X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    jasne można jeździć konno ,uprawiać skoki do wody,i ostro ćwiczyć na siłce ;)

Aż o takie intensywne życie to mi nie chodziło ;)
    Ale zumba, czy jazda rowerkiem chyba nie zaszkodzi ;)
    Chodziło mi głównie o nie skupianie całego życia wokól staran tylko prowadzenie normalnego życia. Cos dla siebie też trzeba robić :D

samira lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja z racji starań zmieniłam na rowerek stacjonarny ( ale rzadko bo się nie chce) i regularnie nordic walking :)
    ogólnie nie polecane jest to co skoczne i sprawia że organizm się "telepie":)

samira lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi porod wychodzi 26lutego od om,a od owu to w marcu na poczatku :)

Aaaaa chwale sie moj zmiekl!!! Jak zawsze :p zrobil mi wlasnie pyszna kolacyjke i.. Dal mi bilety na Backstreet Boys!!! Boze zespol moich dzieciecych snow! On sam nie jest zbyt zachwycony tym ze idzie no ale przeciez ktos musi mi trzymac cole i zapiekanke :D :D :D

A co do ciazy to jak zajde to trudno rower schowam, a wyciagne spinningowy i bede sobie tam dygac powoli tyle o ile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:10

mizzelka, przedszkolanka:), samira, Ewelcia, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem gdzie jest lista ale znalazłam jeszcze jedna mamusiehttps://ovufriend.pl/wykres,efaab819b39153725747b29269cb469a.html

Daisy, Ewelcia lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ofelaine ja z racji starań zmieniłam na rowerek stacjonarny ( ale rzadko bo się nie chce) i regularnie nordic walking :)
    ogólnie nie polecane jest to co skoczne i sprawia że organizm się "telepie":)
    ooo to to to mi chodziło ,nie za dużo telepania i potrząsania i git majonez :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Aż o takie intensywne życie to mi nie chodziło ;)
    Ale zumba, czy jazda rowerkiem chyba nie zaszkodzi ;)
    Chodziło mi głównie o nie skupianie całego życia wokól staran tylko prowadzenie normalnego życia. Cos dla siebie też trzeba robić :D
    no ja myślę ze extremal nie wchodzi w grę :P

dla siebie jak najbardziej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Aaaaa chwale sie moj zmiekl!!! Jak zawsze :p zrobil mi wlasnie pyszna kolacyjke i.. Dal mi bilety na Backstreet Boys!!! Boze zespol moich dzieciecych snow! On sam nie jest zbyt zachwycony tym ze idzie no ale przeciez ktos musi mi trzymac cole i zapiekanke :D :D :D

A co do ciazy to jak zajde to trudno rower schowam, a wyciagne spinningowy i bede sobie tam dygac powoli tyle o ile :)
    mój wypada wg @ na 27 lutego ale syn urodził się 3tyg. przed terminem to ja reflektuje na 14 lutego tym razem :P

Daisy, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg. tego http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/kalkulator-terminu-porodu/

z @ wyszedłby na 25.02.2015 a z zapłodnienia 02-03.03.2015 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:32

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wpiszcie mniena 24 czerwca.maz jednak zjechal z pracy w czerwcu :))

Daisy lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Byłam w lutym z moja dluuuuugoletnia przyjaciółką w Warszawie!!!! Ale było mega!!! Normalnie szok, te emocje, byłyśmy praktycznie pod samą scena. Marzenie się spełniło!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:42

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam.termin na pierwsza polowe sierpnia a urodzilam 11 lipca ake ze skierowaniem.

Kochane zmykam do gory do spania juz. Buziaki! :*

samira lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ooo to to to mi chodziło ,nie za dużo telepania i potrząsania i git majonez :D
    Czyli jednak zumba odpada :(

samira lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja mialam.termin na pierwsza polowe sierpnia a urodzilam 11 lipca ake ze skierowaniem.

Kochane zmykam do gory do spania juz. Buziaki! :*
    miłych snów :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Czyli jednak zumba odpada :(

z tego co wiem zumba jest b. energiczna i dużo się w niej trzęsie ewentualnie można chodzić i zwalniać tępo w tych najważniejszych dniach ;) wolałabym aerobic ,nording ,rowerek,ćwiczenia takie ogóle i wszystko to w wolniejszym tempie i pływanie które oczywiście jest zbawienne przed,w i niedługo po ciąży albo orbitrek ale bez programów tylko swoim tempem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:53

• la Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zumby, to mój doktorek powiedział, że jak ćwiczę regularnie to jak już przestawać to tylko na okres I trymestru, potem stwierdził, że mogę wracać jak wszystko będzie ok. Każda z nas zna swoje granice i wie kiedy czegoś nie robić. Ja na zumbę chodzę od pół roku, więc jestem wprawiona, mam nadzieję, że teraz nam wyjdzie i będzie ok, jak tak to po wakacjach wracam na zajęcia w dwupaku. Oczywiście skakać nie będę, ale to nie są same podskoki.
    Moim zdaniem nie należy całego życia pod starania podporządkowywać. Ile kobiet pije i pali zanim nie dowie się o ciąży, a i one i dzieci są zdrowe. Na drugiej stronie jest pamiętnik kobiety która w ciąży latała, jeździła motorem i wszystko ok.

Tygrysek idź na zumbę. A jazda konna w ciąży jest odradzana nie ze względu na telepanie, a wysoką możliwość upadku z wysokości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:51

samira lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Co do zumby, to mój doktorek powiedział, że jak ćwiczę regularnie to jak już przestawać to tylko na okres I trymestru, potem stwierdził, że mogę wracać jak wszystko będzie ok. Każda z nas zna swoje granice i wie kiedy czegoś nie robić. Ja na zumbę chodzę od pół roku, więc jestem wprawiona, mam nadzieję, że teraz nam wyjdzie i będzie ok, jak tak to po wakacjach wracam na zajęcia w dwupaku. Oczywiście skakać nie będę, ale to nie są same podskoki.
    Moim zdaniem nie należy całego życia pod starania podporządkowywać. Ile kobiet pije i pali zanim nie dowie się o ciąży, a i one i dzieci są zdrowe. Na drugiej stronie jest pamiętnik kobiety która w ciąży latała, jeździła motorem i wszystko ok.
    tak jak się ma te 20parę to tak a w moim wieku już bardziej się boje o ciążę niż wtedy bo jestem bardziej świadoma zagrożeń ehhh...ale to ja osobiście

ale najpierw to chciałabym w niej być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:54

kapturnica lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznałam dziewczynę która w ciąży chodziła na zumbę, pewnie nie skakała bo nie dała rady, ale się ruszała, pierwszy trymestr nie chodziła, ale potem wróciła. Jeżeli z ciążą jest ok, to myślę, że po konsultacji z ginekologiem tak na prawdę można robić większość rzeczy, oczywiście z głową. Oczywiście są przypadki, że trzeba się oszczędzać i to nie podlega dyskusji.

samira lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Poznałam dziewczynę która w ciąży chodziła na zumbę, pewnie nie skakała bo nie dała rady, ale się ruszała, pierwszy trymestr nie chodziła, ale potem wróciła. Jeżeli z ciążą jest ok, to myślę, że po konsultacji z ginekologiem tak na prawdę można robić większość rzeczy, oczywiście z głową. Oczywiście są przypadki, że trzeba się oszczędzać i to nie podlega dyskusji.
    wiadomo że wszystko z umiarem i w ramach zdrowego rozsądku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki ;**

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Iwonka :))

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ