X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokłandie la tak wartosci przy samym hcg sa inne i jak kasiak zrobi raz same hcg raz betehcg to sie pogubi

kasika8303 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ciezko mi cokolwiek powiedziec o Twoim wykresie..krotko robilas testy owu, kto wie co tam sie dzieje u Ciebie..tempka nie jest mierzona caly cykl wiec tez ciezko cokolwiek wywnioskowac..spadek taki tempki moze faktycznie swiadczyc o nadchodzacej @. Ale nie musi. Nie wiemy kiedy mialas rzeczywista owulke, tak wiec na dwoje babka wrozyla..poczekamy do jutra zobaczymy co sie dzieje :)

Co do szpitala to szkoda ze nie chcesz podax gdzie to przynajmniej bym wiedziala gdzie sie nie udawac w razie czego bo rowniez jestem z Pomorza..

samira lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj komunia w rodzinie więc cały dzień bez neta i troszkę nadrabiania miałam ale po kolei:
    Sue wrote:
    Dziewczyny, zestresowałyście mnie tą tarczycą :(
    Badałam ją w październiku, 3,15 był poziom, norma to 4,2. Rozmawiałam z lekarką, zlecila mi jeszcze USG i przeciwciała ATPO czy coś takiego i wyszło wszystko w normie. Rozmawiałam z endokrynolog na czacie i stwierdziła, że nie ma się czym martwic. A teraz chyba umrę ze strachu do wtorku ;(
    Sue absolutnie niczym się nie stresuj, skoro Twoja gin tak twierdzi to na pewno tak jest. Być może na nas lekarze patrzą inaczej bo mamy udokumentowane Hashimoto lub niedoczynność, a Ty jako zdrowy człowieczek te hormony uregulujesz sobie sama :) czekaj cierpliwie do wtorku a lekarz na pewno wszystko Ci powie...
    kasika8303 wrote:
    Brzuch mnie nie boli, w sumie nic mnie nie boli, lekko piersi i czasami jajniki. Mam lekkie mdłości i spać mogę non stop.
    Mi pewnie krwawi nadżerka
    Skoro nie boli brzuch to jest dobrze, może to plamienie w terminie miesiączki, albo właśnie nadżerka? Były <3? może podrażniłaś szyjkę. Jeśłi tylko pojawią się skurcze to weź nospę i magnez żeby nie doprowadzić do mocnych skurczy macicy wywołujących poronienie - lutka, dupek i będzie dobrze.
    Mnie lekarze na IP ginekologiczno-położniczym potraktowanli identycznie i two DWA razy w różnych szpitalach więc to nie ma reguły gdzie... tak po prostu jest- młodsza ciąża nie jest ciąża :/ mi w 7 tyg kobieta powiedziała "Jaka ciąża tu nic nie ma!" kiedy trzymałam w ręku usg z pęcherzykiem:/
    Zajsonek wrote:
    Kochane poradźcie mi :)
    co to za spadek temp? czym on mógł być spowodowany ? :(
    do @ mam jeszcze 8 dni :(

Ja bardzo często raz w cyklu miałam taki spadek. Dziewczyny dobrze mówią to normalne, jutro odbije. Taki spadek jest często albo na zagnieżdżenie albo na spadek prodesteronu. Nie martw się jutro odbije wysoko w górę :)

Sue lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka cudownie że są krechy czerwone - serducha nie pójdą na marne :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko widze ze jestes. :) listonosz byl.dopiero w sobote i wzial pakunek wiec pewnie jutro pojdzie to oczekuj zawiniatka w babelkowej kopercie ode mnie. Podpisalam sie :)

samira lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Mizzelka cudownie że są krechy czerwone - serducha nie pójdą na marne :)
    ale chyba przez te serducha mam tą infekcje ale huk go wie.. chyba kupie sobie ten iladian ... bo się zadrapie.. jak nie cycek to tam w środku no by to grom... ale już wolę to niż zapalenie pęcherza nieszczęsne, teraz mam na nie sposób :D
    po każdym <3 biorę chusteczki pampers i wycieram się potem na sucho i dopiero kładę się spać :D i już nie mam tego cholerstwa uf uf.. i przez tą infekcje juz nie bd mierzyć dowciapnie... kut tam. już wiem że mialam owulkę.. a reszta sie nie liczy :D
    w ogóle ten cykl mam przerąbany jak nie katar w nocy to gardlo mnie boli od spania z otwartą gębą ;/ ach tam...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • la Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka, to może nie być infekcja, a tzw. zmęczenie materiału, u kobiet dużo łatwiej o delikatne uszkodzenia, które tak się objawiają jak infekcja.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko witamy Cię :)

Kasika kurde no.. ale wiem co czujesz.. chociaż próbuje to sb wyobrazić.. leżałam z dziewczyną kiedys w szpitalu.. nie mogła oddać moczu. Powiedzieli jej że jest psychicznie jebnięta.. za przeproszeniem... matka z nią uciekła do innego lepszego szpitala i okazało się że ma dwa guzy na jednym jajniku... zaraz szybko operacja na ostatni gwizdek......
    Albo kuzynka rodzila córcie 2,5 kg.. dwa lata jezdzila po lekarzach bo zaniemogła na lewa strone.. i dopiero teraz wyszło że miala niedotlenienie podczas porodu.. i teraz to się może w dupe pocałować.. ;/
    Dlatego ja uciekam na badania itp do innego szpitala. nie będę się w tam tym kręcić ani rodzić. za groma!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    mizzelka, to może nie być infekcja, a tzw. zmęczenie materiału, u kobiet dużo łatwiej o delikatne uszkodzenia, które tak się objawiają jak infekcja.
    ale swędziałoby tak? :D zapachu co prawda to nie ma... ale czuje że już jest coś nie tak.

• la Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka jak się goi to swędzi. Miałam tak, parę dni bez <3 i przechodzi jak ręką odjął. Jakiś kot obok bloku marcuje (wiem, że nie pora, ale brzmi jak małe dziecko).

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ale chyba przez te serducha mam tą infekcje ale huk go wie.. chyba kupie sobie ten iladian ... bo się zadrapie.. jak nie cycek to tam w środku no by to grom... ale już wolę to niż zapalenie pęcherza nieszczęsne, teraz mam na nie sposób :D
    po każdym <3 biorę chusteczki pampers i wycieram się potem na sucho i dopiero kładę się spać :D i już nie mam tego cholerstwa uf uf.. i przez tą infekcje juz nie bd mierzyć dowciapnie... kut tam. już wiem że mialam owulkę.. a reszta sie nie liczy :D
    w ogóle ten cykl mam przerąbany jak nie katar w nocy to gardlo mnie boli od spania z otwartą gębą ;/ ach tam...
    kup sobie to jest super i na naturalnych składnikach ,miałam polecam można do środka ,można smarować super jest chociaż drogi http://www.doz.pl/apteka/p48120-Multi-Gyn_Actigel_zel_50_ml miałam go bardzo długo jest na wszystko co dzieje się w ..... :)
    na stronce przeczytaj wszystko co jego dotyczy tez to co jest pod opisem w tabelce, można też w ciąży stosować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 20:35

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    kup sobie to jest super i na naturalnych składnikach ,miałam polecam można do środka ,można smarować super jest chociaż drogi http://www.doz.pl/apteka/p48120-Multi-Gyn_Actigel_zel_50_ml miałam go bardzo długo
    w razie jakby byla fasolka to nie zaszkodzi?

Ewelcia lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a doczytałam można :D chyba sobie ciapnę to :) ponoć infekcje w ciazy są co i raz to się przyda :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wlasnie ten żelik aby na bakterie jest a iladian także na drożdżaki.. a nie wiadomo co mi sie tam kryje w środku :<

ale iladian nie wiadomo czy mozna w razie ciąży ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    tylko wlasnie ten żelik aby na bakterie jest a iladian także na drożdżaki.. a nie wiadomo co mi sie tam kryje w środku :<

ale iladian nie wiadomo czy mozna w razie ciąży ;/
    jak poczytasz to sie dowiesz żel jest na drożdżaki,bakterie ,grzybki i różnego rodzaju podrażnienia dlatego napisała przeczytaj wszystko od góry do dołu wraz z tabelka ,jest fajny bo ze środka nie wycieka

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest lekkie szczypanie na początku ale za kilka sekund wielka ulga w dolegliwościach wszelkiego typu

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    jak poczytasz to sie dowiesz żel jest na drożdżaki,bakterie ,grzybki i różnego rodzaju podrażnienia dlatego napisała przeczytaj wszystko od góry do dołu wraz z tabelka ,jest fajny bo ze środka nie wycieka
    ale ślepun ze mnie przepraszam, dziękuję za polecenie <3 zakupię, ciekawe ile w aptece czy na allegro taniej czy gdzies indziej by bylo? poszukam :) dziękuję ci bardzo bardzo bardzo :) uratujesz mi dupę.. ups raczej coś innego :D

samira, Kasia * lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    illadianu mizelciu w ciaży nie wolno więc moze ten lek co samirka poleca

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Samirko widze ze jestes. :) listonosz byl.dopiero w sobote i wzial pakunek wiec pewnie jutro pojdzie to oczekuj zawiniatka w babelkowej kopercie ode mnie. Podpisalam sie :)
    jestem dzięki :)

a mi w końcu wykres wyznaczył owulkę i to nie przerywaną linią ale na pewno nie było jej w tym dniu ,na stówę nie było chyba sobie przestawię bo ja byłam dzień wcześniej u ginki ok. 13:00 to pęcherzyka już nie było

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ale ślepun ze mnie przepraszam, dziękuję za polecenie <3 zakupię, ciekawe ile w aptece czy na allegro taniej czy gdzieś indziej by było? poszukam :) dziękuję ci bardzo bardzo bardzo :) uratujesz mi dupę.. ups raczej coś innego :D

mama nadzieję że pomoże :)

mizzelka, Ania1986 lubią tę wiadomość

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ