X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam a tu jajco. Na początku myślałam, że do gina to pójdę po prostu po zobaczeniu dwóch kresek na teście.

lulu_ovufriend lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Dawno nic nie pisałam ale troszke zerkam co tam u czerwcówek. Nie pisze bo nie wybrabiam z czytaniem Was, w pracy nie mam jak a w domu nie zawsze jest czas i to juz nie to samo.

Widze że porusozny jest temat duphastonu, lutki i blokowania owulacji. Ja mialam zapisanego dupka od 5dc bo przy staraniach podobno mozna tak go przyjmowac a jedna tabletka nie moze (nie powwinna) zablokowac owulki. Poprzedni cykl mialam z pieknym skokiem przy dupku, jeszcze wczesniejszy na usg tez wygladalo jak po owu a ostatni cykl ewidentnie zablokowany... daje link do mojego tego wykresu z zablokowannym cyklem

https://ovufriend.pl/graph/e991a08c343040ecdf27a2051fb6290b

Aaaa i gratulacje dla pierwszych brzuszków i trzymam kciuki za kolejne :)

lulu_ovufriend lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli owulka nie potwierdzona monitringiem to dupka powinno sie brac od trzeciego dnia wyzszych temperatur chyba

samira lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 08:30

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Jesli owulka nie potwierdzona monitringiem to dupka powinno sie brac od trzeciego dnia wyzszych temperatur chyba
    nie chyba na pewno :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Witam dziewczyny

Dawno nic nie pisałam ale troszke zerkam co tam u czerwcówek. Nie pisze bo nie wybrabiam z czytaniem Was, w pracy nie mam jak a w domu nie zawsze jest czas i to juz nie to samo.

Widze że porusozny jest temat duphastonu, lutki i blokowania owulacji. Ja mialam zapisanego dupka od 5dc bo przy staraniach podobno mozna tak go przyjmowac a jedna tabletka nie moze (nie powwinna) zablokowac owulki. Poprzedni cykl mialam z pieknym skokiem przy dupku, jeszcze wczesniejszy na usg tez wygladalo jak po owu a ostatni cykl ewidentnie zablokowany... daje link do mojego tego wykresu z zablokowannym cyklem

https://ovufriend.pl/graph/e991a08c343040ecdf27a2051fb6290b

Aaaa i gratulacje dla pierwszych brzuszków i trzymam kciuki za kolejne :)

Dzięki za głos w dyskusji i link ale zastanawiam się, czemu uważasz cykl za zablokowany? Tam skok jest... Czy jakieś inne objawy o tym świadczą?

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja wlasnie w tym cyklu tak zamierzam zrobic, po tym zajsc w ciaze i zobaczyc mine mojej ginki jak jej to oznajmie :D skromne mam plany, prawda?

samira, merida17, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ile masz tych testów bo ja chętna też bym była na już ;) a chcesz ofiarować czy bierzesz datek ;)

mieszkam W Kato

Samira, zobaczę co napisze mi Natu93 :) ale jeśli nie jest zainteresowana to są Twoje ;) datki to w kościele zbierają, ja oddam na szczęście :) mam tylko 3 :)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    ja wlasnie w tym cyklu tak zamierzam zrobic, po tym zajsc w ciaze i zobaczyc mine mojej ginki jak jej to oznajmie :D skromne mam plany, prawda?

jak w reklamie "mina ginki bezcenna a za dupka zapłacisz karta MasterCard haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 21:54

merida17, Lena87, kwiatuszek789, lulu_ovufriend, zonaboba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Samira, zobaczę co napisze mi Natu93 :) ale jeśli nie jest zainteresowana to są Twoje ;) datki to w kościele zbierają, ja oddam na szczęście :) mam tylko 3 :)
    ale trzy sztuki ?? bo napisałaś pudełka ;) hym

tak i to niektórzy dość sporo dają na tacę :P

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór ;)

Przepraszam za wcześniejszą listę, złą skopiowałam ;)

Kasia * lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Dzięki za głos w dyskusji i link ale zastanawiam się, czemu uważasz cykl za zablokowany? Tam skok jest... Czy jakieś inne objawy o tym świadczą?
    Kochana, bralam dupka od 4 (przez pomylke) dc do 25dc odstawwiłam i chyba za 2 dni temp zaczeła przedowulacyjnie spadac (myslalam z ginką, ze na @) a tu niespodzianka i tempka pieknie w gore i owulka a przy tym charakterystyczne od 3 msc bole jajników. Znowu zaczełam brac dupka aby nie czekac dłuzej na @ i w kocu sie doczekałam ale tez mimo zwiekszonej dawki dupka nie przyszła wczesniej tylko po kilku dniach od odstawienia.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 3 pudełka po 5 pasków ;)

Lena87, samira lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    jak w reklamie "mina ginki bezcenna a za dupka zapłacisz karta MasterCard haha
    i za wizyte u niej :D

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    No więc widzicie ja trafiłam słabo chyba, jakiś ten mój lekarz nierozgarnięty albo też lubi przeprowadzać eksperymenty na ludziach... Bo na podstawie moich wykresów i faktu, że wychodzą mi testy owu uznał, że PRAWDOPODOBNIE mam owulację i nie potwierdził tego na usg. Rozkosznie. Dodatkowo kazał mi brać estrogen na sztywno 1-14 dc a dupka 15-25 bez patrzenia na skok. Jak już tu wcześniej pisałam nie odnotowałam skoku i na własną rękę opóźniłam zastosowanie dupka. Czekałam do 18 dc i skoku jie było, w 18 dc udało mi się skontaktować z doktorem, który kazał wziąć dupka POMIMO braku skoku! Nie wiem Dziewczyny po lekturze forum na serio rozważam zmianę lekarza. Dodam jeszcze, że rozmawiałam o tym z dziewczynami także w wątku Starając się z pomocą medyczną i tam uzyskałam informację, że źle dobrana dawka estrogenu w pierwszej fazie cyklu może mieć działanie... antykoncepcyjne!!! I taki rozwój wydarzeń podejrzewam u siebie, ten brak skoku pomimo wcześniejszych regularnych skoków w 14 dc... I dzisiejszy mini skok po dupku...

samira lubi tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jak idziecie na wizyte do gina zabieracie wykres wydrukowany ze soba żeby gin obejrzała czy to głównie dla waszej informacji jest wykres nie wiem właśnie czy mam go zabrać jak pójde ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 21:59

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Aaaa Mizzelka, dziękuję, że wykrakałaś :D
    Czułam to na kilometry! :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    dziewczynki jak idziecie na wizyte do gina zabieracie wykres wydrukowany ze soba żeby gin obejrzała czy to głównie dla waszej informacji jest wykres nie wiem właśnie czy mam go zabrać jak pójde ?

ja bym wydrukowała, nie zaszkodzi ;) zresztą ja swoje notatki nosiłam ze sobą zawsze ;)

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba całego neta przeczytalam o dzialaniu dupka na cykl i do konca nie wierzyłam mimo ze na majowkach Daisy pisała ze blokuje. Pewna bylam ze skoro byl skok przy dupku w poprzednim cyklu to teraz musi byc tak samo. Pomyliłam sie i tez sama zastosowalam sobie antykoncepcje. Ginka zapewniajac mnie o tym ze nie wplynie na owulke dupek pow., że sa zwolennicy dupka i jego wielcy przeciwnicy. I juz zapowiedziala konskie dawki jak bede w ciazy...

Daisy lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    No więc widzicie ja trafiłam słabo chyba, jakiś ten mój lekarz nierozgarnięty albo też lubi przeprowadzać eksperymenty na ludziach... Bo na podstawie moich wykresów i faktu, że wychodzą mi testy owu uznał, że PRAWDOPODOBNIE mam owulację i nie potwierdził tego na usg. Rozkosznie. Dodatkowo kazał mi brać estrogen na sztywno 1-14 dc a dupka 15-25 bez patrzenia na skok. Jak już tu wcześniej pisałam nie odnotowałam skoku i na własną rękę opóźniłam zastosowanie dupka. Czekałam do 18 dc i skoku jie było, w 18 dc udało mi się skontaktować z doktorem, który kazał wziąć dupka POMIMO braku skoku! Nie wiem Dziewczyny po lekturze forum na serio rozważam zmianę lekarza. Dodam jeszcze, że rozmawiałam o tym z dziewczynami także w wątku Starając się z pomocą medyczną i tam uzyskałam informację, że źle dobrana dawka estrogenu w pierwszej fazie cyklu może mieć działanie... antykoncepcyjne!!! I taki rozwój wydarzeń podejrzewam u siebie, ten brak skoku pomimo wcześniejszych regularnych skoków w 14 dc... I dzisiejszy mini skok po dupku...

ja bym zmieniła lekarza

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ