X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    bardzo fajne oba :):) ja tez myslałam o wózku tak za 1000zł ale przede wszystkim funkcjonalny, bezpiecznym, wygodnym itd!
    no ale jak wszytsko bedzie dobrze to wózek mamy zaklepany wiec nie kupuje :D chyba ze wygram w totka z 1 mln to sie zastanowie :):):)
    jak wygram to się nie będę zastanawiała :D

• la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba pierwsze efekty zastrzyku się zaczynają, bo nagle mnie mdlić zaczęło.

samira, Zajsonek, Ewa99, Aneczka98 lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    U mnie chyba pierwsze efekty zastrzyku się zaczynają, bo nagle mnie mdlić zaczęło.
    jeszcze Cię nie raz zemdli :D :D

Aneczka98 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak która nie widziała to mój piesio :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c81685daedb.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a56e2d8ac108.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dabce4d018a.jpg

obrazki można powiększyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:30

Zajsonek, mizzelka, Ewa99, Daisy, Aneczka98 lubią tę wiadomość

• Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, świetny wózek dostałaś :)

Ja już dostałam dużo ciuszków po dzieciaczkach ciotek i spokojnie sobie leżą i czekają na swój czas. A jak przyjdzie co do czego to chyba nie będę kupować nowego wózka. Widziałam na portalu w moim miasteczku super wózki niewiele używane. Już za 300 zł można fajny wózek kupić :)

Właśnie zostałam hmmmm "babcią" moja kotka już 2 kociątka urodziła :)

mizzelka, Ewa99 lubią tę wiadomość

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze i ja sie wypowiem :)

Rudasku wozek ze zdjecia jest przesliczny :) Moja ma taki czerwony dla swojej lalki, oczywiscie stosunkowo mniejszy. Te wzory w kwiaty sa przepiękne, a materiał nawet na słońcu za diabła nie wyblakł.

Trochę się zdziwiłam wypowiedzia jednej kolezanki odnosnie skretnych kol. Tak strasznie ich nie chce..jeszcze za nimi zateskni! :) Oczywiscie glownym kryterium wyboru wozka powinien byc teren po jakim się bedzie nim jezdzilo! Jezeli jezdzimy po asfalcie tylko i wylacznie, pod blokiem, deptaki itp to male, skretne koleczka beda super, pamietajmy ze kola tez swoje waza :)

Jezeli mieszkamy na tzw zadupiu (np. ja) to absolutnie nie kupilabym wozka na malych koleczkach, bo bym sie zwyczajnie zakopala. Sasiadka rodzila rok temu w blocie po deszczu nie dawala sobie rady.

Co do ceny wozka..nie wiem czy w ogole mozna znalezc wozek 3w1 w niskiej cenie? Teraz wszystko jest moim zdaniem bardzo drogie, a jak wiadomo wózek to chyba jedna z najdrozszych rzeczy. Osobiście sama zdecyduję się na głęboki wózek, osobno spacerówkę kupię i osobno fotelik. Gdy mala sie juz miala urodzic to kupilam wozek 3w1 chicco i powiem Wam, ze byl to dosc dobry zakup, choc kosztowny. Nosidelko spisywalo sie swietnie, bylo dosc duze wiec dlugio posluzylo, gleboki wozek sie spisywal rowniez bardzo dlugo (rodzilam w lipcu, jeszcze cala zime przejezdzilam z corka), spacerowka z tego zrobiona byla dosc duza. Ale wszystko to razem wziete bylo mega ciezkie!! Po schodach wniesc taki wozek to masakra! Ostatecznie wyladowalam rowniez w chicco, tamten zestaw sprzedalam im po kosztach (wtedy oni wystawiali jako uzywki w swoim komisie) i kupilam normalna lekka spacerówkę i fotelik, ktory uzywam do tej pory (do 36kg). Do tego dokupilam drugi fotelik bo kazde z nas jezdzi samochodem i raz jedno, raz drugie wozi i odbiera corke, wiec zeby sie nie motac i nie zapominac o foteliku, poszlilsmy na wygode :)

Osobiscie nie lubie rozmow o kasie, ale nie biore pod uwage zakupu czegokolwiek uzywanego, bo nie musze i nie odczuje niczego jako duzy wydatek.. Ale rozumiem calkowicie sytuacje innych osob i potrafie sie w nią wczuć, dlatego tez uwazam, ze jezeli ktos ma mozliwosc dostac cos 'w spadku' to jak najbardziej nalezy z tego korzystać :) Zwlaszcza, jesli bedzie to dla nas oddech jesli chodzi o domowe finanse.

Jedyne na co warto zwrocic uwage, to fotelik. Na pewno powinien byc nowy i posiadac wymagane atesty. Im wiecej tych atestow (dodatkowych) tym lepiej, ale to tez podwyzsza cene.

A co do BMX X6 - jest to duzy i drogi samochod, jednak tył ma tak sciety, ze wsadzenie duzego wozka z duzymi pompowanymi kolami graniczy z cudem. Poza tym slabo widać przez tylną szybę, wlasnie przez to ze jest tak skosnie ucięta :) Z zewnątrz ma spore wymiary, od lusterka do lusterka i od przodu do tyłu, jednak wewnątrz jest o wiele mniejszy niz Q7 lub CX-9, wlasnie przez swoje kształty. Takze jak widac wszystko ma swoje wady i zalety. Poza tym, wjechanie X6 do standarowego garazu domu jest niemozliwe nawet przy zlozonych lusterkach ;) No chyba, że najpierw kupuje sie duzego suva, a potem buduje sie pod niego wymiarowy garaż :D U nas w garazu mamy skladzik drewna, rowerów i opon zimowych bo jest kompletnie nieprzydatny.

Moj wniosek jest taki - nie wszystko złoto, co się świeci, czasem nie warto wydawać na coś kasę, skoro placimy tylko za metkę, a jakosc jest taka sama jak tanszego produktu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:38

samira lubi tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizellka haha mój już sie śmieje jak się zaczynam do niego wieczór przytulać:D byłam pewna że przy clo będe miała wcześniej a tu psikus:)no ale oby była:)

Samira ale śliczny piesio:)

samira lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    To moze i ja sie wypowiem :)

Rudasku wozek ze zdjecia jest przesliczny :) Moja ma taki czerwony dla swojej lalki, oczywiscie stosunkowo mniejszy. Te wzory w kwiaty sa przepiękne, a materiał nawet na słońcu za diabła nie wyblakł.

Trochę się zdziwiłam wypowiedzia jednej kolezanki odnosnie skretnych kol. Tak strasznie ich nie chce..jeszcze za nimi zateskni! :) Oczywiscie glownym kryterium wyboru wozka powinien byc teren po jakim się bedzie nim jezdzilo! Jezeli jezdzimy po asfalcie tylko i wylacznie, pod blokiem, deptaki itp to male, skretne koleczka beda super, pamietajmy ze kola tez swoje waza :)

Jezeli mieszkamy na tzw zadupiu (np. ja) to absolutnie nie kupilabym wozka na malych koleczkach, bo bym sie zwyczajnie zakopala. Sasiadka rodzila rok temu w blocie po deszczu nie dawala sobie rady.

Co do ceny wozka..nie wiem czy w ogole mozna znalezc wozek 3w1 w nieskiej cenie? Teraz wszystko jest moim zdaniem bardzo drogie, a jak wiadomo wózek to chyba jedna z najdrozszych rzeczy. Osobiście sama zdecyduję się na głęboki wózek, osobno spacerówkę kupię i osobno fotelik. Gdy mala sie juz miala urodzic to kupilam wozek 3w1 chicco i powiem Wam, ze byl to dosc dobry zakup, choc kosztowny. Nosidelko spisywalo sie swietnie, bylo dosc duze wiec dlugio posluzylo, gleboki wozek sie spisywal rowniez bardzo dlugo (rodzilam w lipcu, jeszcze cala zime przejezdzilam z corka), spacerowka z tego zrobiona byla dosc duza. Ale wszystko to razem wziete bylo mega ciezkie!! Po schodach wniesc taki wozek to masakra! Ostatecznie wyladowalam rowniez w chicco, tamten zestaw sprzedalam im po kosztach (wtedy oni wystawiali jako uzywki w swoim komisie) i kupilam normalna lekka spacerówkę i fotelik, ktory uzywam do tej pory (do 36kg). Do tego dokupilam drugi fotelik bo kazde z nas jezdzi samochodem i raz jedno, raz drugie wozi i odbiera corke, wiec zeby sie nie motac i nie zapominac o foteliku, poszlilsmy na wygode :)

Osobiscie nie lubie rozmow o kasie, ale nie biore pod uwage zakupu czegokolwiek uzywanego, bo nie musze i nie odczuje niczego jako duzy wydatek.. Ale rozumiem calkowicie sytuacje innych osob i potrafie sie w nią wczuć, dlatego tez uwazam, ze jezeli ktos ma mozliwosc dostac cos 'w spadku' to jak najbardziej nalezy z tego korzystać :) Zwlaszcza, jesli bedzie to dla nas oddech jesli chodzi o domowe finanse.

Jedyne na co warto zwrocic uwage, to fotelik. Na pewno powinien byc nowy i posiadac wymagane atesty. Im wiecej tych atestow (dodatkowych) tym lepiej, ale to tez podwyzsza cene.

A co do BMX X6 - jest to duzy i drogi samochod, jednak tył ma tak sciety, ze wsadzenie duzego wozka z duzymi pompowanymi kolami graniczy z cudem. Poza tym slabo widać przez tylną szybę, wlasnie przez to ze jest tak skosnie ucięta :) Z zewnątrz ma spore wymiary, od lusterka do lusterka i od przodu do tyłu, jednak wewnątrz jest o wiele mniejszy niz Q7 lub CX-9, wlasnie przez swoje kształty. Takze jak widac wszystko ma swoje wady i zalety. Poza tym, wjechanie X6 do standarowego garazu domu jest niemozliwe nawet przy zlozonych lusterkach ;) No chyba, że najpierw kupuje sie duzego suva, a potem buduje sie pod niego wymiarowy garaż :D U nas w garazu mamy skladzik drewna, rowerów i opon zimowych bo jest kompletnie nieprzydatny.

Moj wniosek jest taki - nie wszystko złoto, co się świeci, czasem nie warto wydawać na coś kasę, skoro płacimy tylko za metkę, a jakość jest taka sama jak tańszego produktu :).

no właśnie i to ostatnie zdanie jest kwintesencja wszystkiego co się kupuje dla dziecka i nie tylko :D

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez koleżanka mówiła ze BOgu dziekuje ze ma wózek ze skretnymi kołami, mówi ze smiga z mała po markecie, wszedzie wjedzie itd:)
    no ale ile osób tyle opini:) dlatego twaorza sie spory!
    dla mnie temat zamkniety! :):):)

Daisy, samira, Aneczka98 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dobrze opisane :)
    Najważniejsze to dopasować wszystko do swoich potrzeb i możliwości finansowych, ale nie narzucać niczego innym...
    Ja sama nie jestem za kupowaniem używanych produktów, wolę kupić raz a dobrze, ale funkcjonalnie. A nie dla wyglądu i szpanu.
    A za free - wiadomo, każdy by brał, ale część chyba wstydzi się przyznać ;)

Zajsonek, samira lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    Mizellka haha mój już sie śmieje jak się zaczynam do niego wieczór przytulać:D byłam pewna że przy clo będe miała wcześniej a tu psikus:)no ale oby była:)

Samira ale śliczny piesio:)
    moj to juz ostatnio niee.. niee.. to ja nic na przymus.. ale a tu zaczepił a to tu zobaczył w sukience i już opór znikał hen daleko :D
    teraz sama nie chce ... nie mam ochoty.. :D musi to przeżyć :D no chyba ze mi narobi to już inna historia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla osób na zadupiu to chyba tylko duże kółka :) Ja tak przynajmniej planuję, a jak pojadę do marketu, bo wolę wziąć nosidełko i wsadzić je w wózek sklepowy. Bo jak pchać dwa wozki? :P

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam akurat bym miała wózek po sis męża :D bo mały już bd miał dwa lata, ale zobaczymy... w razie co mam odłożone :D ale podgrzewaczy, przewijaku i laktatorów nie bd kupywać :D bo wiem że się nie przydaje :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko podgrzewacz to dobra rzecz, glownie z przejsciowka do podlaczenia w samochodzie. Ja karmilam szybko butelka bo po 3 tygodniu juz i na poczatku wstawalam co 2 h i biegalam do kuchni robic wszystko od nowa. Co 2 h...
    Co do przewijaka to mysle ze nie jest to duzy koszt, a warto go miec. Nie musisz sie schylac nad tapczanem, co za tym idzie nie bola Cię caly czas plecy i masz wiecej sil nosic maluszka :). Laktator kupilam pod koniec karmienia heh z nadzieja ze cos wypali jeszcze, ale sprzedalam nieuzywany..

Ewa duze kolka sa tez zaleta latem na plazy ;)

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY święte słowa!:)
    Mizellka obstawiam że u mnie jak wyznaczy owu to też będzie dłuższa przerwa:D ale najważniejsze że mozesz spać spokojnie, bo robiliście wszystko, też i na pewno z przyjemnością żeby dzidzia była:) a potem jak miło będziecie wspominać te starania:D

mizzelka lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nie znam się to się nie wypowiem.. Najpierw to bym chciała zaciążyć, urodzić i dopiero podyskutować czy mi się to przydaje czy nie :D

Daisy, Tygrysek, kapturnica lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    DAISY święte słowa!:)
    Mizellka obstawiam że u mnie jak wyznaczy owu to też będzie dłuższa przerwa:D ale najważniejsze że mozesz spać spokojnie, bo robiliście wszystko, też i na pewno z przyjemnością żeby dzidzia była:) a potem jak miło będziecie wspominać te starania:D
    no zobaczymy co tam się wymodzi :D a jak się nie uda to trudno się mówi, siła wyższa :) Ale nie chciałabym rodzić już w kwietniu bo tego miesiąca nienawidzę :D
    na pewno jak się uda to powiem męzowi że jak się intenso postarał to się i udało :P no ale czekam cierpliwie.. niedługo i u cb zawita.. max jutro :) :)

samira lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w małym mieszkaniu i przewijak to byłoby u mnie tylko zagracenie przestrzeni, karmić piersią nie będę mogła więc podgrzewacz, sterylizator i tego typu rzeczy to u mnie podstawa.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Aneczka98 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, taki sam piesek był w domu, gdzie pracowałam jako niania. Uwielbialiśmy się nawzajem :) Jak ostatnio poszłam tam w odwiedziny, bo zaprzyjaźniłam się z mamą mojego podopiecznego, to się nacieszyć mną nie mogła, tylko skakała i się łasiła :)

samira lubi tę wiadomość

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie samirka kazdy kupuje to na co go stać i co mu odpowiada aj tez juz nie raz przejechalam sie na markowych rzeczach z czego porządna to była tylko metka a reszta psula sie tak poprostu ja licze jesli juz na tesciow i rodziców jesli chodzi owyprawke ale tez oczywiscie z głowa bo rozwalic 5 tysiecy na nic to nie sztuka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:49

Daisy, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ