X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    bardzo fajne oba :):) ja tez myslałam o wózku tak za 1000zł ale przede wszystkim funkcjonalny, bezpiecznym, wygodnym itd!
    no ale jak wszytsko bedzie dobrze to wózek mamy zaklepany wiec nie kupuje :D chyba ze wygram w totka z 1 mln to sie zastanowie :):):)
    jak wygram to się nie będę zastanawiała :D

• la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba pierwsze efekty zastrzyku się zaczynają, bo nagle mnie mdlić zaczęło.

samira, Zajsonek, Ewa99, Aneczka98 lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    U mnie chyba pierwsze efekty zastrzyku się zaczynają, bo nagle mnie mdlić zaczęło.
    jeszcze Cię nie raz zemdli :D :D

Aneczka98 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak która nie widziała to mój piesio :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c81685daedb.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a56e2d8ac108.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dabce4d018a.jpg

obrazki można powiększyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:30

Zajsonek, mizzelka, Ewa99, Daisy, Aneczka98 lubią tę wiadomość

• Aneczka98 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, świetny wózek dostałaś :)

Ja już dostałam dużo ciuszków po dzieciaczkach ciotek i spokojnie sobie leżą i czekają na swój czas. A jak przyjdzie co do czego to chyba nie będę kupować nowego wózka. Widziałam na portalu w moim miasteczku super wózki niewiele używane. Już za 300 zł można fajny wózek kupić :)

Właśnie zostałam hmmmm "babcią" moja kotka już 2 kociątka urodziła :)

mizzelka, Ewa99 lubią tę wiadomość

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze i ja sie wypowiem :)

Rudasku wozek ze zdjecia jest przesliczny :) Moja ma taki czerwony dla swojej lalki, oczywiscie stosunkowo mniejszy. Te wzory w kwiaty sa przepiękne, a materiał nawet na słońcu za diabła nie wyblakł.

Trochę się zdziwiłam wypowiedzia jednej kolezanki odnosnie skretnych kol. Tak strasznie ich nie chce..jeszcze za nimi zateskni! :) Oczywiscie glownym kryterium wyboru wozka powinien byc teren po jakim się bedzie nim jezdzilo! Jezeli jezdzimy po asfalcie tylko i wylacznie, pod blokiem, deptaki itp to male, skretne koleczka beda super, pamietajmy ze kola tez swoje waza :)

Jezeli mieszkamy na tzw zadupiu (np. ja) to absolutnie nie kupilabym wozka na malych koleczkach, bo bym sie zwyczajnie zakopala. Sasiadka rodzila rok temu w blocie po deszczu nie dawala sobie rady.

Co do ceny wozka..nie wiem czy w ogole mozna znalezc wozek 3w1 w niskiej cenie? Teraz wszystko jest moim zdaniem bardzo drogie, a jak wiadomo wózek to chyba jedna z najdrozszych rzeczy. Osobiście sama zdecyduję się na głęboki wózek, osobno spacerówkę kupię i osobno fotelik. Gdy mala sie juz miala urodzic to kupilam wozek 3w1 chicco i powiem Wam, ze byl to dosc dobry zakup, choc kosztowny. Nosidelko spisywalo sie swietnie, bylo dosc duze wiec dlugio posluzylo, gleboki wozek sie spisywal rowniez bardzo dlugo (rodzilam w lipcu, jeszcze cala zime przejezdzilam z corka), spacerowka z tego zrobiona byla dosc duza. Ale wszystko to razem wziete bylo mega ciezkie!! Po schodach wniesc taki wozek to masakra! Ostatecznie wyladowalam rowniez w chicco, tamten zestaw sprzedalam im po kosztach (wtedy oni wystawiali jako uzywki w swoim komisie) i kupilam normalna lekka spacerówkę i fotelik, ktory uzywam do tej pory (do 36kg). Do tego dokupilam drugi fotelik bo kazde z nas jezdzi samochodem i raz jedno, raz drugie wozi i odbiera corke, wiec zeby sie nie motac i nie zapominac o foteliku, poszlilsmy na wygode :)

Osobiscie nie lubie rozmow o kasie, ale nie biore pod uwage zakupu czegokolwiek uzywanego, bo nie musze i nie odczuje niczego jako duzy wydatek.. Ale rozumiem calkowicie sytuacje innych osob i potrafie sie w nią wczuć, dlatego tez uwazam, ze jezeli ktos ma mozliwosc dostac cos 'w spadku' to jak najbardziej nalezy z tego korzystać :) Zwlaszcza, jesli bedzie to dla nas oddech jesli chodzi o domowe finanse.

Jedyne na co warto zwrocic uwage, to fotelik. Na pewno powinien byc nowy i posiadac wymagane atesty. Im wiecej tych atestow (dodatkowych) tym lepiej, ale to tez podwyzsza cene.

A co do BMX X6 - jest to duzy i drogi samochod, jednak tył ma tak sciety, ze wsadzenie duzego wozka z duzymi pompowanymi kolami graniczy z cudem. Poza tym slabo widać przez tylną szybę, wlasnie przez to ze jest tak skosnie ucięta :) Z zewnątrz ma spore wymiary, od lusterka do lusterka i od przodu do tyłu, jednak wewnątrz jest o wiele mniejszy niz Q7 lub CX-9, wlasnie przez swoje kształty. Takze jak widac wszystko ma swoje wady i zalety. Poza tym, wjechanie X6 do standarowego garazu domu jest niemozliwe nawet przy zlozonych lusterkach ;) No chyba, że najpierw kupuje sie duzego suva, a potem buduje sie pod niego wymiarowy garaż :D U nas w garazu mamy skladzik drewna, rowerów i opon zimowych bo jest kompletnie nieprzydatny.

Moj wniosek jest taki - nie wszystko złoto, co się świeci, czasem nie warto wydawać na coś kasę, skoro placimy tylko za metkę, a jakosc jest taka sama jak tanszego produktu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:38

samira lubi tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizellka haha mój już sie śmieje jak się zaczynam do niego wieczór przytulać:D byłam pewna że przy clo będe miała wcześniej a tu psikus:)no ale oby była:)

Samira ale śliczny piesio:)

samira lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    To moze i ja sie wypowiem :)

Rudasku wozek ze zdjecia jest przesliczny :) Moja ma taki czerwony dla swojej lalki, oczywiscie stosunkowo mniejszy. Te wzory w kwiaty sa przepiękne, a materiał nawet na słońcu za diabła nie wyblakł.

Trochę się zdziwiłam wypowiedzia jednej kolezanki odnosnie skretnych kol. Tak strasznie ich nie chce..jeszcze za nimi zateskni! :) Oczywiscie glownym kryterium wyboru wozka powinien byc teren po jakim się bedzie nim jezdzilo! Jezeli jezdzimy po asfalcie tylko i wylacznie, pod blokiem, deptaki itp to male, skretne koleczka beda super, pamietajmy ze kola tez swoje waza :)

Jezeli mieszkamy na tzw zadupiu (np. ja) to absolutnie nie kupilabym wozka na malych koleczkach, bo bym sie zwyczajnie zakopala. Sasiadka rodzila rok temu w blocie po deszczu nie dawala sobie rady.

Co do ceny wozka..nie wiem czy w ogole mozna znalezc wozek 3w1 w nieskiej cenie? Teraz wszystko jest moim zdaniem bardzo drogie, a jak wiadomo wózek to chyba jedna z najdrozszych rzeczy. Osobiście sama zdecyduję się na głęboki wózek, osobno spacerówkę kupię i osobno fotelik. Gdy mala sie juz miala urodzic to kupilam wozek 3w1 chicco i powiem Wam, ze byl to dosc dobry zakup, choc kosztowny. Nosidelko spisywalo sie swietnie, bylo dosc duze wiec dlugio posluzylo, gleboki wozek sie spisywal rowniez bardzo dlugo (rodzilam w lipcu, jeszcze cala zime przejezdzilam z corka), spacerowka z tego zrobiona byla dosc duza. Ale wszystko to razem wziete bylo mega ciezkie!! Po schodach wniesc taki wozek to masakra! Ostatecznie wyladowalam rowniez w chicco, tamten zestaw sprzedalam im po kosztach (wtedy oni wystawiali jako uzywki w swoim komisie) i kupilam normalna lekka spacerówkę i fotelik, ktory uzywam do tej pory (do 36kg). Do tego dokupilam drugi fotelik bo kazde z nas jezdzi samochodem i raz jedno, raz drugie wozi i odbiera corke, wiec zeby sie nie motac i nie zapominac o foteliku, poszlilsmy na wygode :)

Osobiscie nie lubie rozmow o kasie, ale nie biore pod uwage zakupu czegokolwiek uzywanego, bo nie musze i nie odczuje niczego jako duzy wydatek.. Ale rozumiem calkowicie sytuacje innych osob i potrafie sie w nią wczuć, dlatego tez uwazam, ze jezeli ktos ma mozliwosc dostac cos 'w spadku' to jak najbardziej nalezy z tego korzystać :) Zwlaszcza, jesli bedzie to dla nas oddech jesli chodzi o domowe finanse.

Jedyne na co warto zwrocic uwage, to fotelik. Na pewno powinien byc nowy i posiadac wymagane atesty. Im wiecej tych atestow (dodatkowych) tym lepiej, ale to tez podwyzsza cene.

A co do BMX X6 - jest to duzy i drogi samochod, jednak tył ma tak sciety, ze wsadzenie duzego wozka z duzymi pompowanymi kolami graniczy z cudem. Poza tym slabo widać przez tylną szybę, wlasnie przez to ze jest tak skosnie ucięta :) Z zewnątrz ma spore wymiary, od lusterka do lusterka i od przodu do tyłu, jednak wewnątrz jest o wiele mniejszy niz Q7 lub CX-9, wlasnie przez swoje kształty. Takze jak widac wszystko ma swoje wady i zalety. Poza tym, wjechanie X6 do standarowego garazu domu jest niemozliwe nawet przy zlozonych lusterkach ;) No chyba, że najpierw kupuje sie duzego suva, a potem buduje sie pod niego wymiarowy garaż :D U nas w garazu mamy skladzik drewna, rowerów i opon zimowych bo jest kompletnie nieprzydatny.

Moj wniosek jest taki - nie wszystko złoto, co się świeci, czasem nie warto wydawać na coś kasę, skoro płacimy tylko za metkę, a jakość jest taka sama jak tańszego produktu :).

no właśnie i to ostatnie zdanie jest kwintesencja wszystkiego co się kupuje dla dziecka i nie tylko :D

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez koleżanka mówiła ze BOgu dziekuje ze ma wózek ze skretnymi kołami, mówi ze smiga z mała po markecie, wszedzie wjedzie itd:)
    no ale ile osób tyle opini:) dlatego twaorza sie spory!
    dla mnie temat zamkniety! :):):)

Daisy, samira, Aneczka98 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dobrze opisane :)
    Najważniejsze to dopasować wszystko do swoich potrzeb i możliwości finansowych, ale nie narzucać niczego innym...
    Ja sama nie jestem za kupowaniem używanych produktów, wolę kupić raz a dobrze, ale funkcjonalnie. A nie dla wyglądu i szpanu.
    A za free - wiadomo, każdy by brał, ale część chyba wstydzi się przyznać ;)

Zajsonek, samira lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    Mizellka haha mój już sie śmieje jak się zaczynam do niego wieczór przytulać:D byłam pewna że przy clo będe miała wcześniej a tu psikus:)no ale oby była:)

Samira ale śliczny piesio:)
    moj to juz ostatnio niee.. niee.. to ja nic na przymus.. ale a tu zaczepił a to tu zobaczył w sukience i już opór znikał hen daleko :D
    teraz sama nie chce ... nie mam ochoty.. :D musi to przeżyć :D no chyba ze mi narobi to już inna historia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla osób na zadupiu to chyba tylko duże kółka :) Ja tak przynajmniej planuję, a jak pojadę do marketu, bo wolę wziąć nosidełko i wsadzić je w wózek sklepowy. Bo jak pchać dwa wozki? :P

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam akurat bym miała wózek po sis męża :D bo mały już bd miał dwa lata, ale zobaczymy... w razie co mam odłożone :D ale podgrzewaczy, przewijaku i laktatorów nie bd kupywać :D bo wiem że się nie przydaje :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko podgrzewacz to dobra rzecz, glownie z przejsciowka do podlaczenia w samochodzie. Ja karmilam szybko butelka bo po 3 tygodniu juz i na poczatku wstawalam co 2 h i biegalam do kuchni robic wszystko od nowa. Co 2 h...
    Co do przewijaka to mysle ze nie jest to duzy koszt, a warto go miec. Nie musisz sie schylac nad tapczanem, co za tym idzie nie bola Cię caly czas plecy i masz wiecej sil nosic maluszka :). Laktator kupilam pod koniec karmienia heh z nadzieja ze cos wypali jeszcze, ale sprzedalam nieuzywany..

Ewa duze kolka sa tez zaleta latem na plazy ;)

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY święte słowa!:)
    Mizellka obstawiam że u mnie jak wyznaczy owu to też będzie dłuższa przerwa:D ale najważniejsze że mozesz spać spokojnie, bo robiliście wszystko, też i na pewno z przyjemnością żeby dzidzia była:) a potem jak miło będziecie wspominać te starania:D

mizzelka lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nie znam się to się nie wypowiem.. Najpierw to bym chciała zaciążyć, urodzić i dopiero podyskutować czy mi się to przydaje czy nie :D

Daisy, Tygrysek, kapturnica lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    DAISY święte słowa!:)
    Mizellka obstawiam że u mnie jak wyznaczy owu to też będzie dłuższa przerwa:D ale najważniejsze że mozesz spać spokojnie, bo robiliście wszystko, też i na pewno z przyjemnością żeby dzidzia była:) a potem jak miło będziecie wspominać te starania:D
    no zobaczymy co tam się wymodzi :D a jak się nie uda to trudno się mówi, siła wyższa :) Ale nie chciałabym rodzić już w kwietniu bo tego miesiąca nienawidzę :D
    na pewno jak się uda to powiem męzowi że jak się intenso postarał to się i udało :P no ale czekam cierpliwie.. niedługo i u cb zawita.. max jutro :) :)

samira lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w małym mieszkaniu i przewijak to byłoby u mnie tylko zagracenie przestrzeni, karmić piersią nie będę mogła więc podgrzewacz, sterylizator i tego typu rzeczy to u mnie podstawa.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Aneczka98 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, taki sam piesek był w domu, gdzie pracowałam jako niania. Uwielbialiśmy się nawzajem :) Jak ostatnio poszłam tam w odwiedziny, bo zaprzyjaźniłam się z mamą mojego podopiecznego, to się nacieszyć mną nie mogła, tylko skakała i się łasiła :)

samira lubi tę wiadomość

yuuds65gn1dknp0o.png
    scwz7xi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie samirka kazdy kupuje to na co go stać i co mu odpowiada aj tez juz nie raz przejechalam sie na markowych rzeczach z czego porządna to była tylko metka a reszta psula sie tak poprostu ja licze jesli juz na tesciow i rodziców jesli chodzi owyprawke ale tez oczywiscie z głowa bo rozwalic 5 tysiecy na nic to nie sztuka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:49

Daisy, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ