WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Karola_aa, a Ty przede wszystkim musisz być dobrej myśli! Jeśli jesteś pod opieką lekarza, to on wie co robi i na pewno pomoże Ci doczekać się upragnionego Maleństwa :)
    Ja teraz codziennie myślę, żeby tylko wszystko było dobrze..
    Staram się być dobrej myśli, ale narazie i tak musimy czekać do konca lipca bo mąż jest na 3miesięcznej kuracji Profertilem i 1 sierpnia badania. Dlatego teraz czekamy tylko ale i nie odpuszczamy starań. A jeśłi wyniki będa lepsze chcemy podejść do IUI.

A to ja gdzies czytałam żeby tak z 15 minut poleżeć a tutaj tak szybciutko i pomogło;)

Na pewno będzie wszystko w porządku :)) Nie zamartwiaj się ;) Kiedy wizyta ;) ?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny śmiejcie się, ale ja zrobiłam świecę "po" :D

Tu się nie ma śmiać tylko praktykowac :) ja dla odmiany na brzuch i tyłek w górę dając czas armii na zdobycie bazy :)

Ewa99, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Staram się być dobrej myśli, ale narazie i tak musimy czekać do konca lipca bo mąż jest na 3miesięcznej kuracji Profertilem i 1 sierpnia badania. Dlatego teraz czekamy tylko ale i nie odpuszczamy starań. A jeśłi wyniki będa lepsze chcemy podejść do IUI.

A to ja gdzies czytałam żeby tak z 15 minut poleżeć a tutaj tak szybciutko i pomogło;)

Na pewno będzie wszystko w porządku :)) Nie zamartwiaj się ;) Kiedy wizyta ;) ?

Wizyta we wtorek, 17.06. Inny kalendarz pokazał mi, że będzie to 5t6d ciąży, ten na ovu liczy mi, że cykl mam chyba 28 dniowy.
    Zobaczę co mi powie.
    W ubiegłym roku badałam tarczycę, więc chciałabym, żeby to sprawdził i w razie w szybko leczył. TSH 3,15 było :(

• la Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten suwaczek, który masz jest ustawiony na 28 dniowe cykle, stąd różnica.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Aaaaa! To ja sobie sama tak zrobiłam :) Całe życie się człowiek uczy!

promoszka lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba po prostu na nim obliczać i odejmować lub dodawać dni od ostatniej @.

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze swiec sie nie smieje bo ja tez robilam w tym cyklu za kazdym razem!:)

ja probowalam wszytskiego co moze pomoc:)

a test mialam najpierw tez taki jak ten na gorze a drugiego dnia robilam ten co na dole i byl ciemniejszy, fajne one sa- chyba quix?

samira, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:

Dzięki La! Dobrze wiedzieć, bo u mnie tez średnio się zgadza :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    j

a test mialam najpierw tez taki jak ten na gorze a drugiego dnia robilam ten co na dole i byl ciemniejszy, fajne one sa- chyba quix?

Quixx, taki ładny, różowy ;)
    Będize na pamiąkę ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam:) no ale one chyba dobre sa- bo kolezanka robila w dniu @i nic nie pokazalo.

atdcqtkf2affvuei.png
  • la Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babygaga.com/tickers/pregnancy mi podobają się te + http://www.babygaga.com/due-date-calculator dzień porodu dokładniejszy bo na podstawie fazy lutealnej i długości cyklu.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziweczynki gratuluje nowym mama spokojnych 9 miesiecy kochane. Matko ale twarz mi wysypalo krostkami nie pamietam kieddy ostatni raz moja twarz tak wygladal.

samira lubi tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moj 3msc bierze juz Fertility Support for men i wit C i flegamine na uplynnienie bo my za duzo plemnikow 680mln/4ml...u nas w tym byl problem i przez to sie nie ruszaly bo byly w 'klatce'. Jednak na pct w zeszlym cs wyszlo po 8h 60% zywych ruszajacych sie plemnikow i 14 szt w polu widzenia, a musi byc min 5 :)

Eh chcialabym by sie udalo!
    Mierze tempke kontrolnie i prawa str pod jezykiem 36.4, a lewa 36.92! Oszaleje :D juz 3 dzien po lewej str mam ponad 36.9st :p widac lutka dziala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:15

samira lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wizyta we wtorek, 17.06. Inny kalendarz pokazał mi, że będzie to 5t6d ciąży, ten na ovu liczy mi, że cykl mam chyba 28 dniowy.
    Zobaczę co mi powie.
    W ubiegłym roku badałam tarczycę, więc chciałabym, żeby to sprawdził i w razie w szybko leczył. TSH 3,15 było :(

Sue to TSH masz okropnie wysokie:/ Twój lekarz to gin/endo? Bo jeśli nie to sam gin Ci nie przepisze nic na zbicie TSH a TY koniecznie musisz je obniżyć

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa czy to moze sie samo obnizyc..w sensie tsh. No bo rok to duzo. Skoro zaszla.. :) ja mam 1.67 i nie kazali zbijac ponoc mloda jestem :D ale najlepiej kolo 1.5 miec max 2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:34

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Mierze tempke kontrolnie i prawa str pod jezykiem 36.4, a lewa 36.92! Oszaleje :D juz 3 dzien po lewej str mam ponad 36.9st :p widac lutka dziala :D

Uda się a czemu niby miałoby się nie udać? Daisy po lewej stronie temp zawsze będzie wyższa bo to strona serca i tam szybciej przepływa krew :) Dlatego istotne jest żeby zawsze mierzyć po tej samej stronie. Różnice mogą być spore :)

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia kochana dzieki za info..boszz czlowiek sie uczy cale zycie! Niestety z biologii mam 2 na swiadectwie maturalnym hehe :D jeszcze raz dzieki, naprawde szczere dzieki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:36

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wysokie TSH to ja też zachodziłam w ciąże i to bez problemu - w sensie za kazdym razem w 1 cyklu starań ale tsh miałam ok 3,4 i niestety nie utrzymywałam ciąży.

Nie wiem czy tak samo z siebie tsh może się obniżyć. To jest zaburzenie w produkcji hormonów, wydaje mi się że bez jakiegoś bodźca samo się nie zmiejszy. A problem z ciążą jest taki że w trakcie ciąży TSH nawet rośnie, dletego tak ważnie jest być pod kontrolą endo :/
    Mi mój powiedział że nawet te 1,65 które teraz mam jest za duże bo w pierwszych tygodniach ciąży na bank sporo wzrośnie i kazał mi przyjmować jeszcze większą dawkę euthyroxu żeby nie było powtórki z rozrywki :/

Nona, samira lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą na pierwszym skierowaniu na badania ciążowe gin zawsze daje tsh i ft4 bo one odpowiadają m.in. za utrzymanie ciąży...

Ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona bo przez tarczycę poroniłam 2 razy. Nie chcę Was broń boże straszyć, mam nadzieję że rozumiecie :/ U mnie kończyło się zawsze na przełomie 6/7 tyg... endo powiedział że z takim moim wynikiem nie było szansy, ale ja mam ewidentnie niedoczynność i pewnie jeszcze hashimoto :/

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Karola moj 3msc bierze juz Fertility Support for men i wit C i flegamine na uplynnienie bo my za duzo plemnikow 680mln/4ml...u nas w tym byl problem i przez to sie nie ruszaly bo byly w 'klatce'. Jednak na pct w zeszlym cs wyszlo po 8h 60% zywych ruszajacych sie plemnikow i 14 szt w polu widzenia, a musi byc min 5 :)

No to może podzielimy się tymi plemnikami :D bo u nad zdecydowanie za mało :( ale uda nam się UDA !!!!:)

Daisy lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ