Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gula w gardle jest mi znana
tez na poczatku myslalam ze od tarczycy ale okazalo sie ze to od stresu
wystarczyla melisa i herbatki uspokajajace mnie te starania na poczyatku pze 9 miesiecy dorpowadzily wlasnie do takiego stresu
co do TSh to ciut za wysokie jesli podejrzewcie zapalenie tarzycy to zrob anty TPO jesteszcze i anty TG , usg , i zrob dodatkow odrazu FT3 i FT4
nie raz tsh jest w granicach normy ale inne szaleja ..
nie raz jest to niedobor jodu i wtedy TSH jest lekko podwyzszone ale w normie
-
Sue wrote:Mimo, że plamię tylko dzień przed, to i tak powiem, na pewno Dzięki
Ja jakiś czas temu miałam badaną tarczycę z powodu uczucia "guli" w gardle - ponoć jest to objaw złej pracy tarczycy. Badałam tylko TSH i wyszło mi na poziomie 3,15 (ponoć to za dużo jak na kogoś w moim wieku).
Wcześniej człowiek na takie rzeczy nie zwracał uwagi, a teraz wszystko mi się wydaje nie tak.
Dzięki za odpowiedź
dla starczek TSH powinno byc do 2,0
a robilas FT3 i T4?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 18:52
-
antyTPO i USG miałam robione. Powiem ginowi o tym wszystkim!
Dzięki za informację, fajnie móc się tyle dowiedzieć
słoneczna85, też słyszałam, że powinno być maks 2,0, bo potem tarczyca może nie "dźwignąć" ciąży i jest to niebezpieczne też dla płodu.
całe życie się martwiłam, że zajdę w ciążę jak nie będę gotowa, a teraz zaczęłam się martwić, że w nią nie zajdę. I tak źle, i tak niedobrzeAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:kochana sprawdzałam do przodu i nawet jak jutro będzie wyższa to nie zaznaczy... śluz mi ciężko określić po ...
no i nie wiem kiedy dupka brać...przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Sue ale kwas foliowy to zacznij brac jak najszybciej!!!!
powinno sie przed ciaza ze 3 mies chociaz zaczac brac.
ja to juz biore od marca tamtego roku bodajze...
tak sie swietnie przygotowalam a ciazy brak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale kiedys sie przeciez uda!
Zona boba!!!!! ale masz ladny wykresik!!!!!mizzelka, zonaboba lubią tę wiadomość
-
merida17 wrote:Mizzelka, a ja pół nocy kciukałam za Twoje pakowanie, a Ty mówisz, że strajk był!! Znowu musisz wprowadzić przydział na masło
baa i co ja zrobie, jedynie sie brechtam troszkę z niego... to pewnie dziś zaszaleje hahah a co tam, jak za wczesnie strzelił to bd córka
merida17 lubi tę wiadomość
-
CZERWCÓWECZKI
1 - inezka (@), Katiś, merida17, Mała Mi86 , klaudiaslask
2 - Kaśka , JaKo , mandragora , bella84 , Nenaaa , Violik , Kropek29 , emili . Agi
3 - aja , mirusia77
4 - XxMoniaXx , paaulla84 (@)
5 - Emily83, basiulkaa_89
6 -
7 - Gosiacu, sonia18a
8 - kasia1988,
9 - slodka100
10 - Iwka, Roxanka, Mega, Paragonik_93, lulu_ovufriend
11 - Welonisia, Anuśka, czrnula22, Tygrysek86
12 - Rubi
13 - potforzasta, Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35, kasiatoja, magdaleka_ka, munirka, słoneczna 85, marissith
14 - Ania_84, aTyna,
15 - przedszkolanka, kierzynka, Kasia*, motyl1993
16 - Ewa99, kasika8303
17 -
18 - kwiatuszek789
19 - madzianka
20 -
21 -
22 - samira
23 - chmurreczkaa, Nasturcja, Izuniaa89, Zajsonek, kizia90, Madzik82
24 -
25 - Daisy, Magda_lena88, julita
26 - Rybeńka
27 - Iwonaa11, Betty Boop
28 - Pysiaaa21, Bombelek87, liwi
29 - mizzelka, Neli
30 - La, Lena87, Sue, aisza
w tym miesiącu jest: 13
...
-
nick nieaktualny
-
słoneczna 85 wrote:nie wiem ile sie utrzymuje- ja tez juz nei pije, zaczne z nowym cyklem jak sie teraz nie uda.
I DZIĘKUJE jak na razie do puki nie spada temp to też mi się podoba :)zobaczymy co bd za parę dniTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI