X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @ i wpisuję się na czerwiec :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie przylezie to wspomóż się lutką bo aby się męczysz ;/
    faza lutealna moze mieć zawahania nawet do 17 dni.. a widze ze masz 13 wyzszych tempek. cholernie dlugi ten cykl tak jak moj poprzedni mialam prawie 60dc.. a pod koniec owulkę uwidocznioną na USG..... za 11 dni przyszła małpa. teraz cykl zrobil sie 44 dniowy ale przez lutka, a mysle ze bylby 39 dniowy albo i krotszy... a teraz mnie ciekawi jaki ten bd bez wspomagaczy, akurat minie rowny rok od odstawienia anty....

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Czekam na @ i wpisuję się na czerwiec :)
    yo yo yo a po co? :D toż masz ładny wykres mądralo :D

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    jak nie przylezie to wspomóż się lutką bo aby się męczysz ;/
    Ja już próbowałam wywołać @ dupkiem. W piatek skończyłam brac go w dawce 2x1 a zawsze brałam 1x1 i myslalam ze wieksza szybciej wywoła. Wg jak dzis wpisałam tą niską tempke to mi owulke usuneło z wykresu wiec musialam ja ignorowac bo co jak co ale owulka musiaa być (ok moze pecherzyk nie pekl, nie wiem, nie mialam usg) bo skok byl. Teoretycznie ovu wyznacza mi @ na jutro. jakby torbiel był to myśle ze dupek by go szybko wyprosił :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiało być bo własnie jest faza wyższych tempek... a masz różnicę o 0,2 naturalnie bez dupka.. dziwna sprawa ci powiem.
    ja to żałuję bardzo że wtedy się nie <3 jak pojechalam na USG, ale kurde zobaczylam pozytwny test lecę w skowronkach a tu nic nie ma LOL.. to był fałszywie pozytyw od zapalenia pęcherza z krwiomoczem. ehh ale choć przez chwilę fajnie było być mamą....

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to nie mialam styczności z torbielem więc nawet nie wiem jak się organizm zachowuje itp.. oby mnie to nie spotkało, choć mialam ostatnio USG przed małpą i aby było dobre endo.. a jakby był tentorbiel to raczej by zawuażył? ;D

Wysłany: 21 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje :( załamałabym sie takim rozczarowaniem :( obiecuje sobie ze jesli beda II kreski to bedzie radosc ale postaram sie nie wariowac i dzielnie poczekac na USG, które potwierdzi ciąze i bijące serduszko. Chyba ze pojde do lekarza po skierowania na progesteron zeby zobaczyc czy jest w normie, ale moja ginka niestety jest straszną zwolenniczka dupka wiec na bank i tak mi go przepisze w konskiej dawce :/

A mnie rzeczywiscie pewnie meczy przed @ po tych wszystkich akcjach z dupkiem. Organizm zwariował i teraz sie mści :P

mizzelka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 21 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    szczerze to nie mialam styczności z torbielem więc nawet nie wiem jak się organizm zachowuje itp.. oby mnie to nie spotkało, choć mialam ostatnio USG przed małpą i aby było dobre endo.. a jakby był tentorbiel to raczej by zawuażył? ;D
    powinien zauwazyc bo jesli widac male cystki (w duzych ilosciach swiadczace o pco) to wieksza torbiel tym bardziej. Ja jak miałam sporo torbeli to czasami zabolał jajnik chwile i tyle. Raz mialam nocna akcje tempki 38,5 a ja nawet nie mam takiej przy najwiekszym przeziebieniu, i bolało mnie w prawym boku i gin pow ze o pewnie od torbiela bylo. Ale oprocz tego nigdy jakos nie dawały mi one znac o sobie jakos tak bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 19:54

klz9io4pkfldzhbc.png
  • la Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję już @ w kościach! Temperatura mam nadzieję, że zachowa już tendencję spadkową i będzie wielka, krwawa masakra!

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Współczuje :( załamałabym sie takim rozczarowaniem :( obiecuje sobie ze jesli beda II kreski to bedzie radosc ale postaram sie nie wariowac i dzielnie poczekac na USG, które potwierdzi ciąze i bijące serduszko. Chyba ze pojde do lekarza po skierowania na progesteron zeby zobaczyc czy jest w normie, ale moja ginka niestety jest straszną zwolenniczka dupka wiec na bank i tak mi go przepisze w konskiej dawce :/

A mnie rzeczywiscie pewnie meczy przed @ po tych wszystkich akcjach z dupkiem. Organizm zwariował i teraz sie mści :P
    to jak daje dupka to tez nie fajnie ;/ mi tez przepisal luteinę ale chyba nie wykupuje... chociaz jeszcze sie nad tym zastanowie.. fortune nie kosztuje.. no ale ja wiem ze u mnie problem jest z poznymi owulkami a nie z fazą lutealną kurde no ;/
    dokladnie, lepiej porobic sobie badanka czego dokladnie brakuje, lub po prostu poobserwowac cialo bez lekow, ja tak planuje w tym cyklu, popatrzeć zobaczyć itp.. w tam tym mialam antybiotyk i pewnie on przesunął mi owulkę :D

a rozczarowałam się i to bardzo... ale gin straszyl mnie pozamaciczna bo mialam duzo plynu w zatoce douglasa itp.. to z dwojga złego lepsza nie ciążą aniżeli pozamaciczna.. tak to sobie bynajmniej wtedy tłumaczyłam na spokojnie..
    ijak teraz zobacze znow dwie krechy kiedys... to od razu ide na bete.. a w cholerę z tymi sikaczami!

samira lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    powinien zauwazyc bo jesli widac male cystki (w duzych ilosciach swiadczace o pco) to wieksza torbiel tym bardziej. Ja jak miałam sporo torbeli to czasami zabolał jajnik chwile i tyle. Raz mialam nocna akcje tempki 38,5 a ja nawet nie mam takiej przy najwiekszym przeziebieniu, i bolało mnie w prawym boku i gin pow ze o pewnie od torbiela bylo. Ale oprocz tego nigdy jakos nie dawały mi one znac o sobie jakos tak bardziej.
    no nic mi nie gadal.. dwa lata temu mowil o podejrzeniu PCOS bo mialam o jeden pęcherzyk więcej w kazdym jajniku.. ale nie umialam jakos ich dobrze policzyc.. mialam skierowanie na hormony ale ja glupia baba nie poszlam.. bo musialabym wtedy odstawic tabsy a mialam zaraz ślub itp.. nie chcialam przysłowiowo wpaść..

samira lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Czuję już @ w kościach! Temperatura mam nadzieję, że zachowa już tendencję spadkową i będzie wielka, krwawa masakra!
    własnie tempka ci się trzyma widzę, cholera dziwne, choć u mnie też za dużo cholerka nie spadła przed małpą.. ale to wszystko przez luteinę.

Wysłany: 21 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dwojga złego wole dupka bo dowcipnie jakos nie chce lutki a pod jezyk to nie wytrzymam ze smakiem. Nie podszedł mi i meczyłam sie okropnie.
    Moze jednak jest cos na rzeczy z tym pcos skoro masz tak długie cykle?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 21 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak na marginesie to jak lezalam z tymi zawrotami to po tym zmierzylam sobie tempke z ciekawosci i do pikniecia termometra była 36,6 a potrzymałam na maxa i dopiło do 36,74... w nowym cyklu bede mierzyła do oporu.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe, ale ponoc problemy są z owulacją, a ona u mnie normalnie występuje itp tyle ze pozniej po prostu, jestem ciekawa jak bd w tym cyklu, bo im jest nowszy tym jest krótszy a od dwoch cykli owulki na tysiaka są... czuje je...

jeszcze to słowa gina obijają mi się o uszy: proszę uzbroić się w cierpliwość, jakoś mnie dziwnie uspokoiły..
    z endo nie mam problemu pięknie rośnie z cyklu na kolejny cykl...
    sama nie wiem :D schiza :D
    ponoć dużo kobietek ma problem z płodnością po tabsach anty... i dopiero po roku coś się dzieje.. u mnie po 10 miesiacach juz cos sie dzieje.. także chyba nie jest źle, choć czytalam o kobietach co mają PCOS a naturalne owulki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 20:12

samira lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    a tak na marginesie to jak lezalam z tymi zawrotami to po tym zmierzylam sobie tempke z ciekawosci i do pikniecia termometra była 36,6 a potrzymałam na maxa i dopiło do 36,74... w nowym cyklu bede mierzyła do oporu.
    sorki ze zapytam? dowcipnie czy w buzi?

• la Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek, mierz do pierwszego kliknięcia, jak to microlife. Bo po drugim tempka jest fałszywa.

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mierzę kilkakrotnie bo trzeba trzymać chociażby 4 minuty elektroniczny... i wtedy zapisuje, bo może być tak że za chłodny termometr włożysz do buzi i juz bd fałszywie niższa, dlatego wolę mierzyć w buzi bo najpierw nagrzewam pod językiem potem przesuwam po lewej stronie koło ósemki i cisnę do języka a potem mierzę po prawej stronie i jak się zgadzają obie to zapisuje na karcie.. wtedy ładnie wszystko wychodzi :) według mnie prawidłowo...

• la Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem bo czasami zdarza mi się zasnąć z termometrem w pochwie i dopiero po godzinie wyjmuję :)

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zasnęłam z termometrem w gębie :D

la lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ