:nie chyba na pewno
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczynki jak idziecie na wizyte do gina zabieracie wykres wydrukowany ze soba żeby gin obejrzała czy to głównie dla waszej informacji jest wykres nie wiem właśnie czy mam go zabrać jak pójde ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 21:59
-
nick nieaktualnyKasia * wrote:dziewczynki jak idziecie na wizyte do gina zabieracie wykres wydrukowany ze soba żeby gin obejrzała czy to głównie dla waszej informacji jest wykres nie wiem właśnie czy mam go zabrać jak pójde ?
ja bym wydrukowała, nie zaszkodzi zresztą ja swoje notatki nosiłam ze sobą zawsze -
Ja chyba całego neta przeczytalam o dzialaniu dupka na cykl i do konca nie wierzyłam mimo ze na majowkach Daisy pisała ze blokuje. Pewna bylam ze skoro byl skok przy dupku w poprzednim cyklu to teraz musi byc tak samo. Pomyliłam sie i tez sama zastosowalam sobie antykoncepcje. Ginka zapewniajac mnie o tym ze nie wplynie na owulke dupek pow., że sa zwolennicy dupka i jego wielcy przeciwnicy. I juz zapowiedziala konskie dawki jak bede w ciazy...
Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylulu_ovufriend wrote:No więc widzicie ja trafiłam słabo chyba, jakiś ten mój lekarz nierozgarnięty albo też lubi przeprowadzać eksperymenty na ludziach... Bo na podstawie moich wykresów i faktu, że wychodzą mi testy owu uznał, że PRAWDOPODOBNIE mam owulację i nie potwierdził tego na usg. Rozkosznie. Dodatkowo kazał mi brać estrogen na sztywno 1-14 dc a dupka 15-25 bez patrzenia na skok. Jak już tu wcześniej pisałam nie odnotowałam skoku i na własną rękę opóźniłam zastosowanie dupka. Czekałam do 18 dc i skoku jie było, w 18 dc udało mi się skontaktować z doktorem, który kazał wziąć dupka POMIMO braku skoku! Nie wiem Dziewczyny po lekturze forum na serio rozważam zmianę lekarza. Dodam jeszcze, że rozmawiałam o tym z dziewczynami także w wątku Starając się z pomocą medyczną i tam uzyskałam informację, że źle dobrana dawka estrogenu w pierwszej fazie cyklu może mieć działanie... antykoncepcyjne!!! I taki rozwój wydarzeń podejrzewam u siebie, ten brak skoku pomimo wcześniejszych regularnych skoków w 14 dc... I dzisiejszy mini skok po dupku...
ja bym zmieniła lekarza