Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Karola_aa, a Ty przede wszystkim musisz być dobrej myśli! Jeśli jesteś pod opieką lekarza, to on wie co robi i na pewno pomoże Ci doczekać się upragnionego Maleństwa
Ja teraz codziennie myślę, żeby tylko wszystko było dobrze..
A to ja gdzies czytałam żeby tak z 15 minut poleżeć a tutaj tak szybciutko i pomogło;)
Na pewno będzie wszystko w porządku ) Nie zamartwiaj się Kiedy wizyta ? -
nick nieaktualny
-
karola_aa wrote:Staram się być dobrej myśli, ale narazie i tak musimy czekać do konca lipca bo mąż jest na 3miesięcznej kuracji Profertilem i 1 sierpnia badania. Dlatego teraz czekamy tylko ale i nie odpuszczamy starań. A jeśłi wyniki będa lepsze chcemy podejść do IUI.
A to ja gdzies czytałam żeby tak z 15 minut poleżeć a tutaj tak szybciutko i pomogło;)
Na pewno będzie wszystko w porządku ) Nie zamartwiaj się Kiedy wizyta ?
Wizyta we wtorek, 17.06. Inny kalendarz pokazał mi, że będzie to 5t6d ciąży, ten na ovu liczy mi, że cykl mam chyba 28 dniowy.
Zobaczę co mi powie.
W ubiegłym roku badałam tarczycę, więc chciałabym, żeby to sprawdził i w razie w szybko leczył. TSH 3,15 było
-
Ten suwaczek, który masz jest ustawiony na 28 dniowe cykle, stąd różnica.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
trzeba po prostu na nim obliczać i odejmować lub dodawać dni od ostatniej @.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
ja ze swiec sie nie smieje bo ja tez robilam w tym cyklu za kazdym razem!
ja probowalam wszytskiego co moze pomoc:)
a test mialam najpierw tez taki jak ten na gorze a drugiego dnia robilam ten co na dole i byl ciemniejszy, fajne one sa- chyba quix?samira, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://www.babygaga.com/tickers/pregnancy mi podobają się te + http://www.babygaga.com/due-date-calculator dzień porodu dokładniejszy bo na podstawie fazy lutealnej i długości cyklu.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
Karola moj 3msc bierze juz Fertility Support for men i wit C i flegamine na uplynnienie bo my za duzo plemnikow 680mln/4ml...u nas w tym byl problem i przez to sie nie ruszaly bo byly w 'klatce'. Jednak na pct w zeszlym cs wyszlo po 8h 60% zywych ruszajacych sie plemnikow i 14 szt w polu widzenia, a musi byc min 5
Eh chcialabym by sie udalo!
Mierze tempke kontrolnie i prawa str pod jezykiem 36.4, a lewa 36.92! Oszaleje juz 3 dzien po lewej str mam ponad 36.9st :p widac lutka dzialaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:15
samira lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Wizyta we wtorek, 17.06. Inny kalendarz pokazał mi, że będzie to 5t6d ciąży, ten na ovu liczy mi, że cykl mam chyba 28 dniowy.
Zobaczę co mi powie.
W ubiegłym roku badałam tarczycę, więc chciałabym, żeby to sprawdził i w razie w szybko leczył. TSH 3,15 było
Sue to TSH masz okropnie wysokie:/ Twój lekarz to gin/endo? Bo jeśli nie to sam gin Ci nie przepisze nic na zbicie TSH a TY koniecznie musisz je obniżyć -
Daisy wrote:Eh chcialabym by sie udalo!
Mierze tempke kontrolnie i prawa str pod jezykiem 36.4, a lewa 36.92! Oszaleje juz 3 dzien po lewej str mam ponad 36.9st :p widac lutka dziala
Uda się a czemu niby miałoby się nie udać? Daisy po lewej stronie temp zawsze będzie wyższa bo to strona serca i tam szybciej przepływa krew Dlatego istotne jest żeby zawsze mierzyć po tej samej stronie. Różnice mogą być sporeDaisy, Nona lubią tę wiadomość
-
Ewelcia kochana dzieki za info..boszz czlowiek sie uczy cale zycie! Niestety z biologii mam 2 na swiadectwie maturalnym hehe jeszcze raz dzieki, naprawde szczere dzieki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:36
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wysokie TSH to ja też zachodziłam w ciąże i to bez problemu - w sensie za kazdym razem w 1 cyklu starań ale tsh miałam ok 3,4 i niestety nie utrzymywałam ciąży.
Nie wiem czy tak samo z siebie tsh może się obniżyć. To jest zaburzenie w produkcji hormonów, wydaje mi się że bez jakiegoś bodźca samo się nie zmiejszy. A problem z ciążą jest taki że w trakcie ciąży TSH nawet rośnie, dletego tak ważnie jest być pod kontrolą endo
Mi mój powiedział że nawet te 1,65 które teraz mam jest za duże bo w pierwszych tygodniach ciąży na bank sporo wzrośnie i kazał mi przyjmować jeszcze większą dawkę euthyroxu żeby nie było powtórki z rozrywkiNona, samira lubią tę wiadomość
-
Zresztą na pierwszym skierowaniu na badania ciążowe gin zawsze daje tsh i ft4 bo one odpowiadają m.in. za utrzymanie ciąży...
Ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona bo przez tarczycę poroniłam 2 razy. Nie chcę Was broń boże straszyć, mam nadzieję że rozumiecie U mnie kończyło się zawsze na przełomie 6/7 tyg... endo powiedział że z takim moim wynikiem nie było szansy, ale ja mam ewidentnie niedoczynność i pewnie jeszcze hashimoto -
Daisy wrote:Karola moj 3msc bierze juz Fertility Support for men i wit C i flegamine na uplynnienie bo my za duzo plemnikow 680mln/4ml...u nas w tym byl problem i przez to sie nie ruszaly bo byly w 'klatce'. Jednak na pct w zeszlym cs wyszlo po 8h 60% zywych ruszajacych sie plemnikow i 14 szt w polu widzenia, a musi byc min 5
Eh chcialabym by sie udalo!
Mierze tempke kontrolnie i prawa str pod jezykiem 36.4, a lewa 36.92! Oszaleje juz 3 dzien po lewej str mam ponad 36.9st :p widac lutka dzialaDaisy lubi tę wiadomość