Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
samira wrote:jasne można jeździć konno ,uprawiać skoki do wody,i ostro ćwiczyć na siłce
Aż o takie intensywne życie to mi nie chodziło
Ale zumba, czy jazda rowerkiem chyba nie zaszkodzi
Chodziło mi głównie o nie skupianie całego życia wokól staran tylko prowadzenie normalnego życia. Cos dla siebie też trzeba robićsamira lubi tę wiadomość
-
Mi porod wychodzi 26lutego od om,a od owu to w marcu na poczatku
Aaaaa chwale sie moj zmiekl!!! Jak zawsze :p zrobil mi wlasnie pyszna kolacyjke i.. Dal mi bilety na Backstreet Boys!!! Boze zespol moich dzieciecych snow! On sam nie jest zbyt zachwycony tym ze idzie no ale przeciez ktos musi mi trzymac cole i zapiekanke
A co do ciazy to jak zajde to trudno rower schowam, a wyciagne spinningowy i bede sobie tam dygac powoli tyle o ileWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:10
mizzelka, przedszkolanka:), samira, Ewelcia, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem gdzie jest lista ale znalazłam jeszcze jedna mamusiehttps://ovufriend.pl/wykres,efaab819b39153725747b29269cb469a.html
Daisy, Ewelcia lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Ofelaine ja z racji starań zmieniłam na rowerek stacjonarny ( ale rzadko bo się nie chce) i regularnie nordic walking
ogólnie nie polecane jest to co skoczne i sprawia że organizm się "telepie"przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOfelaine wrote:Aż o takie intensywne życie to mi nie chodziło
Ale zumba, czy jazda rowerkiem chyba nie zaszkodzi
Chodziło mi głównie o nie skupianie całego życia wokól staran tylko prowadzenie normalnego życia. Cos dla siebie też trzeba robić
dla siebie jak najbardziej -
nick nieaktualnyDaisy wrote:Mi porod wychodzi 26lutego od om,a od owu to w marcu na poczatku
Aaaaa chwale sie moj zmiekl!!! Jak zawsze :p zrobil mi wlasnie pyszna kolacyjke i.. Dal mi bilety na Backstreet Boys!!! Boze zespol moich dzieciecych snow! On sam nie jest zbyt zachwycony tym ze idzie no ale przeciez ktos musi mi trzymac cole i zapiekanke
A co do ciazy to jak zajde to trudno rower schowam, a wyciagne spinningowy i bede sobie tam dygac powoli tyle o ileDaisy, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daisy wrote:Mi porod wychodzi 26lutego od om,a od owu to w marcu na poczatku
A co do ciazy to jak zajde to trudno rower schowam, a wyciagne spinningowy i bede sobie tam dygac powoli tyle o ileWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:42
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Czyli jednak zumba odpada
z tego co wiem zumba jest b. energiczna i dużo się w niej trzęsie ewentualnie można chodzić i zwalniać tępo w tych najważniejszych dniach wolałabym aerobic ,nording ,rowerek,ćwiczenia takie ogóle i wszystko to w wolniejszym tempie i pływanie które oczywiście jest zbawienne przed,w i niedługo po ciąży albo orbitrek ale bez programów tylko swoim tempemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:53
-
Co do zumby, to mój doktorek powiedział, że jak ćwiczę regularnie to jak już przestawać to tylko na okres I trymestru, potem stwierdził, że mogę wracać jak wszystko będzie ok. Każda z nas zna swoje granice i wie kiedy czegoś nie robić. Ja na zumbę chodzę od pół roku, więc jestem wprawiona, mam nadzieję, że teraz nam wyjdzie i będzie ok, jak tak to po wakacjach wracam na zajęcia w dwupaku. Oczywiście skakać nie będę, ale to nie są same podskoki.
Moim zdaniem nie należy całego życia pod starania podporządkowywać. Ile kobiet pije i pali zanim nie dowie się o ciąży, a i one i dzieci są zdrowe. Na drugiej stronie jest pamiętnik kobiety która w ciąży latała, jeździła motorem i wszystko ok.
Tygrysek idź na zumbę. A jazda konna w ciąży jest odradzana nie ze względu na telepanie, a wysoką możliwość upadku z wysokości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:51
samira lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyla wrote:Co do zumby, to mój doktorek powiedział, że jak ćwiczę regularnie to jak już przestawać to tylko na okres I trymestru, potem stwierdził, że mogę wracać jak wszystko będzie ok. Każda z nas zna swoje granice i wie kiedy czegoś nie robić. Ja na zumbę chodzę od pół roku, więc jestem wprawiona, mam nadzieję, że teraz nam wyjdzie i będzie ok, jak tak to po wakacjach wracam na zajęcia w dwupaku. Oczywiście skakać nie będę, ale to nie są same podskoki.
Moim zdaniem nie należy całego życia pod starania podporządkowywać. Ile kobiet pije i pali zanim nie dowie się o ciąży, a i one i dzieci są zdrowe. Na drugiej stronie jest pamiętnik kobiety która w ciąży latała, jeździła motorem i wszystko ok.
ale najpierw to chciałabym w niej byćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:54
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Poznałam dziewczynę która w ciąży chodziła na zumbę, pewnie nie skakała bo nie dała rady, ale się ruszała, pierwszy trymestr nie chodziła, ale potem wróciła. Jeżeli z ciążą jest ok, to myślę, że po konsultacji z ginekologiem tak na prawdę można robić większość rzeczy, oczywiście z głową. Oczywiście są przypadki, że trzeba się oszczędzać i to nie podlega dyskusji.
samira lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyla wrote:Poznałam dziewczynę która w ciąży chodziła na zumbę, pewnie nie skakała bo nie dała rady, ale się ruszała, pierwszy trymestr nie chodziła, ale potem wróciła. Jeżeli z ciążą jest ok, to myślę, że po konsultacji z ginekologiem tak na prawdę można robić większość rzeczy, oczywiście z głową. Oczywiście są przypadki, że trzeba się oszczędzać i to nie podlega dyskusji.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny