Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was dziewczyny chciałam dołączyć do czerwcowym staraczek tak krotko o mnie, od 4 miesiecy staramy sie o maluszka teraz drugi miesiac z wykresem ovu bo ja mam nieregularne cykle i nie umiem wyliczyc owulacji tak wiec mam nadzieje ze mi to pomoże, mierze temeraturke obserwuje sluz i wg mnie juz za kilka dni do tgodnia bedzie owulka wiec bedziemy sie starac, u lekarza bylam wszystko ok ale powiedzial zeby sie starac samemu bo jeszcze nie ma podstaw zeby interweniować, poprzeglądam sobie wątek zeby sie czegoś od was dowiedziec co może i mnie sie przyda :)mam nadzieje, ze mnie przygarniecie miłego dnia i pozdrawiam MalwinaMalinka87
-
Kasia * wrote:aneczka88 poczekaj z tym testowaniem lepeij póżniej róznie sie czasami zdarza i nie masz na to wpływu poczekaj dzidzia Ci nie ucieknie jesli jest a testy tez różnie pokazują
kasika8303 wrote:Byłam w szpitalu, generalnie puknęli się w głowę i powiedzieli że mam chyba ciążę urojną, bo skoro zaczęłam plamić to znaczy że miesiączka się zaczyna!!! Zrobili USG na którym jeszcze nic nie widać i Wyp..... Nigdy w życiu już tam nie pojadę, wyszłam tylko zapłakana i tyle z tego mam.Coś gadali o podpisaniu papierów, że na własne życzenie wyszłam ze szpitala ale nic nie podpisałam.
Goguś wrote:Bo powiem Wam, że dla lekarzy taka wczesna ciąża, której jeszcze nie widać to nie ciąża. Ja zaczęłam plamić jak leżałam w szpitalu i nic nie robili:( Pytali czy plamienia są brązowe czy żywa krew.kazali tylko nie skakać, pielęgniarka stwierdziła, że to pewnie miesiączka.Zrobili betę i okazało się, że spadła. Lekarz mi powiedział, że jak by rosła,nawet niewiele to by dali leki, ale jak spada to nie ma szans:(
mizzelka wrote:a żeby im kutasy uschły, pacany jedne.. w ogóle nie są wrażliwi na czyjeś zmartwienia.. polska rzeczywistość i oczywisice dla swietego spokoju moze idź kasika na bete i progestreon zbadaj... w razie co to niech lutkę na podtrzymanie zapodają.
mizzelka wrote:a u mnie w koncu dwie linie się pokazały, uff.
Tylko chyba jakąś infekcję złapałam bo swędziii mnie ahhhh... jak nie przyjemnie ;/ ale mam płukankę tamtun rosa czy cos takiego i sie moze podratuje.. ;/
-
Tez chetnie dowiem sie co to za szpital. Lepsze, ja od razu bym spisywala nazwiska przy nich i bym to od razu zglosila.
Kochane ja zaliczylam dzis zakupy, tesciow na kawe u nas, rowerek i teraz znowu jedziemy do sklepu po jakies rurki do prysznica bo cos przecieka
Milego popoludnia?
Sprawdzalam dzis moj Vmax na rowerze i mialam 32.5km/h A moj maz 52km/h -
Zajsonku tak jak pisala Mizzelcia moze to byc spadek implantacyjny lub prg Ci spadl. Nie plamisz ani nie krwawisz to nie masz czym sie przejmowac poki co. Jeden raz w 2 fazie moze tempka spasc i to nawet wlasnie do fazy nizszych tempek. Badz spokojna i rozkoszuj sie niedziela skoro masz tak wczesny dpo to na pewno jutro odbije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 18:35
Zajsonek lubi tę wiadomość
-
Malinka87, witaj
A my byliśmy z mężem w kościele i u jego dziadka na chwilę, bo się trochę osób zjechało i tak rodzinnie sobie posiedzieliśmy i pośmialiśmy Ciotki się coraz częściej dopytują kiedy im radosną nowinę obwieścimy,a ja tylko odpowiadam, żeby czekały cierpliwie. No bo co mam im powiedzieć? Już by sobie dały spokój z tymi pytaniami -
la wrote:Dzień dobry
Ja po monitoringu endometrium 9mm, dwa pęcherzyki w lewym jajniku 20 i 17mm. Jutro między 8, a 12 mam zrobić zastrzyk z Ovitrelle, a we wtorek o 14:15 inseminacja nie mogę się doczekać.la lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:dziękuję trochę mnie uspokoiłyście
chociaż wydaje mi się, że się nie udało
tak mnie jajo bolało wczoraj i brzuch jak na @
coś czuje, że dupa
Spokojnie! Spadek moze sie zdarzyc. Jutro na pewno odbije. Moze to faktycznie zagniezdzenie zarodka. Bol brzucha tez moglabys przy tym odczuc. Mi tez temp spadla o dwie kreski i odbila. Nic sie nie martw. Poczekaj do jutra
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyDziewczyny, a spojrzaly byscie do mnie, bo juz sama nie wiem co myslec. Dzis mi mija 38 dzien cyklu, test negatywny .. a temperatura bardzo spadla .. myslicie, ze nadchodzi @ ?? Czy moze byc jednak jeszcze za szybko na test..? Mam bardzo dlugie cykle.. (34-48) 38 dni byl zawsze najdluzszym i zawsze najpozniej w 38 dniu dostawalam @. Juz sama nie wiem co myslec a to czekanie na niewiadomo co ,mnie juz wykancza
-
nick nieaktualny
-
Zajsonek spadek na zagnieżdżonko ewidentny, spokojnie kochana
Mieszkam na Pomorzu i tam jest szpital, nie gniewajcie się ale wolę nie podawać miasta.
Niestety w prawie każdym szpitalu tak jest
Poczytałam już o tej zatoce Douglasa to wychodzi, że ok jak jest wolna Chociaż 1 pozytywna wiadomość dziś
Aga skoro masz takie cykle długie to może być zagnieżdżenie.Zajsonek, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasik8303 stwierdzenie zatoka douglasa wolna tzn że nie ma wniej płynu .płyn taki pojawia sie wzatoce douglasa np po owulacji widac płyn albo przy krwawieniu wewnętrznym wtedy tak gromadzi sie krew z jamy brzusznej pewnie chceli sprawzic czy nie miałas jakiejś torbielki która mogła Ci pęknąć .ale po co usg bezsensu tzn napewno nie zeby zobaczyc ciąże .macica zmienia kształt wcazy robi się stożkowata ale to dopiero póżniej .zrob sobie jutro bete bedziesz wiedziała co sie dzieje
-
Kasia * wrote:Kasik8303 stwierdzenie zatoka douglasa wolna tzn że nie ma wniej płynu .płyn taki pojawia sie wzatoce douglasa np po owulacji widac płyn albo przy krwawieniu wewnętrznym wtedy tak gromadzi sie krew z jamy brzusznej pewnie chceli sprawzic czy nie miałas jakiejś torbielki która mogła Ci pęknąć .ale po co usg bezsensu tzn napewno nie zeby zobaczyc ciąże .macica zmienia kształt wcazy robi się stożkowata ale to dopiero póżniej .zrob sobie jutro bete bedziesz wiedziała co sie dzieje
Dokładnie. Jutro rano lecę na HCG. Bo to to samo co beta, prawda?samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasika8303 samo hcg jest głównie uzywane do stwierdzenia nowowtworu np jajnika a beta hcg konkretnie do ciąży ale mozesz zrobic albo bete albo hcg jesli jest ciaza obydwa wyniki beda pozytywne beta jest dokladniejsza zaleca sie bete ,jesli np niebylabys wciazy a hcg wyjdzie ci dodatnie no to nieciekawie ale jesli jestes wciazy to wynik hcg swiadczy o ciazy a nie o chorobie .ja bym zrobiła beta hcg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 19:43
-
Beta HCG i HCG to dwa odmienne badania.
"Oznaczenie HCG jest oznaczeniem całościowym, co oznacza, że otrzymany wynik jest składową poziomu dwóch podjednostek tego hormonu (alfa i beta). Oznaczenie poziomu βHCG jest badaniem czulszym – dotyczy tylko jednej podjednostki hormonu. Dla stwierdzenia ciąży nie ma znaczenia czy robi się badanie HCG czy βHCG , ale żeby wyniki były porównywalne należy konsekwentnie robić to samo oznaczenie, zatem skoro oznaczyła Pani βHCG, przy okazji kolejnego pobrania krwi proszę oznaczyć także tylko tę podjednostkę hormonu, lekarzowi będzie łatwiej zinterpretować wyniki i prognozować rozwój ciąży." ze strony kliniki nOvum, odpowiedź na pytanie.
Aga ja nie jestem pewna, czy u ciebie owulacja w ogóle była. Nie jestem ekspertem, ale nie ma u ciebie różnicy w temperaturach jak przy pierwszej i drugiej fazie. Miałaś potwierdzoną owulkę na monitoringu? Jeżeli to bezowulacyjny, to @ może przyjść później niż zazwyczaj. Dla pewności zrób badanie beta hcg i wtedy sytuacja będzie jasna
Jestem strasznie podjarana wtorkiem
Malinka87 witaj i się rozgośćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 19:47
Daisy lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań.