Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Nie umiem wrzucac zdjec wiec zmienilam profilowe zebyscie mogly zobaczyc moje testy. Sa tak sliczne i mocniejsze niz wczoraj, ze zaryzykuje i zrobie zielona krope na wykresie. Prosze tez o bocianka na liscie. A co!
    Czekam na wiesci od,reszty testujacych :)
    Madziu serdecznie Ci gratuluję! Pewnie dzielą nas setki km, i na porodówce się nie spotkamy, ale życzę spokojnej ciąży i pięknych wspomnień z tego okresu.

Madzik82, Sue lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allegro, quixx, nordtest.
    Tygrysku bedzie dobrze :) to Twoj pierwszy bobas? Fajnie, ze bedziemy razem przechodzic te trudy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:32

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalewam tu dziś postami, ale wszystko kotłuje się w mojej głowie, a do jutra tak daleko.
    To mój pierwszy cykl tak dobrze obserwowany. Jak pisałam wyżej miałam spore problemy, totalnie rozregulowany cykl, wiec jak miesiąc temu czułam owulacje, to poszłam do gin i pierwszy raz usłyszałam: "Nic złego się nie dzieje, owulacja była bo jest ciałko żółte. Wszystko w porządku." Chciałam skakać z radości. Doprowadziłam do tego swoją własną ciężką pracą. Od ponad roku się nie zabezpieczaliśmy.

Madzik82 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysku gratuluje tymbardziej jak poczytałam twoje posty takie posty wspieraja mnie na duchu ze warto sie starać nawet kilkanascie miesiecy ja wierze ze u Ciebie to ciąża a nie zafałszowany test kreska jest wyrazna za wyrażna jak na fałaszywy test :****
    madzik82 gratuluje rośnijcie zdrowo :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:47

Tygrysek, Madzik82, samira lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    tygrysku gratuluje tymbardziej jak poczytałam twoje posty takie posty wspieraja mnie na duchu ze warto sie starać nawet kilkanascie miesiecy ja wierze ze u Cibie to ciąża anie zafałaszowany test kreska jest wyrazna za wyrażna jak na fałaszywy test :****
    madzik82 gratuluje rosnijcie zdrowo :****
    <3

Kasia * lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych boćków ;-) ♥ ja planuję jutro robić test jak temp nie spadnie ale czuje że nic z tego.pozdrawiam.

Tygrysek lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mam jeszcze tydzień do @ ale tez chyba nic z tego czuje juz że zaczyna mnie delikatnie cmic w brzuchu piersi zaczęły bolec także kolejny miesiac nic z tego.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Kiedy powiedzialam lekarzowi o moich ciazowych planach to tylko sie usmiechnal. Powiedzial, ze mam najpierw przytyc minimum 7kg i poczekac pol roku bo i tak przy mojej prolaktynie mam male szanse. Kilka tygodni temu przestalam karmic i jeszcze mam mleko w piersiach7. Pomyslalam sobie, o nie doktorku! Juz ja Ci pokaze pol roku. Juz sie nie moge doczekac jego miny jak mu powiem ze zaszlam w pierwszym cyklu.
    Dziewczyny glowa do gory!

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wysoka mialas prolaktyne? Bo ja właśnie jestem na bromergonie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziekuje Wam za wsparcie,naprawde!!
    Ja juz nic z tego nierozumiem...test oklamal....mnie? Jak smial?

Bettinka ja mialam tak samo 3 testy pokazaly mi taka kreske i tez @ przyszla wiem co czujesz kochana. przytulam mocno.

p19us65glzzsn3k4.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko szkoda... ehh nie wiem co napisać... ale cieszę się ze masz już plan dla siebie i nowe postanowienia. będzie dobrze:)
    Daisy jak poszło w górę to nowe było zagniezdzenie dopiero co:)

magdo i tygrysku serdecznie gratuluje:) nie mam dostępu do neta aby pisze z tel więc prosiłabym o uzupełnienie listy:)
    Szczęście jak nie wiem co:) zazdroszczę:)
    Nastka i to ni pio podoba na luzie i ze spokojem. Jak ja bym chciała być tak jak ty... opanowana:) jesteś wzorem do naśladowania:)

Nasturcja, Madzik82, samira lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • la Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i Tygrysku gratulacje :)
    Battinka, ja miałam mocny pozytyw oszukany, niestety takie jak twoje przebarwienia są dość częste.

Madzik82 lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik i Tygrysek GRATULACJE!!! :-)

Madzik a nie mówiłam, cień cienia oznacza ciążę :-)

Madzik82, Tygrysek lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelko ja na pewno nie jestem wzorem do naśladowania ;)
    To pierwszy taki cykl, w którym jestem spokojna. Zazwyczaj płakałam jak @ przychodziła albo rzucałam testami ciążowymi. A jak będzie za miesiąc to nie wiem. Może też się załamię.

Kasia * lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu mój mąż pokłada duże nadzieje, ja nie potrafię i to mnie dołuję. Ja po prostu nie wierzę, że się uda. Jakoś po tylu miesiącach starań nie potrafię się nakręcić.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Moja Kochana... Jestem 4 lata po ślubie, przez dwa lata próbowaliśmy zrobić coś żeby mieć swoje własne mieszkanie. Kupiliśmy w końcu, na kredyt, ale jest nasze. Później jak już postanowiliśmy że czas na dziecko, to okazało się że mam nadwagę i to spooorą. W listopadzie zeszłego roku nagle zmieniło sie coś w moim życiu i w mojej głowie. Aktualnie mam minus 32 kg i to jeszcze nie jest moje ostatnie zdanie. Sama nie wierze w dzisiejsze testy, chociaż wiele milionów już w życiu ich zrobiłam i nigdy cieni cienia nie było.
    Warto wierzyć, poukładać pewne sprawy i wierzyć, że się uda.
    Uszy do góry. Wszystko zależy od nas. Wszystko jest w naszych rękach.
    Dzięki

to ze mam nadwagę to poniekąd moja wina i muszę to zmienić (tarczyca ,śmierć brata,stresy,słodycze nawet bardziej niż tłuste jedzenie),żeby wrócić do swojej wagi muszę zrzucić 16kg !!

do tego mam refluks,WZJG (wrzody na jelicie grubym teraz zaleczone ale to choroba przewlekła),tarczyca - niedoczynność z hashimoto -wyrównana) i prawdopodobnie woreczek żółciowy do wycięcia ale to się po usg dowiem .acha i alergia szczególnie na kurz i pyłki traw.

mój syn ma 18lat a ja zawsze chciałam mieć dwójeczkę dzieci więc walczę og grudnia-stycznia na nowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 11:58

Daisy, Kasia *, mizzelka lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    A jak wysoka mialas prolaktyne? Bo ja właśnie jestem na bromergonie

Nawet nie wiem jaka mam wysoka bo kazal zbadac 3miesiace po zaprzestaniu karmienia. Ale chyba wysoka bo ciagle mam mleko. Do owulacji plamilam na rozowo prawie codziennie. Hormonalny sajgon, jeszcze mialam infekcje w czasie owulacji. A jednak sie udalo! Za Ciebie tez trzymam kciuki

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki chociaż juz nie mam na razie nadziei.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Hej kochane Madziu i Tygrysku gratuluje!!! Samirko jak tam? Wszystkiego naj dla meza!!! :*
    U mnie negatyw.
    Dziki Mężu dziękuje :)

Daisy napisałam jak ,parę postów wyżej ,tak zrobię i już ale będę was dopingowała :)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirko rozumiem Cie mnie sie tez juz nie chce czasami starać coraz częściej mnie nachodza takie myśli porostu mi sie nie chce i zakładam ze sie nie udało dlatego czekam na okres i nie robie żadnych testów mam to juz powoli w powazaniu testy bety nie chce mi sie już co ma byc to bedzie jak jestem to dobrze nie to trudno ,ja należe do osób które bardzo szybko sie zniechęcaja bede dalej co mieisac sie starać ale bez emocji ja akurat do konca roku daje sobie czas potem odpuszczam juz czuje ze mnie to coraz bardziej irytuje daje sznse clo moze to cos zmeinie ale jak na złośc nie moge zacząc go brać bo okresu nie mam do d.... to wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 12:14

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ